X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia moze zalatw w szpitalu darmowego psychologa dla taty ? Bo nawet jesli dobrze sie trzyma, to nauka zycia bez nogi moze go bardzo obciazyc.. Pamietam kiedy moja babcia stracila noge, dlugo nie mogla sie pozbierac :/ Tacie podaja morfine ?

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin narazie na 18 grudnia, moj tata ma urodziny 3 grudnia i mialby fajny prezent, ale nie wiem czy sie uda bo czuje, ze moze posiedziec dluzej, najwazniejsze to zeby sie wyprowadzil z brzucha przed swietami, abym na Wigilie byla juz w domu z mezem i dzieckiem bo do rodzicow i tak nie pojedziemy...wiec nie chce zebym ja byla w szpitalu w swieta a on sam spedzał wigilie...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu mówicie o 150 km, Wy mi lepiej powiedzcie jak ja 1000 z haczykiem zrobię :>

Może mi się choroba lokomocyjna nie ujawni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie od siebie do rodzicow 200 km robie i nic mi nie jest... dobrze sie czuje i nie sikam duzo wiec jezdzic moge :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura ja po prostu nie porywam sie na aż takie odległości, bo w samochodzie czuję sie naprawde mocno kiepisko...

860ianliz3s2rxlo.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie mozna jakiego lokomotivu polknac?
    my nad morze jedziemy pod koniec sierpnia a mamy ponad 400km wiec tez kawaleczek jest.
    na pewno czesto trzeba sie zatrzymuwac chociazby nozki wyprostowac

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, dziękuję czuje się tak, jakbym drugi raz usłyszała że jestem w ciąży :)
    Lekarz zrobił mi USG, dzieciątko ma sie świetnie, serduszko bije, od główki do pupy 8,6cm. maleństwo moje :*
    O dziwo lekarz zapytał mnie czy mam zwolnienie z pracy?... a predzej kazał mi prywatnie przychodzic po zwolnienia... mówił że jak chce to mogę przyjśc 11 lipca to mi wypisze dalsze, ale wole juz miec od tego z prywatnych wizyt.
    Oświadczam że ważę już nie 4,5 kg więcej ale całe 5, 35!!! ta waga chyba sie pomyliła :P zjadłam ostatni deser lodowy! ( w tym tygodniu)

Jeju ale jestem szczęśliwa:)
    zdjecia niestety nie dostałam, ale zaraz wrzuce z tel to co mi robili w szpitalu.

Milcia, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, julianna lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spałam :) położyłam się po 14 a przed chwilą wstałam ,musiałam przetrawić wizytę :)
    co do ciśnienia to ja z wysoko -ciśnieniowców od zawsze .Skacze mi jak się denerwuje -to już sprawdziłam .
    Spodziewałam się ,że dostanę leki na obniżenie wcześniej czy później.
    mam nadzieję,że już skakać nie będzie !

A co do jazdy samochodem to ja też bardzo źle znoszę dalsze wyjazdy :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem, a do apteki juz nie zdazylam zajsc, zeby sie zapytac. bedziemy najwyzej robic postoje, a ja swoim "bleee.." będę straszyć pobocze ;) a tak na powaznie to jedziemy dopiero po 21 więc jest szansa, że zasnę...a bynajmniej bardzo na to liczę :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ciesze sie bardzo że wszystko już w porządku! :D

Ewka89 lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe3c3bf47f1cf16fm.jpg

Niespodzianek:), Bogusiar80, eforts, Milcia, Bajka, Paula84, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na moim pierwszym morskim rejsie łykałam tabletki lokomocyjne na bazie imbiru i super się sprawdziły, wiec wszystkie podróżujące szczególnie szurabura tabsy odpadają ale może zakup sobie na wszelki wypadek korzeń imbiru najwyżej zjesz kawałek jak Cię zemdli :) tys km to nie przelewki tym bardziej, że będzie gorąco i duszno

Gratuluję udanych wizyt :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na przymiarce sukni ślubnej :) Tzn. nie mojej, ale siostry :) Super będzie wyglądała, jak taka księżniczka :)

Ewka89 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Milcia to wesele sie szykuje :)

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam wspolczuje z powodu zebow:( ja nosilam aparat 3,5 roku... Przeszlam przez zeby bardzo wiele, wiec wiem co czujecie. Ja mam bardzo waska szczeke wiec u mnie 8 w ogole sie nie wyksztalcily... Przynajmniej usuwanie ich mnie ominie. Za to moj maz musi miec wszystkie wyrywane.

Co do podrozy to mnie czeka w polowie sierpnia podroz do Gdanska. Bede jechac busem, wiec ciekawa jestem jak zniose podroz :) poza tym jade tam na koncert, wiec zobaczymy jak to bedzie xd

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja być może na początku sierpnia pojadę odwiedzić moją babcię, a mieszka ponad 400 km ode mnie. Jest okazja, bo siostra z mężem i dzieciakami się wybierają i jedno miejsce będzie wolne, więc chyba skorzystam. Pod warunkiem, że nie wypadnie mi w tym czasie jakaś wizyta u gina. Też się zastanawiam jak zniosę taką długą podróż.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny popłakałam się ze śmiechu tym razem :)

http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

Qrczak, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), julianna lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    bogusia robilam to dzis u chirurga ale mam kawaleczek zeba tylko na powierzchni bo reszta sie ukruszyla. umieram z bolu. zdjecia nie moge zrobic uspic sie nie moge to ja sie k****mac pytam co ja moge.

Karola, ja kiedyś usuwałam tzw. zatrzymaną ósemkę. Nie wyszła i było widać tylko kawalątek. Usuwał mi stomatolog chirurg. Miałam znieczulenie, nie było potrzeby usuwania. Musieli nacinać mi dziąsło. Myślę, że dużo zależy od umiejętności chirurga

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Bajka dobre :) Tyle że po przeczytaniu pognałam do wc na siq :P

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie lokomotivy i aviomariny nie działają. A smak ziołowego avioplantu, po którym rzygałam jak kot pamiętam do dziś od kilkunastu lat :P

Na szczęście znalazłam sposób na swoją chorobę lokomocyjną :) Plasterki TRANSWAY. Przykleja się je na nadgarstki, one mają na środku taki "cycek" gumowy i działają na zasadzie akupresury. Trzeba je dokładnie przykleić wg instrukcji, tak by ta wypustka była pomiędzy tętnicą a żyłą. To sobie uciska i faktycznie działa, bo kiedyś jadąc do Chorwacji wymiotowałam 7 razy w jedną stronę oczywiście, a po odkryciu tego cuda do Włoch rok później dojechałam bez najmniejszych problemów, a później jeszcze parę dłuższych podróży zaliczyłam.

Co prawda w przerwach na sikanko jak nie miałam długiego rękawa ludzie myśleli, że ze szpitala uciekłam z wenflonami ale spoko :D

Mam też takie paski na rzep zakupione w Biedronce, działają na podobnej zasadzie, ale te plasterki przylegają lepiej do skóry więc jestem skłonna powiedzieć, że są lepsze.

No ale wszyscy wcinają co popadnie, hot-dogi na stacjach i inne cuda, a ja zestaw wafle ryżowe + woda mineralna lub herbata całą drogę :P

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ