Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Starałam się jeszcze w "normalnych" ciuchach chodzić ale chyba dziś pierwszy raz założe dżinsy ciążowe bo nie daję rady w zwykłych.
Trzeba będzie się na jakiś shopping wybrać bo niedługo nie będę miała co na tyłek założyć! -
Kanapa witaj
Ja spodnie i leginsy ciążowe... do tego sweterek bądź bluzka dluga i rozciagliwaw żadne spodnie moje zwykle nie wchodze.
Wczoraj na imieninach u Męża babci siedzislam zirytowana... byla wscibska ciotka... zaczelo sie od macania brzucha wrrrr wcześniej jak mama czy Maz dotykali bylo ok... potem glupua gadki "ale jestes gruba juz" no kurde w ciazy jestem...a potem pytania ile juz przytyłam... po prostu porazka... i od wszystkich teksty: chyba dziewczyna, tak czujemy... sie zobaczy.
Ja już na nogach, idę do mamy a z nią do smyka pooglądać i moze cos zakupicpotem na 15.40 gin (oby moj Malec mial się dobrze) no i szybkie kombinowanie obiadu...
-
hej d\iewczyny
wczoraj ciężki dzień od 9 do 20 w samochodzie -4h na zakupypierwszą rzecz, którą kupiłam dla malucha jest komoda hihii i nam nowe łóżko do sypialni i to niesttety była konieczność, gdyż nie zmieściłoby się łóżeczko ;/ ale przynajmniej bedzie nam sie wygodnie teraz spalo
jak już w końcu poznam płeć to ide na shopping, bo już mnie trafia oglądanie tylko
Furia, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Pytanko mam, od dłuższego czasu męczy mnie chyba jakaś alergia i non stop kicham- najgorsze jest to, że mam chyba słabe naczynia krwionośne w nosie bo po każdym kichnięciu mam krew na chusteczce... no i zaczęły mi pękać naczynka na udach i mam pełno pajączków! Którąś z Was też to męczy? macie może na to jakąś radę?
-
Ewelinka jak obcy czlowiek bedzie chcial mnie macac to mu sie odwine
Moja rodzina juz dawno mi powiedziala ze przytylam ale ja tylko sie smialam dlaczego oni zawsze tacy szczerzy ze ja moge przyjac jakies klamstewko
Laski ja niechcacy kupilam na allegro pake ciuszkow (56 szt) glownie disneya, tak zalicytowalam, nie spodziewalam sie ze wygram!!! Ale fakt ze sa sliczne, chociaz ocenie jak przyjda. Jak juz dostane to wrzuce jakies foteczki. Fakt, ze tym ucielam sobie zakupowe szalenstwo bo jeszcze duzo ciuszkow dostane od siostr. Ale zostaja kosmetyki, kocyki, przybory higieniczne takze dam rade -
Hej!!
Witam po weekendzie wszystkie "ciężarówki" Mam nadzieję, że się za to określenie nie obrazicie, bo ja normalnie czuję się ciężarówką. W ciągu 2 tyg przybyło mi 4 cm w pasie, nie wiem ile od początku bo na początku nie mierzyłam. Chyba muszę się wybrać na zakupy spodni ciążowych. Do tej pory mało chodziłam w spodniach, dużo siedziałam w domu a jak wychodziłam jak było ciepło to spódnice na gumkach wkładałam a po domu w dresie lub leginsach chodziłam. Rzadko chodziłam w spodniach a jak już to dłuższa bluzka i w spodniach gumka od guzika do dziurki była założona. Teraz chyba juz ten patent nie da rady.
Wczoraj ubrałam do kościoła sukienkę odcinaną pod biustem, w której wcześniej rzadko chodziłam bo wyglądałam w niej jak w ciąży. Teraz pasuje jak ulał. Aż się mój mąż cieszył.
Jeśli zaś chodzi o zakupy dla dzidziusia to zostawiam je sobie na drugą połówkę ciąży. Jeszcze zdążę.
Poza tym dziewczyny które jeszcze nie znają płci, powiedzcie jakie macie przeczucia, a te dziwczyny co już wiedzą co bedzie napiszcie czy wasze przeczucia się sprawdziły. Bo ja czuję, że będzie chłopak. Co prawda obojętne mi jest czy będzie chłopak czy dziewczynka byle zdrowe było, ale wczoraj w kościele widziałam taką śliczną dziewczynkę wystrojona w malutką sukieneczkę w kwiatki z małym kucykiem na czubku głowy i tak się rozczuliłam....Ach te sukieneczki, falbaneczki, kucyki i warkoczyki hehehehe.
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Michaga ja nie miałam przeczucia, fakt mówiłam o dziecku jak o chłopcu ale chyba z wygody, że będzie mały świderek, no i wyszedł chłopiec
Ja chodzę w getrach i czymś na górę. Spodnie ciążowe pewnie do mnie nie przemówią ze względu na pas od którego zaraz wszystko mnie swędzipróbowałam chodzić w bied r onkowych dresach no i lipa.
Ja zakupy chciałam zostawić na III trym ale nudziło mi się oglądałam aukcje i musiałam kliknąćech
reszta zostaje na wrzesień/październik !!!
chyba mnie świderek coś smyra ale czekam do 20 tc, tylko czy to ma być ten pra w owity 20 tydz czy ten oszukany tj 19i0 ? -
eforts wrote:Kanapa moha przyjaciółka dostała alergii w ciąży, ciągle kichanie do tego pajączki. Rada - musisz się z tym pogodzić
Dzięki za dobrą radę
Jeśli chodzi o płeć to na początku myślałam, że będzie chłopak, potem że dziewczynka a teraz sama nie wiem...czekam na usg
eforts lubi tę wiadomość
-
ja jeszcze nie znam płci, ale mam silne przeczucie na chłopaka i tak od momentu gdy tylko dowiedziałam się o ciąży. Do dnia dzisiejszego powtarzam wszystkim, że będzie chłopak, ale mało kto mnie słucha, a mój mąż to już w ogóle nie wierzy w moją intuicję :)dla mnie to bez różnicy byle maleństwo było zdrowe
-
Ja to się śmiałam jak mnie ktoś pytał o przeczucia, ja że nie mam i czy to oznacza, że będę złą matką ?!
kanapa tak to chyba już w ciąży jest, że się nad nie leczy i nie naprawiaale zapytam czy zmniejszyły się jej te pajączki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:47
kanapa lubi tę wiadomość
-
Ja już sprawdziłam, mam jeden ozonowany basen u siebie w Lublinie. Widzę że jest aqua fitnes w lipcu i nadaje się też dla kobiet w ciąży. 150zł za miesiąc, dwa razy w tygodniu. Jak myślicie - dobra cena?
Eforts, dobreprzez przypadek wygrać aukcję
domyślam się że cena była dobra.
Ja na razie mam śliniaczek dodawany jako gratis do witamin. Trzy pary śpioszków od kolegi z pracy i jedną małą czapeczkę, która była na ciuchach i była mega słodka. Czekam na poznanie płci 31.07 i od sierpnia robię sobie pozwolenie na zakupy. Na razie byłyśmy z moją mamą popatrzeć co jest i mama mówi, że teraz jest tyle takich ładnych rzeczy, że aż jej też się chce kupować i nawet nie patrzy na ceny. Mówi, że jak ja z bratem byliśmy malutcy to puchy na półkach i nie było tak kolorowo i takiego wyboru.
Jeśli chodzi o ubrania dla nas. TO ja juz od dawna jak chłodniej to śmigam w dżinsach ciążowych, a jak cieplej to leginsy z hm. A jak jeszcze cieplej to krótka spódniczka na regulowanym pasku albo spodnie alladynki na gumce. Normalne "doły" już dawno zakopane w szafie "na kiedyś". -
Ja się dzisiaj witam deszczowo..
Zazdroszczę wam trochę tych zakupów dla maluszków, ja mam mnóstwo rzeczy tak do roczku spokojnie a później będą po starszym bracie pewnie w większości. Oczywiście jak znajdę coś ładnego to z pewnością nie oprę się pokusie zakupu:)
Kanapa ja mam popękane naczynka i siwe plamy na nogach, wyglądam okropnie, ale nie mam na to wpływu. lekarz powiedział mi, że mogę się smarować obojętnie jaką maścią i to tyle. Co do alergii powiedział, że mogę brać zyrtec, ale nie za często. Jak na razie na szczęście nie miałam takiej potrzeby.
kanapa lubi tę wiadomość
-
Paula jaka masz komode ? My wczoraj skladalismy i juz stoi w sypialni pieknie sie prezentujac
Mnie juz trzesie jak patrze na male ubranka a nie moge kupowac bo nie znam plci. Ale nosidelko zamowilam, przewijak, reczniczki, spiworek do fotelika samochodowego( za wygrana w totka
)
Przeczucie mam na dziewczynke ale to dlatego, ze ardzo bym chciala coreczke, bo wiem ze to moja ostatnia ciaza, ale jak bedzie synek to tez super
-
http://allegro.pl/show_item.php?item=4358297103
same oceńcie czy warto było
Śmiałam się do męża że mam nową tajemnicę, pierwsza była jak kupiłam detektorchociaż już wszyscy wiedzą i dokuczają mi żem panikara
Chociaż jak teraz oglądam inne aukcje to myślę, że to było przeznaczenie bo nic więcej mi się nie podoba -
Hej Mamuśki
Ja dziś od rana tez sprzątam, zajmuje się bratanicą i śpiewamy dziecięce piosenki:) Nie mogę doczekac się jak moje dziecko będzie już uczyło się wierszyków, piosenek itd..
Dowiedziałam się od kuzynki, że bede miała dziewczynkę, bo "zmieniają mi się rysy twarzy", poźniej tez powiedziała, że jej siostra tez ma urodzic na dniach dziewczynke, a tak zbrzydła na buzi że szok, także już wiedziałam o co chodzi, po prostu robie się brzydka na twarzy!
P.S. dziewczyny przywołajcie mnie do porządku bo jak o siebie nie zadbam to mnie mąż dla ładniejszej rzuci:P:P