X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qurczak gratuluje ślicznego maluszka:) dobrze wiedzieć, że na nfz też się da..
    Bogusia ja miałam podobny kolor w sypialni do niedawna, bardzo dobrze się w takim czułam:)

Qrczak lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak maluch sie zawstydzil, odwrocil i schowal glowke :) a zamiast Oli bedzie Olek :) najwazniejsze, ze zdrowe i ladnie rosnie :) i ze lekarz jest taki super :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Okazuje się, że i na NFZ są dobrzy lekarze ;) Zresztą mój przyjmuje też prywatnie i z tego samego sprzętu korzysta, bo przecież nie będzie chował USG do szafy, jak ma pacjentki na NFZ.

Karola miałam dwóch dziadków Aleksandrów, więc miło by było ;) Ale o ile podoba mi się imię Aleksander o tyle Olek już nie, a pewnie tak by się wszyscy do niego zwracali :/ Zawsze chciałam dać chłopcu na imię Maksymilian, ale mój A. się sprzeciwia, więc niech sam coś wybierze, bo mi się prawie nic nie podoba :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ciekawe jakie imie wybierze?

my na szczescie juz wybralismy i wojny nie bedzie :)

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam weny na imię dla chłopczyka, Kacperka sobie wymarzyłam już dawno, dawno temu a teraz nie wiem..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie wojna o imie :D Ja juz sobie wymyslilam ze chlopiec Logan a dziewczynka Phoebe (Fibi) ale jeszcze tego z mezem nie konsultowalam :P

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały sie urodzi to imie samo sie znajdzie :)

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też imię jest wybrane :D

dziewczyny, wybaczcie ale nie wiem czy dam radę nadrobić zaległości, bo widzę że znów mam kilka stron do przeczytania ;)

qrczaku - otóż...ciesz się bardzo, że masz możliwość chodzenia na NFZ do ginekologa. Też bym dużo dała, żeby móc w ten sposób korzystać z opieki. Ale co mam zrobić jak u mnie w mieście nie ma żadnego polecanego lekarza? Bo przecież nie pójdę do kogoś, kto powiedział mojej przyjaciółce jak miała 16 lat, że jest w ciąży - a była dziewicą...a ciążą okazał się być pełny pęcherz ;/ jest jeszcze taki lekarz, co jak się mówi, że potrzebuje się l4, to on twierdzi że jest za pracującymi ciężarnymi... okej... ale jak pracodawca wymaga zwolnienia, bo charakter pracy nie pozwala na jej kontynuowanie w tym stanie...to on rozkłada ręce ;/

ja na wizycie dostałam skierowanie na milion różnych badań... dobrze, że z pracy mam opiekę w luxmedzie, to sobie tam pójdę do lekarza i poproszę o skierowanie i zrobię u nich w placówce te badania, bo prywatnie to bym zbankrutowała ;/

mnie dziś pobolewa brzusio :( mam wrażenie, że powoli zaczynam się zaokrąglać! :D

szykuje się u mnie pracowity weekend :D jutro jedziemy z mężem do jego rodzinki :) a w nd wybieramy się na roczek synka przyjaciół :))

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• karola88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey babeczki

karolaa ja tez mam jak narazie dziewczynke

ja dzis bylam na wyrwaniu zabka. gorna 8. znieczulenie itp. znieczulenie zadzialalo ale jak zobaczylam te rzeczy ktore szykuja to do tej pory mam je przed oczami. dluto i inne przyrzady. bardzo ciezko bylo zlapac tego zeba i niestety sie nie udalo. dostalam antybiotyk i mam przyjsc na kolejna probe w srode. boli mnie do tej pory i cala jestem spuchnieta :(
    jesc nie moge nic otworzyc buzie tez nie. zupe pilam ze slomki. okropne uczucie :/

moje pytanie brzmi... czy wiecie moze czy moge byc uspiona do zabiegu! tzn nie znieczulona tylko uspiona calkowicie????

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, niekoniecznie musi być Olek, może być Aleks :) Jeśli Wy od początku taką formę zdrobnienia wcielicie w życie, to ma duże szanse się przyjąć. Później w przedszkolu, szkole i dalszym życiu może być różnie, ale dla Was może być Aleksem. Mnie się właśnie takie zdrobnienie podoba, Olek niekoniecznie.

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozniej dopisze do listy przy kazdej płec :) ale to jak mowilyscie po polowkowych...ale chlopcow napewno bedzie wiecej

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a nie probowalas wyrwac u chirurga? Ja w ciazy wyrywalam zab u chirurga. Dal rade bez zdjecia, pomimo, ze mam korzenie poplatane :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks... zdecydowanie mi się podoba! :))

widziałam, że rozmawiałyście na temat terminu porodu... mój mąż bardzo chce by dzidziuś urodził się 17 grudnia (taki mam termin wg usg). I jak to stwierdził "będziemy przed tym terminem uprawiać seks, będziesz sprzątać, chodzić i już!" :D

eikt43r83lbyfg23.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola uśpić na pewno się da ale nie wiem czy w ciąży.. oj biedna jesteś..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna mi się akurat udało, choć opinie o moim lekarzu tez podzielone ;) Ja jednak jestem zadowolona jak do tej pory :)

Karola88 współczuję bólu i cierpienia. No i dodatkowy stres, czy dziecku to nie zagraża :/ Co do uśpienia, to ja nie mam pojęcia jak to się ma do ciąży, ale chyba nie bardzo...

Szarabura wersja z Aleksem również mi się podoba, nawet myślałam nad imieniem Aleks a nie Aleksander, ale jeśli się kiedyś Ola urodzi, to nie wiem, czy nie byłoby śmiesznie ;)

Kaarolaa koniecznie trzeba będzie płeć dopisać po połówkowych, jak już będą potwierdzone :D Będziemy mieli statystyki ;)

Zapomniałam wam jeszcze napisać odnośnie wizyty, że gin mówił, że pierwsze ruchy powinnam czuć w 20tc. Dodatkowo powiedział, że to bardzo ważna data, bo od tego terminu liczy się równo 20 tygodni do porodu. Trochę to dla mnie dziwne i nie bardzo daję wiary temu, ale kto wie. Jedno jest pewne, na ruchy Maluszka muszę jeszcze poczekać dobry miesiąc albo i dłużej...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też niestety jeszcze trochę czekania na upragnione ruchy dzidzi czeka :( ale zanim się obejrzymy, a to będzie ta chwila ;)

a czy ja mogę poprosić o dopisanie do listy, która jest na samym początku? 22 grudzień! :)

eikt43r83lbyfg23.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia jak Twoje ciśnienie? Lepiej już? A jak się tato czuje?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam jednego małego Alexa (przez "x" a nie "ks") i wołają na niego Aluś :) Słodko :)

mój Mąż by chciał na swoje urodziny 20 grudnia, szanse są :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bogusia robilam to dzis u chirurga ale mam kawaleczek zeba tylko na powierzchni bo reszta sie ukruszyla. umieram z bolu. zdjecia nie moge zrobic uspic sie nie moge to ja sie k****mac pytam co ja moge.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam bym wolała przenosić na styczeń ;) Sama z grudnia jestem i w szkole zawsze byłam do tyłu o cały rok :/ A gdybym się urodziła dwa tygodnie później, to i rocznikowo młodsza bym była ;) Chociaż ja i tak ponoć na świat po terminie przyszłam, moja siostra zresztą też i pierworodny mojej siostry również, więc może i mi się uda przenosić. Ale jak tak sobie rozkminiam, to może byś znów psikus od losu, tak jak z płcią dziecka. Chciałam dziewczynkę, to będzie chłopiec, chcę urodzić po terminie, to urodzi się przed :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ