Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny.... nadrobiłam cały weekend
Qurczak - zazdroszczę lekarza, chyba Twój gin na nfz jest lepszy niż nie jeden prywatny, ja mam wizyty co miesiąc, szkoda mi, że muszę tyle czekać, ale gin nie naciąga na kasę, jak jest wszystko ok,
ktos pisał o terminie porodu że w 5% się sprawdza, ja mam niby 24., wg usg 22, ale szczerze nie chcę urodzić w święta, to chyba najgorszy cza, służba zdrowia może być w dość okrojonym składzie,
Bajka - mi się bardzo Julia podoba, dlatego mam login Julianna bo o takim imieniu myślałam, ale M się nie widzi, ma złe skojarzenia z imieniem Julia heh,
Kanapa - witaj i powodzenia, dużo zdrowia, mi się robią skrzepy w nosie, czytałam, że to normalne w tym czasie, że mogą nam pękać żyłki,
Ciuszków jeszcze nie kupowałam, jeszcze nic, jak na razie cieszę oko oglądając aukcje i sklepy internetowe, czekam na potwierdzenie płci i od września myślę, że zacznę się rozglądać na spokojnie, a później to już pewnie tempa nabierzemy
Kiara, Qrczak, kanapa lubią tę wiadomość
-
a słuchajcie ja już wyglądam jakbym balon połknęła .. dzis jestem przerażona, wszyscy w pracy dziś podziwiają moje krągłości.. ech takie to na razi edla mnie dziwne, czasem myślę.. kurcze chyba za szybko się zmieniam, na plusie z 3kg na 100% jestem
-
nick nieaktualnywitam sie i ja
udalo mi sie Was nadrobic
wczoraj wrocilismy do siebie, 2 tyg u rodzicow i nuda bo brzydka pogoda i nas w Ełku przywitala tez paskudna pogoda, a jak jechalismy to bylo tak duszno, maz caly czas nawiew na mnie kierował
ale juz jest ze mnaco prawda w pracy, ale noce spedzamy razem
tak bedzie przez 2 tyg, pozniej 5 dni w Poznaniu na egzaminach i wakacje az do wrzesnia
wstalam o 10, za nic sie jeszcze nie wzielam. wyjełam tylko mieso na obiad, musze isc do sklepu, ale najpierw sie uczesac, pomalowac, mam 4,5 godziny do powrotu meza
a zwazylam sie i po przebudzeniu 61,8 wiec juz zaczynam niezle przybierac...
co do ciuszkow i rzeczy dla dziecka, nie mam jeszcze nic i czekam, zaczne cos kupowac po 25 tyg...narazie mam wozek u kuzynki, ktorego jeszcze nie widzialam, ma mi pozyczyc i łózeczko u znajomej...
jutro o 14:45 wizyta u gina, moze teraz uda sie sprawdzic, ktoz tam w srodku mieszka...ja mam od poczatku przeczucia na chlopca i wszyscy dookola mi tak mowia, ale zaczynam miec watpliwosci jak mnie naszła wczoraj ochota na dzem czeresniowy mojej tesciowej, musialam wyjesc go ze sloika łyzeczka bez chleba -
Dzień dobry mamuśki
ja mam jedne dzinsy ciążowe - ale niewygodnie mi się w nich łazi. Więc ciągle łażę w ciążowych leginsach, ale stwierdziłam, że na jakieś "lepsze" wyjście nie mam spodni - więc dziś jadę do C&A zobaczyć co mają. Widziałam fajne rzeczy na necie ale obawiam się że na moje cztery litery będą za ciasne;p
kanapa - witamyco do krwi w nosie - to ja budzę się ciągle z zapchanym nosem z krwistymi gilami
(sorry za opis:P ale nie znałam eleganckiego zamiennika)
czytałam również że to normalne. Co do pajączków - to mam ich sporo naturalnie więc nie zwracam na to uwagi.
aa chciałam się podzielić moimi snami nocnymiod początku mam przeczucie na chłopca i wszyscy mi go wróżą - dziś miałam drugi raz sen z dzieciątkiem i we śnie okazało się, że to chłopiec
ale by beka była gdyby okazało się że to dziewczynka - mnie to ogólnie bez różnicy - chociaż jak ktoś wspomniał, że sukieneczki i warkoczyki takie słodziaśne są
Zaraz potem miałam drugi sen, że jak przykładałam dłoń do brzucha to czułam tętno dziecka dosłownie pod skórą. A potem mogłam normalnie wyodrębnić dziecko pod skórą i zobaczyć szczegółowy obrys przez skórę- ale to głupie było:D:D
Wizytę mam 9 lipca i nie mogę się już doczekać :>kanapa lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
A co do ciuszków - to ja nic nie mam oprócz buciko- skarpetek które dostałam w prezencie;) moja siostra da mi sporo ciuchów bo ma syna i córkę
ale sama pewnie też sobie pokupuję jak poznam płeć
ale zaczynam oglądać na fb różne profile dla dzieci - i chyba kilka nawet polubię
a co - niech się ludzie dowiedzą o moim szczęściu!!! (a czasem są fajne konkursy )
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hej dziewczyny, witam sie po weekendzie
Ja jeszcze nie odwazylam sie nic kupic dla maluszka ale nie ukrywam ze coraz trudniej sie powstrzymywac, zwlaszcza ze znam juz plec :)Mysle ze tak po 20 tyg ciazy zaczne powoli growadzic wyprawke bo tez nie usmiecha mi sie pozniej z wielkim brzucholem biegac po sklepach.
Co do przeczuc, to jak od poczatku ciazy mialam przeczucie na dziewczynke I wszystkim mowilam ze na pewno dziewczynka, zwlaszcza ze tradzik mnie dopadl gorszy niz za czasow nastoletnich a to podobno dziewczynki zabieraja mamusiom urodeA tu prosze niespodzianka, chlopak, podobniez juz na 100% wiec widac moja intuicja mnie zawiodla..
Ktoras z Was tu pytala o literature dla kobiet w ciazy, ja polecam "W oczekiwaniu na dziecko" nie pamietam autorki, jakies zagraniczne nazwisko ale jest bardzo popularna teraz ta ksiazka, widzialam ja w empiku, matrasie I paru innych ksiegarniach. Naprawde fajnie napisana, tak troche z dowcipem ale porusza bardzo wiele tematow, ja czytam I jestem zadowolona.
julianna lubi tę wiadomość
-
Ja tez witam wszystkie mamusie
Jak narazie nie przytyłam nic, praktycznie we wszystko sie mieszcze i porownujac moj brzuch do innych zastanawiam sie, czy w ogole jestem w ciazy ;P
Dla dziecka ciagle nie mam nic, ale jak tylko poznam plec to zaczne kompletowac wyprawkea wizyta juz jutro ;p moze sie dowiem, chociaz nie nastawiam sie na nic ;p
Moje przeczucia co to płci to obstawiam, ze bedzie dziewczynkainni mowia, ze bedzie chlopak, ale w sumie i tak jest mi to obojetne
A co do ksiazek to mam " Ciąża i poród", ktora dala mi mama ;P oraz "Ciąża i dziecko", bardzo fajny poradnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:31
-
nick nieaktualnya ja w koncu zaliczylam piekarnie i warzywniak, nie chcialo mi sie wychodzic bo deszcz akurat zaczął padac, a poza tym miesko w piekarniku...do tego mlode, wiejskie ziemniaki i taki mix ogorek z salata w smietanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:07
-
eforts- śliczne ubranka, tylko dużo letnich? czy mi sie wydawało?
ja juz skończyłam obiadek- dziś kapuśniak i gyrosss
kaarolaa- u nas też pada-przepraszam- LEJE...
muszę po młodą do przedszkola śmigać- chyba skorzystam z usług pana taksówarza:P
furia- zrobię fotki ciuszków i wstawię
Furia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylola ta pogoda mnie dobije, 2 tyg u rodzicow na wsi, a ja ciagle w domu siedzialam, nawet na spacerek do lasu pojsc nie moglam bo raz zimno a dwa ciagle padalo...
wstawie wieczorkiem 2 zdjecia i zobaczycie jak wygladam rano a jak wieczoremroznica jest spora
-
http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/ciuszkki_zpsacb4eda7.jpg
Na dresik jeszcze czekam ,taki będzie:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/niemowleta/odziez-dla-noworodka/kombinezony-dla-niemowlat/kombinezon-115743-1.htmlBogusiar80, Kiara, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny