X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia tata nie dostaje morfiny tylko jakieś tam silne znieczulenie. Pewnie psycholog będzie potrzebny. Mamuśce z nerwów wrzody na dwunastnicy się dziś odezwały. Odpukać mi nie i oby tak było. Też mam wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wiem o jakie plasterki Ci chodzi :) mi ciotka je naklejala jak aotokarem do Niemiec jechalysmy i nic mi nie było a mialam wtedy 9 lat :) sa skuteczne :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.
    P. S. Zlapalam zabe w garnek ;-) zrobie sobie zabie udka :-D

Qrczak, Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dobranoc.
    P. S. Zlapalam zabe w garnek ;-) zrobie sobie zabie udka :-D

PADŁAM :)

Przedstawiam Wam "Wieloryb" Mamę :) jak Fiona ze Shreka moge pokazywac się tylko do zachodu słońca, bo potem jestem jak Słonica w 4 miesiącu :D
    6140f3e64585d3eamed.jpg

P.S. na szczęście to zdjęcie tak jakoś wyszło, brzuszek mam ładny i zgrabny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 23:34

kaarolaa, Qrczak, Bogusiar80, Malenq, Niespodzianek:), michaga82, Kiara, Marimiko, Paula84, Bursztynka lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka jest slicznie :) podoba mi sie Twoj brzuszek i nie ma mowy o wielorybie ;)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem śmieje się, to tak mi się skojarzyło. Jadę jutro na 90 urodziny dziadka i chciałam ubrac tą sukienkę, jednak po zrobieniu tego zdjęcia stwierdziłam że cos bardziej "luźnego" bedzie odpowiedniejsze :)

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Spać nie mogę od 5 :/

Ewa ładny brzusio :) Tylko eksponować, niech wszyscy widzą ten cud :D

Bogusia co zrobiłaś z żabą? Mam nadzieję, że wyniosłaś ją gdzieś daleko...

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Ewka brzusio napewno zgrabny i powinnas jechac w tej sukience ;-)
    Qrczak ta zaba daleko, aczkolwiek zabie udka ciekawe by bylo. Ale szkoda roboty za mala zaba :-P

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)
    Bogusia hahahha zabieudka zzoltej zaby wczarne kropki - niami ! Haha
    Pytalas lekarzy o proteze ? Ile po amputacji mozna zaczac ja dopasowywac i gdzie sie udac po refundacje ? Wiem tez ze wozek inwalidzki mozna zalaywic nie tylko zwykly ale tez elektryczny bardzo fajny i wygodny i chyba nfz 80% ceny oplaca.

Ewa brzus piekny :-) juz 2 trymest, musi rosnac :-) ja taki mam rano haha a wieczorem jak w 7 moesiacu :p

Cos mi z laptopem wczoraj sie stalo. Przegladalam strone ikea i nagle zaczelo mi sie cos sciagac, jedno po 2, nie dalo sie tgo skasowac, caly system zacza szalec :o jak maz wstanie po nocce to bedzie musial mi cos z nim zrobic.

Cos znow mnie bierze. Gardlo boli, kaszel, katal koloru pomaranczowo ropnego, ciekawie sie zapowiada. A za oknem szaro i mokro....

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj

Ewa piekny brzusio ;) spokojnie mozesz jechać w tej sukience moim zdaniem

Ja dziś tez jade do dziadka ale na grilla wiec stroj sportowy ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa brzusio super, nic tylko eksponować:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wskoczyłam na wagę i dalej w dół idę, 54,2 dziś rano. Dziwna to sprawa, zwłaszcza że brzuch mi zaczyna wydymać już :D

Kupiłam w Lidlu legginsy ciążowe (jeszcze się uchowały bo to te dawne), wcześniejsze mam z Biedronki i te zupełnie inny materiał, bardziej letnie chyba :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja startowalam z 78 a juz mam 84,5 kg. 6,5 kg na plusie

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 75 bo po swietach przytylam, i teraz mam juz 80 :\ kiesko mi z ta waga. Cellulit zjada mi uda.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie ile przytyłyście???

Ja kurde jak na początku poleciałam w dół, później stało, tak w ciągu ostatnich 2 tyg. nie wiem jakim cudem ale am nagle +3kg :O a jem ok... :/

W ogóle to wczoraj zaczęłam 5. miesiąc według om !! :)

Przepraszam, że tak nie piszę teraz, ale nie mam dostępu do neta stałego tutaj, dopiero jak wrócę.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak na piąty miesiąc to waga przecież ok, nie przytyłaś dużo. Ja w poniedziałek się dowiem jak tam u mnie z wagą, ile przez dwa tygodnie doszło..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek - tak kochana, na 5. miesiąc ja wiem, że ok... nawet 4kg, ale kurcze dlaczego tak nagle przybrałam?? :/

W ogóle to wczoraj miałam silne bóle i byłam na IP, na szczęście wszystko ginekologicznie ok, okazało się, że to nerka tak daje, bo mi macica ją ucisnęła i zrobiło sie poszerzenie, co przy mojej kamicy oznacza ból.
    Gin napisał, że łozysko jest na ścianie przedniej I grupa dojrzałości - może też stąd ta waga moja (częściowo)?? 2 tyg. temu nie miałam jeszcze łożyska, kształtowało się. Rosnąca macica, dziecko mocno urosło ostatnio też.. cycki mam kolejny rozmiar większe...

aaa i napisali, że: "struktury płodu - mózgowie, komory, twarz, kręgosłup, żołądek, nerki, pęcherz moczowy prawidłowego kształtu i wielkości o zwykłym echu. Budowa, położenie, wielkość 4 jam serca, dróg odpływu, połączeń przedsiąkowo-komorowych prawidłowe. Obraz śródpiersia prawidłowy. Płyn owodniowy w normie AFI-10. ASP miarowa."
    także z dzidzią wszystko ok :) Nie mierzyli, ale widziałam na ekranie, że duża już jest.

Tylko niestety znowu z krwi wyszła mi za mała hemoglobina, także gin się nie ucieszy, że żelazo nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:05

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pięknym brzuchatkom ;)

Dziś zaczynam 17 tydzień ;) a co do przyrostu wagi - ważyłam się 2 dni temu na czczo i nadal ważę tyle co przed ciążą czyli 81,5 kg ;) Aczkolwiek w mojej karcie ciąży wskazany jest 1 kg więcej bo lekarz waży mnie zawsze wieczorem po obiedzie ;)

Ostatnio sypiam po 10h w nocy - oczywiście z przerwami na siku :) a i tak mam wrażenie że to czasami i tak za mało - mimo że energii mam znacznie więcej niż w 1 trym.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, może też woda Ci się zatrzymała w organizmie z jakiegoś powodu, stąd ten przyrost wagi?

Ja ostatnio miałam 1,5 kg do przodu, i zeszło, nawet teraz poniżej normy. Też nie wiem skąd się to wzięło bo funkcjonowałam jak zawsze ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważyłam przedwczoraj i mam 53 kg. Dzisiaj jestem z mężem w stacji krwiodawstwa, bo jest honorowym dawcą i tu waga elektroniczna pokazała mi 52 kg, po śniadaniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ