Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Furia czekamy na wieści
Bursztynka ja zapomniałam powiedzieć o trzydniowych bólach
Wiecie co spada mi apetyt ?! Może normuje się po ustaniu wymiotów, kiedy to byłam głodna ciągle??
W sumie chyba nie ma co się martwić dziecko swoje weźmie najwyżej mamusi nic nie zostawi
bajka mam nadzieję , że ostał Ci się jakiś frytek -
Hej dziewczyny!!
Własnie się zważyłam i okazało się , że w ciągu 2 tyg apetytu nadrobiłam pierwsze 2 m-ce braku apetytu. Ja do 12tc miałam jadłowstręt, tzn. mdłości miałam rzadko ale nic mi nie smakowało jadłam tylko bułki z masłem i schudłam prawie 3 kg. Teraz w 2 tyg kiedy mnie ssie co 2h nadrobiłam stratę i ważę tyle co przed ciążą. Mojej wagi wam nie podam bo jest ogromna, jak pisałam wcześniej jestem grubasem. Martwię się o to, że jako grubas nie powinnam za dużo przytyć max 10-12 kg, a jak tu z takim odkurzaczem w brzuchu i małym ruchem z powodu L4 trzymać wagę. Przecież w ostatnim trymestrze tyje się najwięcej. Hmmmm muszę chyba sobie kupić jakieś małokaloryczne zapychacze, tylko poradzcie co jest zdrowe w ciąży. Co do owoców to wcinam ich trochę ale poza bananami, wszystko przeleci przeze mnie w błyskawicznym tempie i biegunka murowana. Chyba muszę się przerzucić na zupy.
Furia czekam na wieści z wizyty. Ja swoją mam dopiero 10.07 i już nie mogę się doczekać.
-
Ja tu przed wizytą spisalam wszystko na karteczce. Ale ostatecznie pomyślałam że głupio by było z nią iść i nur wzięłam. Następnym razem na pewno wezmę. Zapomniałam zapytać co mogę zastosować jeśli po basenie coś mi się rozwinie i zapomniałam pokazać to moje siniakowe przebarwienie co mnie martwiło ostatnio.
-
zazdroszczę wizyt dzisiejszej i najbliższych, moja dopiero w połowie lipca, nie nawidze chodzić do lekarzy, ale od kiedy jestem w ciąży wizyt u ginekologa wyczekuje ... heh, w końcu to taka wizyta w kinie z krótkometrażowym czarno-białym filmem, ale mega drogi
HANA, Bursztynka, Niespodzianek:), Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
ja też dziś ide do lekarza, pomimo tego że badał mnie dwa dni temu to kazał pojawic się na wizycie normalnie w terminie. USG pewnie mi nie bedzie robic, bo robił w szpitalu, także chyba sobie tylko w oczy popatrzymy bo na nic innego nie licze (to ten na nfz). za to wizyte taką już normalną u lekarza z powołania mam 9 lipca tym samym bedzie to kontrola poszpitalna. Ciekawe jak długo bede brała lutke i dupka...
-
3mam kciuki za wizytujące dziś, Furia fajnie jakby juz było widać coś między nóżkami
ja dzis też tragicznie spałam ;/ mąż wrócił po poligonie i tak niewygodnie mi się z nim spało, że masakra. za mało miejsca miałam, a on mi się tu przytula, a mi ciasno strasznie. no i oczywiście obudziłam się z kaszlem szitttt, a już było dobrze ;/ -
Bursztynka wrote:Ja tu przed wizytą spisalam wszystko na karteczce. Ale ostatecznie pomyślałam że głupio by było z nią iść i nur wzięłam. Następnym razem na pewno wezmę. Zapomniałam zapytać co mogę zastosować jeśli po basenie coś mi się rozwinie i zapomniałam pokazać to moje siniakowe przebarwienie co mnie martwiło ostatnio.
Ja właśnie też pytałam o basen i dała receptę na globulki, które mam stosować na noc po basenie. -
Paula84 wrote:3mam kciuki za wizytujące dziś, Furia fajnie jakby juz było widać coś między nóżkami
ja dzis też tragicznie spałam ;/ mąż wrócił po poligonie i tak niewygodnie mi się z nim spało, że masakra. za mało miejsca miałam, a on mi się tu przytula, a mi ciasno strasznie. no i oczywiście obudziłam się z kaszlem szitttt, a już było dobrze ;/
-
A ja właśnie wysłałam maila do gminy
muszą mi udzielić pewnych info odnośnie placu zabaw, który sołtysowa po wsi gada,że właściciel wiatraków ma robić. A gadała dawno, a tu ni widu ni słychu. I o nie sprzątniętą gałęziówkę zarośniętą czy jak nikt jej nie sprząta to mogę ją wziąć do pieca na rozpałkę?
Trzeba walczyć o swoje i o informacje rzetelne -
Furia trzymam kciuki
Eforts wszystko zjedzone jak tak dalej pójdzie to mój brzuch będzie wyglądał na 6 miesiąc
ja też jak idę do lekarza to mam 100 pytań i później jak widzę maluszka to zapominam o wszystkich i tylko pytam czy wszystko z maluchem w porządku i to mi wystarcza, później się budzę z euforii to dzwonię i dopytuję o resztę
tym razem zapiszę sobie na kartce i będę czytać a niech się ze m nie smieje:)
w poniedziałek idę na te wszystkie badania które mi zleciła włacznie ztym afp i 8 lipca nastepna wizyta dopiero... chociaż dziś do niej pójdę bo mi się duphaston kończyeforts lubi tę wiadomość
-
Hana tylko ja nie wyobrażam sobie włożyć tampona jak nie mam okresu, w suche dni podczas miesiączki nawet mini nie wchodził
No ale też zapytam gina o profilaktykę, chociaż sam noc nie mówił.
Mi mąż kazał zrobić listę pytań ale stwierdziłam, że przecież nie zapomnę zapytać o ważne sprawy -
Bajka wrote:Furia trzymam kciuki
Eforts wszystko zjedzone jak tak dalej pójdzie to mój brzuch będzie wyglądał na 6 miesiąc
ja też jak idę do lekarza to mam 100 pytań i później jak widzę maluszka to zapominam o wszystkich i tylko pytam czy wszystko z maluchem w porządku i to mi wystarcza, później się budzę z euforii to dzwonię i dopytuję o resztę
tym razem zapiszę sobie na kartce i będę czytać a niech się ze m nie smieje:)
w poniedziałek idę na te wszystkie badania które mi zleciła włacznie ztym afp i 8 lipca nastepna wizyta dopiero... chociaż dziś do niej pójdę bo mi się duphaston kończy
-
eforts wrote:Hana tylko ja nie wyobrażam sobie włożyć tampona jak nie mam okresu, w suche dni podczas miesiączki nawet mini nie wchodził
No ale też zapytam gina o profilaktykę, chociaż sam noc nie mówił.
Mi mąż kazał zrobić listę pytań ale stwierdziłam, że przecież nie zapomnę zapytać o ważne sprawy
-
Dziewczyny, mnie sama lekarka powiedziała, żebym z kartką przychodziła
bo kiedyś siedzę i mówię "o coś jeszcze chciałam zapytać" i patrzę na nią jak cielę usiłując sobie przypomnieć, a ona czeka i czekai mówi, że trzeba sobie na kartce spisywać, na co ja, że nie chciałam aż tak perfidnie, a ona "niech pani da spokój, żeby pani wiedziała z jakimi listami tu do mnie przychodzą!"
Wczoraj spisałam sobie na małej karteczce i wsadziłam do teczuszki w której dostałam kartę ciąży (jest różowa i przezroczysta, pewnie wiele z Was ją ma). Dzięki temu lekarka nie widzi, a ja mogę zerknąć co tam jeszcze mnie nurtowało.
Jakby którąś to interesowało, to można stosować Tantum Rosa w ciąży. Raczej nie jako irygacje, ale do podmywania się. Po basenie myślę, że powinno się sprawdzić, bo wyrówna ph pochwy.
Ja muszę skoczyć do apteki, wykupię chyba pół przed wyjazdem
- Dupek
- No-spa (choć dotychczas nie brałam, ale na wyjazd wolę mieć)\
- Węgiel (w razie W, bo można brać tak jak pisałyście, a moja lekarka potwierdziła, jednak stwierdziła, że jeśli to biegunka wirusowa to i węgiel nie pomoże. No ale florę bakteryjną zmienię, to kto wie... kiedyś w Bułgarii 3 dni mnie męczyła biegunka)
- Apap gdyby coś bolało
- Provag doustny, również ze względu na zmianę flory. Dobre bakterie się przydadzą i może ochronią przed ewentualną infekcją
- Nifuroksazyd dla męża, jakby jego jakiś wirus żołądkowy dopadł
Uff chyba tyle, zbankrutuję!
-
julianna wrote:bajka z tego co paietam fotke, to z Ciebie chudzinka jest, masz super płaski brzuch
minęły dobre czasyteraz już się z przodu kulka zrobiła i nic się już nie dopnie pokaże Wam jak zrobię jaka różnica:)
-
Cześć dziewczyny. A ja w nocy dostałam mocnego krwawienia i byłam na IP. Zostawili mnie na obserwacji jak narazie do poniedziałku. Takiego strachu jeszcze nigdy nie miałam. Maluchy mają się dobrze, serduszka biją. Oby dalej było wszystko dobrze.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. -
zuza_3 wrote:Cześć dziewczyny. A ja w nocy dostałam mocnego krwawienia i byłam na IP. Zostawili mnie na obserwacji jak narazie do poniedziałku. Takiego strachu jeszcze nigdy nie miałam. Maluchy mają się dobrze, serduszka biją. Oby dalej było wszystko dobrze.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
trzymaj się/ trzymajcie się!