WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts śliczne te ubranka:)

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) bo ja to tak szybciej mówię/robię niż myślę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.... nadrobiłam cały weekend

Qurczak - zazdroszczę lekarza, chyba Twój gin na nfz jest lepszy niż nie jeden prywatny, ja mam wizyty co miesiąc, szkoda mi, że muszę tyle czekać, ale gin nie naciąga na kasę, jak jest wszystko ok,

ktos pisał o terminie porodu że w 5% się sprawdza, ja mam niby 24., wg usg 22, ale szczerze nie chcę urodzić w święta, to chyba najgorszy cza, służba zdrowia może być w dość okrojonym składzie,

Bajka - mi się bardzo Julia podoba, dlatego mam login Julianna bo o takim imieniu myślałam, ale M się nie widzi, ma złe skojarzenia z imieniem Julia heh,

Kanapa - witaj i powodzenia, dużo zdrowia, mi się robią skrzepy w nosie, czytałam, że to normalne w tym czasie, że mogą nam pękać żyłki,

Ciuszków jeszcze nie kupowałam, jeszcze nic, jak na razie cieszę oko oglądając aukcje i sklepy internetowe, czekam na potwierdzenie płci i od września myślę, że zacznę się rozglądać na spokojnie, a później to już pewnie tempa nabierzemy

Kiara, Qrczak, kanapa lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie ja już wyglądam jakbym balon połknęła .. dzis jestem przerażona, wszyscy w pracy dziś podziwiają moje krągłości.. ech takie to na razi edla mnie dziwne, czasem myślę.. kurcze chyba za szybko się zmieniam, na plusie z 3kg na 100% jestem

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :)
    udalo mi sie Was nadrobic :)
    wczoraj wrocilismy do siebie, 2 tyg u rodzicow i nuda bo brzydka pogoda i nas w Ełku przywitala tez paskudna pogoda, a jak jechalismy to bylo tak duszno, maz caly czas nawiew na mnie kierował :)

ale juz jest ze mna :) co prawda w pracy, ale noce spedzamy razem :) tak bedzie przez 2 tyg, pozniej 5 dni w Poznaniu na egzaminach i wakacje az do wrzesnia :)

wstalam o 10, za nic sie jeszcze nie wzielam. wyjełam tylko mieso na obiad, musze isc do sklepu, ale najpierw sie uczesac, pomalowac, mam 4,5 godziny do powrotu meza :)

a zwazylam sie i po przebudzeniu 61,8 wiec juz zaczynam niezle przybierac...

co do ciuszkow i rzeczy dla dziecka, nie mam jeszcze nic i czekam, zaczne cos kupowac po 25 tyg...narazie mam wozek u kuzynki, ktorego jeszcze nie widzialam, ma mi pozyczyc i łózeczko u znajomej...

jutro o 14:45 wizyta u gina, moze teraz uda sie sprawdzic, ktoz tam w srodku mieszka...ja mam od poczatku przeczucia na chlopca i wszyscy dookola mi tak mowia, ale zaczynam miec watpliwosci jak mnie naszła wczoraj ochota na dzem czeresniowy mojej tesciowej, musialam wyjesc go ze sloika łyzeczka bez chleba :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki ;)

ja mam jedne dzinsy ciążowe - ale niewygodnie mi się w nich łazi. Więc ciągle łażę w ciążowych leginsach, ale stwierdziłam, że na jakieś "lepsze" wyjście nie mam spodni - więc dziś jadę do C&A zobaczyć co mają. Widziałam fajne rzeczy na necie ale obawiam się że na moje cztery litery będą za ciasne;p

kanapa - witamy ;) co do krwi w nosie - to ja budzę się ciągle z zapchanym nosem z krwistymi gilami :D (sorry za opis:P ale nie znałam eleganckiego zamiennika) :D czytałam również że to normalne. Co do pajączków - to mam ich sporo naturalnie więc nie zwracam na to uwagi.

aa chciałam się podzielić moimi snami nocnymi :D od początku mam przeczucie na chłopca i wszyscy mi go wróżą - dziś miałam drugi raz sen z dzieciątkiem i we śnie okazało się, że to chłopiec ;) ale by beka była gdyby okazało się że to dziewczynka - mnie to ogólnie bez różnicy - chociaż jak ktoś wspomniał, że sukieneczki i warkoczyki takie słodziaśne są :D
    Zaraz potem miałam drugi sen, że jak przykładałam dłoń do brzucha to czułam tętno dziecka dosłownie pod skórą. A potem mogłam normalnie wyodrębnić dziecko pod skórą i zobaczyć szczegółowy obrys przez skórę- ale to głupie było :D:D:D

Wizytę mam 9 lipca i nie mogę się już doczekać :>

kanapa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciuszków - to ja nic nie mam oprócz buciko- skarpetek które dostałam w prezencie;) moja siostra da mi sporo ciuchów bo ma syna i córkę ;) ale sama pewnie też sobie pokupuję jak poznam płeć :) ale zaczynam oglądać na fb różne profile dla dzieci - i chyba kilka nawet polubię :D a co - niech się ludzie dowiedzą o moim szczęściu!!! (a czasem są fajne konkursy ) :D

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam sie po weekendzie :)
    Ja jeszcze nie odwazylam sie nic kupic dla maluszka ale nie ukrywam ze coraz trudniej sie powstrzymywac, zwlaszcza ze znam juz plec :)Mysle ze tak po 20 tyg ciazy zaczne powoli growadzic wyprawke bo tez nie usmiecha mi sie pozniej z wielkim brzucholem biegac po sklepach.

Co do przeczuc, to jak od poczatku ciazy mialam przeczucie na dziewczynke I wszystkim mowilam ze na pewno dziewczynka, zwlaszcza ze tradzik mnie dopadl gorszy niz za czasow nastoletnich a to podobno dziewczynki zabieraja mamusiom urode :) A tu prosze niespodzianka, chlopak, podobniez juz na 100% wiec widac moja intuicja mnie zawiodla..

Ktoras z Was tu pytala o literature dla kobiet w ciazy, ja polecam "W oczekiwaniu na dziecko" nie pamietam autorki, jakies zagraniczne nazwisko ale jest bardzo popularna teraz ta ksiazka, widzialam ja w empiku, matrasie I paru innych ksiegarniach. Naprawde fajnie napisana, tak troche z dowcipem ale porusza bardzo wiele tematow, ja czytam I jestem zadowolona.

julianna lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przeglądam księgarnie i w empiku jest poradnik i dziennik, znalazłam też poradnik z podręcznikiem pierwszy rok życia dziecka, na allego ok 80 zł z przesyłką chyba się skusze na ten duopakiet

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam wszystkie mamusie ;)
    Jak narazie nie przytyłam nic, praktycznie we wszystko sie mieszcze i porownujac moj brzuch do innych zastanawiam sie, czy w ogole jestem w ciazy ;P
    Dla dziecka ciagle nie mam nic, ale jak tylko poznam plec to zaczne kompletowac wyprawke ;D a wizyta juz jutro ;p moze sie dowiem, chociaz nie nastawiam sie na nic ;p
    Moje przeczucia co to płci to obstawiam, ze bedzie dziewczynka ;) inni mowia, ze bedzie chlopak, ale w sumie i tak jest mi to obojetne ;)
    A co do ksiazek to mam " Ciąża i poród", ktora dala mi mama ;P oraz "Ciąża i dziecko", bardzo fajny poradnik ;)

34bw43r8zd4rob1k.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:31

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, ogarnij się ;-)

Eforts, słodziutkie ubranka!

Zrobiłam ogórki małosolne. Oby wyszły to będę chyba je trzymała koło łóżka :-D

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w koncu zaliczylam piekarnie i warzywniak, nie chcialo mi sie wychodzic bo deszcz akurat zaczął padac, a poza tym miesko w piekarniku...do tego mlode, wiejskie ziemniaki i taki mix ogorek z salata w smietanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:07

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- śliczne ubranka, tylko dużo letnich? czy mi sie wydawało?

ja juz skończyłam obiadek- dziś kapuśniak i gyrosss :D

kaarolaa- u nas też pada-przepraszam- LEJE...
    muszę po młodą do przedszkola śmigać- chyba skorzystam z usług pana taksówarza:P

furia- zrobię fotki ciuszków i wstawię :)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ta pogoda mnie dobije, 2 tyg u rodzicow na wsi, a ja ciagle w domu siedzialam, nawet na spacerek do lasu pojsc nie moglam bo raz zimno a dwa ciagle padalo...

wstawie wieczorkiem 2 zdjecia i zobaczycie jak wygladam rano a jak wieczorem :) roznica jest spora

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leje :/ A maz ma od rana wylaczony telefon i sie martwie :/

Lola to czekam na foty :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/ciuszkki_zpsacb4eda7.jpg

Na dresik jeszcze czekam ,taki będzie:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/niemowleta/odziez-dla-noworodka/kombinezony-dla-niemowlat/kombinezon-115743-1.html

Bogusiar80, Kiara, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kliknijcie na zdjęcie- bo nie pokazuje się w całości hmmm

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez juz bym chciala cos kupic, ale raz nie znam płci a dwa to dla mnie jeszcze za szybko...

lola sliczne :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jaka db cena, bardzo ładny

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ten zestaw z kotkami jest nej naj, przesliczniasty <3

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ