Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Furia takie dziecko to skarb
Jak mu się czasem zdarzy dzień niejadka, to nic strasznego. Zresztą przy tak kucharzącej mamie, to mu się nie dziwię, że wszystko je
Też bym chciała, żeby mój siostrzeniec tak wszystko ładnie jadł. Liczyliśmy na to, że jak pójdzie do przedszkola, to zacznie jeść ładnie, niestety nic się nie zmieniłoPrzeważnie wraca z przedszkola głodny, nawet widok innych dzieci jedzących wszystko z apetytem nie działa na niego zachęcająco.
Oby moje Maleństwo nie było takim niejadkiem. -
Hej dziewczyny, uf w końcu mam chwilę żeby do Was zajrzeć. Oczywiście nie dałam rady wszystkiego przeczytać ale teraz już obiecuję być na bierząco.
Z tego co pamiętam, Milcia chwaliła się córeczką - gratulujęęęęę!!!!!!!!!
Ja wczoraj byłam na wizycie z wynikami badań, które ku mojemu zdziwieniu wyszły wprost idealnie (myslałam że wyjdzie jakaś anemia czy cuś), tsh i ft4 też super, toxo Igg i Igm książkowo. Miałam także usg, dalej nie znam płci, wydaje mi się, że lekarka narazie jeszcze nie chce mi powiedzieć ale jestem cierpliwagorzej z moim mężem hehe, ale wracając do usg - wszystko ok, maluch się wiercił i machał do mamusi, poza tym leżał na brzuchu zwinięty jak mała kuleczka, serducho bije pięknie. Gin stwierdziła, że jesli jeszcze nie czuje ruchów, to niedługo zacznę, i mam oczekiwać "motylków" - no nie wiem, zobaczymy.D
To ile mamy już potwierdzonych wstępnie płci? już chyba kilka co nie?
Qrczak, Milcia lubią tę wiadomość
-
Odnośnie jedzenia, wstyd się przyznać, ale ja do tej pory jestem niejadkiem, wiele rzeczy "nie lubię" ale moja siostra to istny odkurzacz, wszystko zeżre, zimne czy gorące, wszystko jedno, ważne że jadalne:D A ma dopiero 8 lat, na szczęście przemiał też ma nieziemski, dzięki czemu wygląda jak mały kościotrup.
-
Madzialena super, że wizyta udana i wyniki dobre
Płeć poznacie pewnie przy następnej wizycie
Tak szybko masz szansę czuć ruchy? To Ty chyba mega szczuplutka jesteś.
Ja mam wizytę jutro i jak gin nie zapomniałto mamy podejrzeć co Maleństwo ma między nóżkami, bo ostatnio widział siusiaka, ale stwierdził, że to jeszcze za szybko, żeby na 100% potwierdzić, że się jeszcze zmienić może. Ale jak wychodziłam z gabinetu, to dodał, że się raczej nie pomylił
Ale może jednak zaszła pomyłka
Okaże się w swoim czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:26
-
no ja to do tej pory wszystko zjem! xd więc jeśli dziecko odziedziczy po mnie apetyt....to będę bankrutować na jedzenie
ja uwielbiam jeść
tak samo zresztą mój mąż
Furia...ja mam męża policjanta...i u mnie samotne noce to normalkada się przyzwyczaić
wcześniej jak ja pracowałam i chodziłam w tygodniu na zajęcia na uczelnię, to bywało że i 3 dni potrafiliśmy się nie widywać, mimo tego że mieszkamy razem
u mnie wśród znajomych same dziewczynki się rodzą...a tu na forum same siusiaki
[/url]
-
Joanna ja też wszystko jedząca jestem
I mam nadzieję, że dzieciątko odziedziczy po mnie tą cechę
Byleby nie po tatusiu, bo ten to też taki trochę wybredny jest
U mnie wśród znajomych również same dziewuchy. W pracy dwie brzuchate z dziewczynkami, w bloku jedna urodziła dziewczynkę, a dwie kolejne są w drodze, tylko u mnie jeszcze do końca nie wiadomo czy siusiaka nie ma przypadkiem -
Qrczak wrote:Kulka może chodzi o to, że jeśli Szarabura nie wykorzysta teraz całego urlopu, to będą musieli wypłacić jej ekwiwalent, tym bardziej, jeśli zakładają, że nie będą jej chcieli z powrotem po macierzyńskim.
Takie podejście świadczy o tym, że na pewno nie chcą przedłużyć umowy po macierzyńskim. Bo efekt finansowy dla pracodawcy taki sam, jeżeli jest na urlopie płacą a w pracy pracownika nie ma. A jak wypłacają ekwiwalent, to też kasę płacą a pracownika nie ma. Różnica taka, że jak Szurabura pójdzie teraz na urlop, to będą mieli to w kosztach tego roku i pozamiatane i nie będą do tego wrcać -
Coś o sobie... hmm..Bede młodą mama, bo we wrzesniu koncze 19 lat
o ciazy dowiedzialam sie w 7 tyg, kiedy moje malenstwo mialo niecaly 1 cm
Wtedy okazalo sie, ze powinnam byc juz w 8 tyg ( przez co pierwsze testy, gdy nie dostalam okresu wychodzily negatywne, a byłam w 7Troche to dla mnie dziwne, poniewaz zawsze mialam regularne cykle... Najwidoczniej tak musialo byc, ze w magiczny sposob owulacja przesunela mi sie o tydz
W tym roku koncze 3 kl technikum, za rok maturamam nadzieje, ze pomimo tego, ze bede mama dam sobie rade ze szkola
Mam oparcie w rodzicach, klotnie bywaja, bo jak narazie mieszkam z nimi, ale planujemy z chlopakiem kupic mieszkanie, niestety dopiero, gdy dziecko sie urodzi... Moj chlopak jest odpowiedzialnym facetem, ma 25 i jak sam przyznal baaardzo chcial juz miec dziecko
pracuje za granica, dlatego nie ma go z nami i zawsze narzeka, ze nie moze zobaczyc dzidziusia na USG
Po ostatniej wizycie u ginekologa okazalo sie, ze rozwarstwia mi sie lozysko... Biore leki, wizyta za tydz.. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok
Uff ale sie rozpisalam
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Kulka41 wrote:Takie podejście świadczy o tym, że na pewno nie chcą przedłużyć umowy po macierzyńskim. Bo efekt finansowy dla pracodawcy taki sam, jeżeli jest na urlopie płacą a w pracy pracownika nie ma. A jak wypłacają ekwiwalent, to też kasę płacą a pracownika nie ma. Różnica taka, że jak Szurabura pójdzie teraz na urlop, to będą mieli to w kosztach tego roku i pozamiatane i nie będą do tego wrcać
a szkoda. Ale tak polska mentalność
U mnie też od miesiąca ponoć szukają kogoś na moje miejsce i co... chętnych nie maTaka praca i płaca cudowna
Niby mam umowę na czas nieokreślony, ale też nie mam pewności, czy za 1,5 roku będę miała jeszcze do czego wracać. Kokosów z tej pracy nie ma, za to jej system pozwalałby mi na sporo czasu spędzanego z Maleństwem, bo część pracy wykonuje się w domu.
-
Joanna a ja nie przyzwyczajona bo maz prace zmienil, w tamtej miat tylko na dzien
Witaj Kinga
Mi sie nudzilo, wiec odkopalam karton z ciuszkami po synku
http://wrzucaj.net/images/2014/06/25/104156717485347851889553736395713199296070ndY8bRh.jpgHANA, Bogusiar80, eforts, Bajka, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak, maria.sm, julianna lubią tę wiadomość
-
Furia wrote:Joanna a ja nie przyzwyczajona bo maz prace zmienil, w tamtej miat tylko na dzien
Witaj Kinga
Mi sie nudzilo, wiec odkopalam karton z ciuszkami po synku
http://wrzucaj.net/images/2014/06/25/104156717485347851889553736395713199296070ndY8bRh.jpg
jej Furia oczopląsów dostałam, też już bym chciała zbierać