X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa- dzięki:)
    julinna- właśnie- te wyprzedaże!!
    kupiłam sobie jeszcze spodnie ciążowe- całe 35 zł!
    mało teraz rzeczy typowo na jesień -zimę, ale dresiki są ;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Lola ten zestaw z kotkami jest nej naj, przesliczniasty <3
    furia- nooo- to w smyku wyhaczyłam- śmieszne, bo nie wiedziałam że Fisher Price ciuch dla dziec ma! a to od nich.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

Ja tez polecam poradnik "W oczekiwaniu na dziecko", jest to niesamowita skarbnica wiedzy, bardzo uspokaja jesli wydaje nam sie ze cos jest nie tak jak byc powinno, a autor wszystko bradzo dokladnie i przystepnie tlumaczy. Zamierzam jesczcze kupic sobie kolejna czesc tego poradnika "Pierwszy rok zycia dziecka" bo jestem bardzo zadowolona z tej pierwszej pozycji. Moja ciekawosc jest zaspokojona w 100% dzieki temu poradnikowi i nie potrzebujeinnej ksiazki ani nie szukam informacji w internecie. Korzystam jeszcze tylko z ksiazki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie i zdrowo w ciazy". Kupilam ja, bo czytalam i korzystalam z jej innych poradnikow i tak samo jak z tamtych, z tej ksiazki tez jestem bardzo zadowolona i czesto kozystam z przepisow.

Ubranek tez nie mam, nie znam jeszcze plci. Ale bedac ostatnio na zakupach nie moglam sie oprzec i kupilam przytulanke dla dziecka (taki pluszowy material z glowka misia po srodku) i malutkie buciki w neutralnym kolorze. Jak tylko sie dowiem kto to jest :) to zaczne gromadzic wyprawke.

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory kupilam tylko 1 legginsy ciazowe a tak nie mam nic...ale czas najwyzszy to zmienic, po jutrzejszej wizycie zaczne w koncu kupowac jakies spodnie i sukienki...

• julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    kaarolaa- dzięki:)
    julinna- właśnie- te wyprzedaże!!
    kupiłam sobie jeszcze spodnie ciążowe- całe 35 zł!
    mało teraz rzeczy typowo na jesień -zimę, ale dresiki są ;)
    wyślij mi link ca wyprzedaże, ja ślepa jestem

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wczorajszy leń nie do końca mi minął przez tą pogodę :)
    Mąż pojechał do pracy, wróci jutro po 23-ej, bo śpi u teściowej. Zapomniał o naszej 7-ej rocznicy ślubu. A ja jemu przypomnę po 18-ej tak jak byliśmy w kościele haha :P
    A mały ma karę i dziś dzień w wyrku, za to, że łazi boso w domu - mamy kafelki - i znowu zaczął kaszleć. Jak się dowiedział,że ma leżeć to przepraszał i mówił, że cały tydzień już będzie chodzić w bamboszach :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - ładne te rzeczy, tylko cena duuuża :D ja jak kompletuję to widzę, że mi to znacznie taniej wyjdzie w sh i chyba nie potrafiłabym tak kliknąć i mieć większośc za jednym zamachem :D :D Za mało frajdy haha

Te komplety z c&a są super! Tez jeden chciałam, ale w rozmiarze 60 a juz nie było :(

z moich zakupów ostatnich:

140-1809-thickbox.jpg

"Mata została wyposażona w następujące elementy interaktywne:
    · na macie: pluszowa piszczałka kwiatek, pszczółka z szeleszczącymi skrzydełkami, lusterko, piszczałka i pozytywka w uchu misia. Łapa misia stanowi osobny, nie przyszyty do maty, pluszowy element.
    · na pałąkach: 2 zabawki pluszowe: kolorowa kostka i miś; zabawki plastikowe: grzechotka miś, grzechotka 3 kwiatki i gwiazdka - gryzaczek"
    Miś jest z pluszu :) Tylko nasza ma ładniejsze zabawki, tj. jakiegoś pieska też, myszkę, kotka :)
    Kupiłam używaną za... 30zł!! :D

a i jeszcze aktualnie kupuję taki przewijak na łóżko:
    http://www.iv.pl/images/21672335040349657604.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:05

lolaliciouse, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozglądam się już powoli za kocykami itp.
    z doświadczenia już wiem co było potzebne a co totalnie zbędne;)

pisałam już że na początek tj 3-6 pierwszych miesięcy- mam małe łóżeczko po mojej babci- wielkości wiekszej kołyski- znalazłam na all śliczną pościel do niego :)
    jeszcze cienkie kocyki
    i jeden grrruby a'la La millou- tylko tańszy:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna- proszę:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/spodnie-i-dzinsy

kiara- ja już z katalkogu Fisher Pricea wybrałam 3 must have dla mnie
    matę własnie, bujaczek z wibracjami i karuzelkę z projektorem.
    Też wolę pojedynczo ciuszki kupowac - własnie frajda większa:)

julianna, Kiara lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Jak myślicie: wcześniej brałam luteinę 2x100, w czwartek 150, w piątek i sobotę 100, a od wczoraj 50. Czy to jest dobry sposób na odstawienie luteiny? Jak poznać że coś się dzieje nie tak po odstawieniu? Dostałam receptę na antybiotyk Monural. Mimo, że posiew moczu nie wykazuje jeszcze zakażenia, ale jest na granicy normy i od wczoraj wieczorem czuję dyskomfort. Boję się, bo to antybiotyk (1 saszetka do wypicia), ale podobno bezpieczny w ciąży...

860ianliz3s2rxlo.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z luteiną nie pomogę, ale co do antybiotyku- lepiej zaleczyć infekcję.
    Nie martw się- skoro bezpieczny - bierz.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Jak myślicie: wcześniej brałam luteinę 2x100, w czwartek 150, w piątek i sobotę 100, a od wczoraj 50. Czy to jest dobry sposób na odstawienie luteiny? Jak poznać że coś się dzieje nie tak po odstawieniu? Dostałam receptę na antybiotyk Monural. Mimo, że posiew moczu nie wykazuje jeszcze zakażenia, ale jest na granicy normy i od wczoraj wieczorem czuję dyskomfort. Boję się, bo to antybiotyk (1 saszetka do wypicia), ale podobno bezpieczny w ciąży...
    jak bezpieczny i z zalecenia to chyba lepiej brać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ten antybiotyk jest bardzo dobry, co prawda ja go dostalam jak w ciazy jeszcze nie bylam, ale 1 saszetka i zapalenie pecherza przeszlo...do tego jeszcze zuravit i wit c...

lepiej wez ten antybiotyk teraz, bo pozniej moze byc tylko gorzej...

• julianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak już kupujecie ciuszki to jakie rozmiary ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a co powiecie na obrazy w pokoju dziecka? Tak dla przykładu słoń?
    http://olx.pl/oferta/obraz-recznie-malowany-CID628-ID5SLQn.html
    Ja jeszcze nie wiem co będzie u maleństwa ale wiem co jest u synka
    619701abb5bba257med.jpg
    Wszystkie te obrazy maluje moja przyszła szwagierka ma talent :) Słoń jest na mojej tablicy. Jak będzie dziewczynka może zażyczę sobie jakąś księżniczkę :D

• julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Kobietki a co powiecie na obrazy w pokoju dziecka? Tak dla przykładu słoń?
    http://olx.pl/oferta/obraz-recznie-malowany-CID628-ID5SLQn.html
    Ja jeszcze nie wiem co będzie u maleństwa ale wiem co jest u synka
    619701abb5bba257med.jpg
    Wszystkie te obrazy maluje moja przyszła szwagierka ma talent :) Słoń jest na mojej tablicy. Jak będzie dziewczynka może zażyczę sobie jakąś księżniczkę :D
    ładne, wydaje mi się, że spoko, ja osobiście raczej myślałam o wyklejeniu czegos na ścianie,
    a może Wam na ścianie namaluje, byłby fajny efekt

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliana - co do ciuszków, to ja kupuję takie do roku. Ale będe je odkładac kartonami, grupuję je rozmiarami. Przeważnie kupuję od 56, 54 i mniejsze mam niedużo, bo maluszek może być większy i ich nawet nie użyć :)

AsiaCh - jak dla mnie troszkę za szybko zmniejszasz dawkę. Ale może u Ciebie tak będzie ok :) Jak nie masz bóli brzucha, piersi nadal czujesz i nie masz skurczy to jest ok.
    co do antybiotyku- jak tylko 1 saszetka, to weź. Lepiej przeleczyć i miec z głowy :) Choć troche sie dziwię, że od razu antybiotyk Ci dali... ja przy licznych bakteriach byłam leczona ziołowymi preparatami typu Urinal, Urospet + wit. C i pomaga :)

lola - ja kupuję większośc rzeczy używaną, bo nei chce wydać 4 tys. na wyprawkę :) ale wybieram tylko to w stanie bdb. Wiadomo, że pieluszki tetrowe, flanelowe i takie rzeczy będzie nowa.

Właśnie robię zakupy dzieciowe na allegro, ale to takie rzeczy, które trzeba kupić nowe typu butelki, smoczki, pieluchy.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie ciuszki mam od rozmiaru 52 , mój urodził się 56 a i bardzo szybko wyrastał z tych małych ciuszków.

Kiara lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny jak już kupujecie ciuszki to jakie rozmiary ?
    56-62

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna to jest wszystko do antyram. Na ścianie też może namalować, ale w antyramie masz na dłużej. Bo nigdy nie wiesz kiedy kolor ściany ci się znudzi, albo maludy pomalują. Tak jak mój synek prawie dwa lata temu pomalował jedną ścianę w różne wzory z sąsiadem kredkami wrrrr

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ