X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podsumowując wczorajszą moją wizytę dowiedziałam się że wszystko ok ale płci się nie dało podejrzeć jeszcze..:)
    W każdym razie cieszę się, że wszystko jest w porządku :DD

89b74e6224.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Hej..odnosząc się do adapterów do pasów..ja zakupiłam używany na allegro. Z przesyłką wyszło ok. 45 zł.
    Firmy Be SAFE.
    Wygląda bardzo porządnie ale jeszcze go nie montowałam bo na razie brzuchol bardzo nie przeszkadza..
    Też się zestresowałam tymi crashtestami..i stąd ten zakup.
    A 45 zł to nie duży wydatek wydaje mi się.
    No właśnie ja stwierdziłam, że wolę wydać pieniądze na adapter niż na drogie kremy na rozstępy. Poza tym ostatnio stwierdziłam, że mam jakieś schizy gdy jeżdżę samochodem. NIe tylko boję się wypadków, ale nawet jak wjedziemy w dziurę lub wytrząsa mnie na wertepach to martwię się czy maluchowi nic nie jest.

kGAop1.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga82, no prosze, to sie nazywa zbieg okolicznosci, jestesmy dokladnie w tym samym dniu ciazy :)
    Ja to wogole chodze w caly swiat do tych lekarzy, mozna powiedziec ze do trzech roznych :) Z racji tego ze mam pakiet z pracy w Luxmedzie wiec tak chodze do dr Kolki ale to w sumie tak tylko zeby mi przepisywal badania ktore potrzebuje bo tam mam za darmo. Oprocz tego chodze prywatnie na Os.Oswiecenia do dr Czekajskiego (pracuje w szpitalu na Zeromskiego) a na USG genetycznym bylam u dr Zarotynskiego (bardzo fajny lekarz I bardzo polecany I ja tez polecam). Ogolnie mysle zeby rodzic w Zeromskim, ewentualnie jeszcze Ujastek mi po glowie chodzi.. A ty?

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bukumola:) Dzień rzeczywiście dzisiaj beznadziejny, cały dzień w domu się zapowiada.
    Bogusia ciśnienie 120 jest jak najbardziej ok, ja na wizycie zawsze mam tak 135 - 137 i lekarz nic nie mówi.
    Dziewczyny fajne ciuszki w rozsądnych cenach są też w Pepko, ja wczoraj byłam kupić małemu jakieś bluzy i spokojnie można znaleźć za 5,7,10 zł. a jakość też jest ok:)
    Miłego dnia wam życze!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do różnych lekarzy w Krakowie już chodziłam nawet leczyłam się w klinice niepłodności (ale to 2 lata temu), ale tych twoich akurat nie znam. Teraz chodzę do doktora Opalskiego, który podobno i w Rydygierze i w Ujastku pracuje. Więc myślę o tych szpitalach. A dokładniej zajmę się tym wyborem po 20 tc.
    Wcześniej chodziłam do doktora Romanka ordynatora z MSWiA i leżałam 3 razy na ginekologi w tym szpitalu, ale dowiedziałam się że od lipca likwidują tam porodówkę, więc kicha.

kGAop1.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bukumola:) też mamy ten sam dzień :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoberek moje drogie. ja juz siedze w kolejce sobie do gina w szpitalu. trzymajcie kciuki. na pewno wizyta bez usg ale bedzie omowienie wynikow itp. lece cos tam doczytac bo z tel pisze i tak ciezko

Bajka, Furia lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Czas zaczyna mi szybciej płynąć :-)Witam w 14 tygodniu:-)
    Nie wiem czy sobie wmawiam ale jakoś od dwóch dni wieczorem czuję takie coś jakby mi w jelitach bąbelki chodziły,tylko że w miejscu gdzie jest maleństwo. Może to macica się rozciąga? Bo raczej za wcześnie na ruchy?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bukomol, a ja tez zawsze miałam takie podejście do forum ale od tego się uzależniłam jak od prawdziwych znajomości :)

Mysiok mustella dla dziecka obowiązkowo :)
    Cena adaptera rzeczywiście niewielka, w takim razie może też poszukam jakiegoś używanego.

Karola udanej wizyty :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynyi te stare i te nowe :) tu sie tak szybko wszystko dzieje, że musiałabym sie z życia zawodowego wyłączyć żeby wszystko śledzic:) a w pracy jak tylko mogą dają mi prac, póki jestem żebym im pokończyła :D a co najlepsze pochwale się Wam dostałam jeszcze awans w pracy, jakie było moje zaskoczenie, oby coś kasy dorzucili to będę prze_szczęśliwa;
    ja dziś czuje w podbrzuszu tak jakby na wysokości pęcherza lekkie kłucie, jak sikałam też czułam, ale wujek google napisał, że to jeden z objawów ciązy podobno

eforts, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam i czekam oczywiscie wszystko sie poprzesuwalo ;/

marimiko to chyba ty pisalas cos o rozstepach. ja juz po ciazy uzywalam jeszcze na czerwone glizdy krem z perly jakiejs tam. drogi jest za takie male opakowanie placilam chyba ok 30 czy 40 zl ale szybciutko zbladly a z zabiegow to na rostepy bardzo fajna jest mikrodermabrazja ale w ciaY nie mozna oczywiscie

pisalyscie cos o FB jatez jeatem w tej grupie grudniowek i nikpgo nie moge znalesc oprocz furii. zaproscie mnie do znajomych to bede wiedziala kto jest kto

gratuluje udanych wizyt i coreczek i synusiow

• karola88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna za tego wujka google to notmalnie wysylam baty. zakazalysmy kiedys czytania o ciazy

Qrczak lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    julianna za tego wujka google to notmalnie wysylam baty. zakazalysmy kiedys czytania o ciazy
    och przepraszam.. a to takie łatwe źródło informacji :) choć często oszukuje

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wg to normalne uczucie?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wg Was miało być

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam ciagle cos kuje, ciagnie, norma :D

julianna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, wujka google tez nie polecam, bardzo latwo sie zestresowac byle czym jak czlowiek w internecie poczyta troche.. ja tak sobie na poczatku samym ciaze pozamaciczna wkrecilam czytajac internet, potem puste jajo plodowe I jeszcze kilka innych rzeczy po drodze :) A kiedys dzieki internetowi uwierzylam ze moje slinianki na jezyku to zaawansowany nowotwor I tylko idiotke z siebie przed laryngologiem zrobilam :) Takze dziewczyny lepiej nie czytac, zwlaszcza jak ktos jest podatny na rozne sugestie.
    Co do tych boli w podbrzuszu to ja tez czasem takie mam, a czasem to mnie tak zakluje ze az mi sie gwiazdy pokazuja, czesto jak zrobie jakis bardzo gwaltowny ruch ale lekarz mowil ze to nie jest nic niepokojacego.
    A tak z innej beczki, wszystkie z Was (albo wiekszosc) jest juz na L4? Bo ja wlasnie do konca lipca pracuje I jak mowie ze od sierpnia ide na zwolnienie to wiekszosc ludzi patrzy na mnie jak na UFO, ze strasznie szybko I wogole..

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana mnie przez kilka dni pobolewało pod brzuchem jakby pęcherz, mam to samo uczucie po sikaniu jakbym zbyt długo wstrzymała mocz (mimo że latam co chwilę) ale wyniki mam idealne więc mniemam że to ciąża :) czasem boli nawet jak podnoszę nogę :/
    i o dziwo po wczorajszych igraszkach jakby lepiej :) może coś się rozluźniło?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Oj, wujka google tez nie polecam, bardzo latwo sie zestresowac byle czym jak czlowiek w internecie poczyta troche.. ja tak sobie na poczatku samym ciaze pozamaciczna wkrecilam czytajac internet, potem puste jajo plodowe I jeszcze kilka innych rzeczy po drodze :) A kiedys dzieki internetowi uwierzylam ze moje slinianki na jezyku to zaawansowany nowotwor I tylko idiotke z siebie przed laryngologiem zrobilam :) Takze dziewczyny lepiej nie czytac, zwlaszcza jak ktos jest podatny na rozne sugestie.
    Co do tych boli w podbrzuszu to ja tez czasem takie mam, a czasem to mnie tak zakluje ze az mi sie gwiazdy pokazuja, czesto jak zrobie jakis bardzo gwaltowny ruch ale lekarz mowil ze to nie jest nic niepokojacego.
    A tak z innej beczki, wszystkie z Was (albo wiekszosc) jest juz na L4? Bo ja wlasnie do konca lipca pracuje I jak mowie ze od sierpnia ide na zwolnienie to wiekszosc ludzi patrzy na mnie jak na UFO, ze strasznie szybko I wogole..
    ja nadal w pracy, wstępnie zakładałam wrzesień na l4, ale już wiem, że nie dam rady, ostatecznie stanęło na sierpień, wizytę mam 16 lipca i wtedy już w zasadzie mogłabym poprosić o l4, ale też chcę się z robotą wyrobić, a w pracy to wręcz mnie wyganiają na l4 ... bardzo pozytywnie to odbierają i uważają, że nie ma co się spinać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 8 tc bo niestety miałam plamienia, w 10 tc się powtórzyły, a że mam za sobą poronienie to wolę dmuchać na zimne. Co prawda moja praca nie była ciężka 8h przed kompem ale bardzo stresująca do tego absurdalne pomysły młodego wiceprezesa ( 27 lat, syn prezesa nigdzie wcześniej nie pracował) odnośnie inwigilacji pracowników i oszczędności papieru i wody do picia powodowały ciągłe napięcia.
    Tak w ogóle przed ciążą myślałam o zmianie pracy bo normalnie już tam nie wytrzymywałam więc ta ciąża uwolniła mnie od chorych pomysłów zarządu.

kGAop1.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ