X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja.
    mordeczka sama mi sie wczoraj smiala i cieszyla bo nic mnie nie bolalo. zaden zabek nic poprostu, ale juz wiem dlaczego... dzis przyszlo ze zdwojona sila. umieram poprostu. juz bola mnie nawet te zeby ktore mam na pewno zdrowe. przeciez to masakra

diamonds witamy i gratulujemy malego kropka natomiast nie kazda ciaza to piekny czas. ja zaczynam powoli zalowac ze teraz zgodzilam sie na 2 dziecko. 1ciaza byla boska pomimo wymiotow dzien w dzien do 13tc. wolalabym juz to niz te pier***** zeby

ewka tantum risa jest super takze po porodzie. ja w to nie wierzylam bo co mi moze dac siedzenie nad miska. po porodzie docenilam te saszetki, bylam nacieta i nie chcialo sie nic goic a gdy zaczelam to stosowac to w sekunde pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 20:36

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 = współczuję tej masakry z zębami :(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tamtum rosa tez lubię. Już dużo razy mi pomogły, ale tylko na lekkie infekcje. Z tymi zaawansowanymi sobie nie poradziły.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te tantum rosy to się stosuje profilaktycznie po basenie, czy jak zacznie się coś dziać? Też się wybieram na basen, żeby jakiejś aktywności zażyć ale boję się że się coś może przypałętać...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałamw domu imprezkę imieninową mojego meża, zjechało się 12 osób masakra, jedzenie szykowaliśmy od wczoraj i dziś pół dnia. Normalnie padam z nóg kręgosłup też mi odpada :(

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję Ci zębów póki co w moim życiu najgorszy ból.
    Bardzo boję się dentystów i kiedyś mama przyłapała mnie w nocy zapłakaną w zimowej czapce (promieniowało mi na uszy) z łóżkiem zalanym takim spevyfikiem znieczulającym. Obraz nędzy i rozpaczy :) na drugi dzień dentysta, końska dawka znieczulenia a zęba już się uratować nie dało :/ tydzień wyglądałam jak chomik :D
    Przy wyrwaniu 8 po pierwszej cud miód a przy drugiej zrobił mi się suchodół, tydzień na ibupromie co 3 h nawet w nocy (chyba wiem jak to jest ćpać) aż poszłam na pogotowie dent pan polał czymś dziurę i uratował mi życię:)

Trzymam kciuki za lepsze jutro :)

Trochę się rozpisałam ale nudzi mi się :) muszę ogarnąć męża!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka przynajmniej impreza sie udala?

bursztynka mysle ze jak sie cos dzieje natomiast ja ja czasem stosuje ot tak. to nic nie szkodzi a moze pomoc jak cos juz sie tam rozwija

marimiko ja juz popristu nie daje rady. jak kolejna nocka nie bedzie przespana to jutro juz przymusowo do szpitala jade

eforts no wlasnie na ucho mi promieniuje i na inne zeby ktore sa w 100% zdrowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:29

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zębolog, bleeeeee. Eforts jeszcze ten Twój opis!

;)

Idę spać, bo się jakoś nic nie robieniem dziś zmęczyłam.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udała udała :) choć ja byłam padnięta o wiele lepsze są w takich przypadkach grille z jednorazowymi sztućcami i naczyniami :)

Karola a rumiankiem albo szałwią płukałaś zęba?? trochę pomaga :( mnie pamiętam na ból 8mek pomógł tylko ibum ale to dziadostwo ma chyba ibuprofen. W takich sytuacjach naprawdę nie wiadomo co robic ja płakałam z bólu. Jeśli Ci nie minie koniecznie jedź jutro do lekarza bo się wykończysz a oni muszą coś poradzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:52

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja po dwóch imprezach... wczoraj imieniny dziadka a dzis urodziny meza babci. Jestem padnieta.

Jutro usg... mam glupiego stresa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:58

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) postanowiłam dołączyć do Was a nie tylko podczytywać potajemnie :)
    Jestem przyszłą mamą po przejściach, termin mamy na 13 grudnia :) płci jeszcze nie znamy... w tym tygodniu wizyta więc może coś więcej zobaczymy o ile dziecię będzie łaskawe pokazać co kryje między nóżkami ;)
    Możecie polecić jakieś książki o macierzyństwie? przydałaby się jakaś "fachowa" literatura bo pewnie niedługo na l4 się wybiorę ;)
    Pozdrawiam!!

HANA, Niespodzianek:), julianna, Marimiko, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa witamy i gratulujemy :)
    co do literatury to Ci za bardzo nie pomogę, bo w zasadzie nie rozgladałam się jeszcze za czyms fachowym, bardziej bazuje na poradach doświadczonych z rodziny ;)
    Rozmawialam z położną i od 28 tygodnia mogę chodzic do szkoły rodzenia, oczywiście z Mężem, bo pomimo cesarki to inne informacje też się przydadzą:)
    90 urodziny dziadka udane, kiecke jednak ta ubrałam i wszyscy podziwiali mój ładny brzusio:) cały wczorajszy i dzisiajszy dzien spedziłam z moją kochaną chrzesnicą ze stycznia także przedbiegi macierzynstwa miałam:) oby moje dziecko było takie grzeczniutkie <3

4dbc34fc83.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaamm się pourlopowo:D
    W tychach wczoraj wieczorem przywitała Nas ulewa:/
    I leje do teraz...ble
    mam nadzieję być już na bierząco:D

kanapa- witaj!!

karola88- współczuję bólu zeba- mapiętasz- miałam problem na poczatku ciąży- polazłam do dentysty-bo też nie wyrabiałam z bólu- trzymam kciuki by się polepszyło-mozna jeszcze smarowac dentoseptem A- ma właściwości znieczulające i bakteriobójcze.

eforts- a masz w pobliżu basen ozonowany? jest podobno lepszy od tego dezynfekowanego chlorem.Koleanka całą ciąże pływała w tego typu basenie i nic się nie przyplątało.

U mnie wszystko ok..raczej. Wypad w górki baardzo udany.
    Tylko ja mam jazdy-nie mogę na 100% powiedzieć że czuję porzadnie maluszka,a byłabym 10000xspokojniejsza gdybym już zaliczyła "porzadnego kopa.."
    Wizyta Połówkowa 15 lipca.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wszystkim z bólem zęba....eh ja mam jeszcze jedną ósemkę do wyrwania ale zrobię to po porodzie bo u mnie to musi zrobić chirurg...dłutowanie, nacinanie itp.

A ja w planach miałam dzień lenia...i nic z tego obudziłam się z mężem i tak od 6.00 latam i coś robię:-) Ogórki małosolne zalałam, pranie nastawiłam i niestety burdel w chałupie trzeba ogarnąć. Teraz zrobiłam sobie przerwę i piszę do Was.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Burdel bede dzis ogarniala, ojjjj juz czuje sie zmeczona na sama mysl :P

Kupujecie juz cos dla dzidziusia ?

Moj synek jeszcze spi, takiemu to dobrze, ja punkt 7 sie budze i nie ma szans na dalsze spanie, mimo ze jestem nadal zmeczona :P

U mnie polowkowe 24 lipiec :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzisiaj mam stertę prasowania. Wcześniej muszę iść po zakupy.
    Wczoraj zrobiłam przegląd szafy i wywiozłam całą torbę podróżną rzeczy już ciasnych na przechowanie do rodziców. Trochę się już tego ubierało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris- heh zazdroszczę dnia lenia:)
    nie miałam takowego od 5 lat :P:P:P

Furia- kupiłam juz trzy kompleciki dla młodego:)
    Polarowego pajaca-takiego ala kombinezonek, zestaw gatki na szelkach i bluzkę,dresik,zestaw body spodnie z dres i sliniak- wpadłam do Galerii katowickiej- same wyprzedaże- H&M,Smyk,C&A. :)

Moje połówkowe będzie dokładnie w tym samym terminie co z córcią.

Furia, Marimiko lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola pokazuj !
    Teraz przeceny sa o az sie chce kupowac :)
    Ja zamowilam kilka rzeczy takich nieubrankowych dla malucha ale pochwale sie jak dojda :)
    Jak cos kupucie dziewczyny to pokazujcie :)
    Ja w 80% moich ubran nie wchodze :P

Marimiko lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj przeżyłam szok jak chciałam założyć bluzkę, która 2 tygodnie temu była luźna... przez ostatni tydzień baaardzo mi brzuszek wyskoczył! aż nie mogę się nadziwić :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Też wczoraj przeżyłam szok jak chciałam założyć bluzkę, która 2 tygodnie temu była luźna... przez ostatni tydzień baaardzo mi brzuszek wyskoczył! aż nie mogę się nadziwić :)

Sie nie przywitalam, WITAJ :)
    Ciekawy nick :D Ja juz glownie w ciazowych chodze i w dlugich koszukach

tkzgeyx.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ