X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro ruszam do lumpka, kolezanka robi nowy towar i moge liczyc na lepsze ciuszki dla siebie, a i juz cos poszukam dla maluszka to sie pochwale co upolowalam :)

a dzisiaj na basen ide z mezem :) pomocze troche tylek bo o plywaniu nie ma mowy...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak- ja jestem zadowolona szczególnie z pojemności.Design też mi się bardzo podoba, bo lubię proste formy. Użytkuję je juz 5 lat i za tą cenę jest ok.
    oczywiście cud świata to to nie jest- potrafią sie zarysować itp.
    czasem jak przeładuję szufladę to z tyłu się odczepi dno, ale można poprawić śrubkę i jest ok.

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2c9aec55ed1e6f9.html

To jest moj brzuch w 15 tyg.. porownujac go do waszych jest on jakis maly... ;/

34bw43r836g6ojbx.png
    faktycznie maleństwo jeszcze, ale kochana nie martw się. Ja kilka dni temu w poczekalni do gina siedziałam z babą, która myślałam, że nie jest w ciąży, a jak pogadałyśmy to okazało sie, że leci jej już 28 tydzień :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moje mieszkanko wynajmowane to okolo 52 m2, 2 pokoje, kuchnia, łazienka...i ekstra duzy balkon :)

salon jest spory, ale poki dziecko male bedzie spalo z nami w sypialni...my chcemy kupic lozko 160x200 i lozeczko dla malucha sie zmiesci, komoda tez i duza szafa...bedzie ciasno ale damy sobie rade :)
    a ile Wam wychodzi miesięcznie już ze wszystkim razem z rachunkami? :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie, może któraś będzie miała jakiś pomysł...
    W pokoiku, w którym będzie Maluch są drzwi przejściowe do drugiego pokoju. Nie chcemy ich zamurowywać, bo różnie to bywa, może za jakiś czas nam się koncepcja zmieni, a to stare wielkie drzwi jak to w poniemieckich kamienicach. No i zastanawiam się, w jaki sposób można było by te drzwi przesłonić. Korzystać z nich też na razie nie będziemy, bo w sąsiednim pokoju będzie pewnie nadal składowisko ;) Szafa odpada, bo to tak na środku ściany jest i głupio będzie wyglądać. Być może w tym miejscu stanie łóżeczko, więc moskitiera/baldachim (jeśli będzie) nieco je przysłoni. Ale jednak wolała bym, żeby nie rzucały się w oczy zza łóżeczka. Macie jakieś pomysły?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    a ile Wam wychodzi miesięcznie już ze wszystkim razem z rachunkami? :)
    powiem szczerze, ze nie duzo, czynsz + oplaty woda, prad z czerwca wyszły nam 717 zł bo u rodzicow duzo bylismy, a tak jest srednio 750 do 780 zł ale to jak juz naciagniemy za duzo wody :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na 90 % bede miala synka :) potwierdzi na 100 na polowkowym 31 lipca :) Synuś kopal jak szalony :)

Qrczak, kaarolaa, Bursztynka, eforts, aniar, Bogusiar80, Kiara, lolaliciouse, Martynaaa, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja bym te drzwi zostawila, moze jesli sa zniszczone odmalowala je i niech sie tak komponuja w caly pokoj...zastawiac nie ma sensu bo moze to gorzej wygladac niz takie duze drzwi tylko ladnie odnowione :)

• Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluje synka :) A jak ogólnie wizyta? Wszystko w porządku?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny na 90 % bede miala synka :) potwierdzi na 100 na polowkowym 31 lipca :) Synuś kopal jak szalony :)
    ewelka superasnie :) gratuluje bardzo ...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze malutkie pytanko techniczne co do ciuszków :)

Jak już kupiłam te używane ciuszki, to na zdrowy rozum wypiorę je teraz w normalnym proszku dla dorosłych ludzi. A potem przed urodzeniem upiorę jeszcze raz w proszku dla dzieci i wyprasuję. Dobrze kombinuję?

Ewelinka gratuluję synka :D

Kiara, nam na swoich 48m2 ze wszystkim opłatami wychodzi średnio 690zł.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola odnowić to na pewno je będzie trzeba, połatać pęknięcia. U nas w pokoju od wewnętrznej strony opaliliśmy i pomalowaliśmy farbą wodną, która nie żółknie jak olejna i wyglądają super do tej pory, a to już jakieś 7-8 lat. Jedynie trochę na brzegach się farba starła i przybrudziła, ale to się da odświeżyć. Oprócz tego wymalowaliśmy na nich chińskie znaki: "szczęście" i "długie życie" ;)
    Pozostałe drzwi też trzeba będzie pomalować, a jest ich łącznie jeszcze 6 szt. dwustronnie i 2 szt. z jednej strony ;) Także trochę zabawy z tym będzie :P Szkoda je wymieniać na nowe, bo trzeba byłoby również futryny zmieniać, a te drzwi mają w sobie sporo uroku :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa dobrze,że nie jest źle :) Słuchaj się lekarza :)
    Qrczak wpadaj na pomidorówkę :P
    Milcia z zajeżdżającymi drogę i motorami ciężko. Oby kuzynka się szybko pozbierała. Niech tam ktoś z nią będzie i pewnie psycholog jej się przyda. Bo czasami z nerwów zacznie rodzić przed czasem. Różnie bywa. Tulę mocno :*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam jeszcze malutkie pytanko techniczne co do ciuszków :)

Jak już kupiłam te używane ciuszki, to na zdrowy rozum wypiorę je teraz w normalnym proszku dla dorosłych ludzi. A potem przed urodzeniem upiorę jeszcze raz w proszku dla dzieci i wyprasuję. Dobrze kombinuję?
    Bursztynka dobrze kombinujesz :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystko super :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy coś takiego, zdjęcia jak sie wprowadzalismy.

Salon + kuchnia
    3a0dd2de3e60dbaamed.jpg
    4bce535e75061937med.jpg

Przedpokoj
    2c7c00b592a29560med.jpg

I sypialnia z szafa
    94d83636335d779emed.jpg
    165afc650801f04cmed.jpg

za całość wychodzi nam 1200 zł z opłatami.

Kiara lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

elegancko, gratulacje!:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Qrczak wpadaj na pomidorówkę :P
    Bogusia uważaj, bo mi dwa razy powtarzać nie trzeba :P

Dziewczyny zmykam jednak na trochę na działeczkę, nałapać witaminki D :D
    Chlebek upieczony - pachnie w całym domu. Za oknem słonko i wiatr chmury rozwiał, więc idę się dotlenić :)

Do później :) Tylko nie piszcie za dużo, bo nie nadrobię :P

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale łożysko położone na przedniej ścianie to NIE to samo co łożysko przodujące. Na naszym etapie jeszcze nie ma mowy by mówić o przodującym, bo łożyska są wykształcone dopiero w I stopniu dojrzałości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:

za całość wychodzi nam 1200 zł z opłatami.
    świetnie to wygląda... naprawdę! I taka taniość! Też tak chcę! :( U nas 1400zł (już z rachunkami) za kawalerki :/

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ