X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia tata nie dostaje morfiny tylko jakieś tam silne znieczulenie. Pewnie psycholog będzie potrzebny. Mamuśce z nerwów wrzody na dwunastnicy się dziś odezwały. Odpukać mi nie i oby tak było. Też mam wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wiem o jakie plasterki Ci chodzi :) mi ciotka je naklejala jak aotokarem do Niemiec jechalysmy i nic mi nie było a mialam wtedy 9 lat :) sa skuteczne :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.
    P. S. Zlapalam zabe w garnek ;-) zrobie sobie zabie udka :-D

Qrczak, Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dobranoc.
    P. S. Zlapalam zabe w garnek ;-) zrobie sobie zabie udka :-D

PADŁAM :)

Przedstawiam Wam "Wieloryb" Mamę :) jak Fiona ze Shreka moge pokazywac się tylko do zachodu słońca, bo potem jestem jak Słonica w 4 miesiącu :D
    6140f3e64585d3eamed.jpg

P.S. na szczęście to zdjęcie tak jakoś wyszło, brzuszek mam ładny i zgrabny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 23:34

kaarolaa, Qrczak, Bogusiar80, Malenq, Niespodzianek:), michaga82, Kiara, Marimiko, Paula84, Bursztynka lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka jest slicznie :) podoba mi sie Twoj brzuszek i nie ma mowy o wielorybie ;)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem śmieje się, to tak mi się skojarzyło. Jadę jutro na 90 urodziny dziadka i chciałam ubrac tą sukienkę, jednak po zrobieniu tego zdjęcia stwierdziłam że cos bardziej "luźnego" bedzie odpowiedniejsze :)

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Spać nie mogę od 5 :/

Ewa ładny brzusio :) Tylko eksponować, niech wszyscy widzą ten cud :D

Bogusia co zrobiłaś z żabą? Mam nadzieję, że wyniosłaś ją gdzieś daleko...

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Ewka brzusio napewno zgrabny i powinnas jechac w tej sukience ;-)
    Qrczak ta zaba daleko, aczkolwiek zabie udka ciekawe by bylo. Ale szkoda roboty za mala zaba :-P

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)
    Bogusia hahahha zabieudka zzoltej zaby wczarne kropki - niami ! Haha
    Pytalas lekarzy o proteze ? Ile po amputacji mozna zaczac ja dopasowywac i gdzie sie udac po refundacje ? Wiem tez ze wozek inwalidzki mozna zalaywic nie tylko zwykly ale tez elektryczny bardzo fajny i wygodny i chyba nfz 80% ceny oplaca.

Ewa brzus piekny :-) juz 2 trymest, musi rosnac :-) ja taki mam rano haha a wieczorem jak w 7 moesiacu :p

Cos mi z laptopem wczoraj sie stalo. Przegladalam strone ikea i nagle zaczelo mi sie cos sciagac, jedno po 2, nie dalo sie tgo skasowac, caly system zacza szalec :o jak maz wstanie po nocce to bedzie musial mi cos z nim zrobic.

Cos znow mnie bierze. Gardlo boli, kaszel, katal koloru pomaranczowo ropnego, ciekawie sie zapowiada. A za oknem szaro i mokro....

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj

Ewa piekny brzusio ;) spokojnie mozesz jechać w tej sukience moim zdaniem

Ja dziś tez jade do dziadka ale na grilla wiec stroj sportowy ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa brzusio super, nic tylko eksponować:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wskoczyłam na wagę i dalej w dół idę, 54,2 dziś rano. Dziwna to sprawa, zwłaszcza że brzuch mi zaczyna wydymać już :D

Kupiłam w Lidlu legginsy ciążowe (jeszcze się uchowały bo to te dawne), wcześniejsze mam z Biedronki i te zupełnie inny materiał, bardziej letnie chyba :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja startowalam z 78 a juz mam 84,5 kg. 6,5 kg na plusie

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 75 bo po swietach przytylam, i teraz mam juz 80 :\ kiesko mi z ta waga. Cellulit zjada mi uda.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie ile przytyłyście???

Ja kurde jak na początku poleciałam w dół, później stało, tak w ciągu ostatnich 2 tyg. nie wiem jakim cudem ale am nagle +3kg :O a jem ok... :/

W ogóle to wczoraj zaczęłam 5. miesiąc według om !! :)

Przepraszam, że tak nie piszę teraz, ale nie mam dostępu do neta stałego tutaj, dopiero jak wrócę.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak na piąty miesiąc to waga przecież ok, nie przytyłaś dużo. Ja w poniedziałek się dowiem jak tam u mnie z wagą, ile przez dwa tygodnie doszło..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek - tak kochana, na 5. miesiąc ja wiem, że ok... nawet 4kg, ale kurcze dlaczego tak nagle przybrałam?? :/

W ogóle to wczoraj miałam silne bóle i byłam na IP, na szczęście wszystko ginekologicznie ok, okazało się, że to nerka tak daje, bo mi macica ją ucisnęła i zrobiło sie poszerzenie, co przy mojej kamicy oznacza ból.
    Gin napisał, że łozysko jest na ścianie przedniej I grupa dojrzałości - może też stąd ta waga moja (częściowo)?? 2 tyg. temu nie miałam jeszcze łożyska, kształtowało się. Rosnąca macica, dziecko mocno urosło ostatnio też.. cycki mam kolejny rozmiar większe...

aaa i napisali, że: "struktury płodu - mózgowie, komory, twarz, kręgosłup, żołądek, nerki, pęcherz moczowy prawidłowego kształtu i wielkości o zwykłym echu. Budowa, położenie, wielkość 4 jam serca, dróg odpływu, połączeń przedsiąkowo-komorowych prawidłowe. Obraz śródpiersia prawidłowy. Płyn owodniowy w normie AFI-10. ASP miarowa."
    także z dzidzią wszystko ok :) Nie mierzyli, ale widziałam na ekranie, że duża już jest.

Tylko niestety znowu z krwi wyszła mi za mała hemoglobina, także gin się nie ucieszy, że żelazo nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:05

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pięknym brzuchatkom ;)

Dziś zaczynam 17 tydzień ;) a co do przyrostu wagi - ważyłam się 2 dni temu na czczo i nadal ważę tyle co przed ciążą czyli 81,5 kg ;) Aczkolwiek w mojej karcie ciąży wskazany jest 1 kg więcej bo lekarz waży mnie zawsze wieczorem po obiedzie ;)

Ostatnio sypiam po 10h w nocy - oczywiście z przerwami na siku :) a i tak mam wrażenie że to czasami i tak za mało - mimo że energii mam znacznie więcej niż w 1 trym.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, może też woda Ci się zatrzymała w organizmie z jakiegoś powodu, stąd ten przyrost wagi?

Ja ostatnio miałam 1,5 kg do przodu, i zeszło, nawet teraz poniżej normy. Też nie wiem skąd się to wzięło bo funkcjonowałam jak zawsze ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważyłam przedwczoraj i mam 53 kg. Dzisiaj jestem z mężem w stacji krwiodawstwa, bo jest honorowym dawcą i tu waga elektroniczna pokazała mi 52 kg, po śniadaniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ