X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia czekamy na wieści :)

Bursztynka ja zapomniałam powiedzieć o trzydniowych bólach :)

Wiecie co spada mi apetyt ?! Może normuje się po ustaniu wymiotów, kiedy to byłam głodna ciągle??
    W sumie chyba nie ma co się martwić dziecko swoje weźmie najwyżej mamusi nic nie zostawi :)

bajka mam nadzieję , że ostał Ci się jakiś frytek :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Własnie się zważyłam i okazało się , że w ciągu 2 tyg apetytu nadrobiłam pierwsze 2 m-ce braku apetytu. Ja do 12tc miałam jadłowstręt, tzn. mdłości miałam rzadko ale nic mi nie smakowało jadłam tylko bułki z masłem i schudłam prawie 3 kg. Teraz w 2 tyg kiedy mnie ssie co 2h nadrobiłam stratę i ważę tyle co przed ciążą. Mojej wagi wam nie podam bo jest ogromna, jak pisałam wcześniej jestem grubasem. Martwię się o to, że jako grubas nie powinnam za dużo przytyć max 10-12 kg, a jak tu z takim odkurzaczem w brzuchu i małym ruchem z powodu L4 trzymać wagę. Przecież w ostatnim trymestrze tyje się najwięcej. Hmmmm muszę chyba sobie kupić jakieś małokaloryczne zapychacze, tylko poradzcie co jest zdrowe w ciąży. Co do owoców to wcinam ich trochę ale poza bananami, wszystko przeleci przeze mnie w błyskawicznym tempie i biegunka murowana. Chyba muszę się przerzucić na zupy.

Furia czekam na wieści z wizyty. Ja swoją mam dopiero 10.07 i już nie mogę się doczekać.

kGAop1.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu przed wizytą spisalam wszystko na karteczce. Ale ostatecznie pomyślałam że głupio by było z nią iść i nur wzięłam. Następnym razem na pewno wezmę. Zapomniałam zapytać co mogę zastosować jeśli po basenie coś mi się rozwinie i zapomniałam pokazać to moje siniakowe przebarwienie co mnie martwiło ostatnio.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wizyt dzisiejszej i najbliższych, moja dopiero w połowie lipca, nie nawidze chodzić do lekarzy, ale od kiedy jestem w ciąży wizyt u ginekologa wyczekuje ... heh, w końcu to taka wizyta w kinie z krótkometrażowym czarno-białym filmem, ale mega drogi :)

HANA, Bursztynka, Niespodzianek:), Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś ide do lekarza, pomimo tego że badał mnie dwa dni temu to kazał pojawic się na wizycie normalnie w terminie. USG pewnie mi nie bedzie robic, bo robił w szpitalu, także chyba sobie tylko w oczy popatrzymy bo na nic innego nie licze (to ten na nfz). za to wizyte taką już normalną u lekarza z powołania mam 9 lipca tym samym bedzie to kontrola poszpitalna. Ciekawe jak długo bede brała lutke i dupka...

4dbc34fc83.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za wizytujące dziś, Furia fajnie jakby juz było widać coś między nóżkami :)

ja dzis też tragicznie spałam ;/ mąż wrócił po poligonie i tak niewygodnie mi się z nim spało, że masakra. za mało miejsca miałam, a on mi się tu przytula, a mi ciasno strasznie. no i oczywiście obudziłam się z kaszlem szitttt, a już było dobrze ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja tu przed wizytą spisalam wszystko na karteczce. Ale ostatecznie pomyślałam że głupio by było z nią iść i nur wzięłam. Następnym razem na pewno wezmę. Zapomniałam zapytać co mogę zastosować jeśli po basenie coś mi się rozwinie i zapomniałam pokazać to moje siniakowe przebarwienie co mnie martwiło ostatnio.

Ja właśnie też pytałam o basen i dała receptę na globulki, które mam stosować na noc po basenie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor powiedział ze na basen zaleca wszystkim Paniom zakladanie tampona.

Furia trzymam kciuki i wstaw zdjecie malucha ;)

• julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    3mam kciuki za wizytujące dziś, Furia fajnie jakby juz było widać coś między nóżkami :)

ja dzis też tragicznie spałam ;/ mąż wrócił po poligonie i tak niewygodnie mi się z nim spało, że masakra. za mało miejsca miałam, a on mi się tu przytula, a mi ciasno strasznie. no i oczywiście obudziłam się z kaszlem szitttt, a już było dobrze ;/
    ja miałam 3 tygodnie mocny kaszel, teraz każdego dnia jeszcze z rana i czasem na wieczór lub w nocy budzi mnie kaszel

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wysłałam maila do gminy :) muszą mi udzielić pewnych info odnośnie placu zabaw, który sołtysowa po wsi gada,że właściciel wiatraków ma robić. A gadała dawno, a tu ni widu ni słychu. I o nie sprzątniętą gałęziówkę zarośniętą czy jak nikt jej nie sprząta to mogę ją wziąć do pieca na rozpałkę?
    Trzeba walczyć o swoje i o informacje rzetelne :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia trzymam kciuki :)

Eforts wszystko zjedzone jak tak dalej pójdzie to mój brzuch będzie wyglądał na 6 miesiąc :)

ja też jak idę do lekarza to mam 100 pytań i później jak widzę maluszka to zapominam o wszystkich i tylko pytam czy wszystko z maluchem w porządku i to mi wystarcza, później się budzę z euforii to dzwonię i dopytuję o resztę :/

tym razem zapiszę sobie na kartce i będę czytać a niech się ze m nie smieje:)
    w poniedziałek idę na te wszystkie badania które mi zleciła włacznie ztym afp i 8 lipca nastepna wizyta dopiero... chociaż dziś do niej pójdę bo mi się duphaston kończy :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana tylko ja nie wyobrażam sobie włożyć tampona jak nie mam okresu, w suche dni podczas miesiączki nawet mini nie wchodził :)

No ale też zapytam gina o profilaktykę, chociaż sam noc nie mówił.

Mi mąż kazał zrobić listę pytań ale stwierdziłam, że przecież nie zapomnę zapytać o ważne sprawy :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Furia trzymam kciuki :)

Eforts wszystko zjedzone jak tak dalej pójdzie to mój brzuch będzie wyglądał na 6 miesiąc :)

ja też jak idę do lekarza to mam 100 pytań i później jak widzę maluszka to zapominam o wszystkich i tylko pytam czy wszystko z maluchem w porządku i to mi wystarcza, później się budzę z euforii to dzwonię i dopytuję o resztę :/

tym razem zapiszę sobie na kartce i będę czytać a niech się ze m nie smieje:)
    w poniedziałek idę na te wszystkie badania które mi zleciła włacznie ztym afp i 8 lipca nastepna wizyta dopiero... chociaż dziś do niej pójdę bo mi się duphaston kończy :)
    bajka z tego co paietam fotke, to z Ciebie chudzinka jest, masz super płaski brzuch

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Hana tylko ja nie wyobrażam sobie włożyć tampona jak nie mam okresu, w suche dni podczas miesiączki nawet mini nie wchodził :)

No ale też zapytam gina o profilaktykę, chociaż sam noc nie mówił.

Mi mąż kazał zrobić listę pytań ale stwierdziłam, że przecież nie zapomnę zapytać o ważne sprawy :D
    ja zawsze mam okolo 3 ważnych pytań zapisanych, zazwyczaj każe mężowi pamiętać bo zapominam

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie sama lekarka powiedziała, żebym z kartką przychodziła :D

bo kiedyś siedzę i mówię "o coś jeszcze chciałam zapytać" i patrzę na nią jak cielę usiłując sobie przypomnieć, a ona czeka i czeka :D i mówi, że trzeba sobie na kartce spisywać, na co ja, że nie chciałam aż tak perfidnie, a ona "niech pani da spokój, żeby pani wiedziała z jakimi listami tu do mnie przychodzą!" :)

Wczoraj spisałam sobie na małej karteczce i wsadziłam do teczuszki w której dostałam kartę ciąży (jest różowa i przezroczysta, pewnie wiele z Was ją ma :) ). Dzięki temu lekarka nie widzi, a ja mogę zerknąć co tam jeszcze mnie nurtowało.

Jakby którąś to interesowało, to można stosować Tantum Rosa w ciąży. Raczej nie jako irygacje, ale do podmywania się. Po basenie myślę, że powinno się sprawdzić, bo wyrówna ph pochwy.

Ja muszę skoczyć do apteki, wykupię chyba pół przed wyjazdem :P
    - Dupek
    - No-spa (choć dotychczas nie brałam, ale na wyjazd wolę mieć)\
    - Węgiel (w razie W, bo można brać tak jak pisałyście, a moja lekarka potwierdziła, jednak stwierdziła, że jeśli to biegunka wirusowa to i węgiel nie pomoże. No ale florę bakteryjną zmienię, to kto wie... kiedyś w Bułgarii 3 dni mnie męczyła biegunka)
    - Apap gdyby coś bolało
    - Provag doustny, również ze względu na zmianę flory. Dobre bakterie się przydadzą i może ochronią przed ewentualną infekcją
    - Nifuroksazyd dla męża, jakby jego jakiś wirus żołądkowy dopadł

Uff chyba tyle, zbankrutuję!

• Bajka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    bajka z tego co paietam fotke, to z Ciebie chudzinka jest, masz super płaski brzuch

minęły dobre czasy :) teraz już się z przodu kulka zrobiła i nic się już nie dopnie pokaże Wam jak zrobię jaka różnica:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. A ja w nocy dostałam mocnego krwawienia i byłam na IP. Zostawili mnie na obserwacji jak narazie do poniedziałku. Takiego strachu jeszcze nigdy nie miałam. Maluchy mają się dobrze, serduszka biją. Oby dalej było wszystko dobrze.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

46aa9802c2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o co pytacie? może sobie jakieś pytanie dopiszę ..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    Cześć dziewczyny. A ja w nocy dostałam mocnego krwawienia i byłam na IP. Zostawili mnie na obserwacji jak narazie do poniedziałku. Takiego strachu jeszcze nigdy nie miałam. Maluchy mają się dobrze, serduszka biją. Oby dalej było wszystko dobrze.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
    to jest straszne, skąd te krwawienia się biorą, ech...
    trzymaj się/ trzymajcie się!

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza wiem jakie to okropne uczucie i stres, najważniejsze że maluszkom nic nie jest. Wszystko będzie dobrze z dziećmi Trzymaj się mocno

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ