Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eforts ja też nie mam pewności, czy Maluch będzie chciał z tego jeść. Ale za takie pieniądze grzech było nie kupić
Całe 3,99 zł zapłaciłam
Kupiłam też dla malucha siostry, ma 5 m-cy więc niedługo będzie mógł zacząć testować
to będę wiedziała, czy i mojemu dzieciowi podpasuje.
Kiara za kocyk zapłaciłam 9,99 zł. Ale tylko dwa wzory były do wyboru, więc wzięłam ten, bo taki uniwersalny. Ale wolałabym coś ciemniejszego jednak. Może trochę się pospieszyłam, bo okazało się, że w drugiej biedronce był większy wybór, ale już nie chciałam szaleć z kupnem kolejnegoZresztą może to i dobrze, że wzięłam ten, bo miałabym problem z wyborem wzoru. Akurat stała jedna brzuchatka i 10 minut wybierała kocyk i jak wychodziłam z biedry, to ona dalej dumała, który wybrać
U mnie w obu biedronkach jest teraz sporo wyprzedaży, ale np ciążówki są tylko w jednej, bo w drugiej, jak mi koleżanka wyjaśniła, wszystko leży na magazynie i nie ma komu tego wyłożyć. Ale przeszperała dla mnie magazyn i tylko jedne legginsy na mnie się ostały, więc je kupiłam. Teraz były po 12,99 zł
Kaarolaa piękny brzusioTak się martwiłaś, że nic nie widać, a tu już taki ładny
Zresztą widziałam też w ubraniu a FB i raczej nie ma już wątpliwości, że to ciążowy
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Aaaa dzwoniła dziś do mnie po wizycie u gina moja nowa przyjaciółka (ta z Ovu)
Szczęśliwa, że jej ciąża rozwija się prawidłowo. A jeszcze do południa się widziałyśmy i tłumaczyłam jej, że jest wszystko OK. Spotkała znajomą, która akurat była na połówkowym. I co się okazało... gin cały czas mówił jej, że będzie chłopak, a dziś okazało się że na 100% dziewczynka! Ponoć ma takie zdjęcie usg, że nie można mieć wątpliwości. Czyli jest jeszcze dla mnie nadzieja, że jednak będzie dziewczynka
Ale tak serio to mi się od początku wydawało, ze mimo wielkiego pragnienia córeczki będzie chłopiec i chyba tak musi być. Co by nie było, to i tak kocham tego Malucha najbardziej na świecie. A na zdjęcia usg to potrafię się kilkanaście razy dziennie wpatrywać i nigdy nie mam dośćjulianna, Ewka89, Kiara, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
No dziewczyny, ale zaszalałyście z zakupami
piękne rzeczy dla maluszków! Ja się jeszcze wstrzymam, ale od września jak ruszę to z kopytka ;)no chyba że nie bede mogla się od wystawy gdzies odkleic, to sie moze na rzecz lub dwie skusze predzej.
Mam dzis szpital w domu, Mąż wczesniej z pracy wrocił z nieżytem żołądkabiedactwo leży i cierpi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:31
-
Ja mam narazie szlaban na kupowanie az do kolejnego usg haha
CO do kocykow to w sumie mam 4 ( niebieski z misiem i kremowy z misiem z milusiego materialu, takie grubsze i 2 polarkowe swiateczne z reniferkami ktore dostalam gratus do zakupow w sklepie dzeciecym ) ale i tak chce dokupic taki kolderkowy kocyk grubasny w gwiazdkiA butelki syn mial z TT a teraz albo znow wezme TT albo z MAM.
ROzmiar ubranek bede brala 56 i 62, z 56 troche mniej bo one tak pewnie na ok 1-1,5 miesiaca starcza -
Ale się zestresowałam dzisiaj czytając Wasze wpisy o tych wyprawkach... masakra ile tego potrzeba. Dziś mi już więcej stresów chyba nie potrzeba.. Zadzwoniłam do ZUSu, żeby dowiedzieć się, kiedy zasiłek dostanę. To w oddziale mi powiedzieli, że mam zadzwonić na ogólnopolską infolinie. Zadzwoniłam i 75 w kolejce byłam, ale poczekałam. Pan uprzejmie mi powiedział, że dwa przelewy z kasą zostały wypłacone.... To się pytam jakim cudem, bo ja żadnych pieniędzy nie dostałam. A on mi kazał podać nr konta i mówi, że żadnego takiego nr nie ma podanego i poszło na inne. Zadzwoniłam do szefowej i się okazało, że wpisała na Z-3 zły nr. Ja się chyba zastrzelę. Ostatnia kasa poszła 15 czerwca, dwa tygodnie temu już bym miała, a tak będę znowu czekać.
-
nick nieaktualnyBAJKO - ubranka kupuję bez listy, ale później w domu układam je rozmiarami i rodzajami, wtedy widzę, czego mi brakuje. Jak wpadam na coś w sh super (np. kolejne body), to i tak kupię, bo to grosze, co innego jakbym brała wszystko nowe, bo to nie jest już kwestia 1-4zł a np. 20-30... Mam taki plan minimum który muszę mieć, tez sporo korzystam z rad doświadczonych koleżanek i weryfikuję to wszystko na bierząco.
QRCZAk- ja to nawet 2 zdjęcia z usg noszę w torebce
KAROLA - super ten Twój brzunio!W końcu ładnie zaczyna go być widać z rana
A co do tego mojego kompletu butelek, to ja kupiłam tutaj http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-do-karmienia-butelka-i4373030770.html i wyszło mi moim zdaniem tanio - 62zł za 5 butelek i tyle smoczków do nich... a smoczki powinno się wymieniać co ok. 6-7 tyg., także na trochę mi starczy.
Ja uważam, że z zakupami nie ma na co czekać... prawda jest taka, że niestety niektóre maluszki przychodza na świat już np. w 24tc... Ja tak do 32tc chcę mieć 90% rzeczy kupione, a muszę to robić stopniowo, bo inaczej nie będziemy miec kasy.
Szykuję się tez na duży wydatek na 1 rzecz, czyli obowiązkowo laktator elektryczny.. przed ciążą nastawiałam się na ręczny - no bo taniej... ale poczytałam sporo opinii, wysłuchałam uwag koleżanek i dziś wiem, że ręczny jest jak mini siłownia, a do tego powoduje tylko dodatowy stres, co w przypadku problemu z laktacją jest niewskazane. Niestety nawet używany to koszt ok. 120/150zł... Dlatego kupię go dopiero jak upatrzę jakąś dobrą okazję.
Termometr będziemy miec bezdotykowy - mam dostać taki od mamy, podobno wart kupę kasy, ona sama go dostała od takiej firmy i nie użyła ani razu
A mój mały od kilku dni grasuje w brzuchu na całegoWłaśnie teraz chyba jakieś fikołki strzela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:17
kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
ja juz bym chciala wszystko kupic
Bo doslownie wszystko mam wybrane ( i opcje chlopieca i dziewczeca )
No ale niestety tak sie nie da i trzeba co miesiac czesc
Mi sie nieraz tak smiesznie dzidzia uklada ze czuje takie napinanie,w brzuchu, jak by opierala sie nozkami i z calej sily pleckami napierala mi na brzuch
Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mój mały już padł. Ucho go boli, włożyłam jemu wacik z denaturatem. Usnął
Oby jemu przeszło.
Ja mam wózek bez amortyzatorów, mieszkam na wsi nie narzekam. Każdy ma wolny wybór
Rożka nie miałam, ani podgrzewacza, ani gąbki małego kąpałam na pieluszce tetrowej trzymając go pod szyją, ani wyparzacza. Małemu na początku wszystko wygotowałam a potem to co drugi dzień zalewałam wrzątkiem. Jak miał miesiąc to już raz na tydzień wyparzałam. Pierwsze mleko to bebiko, po nim dostał kolki. Drugie było nan i takie już zostało do końca. -
Ja mam wozek z amortyzatorami, skretnymi kolami - no i hmmm nie zamienila bym go na "twardy" ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Rozka tez nie mialam i miec nie bede bo przeszkadzal by mi nawet, jakos tak mnie nigdy nie przekonywalo
Podgrzewacza i wyparzacza tez nie mialam i nie bede kupowala bo tylko by mi miejsce zajmowalo
Piersia karmilam 10 miesiecy, potem podalam mleko hipp
Na kolki dobry jest napar z zwyklego kminku -
helooo
ja dzis w meeega dobrym humorze bo bylam w szpitalu na chirurgii i uffff ulzylo. zostalam pieknie obsluzona. w sekunde, nawet nie poczulam i nie wiedzialam ze to juz . jestem meeeega szczesliwa i zadowolona
jutro sobie doczytam bo teraz tak szybciutko z tel pisze.
widzialam tylko brzusio karoli no i slicznie juz widac i xdjecia poscieli.. my mamy ta z malpka ( 2 zdjecie) widzialam ze tez pisalyscie o wyprawce ale to juz jutro.
teraz ide sie polozyc i nareszcie odpoczac.Furia, Bogusiar80, Marimiko, Kiara, Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Bogusia ja też nie miałam rożka (moim zdaniem zbędny ) rolę podgrzewacza zastępowała mi mikrofala, ale ja karmiłam piersią więc może dlatego był mi zbędny, wiadomo na początku maluszek pije samo mleczko. Gąbkę kupiłam, ale źle mi się z niej korzystało więc i ja i mąż kąpaliśmy bez tego na pieluszce tetrowej a później już całkiem bez niczego. Butelki od samego początku tylko i wyłącznie wyparzałam po każdym użyciu. Więc uważam, że nie ma co szaleć z tymi cudami techniki bo nie wszystko jest potrzebne a pieniążki można wydać na coś bardziej przydatnego dla maluszka.
lolaliciouse, kaarolaa lubią tę wiadomość