X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara- tak- ja też w większości będę miała używane ubranka- mam suuper lumpex pod tym kątem.
    Ale zawsze parę nowych okazyjnie kupuję :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubranka tez bede miala uzywane bo raz od siostry dostane, od kuzynki pewnie i ktos po drodze sie znajdzie :) a i kolezanka lumpka prowadzi wiec tam kupe ciuchow za grosze bedzie mi odkladala, juz mi kilka firmowych pozytywek odlozyla, tylko je lekko przeprac :) a pieluszki, kocyki, butelki to wiadomo, ze nowe sie kupi, ja bede zamawiala te z tomme tippee bo kuzynka mowila, ze bardzo dobre sa :)

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dokładnie taką kupiłam, tylko taka mi się zmieści, bo mamy malutką sypialnię http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

jejku jakie piękne te ubranka udało Ci się kupić po prostu cudo :0

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Furia dokładnie taką kupiłam, tylko taka mi się zmieści, bo mamy malutką sypialnię http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

Paula- dokłądnie tą komode dokupujemy do dużego pokoju:) mam mebelki z tej serii:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:

ja mam dwie komody czarne w sypialni malm, a do pokoju malucha myślę o kupnie białej komody, własnie malm jest bardzo pojemny

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze nie wiemy jaka komode kupimy, zacznijmy od tego, ze nie wiem kiedy zaczniemy szykowac sypialnie z kacikiem dla maluszka...cos mi sie wydaje, ze bedzie to pewnie we wrzesniu...

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczynki bardzo pojemne są te szuflady, aż się miło zaskoczyłam łóżeczko też będzie białe i wogołe będzie tak jasno hihih

a ta komoda strasznie mi się podoba, jakby tylko mąż zgodził się wyrzucić obecną komodę to wstawiłabym sobie jeszcze tę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/, ale sie nie zgodził :(

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    my jeszcze nie wiemy jaka komode kupimy, zacznijmy od tego, ze nie wiem kiedy zaczniemy szykowac sypialnie z kacikiem dla maluszka...cos mi sie wydaje, ze bedzie to pewnie we wrzesniu...

my od jutra planujemy odświeżyć sypialnię i wszystko już poskręcać tak żeby była gotowa no i póki mój mam urlop to się machnie od razu i po kłopocie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam sypialnie bezowo-czerwoną mma nadzieję, że dzidzie kolor nie przerazi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    dokładnie dziewczynki bardzo pojemne są te szuflady, aż się miło zaskoczyłam łóżeczko też będzie białe i wogołe będzie tak jasno hihih

a ta komoda strasznie mi się podoba, jakby tylko mąż zgodził się wyrzucić obecną komodę to wstawiłabym sobie jeszcze tę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/, ale sie nie zgodził :(
    oo mi się ta bardzo widzi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, a jak powinnam zmniejszać dawkę luteiny? chciałam przez ok tydzień pobrać 2x50, czyli o połowę mniej, ale jak wczoraj zaczęłam czuć dyskomfort układu moczowego to się wystraszyłam, że to może od luteiny bo ona podobno obniża ph?

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obecnie biore 2x 50 luteiny i 1 dupka...a jutro wizyta i zobacze jak teraz bedzie z lekami, boje sie je odstawic, ale wiem ze powoli bede musiala to zrobic...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Jak myślicie: wcześniej brałam luteinę 2x100, w czwartek 150, w piątek i sobotę 100, a od wczoraj 50. Czy to jest dobry sposób na odstawienie luteiny? Jak poznać że coś się dzieje nie tak po odstawieniu? Dostałam receptę na antybiotyk Monural. Mimo, że posiew moczu nie wykazuje jeszcze zakażenia, ale jest na granicy normy i od wczoraj wieczorem czuję dyskomfort. Boję się, bo to antybiotyk (1 saszetka do wypicia), ale podobno bezpieczny w ciąży...
    Asia, ja też brałam dawkę 2x100 (dopochwowo). Na wizycie lekarz zapytał ile zostało mi tabletek, a zostało ok 5. Więc kazał mi wybrać je po jednej dziennie. Ale znalazłam jeszcze opakowanie 50-tek , które brałam przed ciążą. Mnie przy odstawianiu zaczął boleć brzuch i twardniał. Może to był przypadek, bo trochę się przemęczyłam w tym czasie i może to było od tego. I jak zaczęły się te dolegliwości , to skorzystałam z zapasów i w sumie odstawiałam luteinę dwa tygodnie. Jednocześnie zwiększając dawkę asparginu (magnez z potasem).
    Jeżeli nie będziesz miała żadnych dolegliwości to chyba możesz zrobić tak jak zalecił lekarz

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja w poprzedni wtorek odstawiłam luteinę z dnia na dzień, lekarz powiedział, że mam swoje hormony ciążowe i nie muszę już brać. Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych.

Kiara drogo chyba nie, może jako jednorazowy wydatek ale sztukowo wydaje mi się ze jest ok. Ja nigdy nie potrafiłam kupować w ciucholandach, nie lubię zabardzo chodzić po sklepach no a nowe rzeczy jakby nie było swoje kosztują (ostatnio w hm zapłaciliśmy 50 zl za dwa bodziaki) . Tak czy siak będę potrzebować jeszcze milion rzeczy, kocyki, skarpeteczki, czapec z ki, kosmetyki, grzechotki, wozek, łóżeczko. ... myślę, że naprawdę nie ominie mnie radość zakupów.

A poza tym jak znajdę coś co mnie zauroczy to na pewno nie pożałuje sobie :)

Lola letnie nie wiem ale jakby nie było, jedna moja siostra rodzi w tym lipcu druga w nast lutym także myślę że nic się nie zmarnuje :)

Ale to wszystko jak już kupimy komodę, pewnie w deseń tej białej co Paula wrzuciła linka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:29

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to mamy identyczne komody :D :D :D

Ja czekam na to

http://wrzucaj.net/images/2014/06/30/2536635-l.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/06/30/3633612-l.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/06/30/2330479-l.jpg

i na reczniczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:31

Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Ty chyba ruszyłaś pełną parą :) może doświadczone mamy zrobią listę co nam potrzeba :) to samo zadanie dostanie moja siostra już śmiałyśmy się że powielę jej zamówienie z apteki internetowej.

Asia w którym tyg jesteś?

Zakochałam się w wózka tutka z białej eco skóry, za co zostałam zjechana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:46

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14t 1d

860ianliz3s2rxlo.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia widzisz jaki mamy świetny gust :) a Ty widzę, że szalejesz heheh a ten śpiworek to do gondoli?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamusiek z doświadczeniem!! :)

do gondoli z zimowym śpiworkiem ładujemy dziecie ubrane jeszcze w taki zimowy kombinezon czy moze to byc cienszczy np welurowy albo polarowy? http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kombinezon-niemowlecy-5a2509?c=3244

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - nowe wyprawka to byłby koszmar finansowy :) Ja kupuję nowe (i to nie wszystkie) skarpetki, kilka par śpioszków, ale to tak dla frajdy i uzupełnienia zapasów, a 90% ciuszków mam używane. Trochę używanych dostałam już (siatę dużą) od znajomej mojej mamy, ale większośc kupuję sama w sh i uwielbiam tam łazić :D Właśnie jutro sobie pójdę, bo jest 15zł/kg :D Ja do tej pory na ciuszki dziecięce(+ kocyki) używane wydałam może max totalny 80zł, a mam tego ze 2 kartony :)

AsiaCh - co do lutki - u mnie mówili o zmniejszaniu o 50, ale w takim trybie (przykładowo): do tej pory 200, zmniejszenie do 150 przez 4 dni, później o kolejne 50 itd. Chodzi o to, żeby wolniej (mniej drastycznie) przygotować organizm do szoku. Teoretycznie juz łożyko powinno zając się produkcją progesteronu, ale w praktyce bywa to róznie, czasami niedomaga, a czasami luteina pomaga też na inne sprawy i lepiej ją wolniej odstawiać, obserować siebie.

Furia - super zakupy!

My mebli nie kupujemy, bo będziemy wynajmować mieszkanie póki co :)

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ