Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:Pismak bo staram się nadążyć
I obaj przyjmują w jednej przychodni, tak? I do jednego i drugiego chcesz na nfz? To kurcze nie wiem, czy faktycznie nie powiedzą Ci, że masz się na któregoś zdecydować. Bo co innego gdybyś do jednego chodziła do przychodni, a do drugiego prywatnie. A do jednej przychodzi i do każdego na nfz, tym bardziej, że oni mają tą samą Twoją kartę to nie wiem jak to rozwiązać?
Kochana nie tak
Jest dwóch lekarzy w tej samej przychodni do jednego chodziłam prywatnie bo w tej przychodni sobie gabinet prywatny zrobił a ostatnio poleciałam tam na konsultację szybko do innego - kobiety bo mi spadł progesteron i ona mi się spodobała i była to wizyta na nfz W tej przychodni jest ok. 5 ginów i niektórzy przyjmują na nfz a niektórzy prywatnie ale jak chodzisz do jednego i masz kartę jedną to potem jak masz nagły wypadek i idziesz do drugiego to Ci nowej karty nie zakładają tylko wyciągają tą co masz i ten drugi gin też w tej karcie (w której poprzednio wpisywał pierwszy gin) wpisuje swoją wizytę niezależnie czy jesteś akurat na nfz czy prywatnie. Dlatego chciałam się zdecydować na tą ginkę na nfz ale mam już umówioną na piątek wizytę u tego prywatnego starego. I jak potem za tydzień pójdę do niej to w karcie będzie wizyta u starego gina potem u niej potem znowu u starego i znowu u niej ale to wtedy powiem jej że się decydowałam na nią już
A ten lekarz do którego ja chcę chodzić prywatnie to całkiem nowy i u niego jeszcze nie byłam i on ma gabinet prywatny nie w tej przychodni i nie będzie wiedział o tej z nfztuaga.just lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Kasandra wrote:oliwka jest chyba z rossmana tak?
ale ja naprawdę pózniej polecam ten z Pharmaceris z apteki przetestowany i nie za drogi
U mnie nie pomógł przytyłam b. mało, bo 10 kg, a mimo Pharmaceris mam dużo rostępów: piersi, uda, biodra
Teraz nie wiem w co inwestować -
Oliwia a ten krem 500 ml na długo starczy?
bo mowa o tym? http://allegro.pl/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500ml-50ml-i4152097570.html
Tutaj we wskazaniach jest, że można po 3 mies dopiero ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:36
-
ja sie kremowalam 2 razy dziennie i mialam na niecale 2 miesiece albo na 1,5 miesieca teraz juz nie pamietam dokladnie.Mam juz kupiony nowy i zaczne sie kremowac od teraz.Wiem ze mustela jest tez dobra,Mi kolezanka polecila ten elancyl i jakos przy nim zostane:)
-
aga.just wrote:Pismak no to po 3 stronach forum zatrybiłam o co chodzi
Tak jak pisałam język pisany trudny jest to interpretacji i tłumaczenia20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ja chyba zdecyduję się na ten Babydream fur mama bo na pewno można go w I trymestrze stosować a potem jak coś to się przerzucę na inny20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
tak Aga to ten krem:) Ogolnie chyba wiekszosc kremow typowo ciazowych czesto sie zaczyna smarowac od 3 miesiaca kiedy brzuszek zaczynam tak naprawde rosnac,mysle ze jak zaczniesz sie nim smarowac miesiec wczesniej to nic sie nie stanie.Ja w pierwszej ciazy jak i teraz zaczelam sie smarowac od drugiego miesieca):
-
nick nieaktualnyPismak - też mam 2 ginów i tez tak jak Ty nfz i prywatnie i właśnie zastanawiam się jak zrobić z ta książeczka ciąży... z jeden strony chyba lepiej miec 1 jak np. trafi się do szpitala, a z drugiej kurcze jak się ma 1 i np. jakas wizyta się pokryje czasowo w miarę, to ten gin na nfz może nie chcieć zrobić usg u siebie. hmm nie wiem jeszcze co zrobię.
A co do oliwki ten babydream to ja sobie chwalę jak na razie. Kupiłam ją jeszcze przed ciążą i też używałam przez jakiś czas, ale myślę, że taki prawdziwy test tych wszystkich smarowideł można dopiero zrobić (tzn. ocenić je) na końcu ciąży/po ciaży), bo na naszym etapie to jeszcze za wcześnie by mówić o innym efekcie niż nawilżenie/natłuszczenie i ujędrnienie skóry. Ja się strasznie boję rozstępów, bo mam ogólnie do nich skłonności - przykładowo: w wieku dojrzewania porobiły mi się na piersiach (teraz są juz białe) i np. mam 1 sztukę na obojczyku, także ewidentnie jestem bardziej podatna.
Kasandra - będzie dobrze! -
Kasandra wrote:witajcie Nessa i kittykate
wpisałam Was Kochane na naszą listę w pierwszym moim poście
A ja mogę prosić o dodanie, bo się nie odnalazłam na liście 21 grudnia
Dzisiaj się troszkę już uspokoiłam, bo odebrałam wyniki drugiej bety i ładnie rośnie co zresztą czuję, bo Kropek z dnia na dzień daje mi coraz bardziej popalić. Szczerze mówiąc nigdy nie wierzyłam, że tak wcześnie można mieć objawy i muszę jednak zweryfikować swoje przekonania
Trzymajcie się dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze fasolki
-
W poprzednoej ciąży smarowałam sie kremami od samego początku, olejkiem migdałowym,potem tym z rossmana....i wszystko było ok do 9 mc, potem wylazły i tak tam gdzie chciały..chyba nie ma reguły czy coś działa czy nie.Wszystko to sprawa indywidualna
Kas- ja już też tylko o jutrze myślę...echh , brzuch mnie juz z tego boli (tzn jelita mam nadzieję).
Kiara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no ja dzisiaj troszkę poszalałam i pochowałam zimowe ciuchy i rzeczy dzieci za małe, do worków próżniowych i one jednak ciężkie są...
teraz sobie leżę, bo mój brzuch czułam, że się zmęczony zrobił...
wczoraj też nie lekko, bo byliśmy u szwagra tam dwójka dzieci następna, więc nie wiele można było w spokoju posiedzieć choć starałam się jak najwiecej...
byle do jutra
ja myśle, że z rozstępami nie ma reguły.... -
Magdalenna wrote:A ja mogę prosić o dodanie, bo się nie odnalazłam na liście 21 grudnia
Dzisiaj się troszkę już uspokoiłam, bo odebrałam wyniki drugiej bety i ładnie rośnie co zresztą czuję, bo Kropek z dnia na dzień daje mi coraz bardziej popalić. Szczerze mówiąc nigdy nie wierzyłam, że tak wcześnie można mieć objawy i muszę jednak zweryfikować swoje przekonania
Trzymajcie się dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze fasolki
proszę o wybaczenie, a lista zaktualizowana -
Dziewczyny tu podklejam link do fajnej stronki z analizami różnych specyfików na rozstępy:
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
Ja bardzo lubię czytać składy kosmetyków i nigdy nie dałabym się namówić na zakup jakiegoś badziewka zawierającego same silikony i parabeny. Polecam przejrzenie strony. Na blogu babeczka analizuje też inne produkty! (proszki do prania dla dzieci, kremy, szampony itp. )aga.just lubi tę wiadomość
-
Chętnie skorzystam ze strony. Swego czasu jak wskutek siedzącej pracy mi się przytylo to odrazu pojawiły się rozstępy. Obawiam się ze teraz będzie tak samo więc muszę za wczasu o tym pomyśleć a najlepiej to już zacząć..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci