X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka ja tak samo. Nic jeszcze nie kupiłam i zaczekam do sierpnia:-)
    Ja jeszcze dalej nie wierzę,że jestem w ciąży:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do butelek bardzo fajne mi się wydają z lovi i mają dużo pozytywnych komentarzy :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja też nie mam pewności, czy Maluch będzie chciał z tego jeść. Ale za takie pieniądze grzech było nie kupić ;) Całe 3,99 zł zapłaciłam :P Kupiłam też dla malucha siostry, ma 5 m-cy więc niedługo będzie mógł zacząć testować ;) to będę wiedziała, czy i mojemu dzieciowi podpasuje.

Kiara za kocyk zapłaciłam 9,99 zł. Ale tylko dwa wzory były do wyboru, więc wzięłam ten, bo taki uniwersalny. Ale wolałabym coś ciemniejszego jednak. Może trochę się pospieszyłam, bo okazało się, że w drugiej biedronce był większy wybór, ale już nie chciałam szaleć z kupnem kolejnego ;) Zresztą może to i dobrze, że wzięłam ten, bo miałabym problem z wyborem wzoru. Akurat stała jedna brzuchatka i 10 minut wybierała kocyk i jak wychodziłam z biedry, to ona dalej dumała, który wybrać ;)
    U mnie w obu biedronkach jest teraz sporo wyprzedaży, ale np ciążówki są tylko w jednej, bo w drugiej, jak mi koleżanka wyjaśniła, wszystko leży na magazynie i nie ma komu tego wyłożyć. Ale przeszperała dla mnie magazyn i tylko jedne legginsy na mnie się ostały, więc je kupiłam. Teraz były po 12,99 zł :)

Kaarolaa piękny brzusio :) Tak się martwiłaś, że nic nie widać, a tu już taki ładny :D Zresztą widziałam też w ubraniu a FB i raczej nie ma już wątpliwości, że to ciążowy :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa faktycznie jest duża różnica między rankiem a popołudniem.
    Mój rano jest taki jak twój na drugim zdjęciu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam, to jutro będzie chyba sporo wizyt.
    Ja mam o 16:20. Nie mogę się doczekać i oczywiście jak zawsze stres mnie dopada.
    Gdybym już czuła ruchy było by łatwiem

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dzwoniła dziś do mnie po wizycie u gina moja nowa przyjaciółka (ta z Ovu) ;) Szczęśliwa, że jej ciąża rozwija się prawidłowo. A jeszcze do południa się widziałyśmy i tłumaczyłam jej, że jest wszystko OK. Spotkała znajomą, która akurat była na połówkowym. I co się okazało... gin cały czas mówił jej, że będzie chłopak, a dziś okazało się że na 100% dziewczynka! Ponoć ma takie zdjęcie usg, że nie można mieć wątpliwości. Czyli jest jeszcze dla mnie nadzieja, że jednak będzie dziewczynka :P ;)
    Ale tak serio to mi się od początku wydawało, ze mimo wielkiego pragnienia córeczki będzie chłopiec i chyba tak musi być. Co by nie było, to i tak kocham tego Malucha najbardziej na świecie. A na zdjęcia usg to potrafię się kilkanaście razy dziennie wpatrywać i nigdy nie mam dość :D

julianna, Ewka89, Kiara, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, ale zaszalałyście z zakupami :) piękne rzeczy dla maluszków! Ja się jeszcze wstrzymam, ale od września jak ruszę to z kopytka ;)no chyba że nie bede mogla się od wystawy gdzies odkleic, to sie moze na rzecz lub dwie skusze predzej.

Mam dzis szpital w domu, Mąż wczesniej z pracy wrocił z nieżytem żołądka :( biedactwo leży i cierpi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:31

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie szlaban na kupowanie az do kolejnego usg haha :D

CO do kocykow to w sumie mam 4 ( niebieski z misiem i kremowy z misiem z milusiego materialu, takie grubsze i 2 polarkowe swiateczne z reniferkami ktore dostalam gratus do zakupow w sklepie dzeciecym ) ale i tak chce dokupic taki kolderkowy kocyk grubasny w gwiazdki :P A butelki syn mial z TT a teraz albo znow wezme TT albo z MAM.

ROzmiar ubranek bede brala 56 i 62, z 56 troche mniej bo one tak pewnie na ok 1-1,5 miesiaca starcza

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zestresowałam dzisiaj czytając Wasze wpisy o tych wyprawkach... masakra ile tego potrzeba. Dziś mi już więcej stresów chyba nie potrzeba.. Zadzwoniłam do ZUSu, żeby dowiedzieć się, kiedy zasiłek dostanę. To w oddziale mi powiedzieli, że mam zadzwonić na ogólnopolską infolinie. Zadzwoniłam i 75 w kolejce byłam, ale poczekałam. Pan uprzejmie mi powiedział, że dwa przelewy z kasą zostały wypłacone.... To się pytam jakim cudem, bo ja żadnych pieniędzy nie dostałam. A on mi kazał podać nr konta i mówi, że żadnego takiego nr nie ma podanego i poszło na inne. Zadzwoniłam do szefowej i się okazało, że wpisała na Z-3 zły nr. Ja się chyba zastrzelę. Ostatnia kasa poszła 15 czerwca, dwa tygodnie temu już bym miała, a tak będę znowu czekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAJKO - ubranka kupuję bez listy, ale później w domu układam je rozmiarami i rodzajami, wtedy widzę, czego mi brakuje. Jak wpadam na coś w sh super (np. kolejne body), to i tak kupię, bo to grosze, co innego jakbym brała wszystko nowe, bo to nie jest już kwestia 1-4zł a np. 20-30... Mam taki plan minimum który muszę mieć, tez sporo korzystam z rad doświadczonych koleżanek i weryfikuję to wszystko na bierząco.

QRCZAk- ja to nawet 2 zdjęcia z usg noszę w torebce :D

KAROLA - super ten Twój brzunio! :) W końcu ładnie zaczyna go być widać z rana :)
    A co do tego mojego kompletu butelek, to ja kupiłam tutaj http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-do-karmienia-butelka-i4373030770.html i wyszło mi moim zdaniem tanio - 62zł za 5 butelek i tyle smoczków do nich... a smoczki powinno się wymieniać co ok. 6-7 tyg., także na trochę mi starczy.

Ja uważam, że z zakupami nie ma na co czekać... prawda jest taka, że niestety niektóre maluszki przychodza na świat już np. w 24tc... Ja tak do 32tc chcę mieć 90% rzeczy kupione, a muszę to robić stopniowo, bo inaczej nie będziemy miec kasy.
    Szykuję się tez na duży wydatek na 1 rzecz, czyli obowiązkowo laktator elektryczny.. przed ciążą nastawiałam się na ręczny - no bo taniej... ale poczytałam sporo opinii, wysłuchałam uwag koleżanek i dziś wiem, że ręczny jest jak mini siłownia, a do tego powoduje tylko dodatowy stres, co w przypadku problemu z laktacją jest niewskazane. Niestety nawet używany to koszt ok. 120/150zł... Dlatego kupię go dopiero jak upatrzę jakąś dobrą okazję.
    Termometr będziemy miec bezdotykowy - mam dostać taki od mamy, podobno wart kupę kasy, ona sama go dostała od takiej firmy i nie użyła ani razu :)

A mój mały od kilku dni grasuje w brzuchu na całego :D Właśnie teraz chyba jakieś fikołki strzela :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:17

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ale Ci super z tymi fikołkami ach :)
    ja też chciałabym mieć większość wyprawki za sobą ale to już jak się dowiem jaka płeć :) może już we wtorek:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam w smyku ale nic nie kupilam. Poki co mam dwie butelki avent, 2 bodziaki, 1 pajacyk, kocyk i smoczek :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia niezły numer z tym kontem. Współczuję

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz bym chciala wszystko kupic :D Bo doslownie wszystko mam wybrane ( i opcje chlopieca i dziewczeca ) :P No ale niestety tak sie nie da i trzeba co miesiac czesc :P Mi sie nieraz tak smiesznie dzidzia uklada ze czuje takie napinanie,w brzuchu, jak by opierala sie nozkami i z calej sily pleckami napierala mi na brzuch :D

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia super :) ciekawe kiedy ja takie cos poczuje :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały już padł. Ucho go boli, włożyłam jemu wacik z denaturatem. Usnął :) Oby jemu przeszło.
    Ja mam wózek bez amortyzatorów, mieszkam na wsi nie narzekam. Każdy ma wolny wybór :P
    Rożka nie miałam, ani podgrzewacza, ani gąbki małego kąpałam na pieluszce tetrowej trzymając go pod szyją, ani wyparzacza. Małemu na początku wszystko wygotowałam a potem to co drugi dzień zalewałam wrzątkiem. Jak miał miesiąc to już raz na tydzień wyparzałam. Pierwsze mleko to bebiko, po nim dostał kolki. Drugie było nan i takie już zostało do końca.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek z amortyzatorami, skretnymi kolami - no i hmmm nie zamienila bym go na "twardy" ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Rozka tez nie mialam i miec nie bede bo przeszkadzal by mi nawet, jakos tak mnie nigdy nie przekonywalo :P Podgrzewacza i wyparzacza tez nie mialam i nie bede kupowala bo tylko by mi miejsce zajmowalo :D Piersia karmilam 10 miesiecy, potem podalam mleko hipp :)

Na kolki dobry jest napar z zwyklego kminku :)

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helooo :D

ja dzis w meeega dobrym humorze bo bylam w szpitalu na chirurgii i uffff ulzylo. zostalam pieknie obsluzona. w sekunde, nawet nie poczulam i nie wiedzialam ze to juz . jestem meeeega szczesliwa i zadowolona :)

jutro sobie doczytam bo teraz tak szybciutko z tel pisze.

widzialam tylko brzusio karoli no i slicznie juz widac i xdjecia poscieli.. my mamy ta z malpka ( 2 zdjecie) widzialam ze tez pisalyscie o wyprawce ale to juz jutro.

teraz ide sie polozyc i nareszcie odpoczac.

Furia, Bogusiar80, Marimiko, Kiara, Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia ja też nie miałam rożka (moim zdaniem zbędny ) rolę podgrzewacza zastępowała mi mikrofala, ale ja karmiłam piersią więc może dlatego był mi zbędny, wiadomo na początku maluszek pije samo mleczko. Gąbkę kupiłam, ale źle mi się z niej korzystało więc i ja i mąż kąpaliśmy bez tego na pieluszce tetrowej a później już całkiem bez niczego. Butelki od samego początku tylko i wyłącznie wyparzałam po każdym użyciu. Więc uważam, że nie ma co szaleć z tymi cudami techniki bo nie wszystko jest potrzebne a pieniążki można wydać na coś bardziej przydatnego dla maluszka.

lolaliciouse, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 ciesze się, że ząbek już nie przeszkadza:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ