X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro ruszam do lumpka, kolezanka robi nowy towar i moge liczyc na lepsze ciuszki dla siebie, a i juz cos poszukam dla maluszka to sie pochwale co upolowalam :)

a dzisiaj na basen ide z mezem :) pomocze troche tylek bo o plywaniu nie ma mowy...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak- ja jestem zadowolona szczególnie z pojemności.Design też mi się bardzo podoba, bo lubię proste formy. Użytkuję je juz 5 lat i za tą cenę jest ok.
    oczywiście cud świata to to nie jest- potrafią sie zarysować itp.
    czasem jak przeładuję szufladę to z tyłu się odczepi dno, ale można poprawić śrubkę i jest ok.

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2c9aec55ed1e6f9.html

To jest moj brzuch w 15 tyg.. porownujac go do waszych jest on jakis maly... ;/

34bw43r836g6ojbx.png
    faktycznie maleństwo jeszcze, ale kochana nie martw się. Ja kilka dni temu w poczekalni do gina siedziałam z babą, która myślałam, że nie jest w ciąży, a jak pogadałyśmy to okazało sie, że leci jej już 28 tydzień :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moje mieszkanko wynajmowane to okolo 52 m2, 2 pokoje, kuchnia, łazienka...i ekstra duzy balkon :)

salon jest spory, ale poki dziecko male bedzie spalo z nami w sypialni...my chcemy kupic lozko 160x200 i lozeczko dla malucha sie zmiesci, komoda tez i duza szafa...bedzie ciasno ale damy sobie rade :)
    a ile Wam wychodzi miesięcznie już ze wszystkim razem z rachunkami? :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie, może któraś będzie miała jakiś pomysł...
    W pokoiku, w którym będzie Maluch są drzwi przejściowe do drugiego pokoju. Nie chcemy ich zamurowywać, bo różnie to bywa, może za jakiś czas nam się koncepcja zmieni, a to stare wielkie drzwi jak to w poniemieckich kamienicach. No i zastanawiam się, w jaki sposób można było by te drzwi przesłonić. Korzystać z nich też na razie nie będziemy, bo w sąsiednim pokoju będzie pewnie nadal składowisko ;) Szafa odpada, bo to tak na środku ściany jest i głupio będzie wyglądać. Być może w tym miejscu stanie łóżeczko, więc moskitiera/baldachim (jeśli będzie) nieco je przysłoni. Ale jednak wolała bym, żeby nie rzucały się w oczy zza łóżeczka. Macie jakieś pomysły?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    a ile Wam wychodzi miesięcznie już ze wszystkim razem z rachunkami? :)
    powiem szczerze, ze nie duzo, czynsz + oplaty woda, prad z czerwca wyszły nam 717 zł bo u rodzicow duzo bylismy, a tak jest srednio 750 do 780 zł ale to jak juz naciagniemy za duzo wody :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na 90 % bede miala synka :) potwierdzi na 100 na polowkowym 31 lipca :) Synuś kopal jak szalony :)

Qrczak, kaarolaa, Bursztynka, eforts, aniar, Bogusiar80, Kiara, lolaliciouse, Martynaaa, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja bym te drzwi zostawila, moze jesli sa zniszczone odmalowala je i niech sie tak komponuja w caly pokoj...zastawiac nie ma sensu bo moze to gorzej wygladac niz takie duze drzwi tylko ladnie odnowione :)

• Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluje synka :) A jak ogólnie wizyta? Wszystko w porządku?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny na 90 % bede miala synka :) potwierdzi na 100 na polowkowym 31 lipca :) Synuś kopal jak szalony :)
    ewelka superasnie :) gratuluje bardzo ...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze malutkie pytanko techniczne co do ciuszków :)

Jak już kupiłam te używane ciuszki, to na zdrowy rozum wypiorę je teraz w normalnym proszku dla dorosłych ludzi. A potem przed urodzeniem upiorę jeszcze raz w proszku dla dzieci i wyprasuję. Dobrze kombinuję?

Ewelinka gratuluję synka :D

Kiara, nam na swoich 48m2 ze wszystkim opłatami wychodzi średnio 690zł.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola odnowić to na pewno je będzie trzeba, połatać pęknięcia. U nas w pokoju od wewnętrznej strony opaliliśmy i pomalowaliśmy farbą wodną, która nie żółknie jak olejna i wyglądają super do tej pory, a to już jakieś 7-8 lat. Jedynie trochę na brzegach się farba starła i przybrudziła, ale to się da odświeżyć. Oprócz tego wymalowaliśmy na nich chińskie znaki: "szczęście" i "długie życie" ;)
    Pozostałe drzwi też trzeba będzie pomalować, a jest ich łącznie jeszcze 6 szt. dwustronnie i 2 szt. z jednej strony ;) Także trochę zabawy z tym będzie :P Szkoda je wymieniać na nowe, bo trzeba byłoby również futryny zmieniać, a te drzwi mają w sobie sporo uroku :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa dobrze,że nie jest źle :) Słuchaj się lekarza :)
    Qrczak wpadaj na pomidorówkę :P
    Milcia z zajeżdżającymi drogę i motorami ciężko. Oby kuzynka się szybko pozbierała. Niech tam ktoś z nią będzie i pewnie psycholog jej się przyda. Bo czasami z nerwów zacznie rodzić przed czasem. Różnie bywa. Tulę mocno :*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam jeszcze malutkie pytanko techniczne co do ciuszków :)

Jak już kupiłam te używane ciuszki, to na zdrowy rozum wypiorę je teraz w normalnym proszku dla dorosłych ludzi. A potem przed urodzeniem upiorę jeszcze raz w proszku dla dzieci i wyprasuję. Dobrze kombinuję?
    Bursztynka dobrze kombinujesz :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystko super :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy coś takiego, zdjęcia jak sie wprowadzalismy.

Salon + kuchnia
    3a0dd2de3e60dbaamed.jpg
    4bce535e75061937med.jpg

Przedpokoj
    2c7c00b592a29560med.jpg

I sypialnia z szafa
    94d83636335d779emed.jpg
    165afc650801f04cmed.jpg

za całość wychodzi nam 1200 zł z opłatami.

Kiara lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

elegancko, gratulacje!:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Qrczak wpadaj na pomidorówkę :P
    Bogusia uważaj, bo mi dwa razy powtarzać nie trzeba :P

Dziewczyny zmykam jednak na trochę na działeczkę, nałapać witaminki D :D
    Chlebek upieczony - pachnie w całym domu. Za oknem słonko i wiatr chmury rozwiał, więc idę się dotlenić :)

Do później :) Tylko nie piszcie za dużo, bo nie nadrobię :P

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale łożysko położone na przedniej ścianie to NIE to samo co łożysko przodujące. Na naszym etapie jeszcze nie ma mowy by mówić o przodującym, bo łożyska są wykształcone dopiero w I stopniu dojrzałości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:

za całość wychodzi nam 1200 zł z opłatami.
    świetnie to wygląda... naprawdę! I taka taniość! Też tak chcę! :( U nas 1400zł (już z rachunkami) za kawalerki :/

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ