Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:witam kochane
nie bylo mnie 3 dni i nie dam rady nadrobic dzisiaj zaleglych stron...
ale Milcia grtaulacje dziewczynki, sami chlopcy a tu jedna dziewczynka
ktos jeszcze wizytowal, bo nie wiem...i oczywiscie gratki z udanych wizyt
mnie w nocy zlapal bol gardla, ale siostra juz mi kupila prenalen do ssania i oby szybko przeszlo...
od niedzieli mezu juz bedzie przy mniekoniec wyjazdow chociaz na 2 tyg...
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Zemraa wrote:Moje ciśnienie dzisiejsze przed wizytą mierzone u położnej
150/80co prawda w domu prze wyjściem miałam niższe , ale mimo to lekarz zdecydował że dostane DOPEGYT na obniżenie
A w domu jak mierzysz to jakie masz?
Wiesz, lepiej brać lekarstwa na obniżenie ciśnienia , niż narobić sobie problemów. Nadciśnienie w ciąży jest naprawdę niebezpieczne.
Ja też biorę Dopegyt, to chyba jedyny bezpieczny lek dla kobiet w ciąży. Ale ja brałam jeszcze przed ciążą, bo mam problemy z ciśnieniem od kilku lat. -
Zemraa wrote:Moje ciśnienie dzisiejsze przed wizytą mierzone u położnej
150/80co prawda w domu prze wyjściem miałam niższe , ale mimo to lekarz zdecydował że dostane DOPEGYT na obniżenie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ja mierzylam w domu i mam 117/66 i jest ok, a ciekawe czy mi we wtorek na wizycie w koncu zmierzy...
a tak wyniki toxo wyszły Igg dodatni a Igm watpliwy...i znow nie wiem co mam o tym myslec...
-
Wiedzialam ze to zly dzie bedzie.. jestem wsciekla...
Usg tylko dowcipne na szybkiego zeby serce sprawdzic, tylko glowe bylo widac, plec sprawdzi dopiero za miesiac na polowkowym bo dopiero wtedy przysluguje mi usg... SUKA !
Po skierowanie na hematologie musze przyjsc jeszcze raz bo nowy kwartal i musze przyjsc po 1...
Choc maz mi humor poprawil i pojedziemy jutro po komode i bede mogla kupic to co moze byc w dowolnym kolorze wiec kupie jutro lub w niedziele nosidelko, reczniczki, myjki i spiworek do fotelika.
Zuza trzymajcie sie tam, niech wam maz szamke dowozi zebyscie glodni nie byli
U mnie tez bylo glosno z powodu wygranego meczu - niemcy wygrali
Ja dzis cisnienie mialam 127/80 -
Cześć dziewczyny
Nie wie, czy wszystko nadrobiłam i o wszystkim pamiętam, co miałam napisać...
Co do czereśni, to Bursztynka nic nie poplątałaśTrzeba z mini uważać, bo ja się przez 3 dni objadałam, a potem mega wielki brzuchol miałam i mały problem z pozbyciem tego
Co do wagi, to u mnie 2,5 kg na plusie
Zuza trzymaj się. Dobrze, że z Maluchami w porządku. Obyście szybko wrócili do domciu
Jeśli chodzi o TP to ja mam na 26.12 ale po cichutku liczę, że może się przeciągnie do styczniaChyba że Maluch zrobi mamusi psikusa i urodzi się w moje 30 urodziny 17.12
Bogusia śliczny pokoik dla maluszka, w moim ulubionym kolorze
My jeszcze nie zaczęliśmy remontu pokoju. Ba nawet nie zdecydowaliśmy, który przeznaczymy dla Maluszka, większy czy mniejszy. Niestety oba z dala od naszej sypialni, więc chyba będziemy musieli się na początek przenieść do pokoiku dziecka, żeby być przy nim całą noc. Też czeka nas kapitalny remont - okna, elektryka, podłogi, ściany. Masakra!
Za to udało nam się kupić wczoraj nowy piec do c.o., bo jak to mój TŻ stwierdził, teraz piec to priorytet, żeby zimą ciepło Maleństwu byłoA że to nie sezon grzewczy, to bardzo tanio udało się kupić
Byłam wczoraj na wizycie i podglądałam Maluszka, zaraz Wam opiszę wszystko, tylko sobie kanapkę zrobięBogusiar80, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
w szpitalu na IP miezyli mi ciśnienie i byłam pewna ze będzie mega wysokie bo tak się stresowałam że płakałam z nerwów a tu niziutkie i ta pielegniarka mi powiedziała, ze stres nie ma znaczenia u młodych osób
to ja już nie wiem, wydawało mi się że ma wpływ
-
Bajka stres ma znaczenie. ja mam stres to mam wyższe ciśnienie. Normalnie mam koło 115 na 75. a w stresie mam już koło 130/85 lub wyżej.
Qrczak my nie mieliśmy problemu, synek ma jeden pokoik, maleństwo dostanie drugi i będzie spało ze mną. Dzieci mają takie same rozmiary pokoi. Nie będzie kłótni bo ja mam większy a ja mniejszyZ tyłu domu jest duży pokój ale jako graciarnia jeszcze tam będzie mąż spał. Tak jak z pierwszym spał osobno bo się nie wysypiał szczególnie po nockach.
A piec to podstawa. My myślimy o takim z podajnikiem. Ale to jeszcze czas. Jak się synek urodził w październiku, to mieliśmy taki mały,że trzeba było wiecznie przy nim siedzieć a w domu 17 stopni. Musiał mój ojciec mieszkać jak mąż miał popołudniówki,żeby palić w piecu. Bo mi przy małym często wygasało w piecu. A siedzieć w kotłowni nie mogłam cały czas
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Mam pomocnych sąsiadów to fakt
Jak mieszkałam na osiedlu było to samo
Starsze sąsiadki się opiekowały nieraz naszą czwórką jak rodzice byli w pracy. Stawiali bańki jak było trzeba. A zapłatą było to,że mama dawała im warzywka, albo owoce z ogrodu
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie i sąsiedzi też. Fakt nie wszędzie
Qrczak lubi tę wiadomość
-
OK już pojadłam
No to tak... wczoraj była wizyta po wypisanie nowego L4, ale gin chciał podglądnąć Bąbelka, jak to pięknie mówia ja byłam jak najbardziej za
Wszystko jest OK. Machał rączkami i nóżkami jak szalony
Gin znów sprawdzał żołądek, pęcherz, kręgosłup i serduszko. Co do serca, to miał problem, bo Maluch się wiercił, ale co nieco sprawdził. Nie znam dokładnych wymiarów, bo na wydruku ze zdjęcia nie pisze. Ale jak mierzył, to tak zerknęłam na monitor i było 68 i coś mm. Pytałam o płeć - gin nadal widzi pisiorka
Muszę się zacząć przyzwyczajać, że małej Oli na razie nie będzie
Dostałam L4 na kolejny miesiąc i skierowanie na badania: morfologia, mocz, TSH i glukoza z obciążeniem. Mam je zrobić 10.07 a 14.07 kolejna wizyta.
I niech mi ktoś powie, że na NFZ lekarze są do kitu... Wizyty mam średnio co 2,5 tyg. mimo, że ciąża przebiega prawidłowo, na każdej wizycie USG, skierowanie na wszystkie badania, L4 bez problemu, dobry sprzęt do usg i za każdym razem dostaję wydruk zdjęcia Malucha lub filmiki nagrane na płycie. Ja jestem zadowolona z mojego ginekologa
A to moje Maleństwo:
Niespodzianek:), ewelinka_shn, kaarolaa, Bogusiar80, Cynamonek30, Malenq, Paula84, Marimiko, julianna lubią tę wiadomość
-
Qrczak jaki słodziak maly ;*** ahhh
Zazdroszczę gina nfz z dobrym sprzętem i z tego co widze nawet 3d... moj ma zwykly sprzet... zobaczymy czy plec okresli bo bardzo na to czekam. Czy moj Dzidzius to Oliwka czy Kacperek ew. KsawierekQrczak lubi tę wiadomość