X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia moze zalatw w szpitalu darmowego psychologa dla taty ? Bo nawet jesli dobrze sie trzyma, to nauka zycia bez nogi moze go bardzo obciazyc.. Pamietam kiedy moja babcia stracila noge, dlugo nie mogla sie pozbierac :/ Tacie podaja morfine ?

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin narazie na 18 grudnia, moj tata ma urodziny 3 grudnia i mialby fajny prezent, ale nie wiem czy sie uda bo czuje, ze moze posiedziec dluzej, najwazniejsze to zeby sie wyprowadzil z brzucha przed swietami, abym na Wigilie byla juz w domu z mezem i dzieckiem bo do rodzicow i tak nie pojedziemy...wiec nie chce zebym ja byla w szpitalu w swieta a on sam spedzał wigilie...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu mówicie o 150 km, Wy mi lepiej powiedzcie jak ja 1000 z haczykiem zrobię :>

Może mi się choroba lokomocyjna nie ujawni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie od siebie do rodzicow 200 km robie i nic mi nie jest... dobrze sie czuje i nie sikam duzo wiec jezdzic moge :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura ja po prostu nie porywam sie na aż takie odległości, bo w samochodzie czuję sie naprawde mocno kiepisko...

860ianliz3s2rxlo.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie mozna jakiego lokomotivu polknac?
    my nad morze jedziemy pod koniec sierpnia a mamy ponad 400km wiec tez kawaleczek jest.
    na pewno czesto trzeba sie zatrzymuwac chociazby nozki wyprostowac

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, dziękuję czuje się tak, jakbym drugi raz usłyszała że jestem w ciąży :)
    Lekarz zrobił mi USG, dzieciątko ma sie świetnie, serduszko bije, od główki do pupy 8,6cm. maleństwo moje :*
    O dziwo lekarz zapytał mnie czy mam zwolnienie z pracy?... a predzej kazał mi prywatnie przychodzic po zwolnienia... mówił że jak chce to mogę przyjśc 11 lipca to mi wypisze dalsze, ale wole juz miec od tego z prywatnych wizyt.
    Oświadczam że ważę już nie 4,5 kg więcej ale całe 5, 35!!! ta waga chyba sie pomyliła :P zjadłam ostatni deser lodowy! ( w tym tygodniu)

Jeju ale jestem szczęśliwa:)
    zdjecia niestety nie dostałam, ale zaraz wrzuce z tel to co mi robili w szpitalu.

Milcia, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, julianna lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spałam :) położyłam się po 14 a przed chwilą wstałam ,musiałam przetrawić wizytę :)
    co do ciśnienia to ja z wysoko -ciśnieniowców od zawsze .Skacze mi jak się denerwuje -to już sprawdziłam .
    Spodziewałam się ,że dostanę leki na obniżenie wcześniej czy później.
    mam nadzieję,że już skakać nie będzie !

A co do jazdy samochodem to ja też bardzo źle znoszę dalsze wyjazdy :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem, a do apteki juz nie zdazylam zajsc, zeby sie zapytac. bedziemy najwyzej robic postoje, a ja swoim "bleee.." będę straszyć pobocze ;) a tak na powaznie to jedziemy dopiero po 21 więc jest szansa, że zasnę...a bynajmniej bardzo na to liczę :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ciesze sie bardzo że wszystko już w porządku! :D

Ewka89 lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe3c3bf47f1cf16fm.jpg

Niespodzianek:), Bogusiar80, eforts, Milcia, Bajka, Paula84, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na moim pierwszym morskim rejsie łykałam tabletki lokomocyjne na bazie imbiru i super się sprawdziły, wiec wszystkie podróżujące szczególnie szurabura tabsy odpadają ale może zakup sobie na wszelki wypadek korzeń imbiru najwyżej zjesz kawałek jak Cię zemdli :) tys km to nie przelewki tym bardziej, że będzie gorąco i duszno

Gratuluję udanych wizyt :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na przymiarce sukni ślubnej :) Tzn. nie mojej, ale siostry :) Super będzie wyglądała, jak taka księżniczka :)

Ewka89 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Milcia to wesele sie szykuje :)

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam wspolczuje z powodu zebow:( ja nosilam aparat 3,5 roku... Przeszlam przez zeby bardzo wiele, wiec wiem co czujecie. Ja mam bardzo waska szczeke wiec u mnie 8 w ogole sie nie wyksztalcily... Przynajmniej usuwanie ich mnie ominie. Za to moj maz musi miec wszystkie wyrywane.

Co do podrozy to mnie czeka w polowie sierpnia podroz do Gdanska. Bede jechac busem, wiec ciekawa jestem jak zniose podroz :) poza tym jade tam na koncert, wiec zobaczymy jak to bedzie xd

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja być może na początku sierpnia pojadę odwiedzić moją babcię, a mieszka ponad 400 km ode mnie. Jest okazja, bo siostra z mężem i dzieciakami się wybierają i jedno miejsce będzie wolne, więc chyba skorzystam. Pod warunkiem, że nie wypadnie mi w tym czasie jakaś wizyta u gina. Też się zastanawiam jak zniosę taką długą podróż.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny popłakałam się ze śmiechu tym razem :)

http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

Qrczak, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), julianna lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    bogusia robilam to dzis u chirurga ale mam kawaleczek zeba tylko na powierzchni bo reszta sie ukruszyla. umieram z bolu. zdjecia nie moge zrobic uspic sie nie moge to ja sie k****mac pytam co ja moge.

Karola, ja kiedyś usuwałam tzw. zatrzymaną ósemkę. Nie wyszła i było widać tylko kawalątek. Usuwał mi stomatolog chirurg. Miałam znieczulenie, nie było potrzeby usuwania. Musieli nacinać mi dziąsło. Myślę, że dużo zależy od umiejętności chirurga

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Bajka dobre :) Tyle że po przeczytaniu pognałam do wc na siq :P

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie lokomotivy i aviomariny nie działają. A smak ziołowego avioplantu, po którym rzygałam jak kot pamiętam do dziś od kilkunastu lat :P

Na szczęście znalazłam sposób na swoją chorobę lokomocyjną :) Plasterki TRANSWAY. Przykleja się je na nadgarstki, one mają na środku taki "cycek" gumowy i działają na zasadzie akupresury. Trzeba je dokładnie przykleić wg instrukcji, tak by ta wypustka była pomiędzy tętnicą a żyłą. To sobie uciska i faktycznie działa, bo kiedyś jadąc do Chorwacji wymiotowałam 7 razy w jedną stronę oczywiście, a po odkryciu tego cuda do Włoch rok później dojechałam bez najmniejszych problemów, a później jeszcze parę dłuższych podróży zaliczyłam.

Co prawda w przerwach na sikanko jak nie miałam długiego rękawa ludzie myśleli, że ze szpitala uciekłam z wenflonami ale spoko :D

Mam też takie paski na rzep zakupione w Biedronce, działają na podobnej zasadzie, ale te plasterki przylegają lepiej do skóry więc jestem skłonna powiedzieć, że są lepsze.

No ale wszyscy wcinają co popadnie, hot-dogi na stacjach i inne cuda, a ja zestaw wafle ryżowe + woda mineralna lub herbata całą drogę :P

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ