X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja w pierwszej ciązy do 5 miesiąca nie miałam żadnego brzucha więc nie masz nad czym ubolewać, urośnie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dwóch śniadaniach i przekąsce.

Milicia trzymaj się dzielnie Kochana. I nie przejmuj się wydatkami. Przed ślubem swojej siostry wcale nie musisz iść do kosmetyczki:-) Nie ma takiej potrzeby. Sama nałóż maseczkę, wcześniej peeling. Pomalować jak nie umiesz sama to poproś koleżankę,której makijaż Ci się podoba:-) Sukienka- idź do jakiegoś ciuchlandu i to na kilka dni przed uroczystością bo brzuch rośnie:-) I tak będziesz piękna bo jesteś w ciąży:-) Jedyne czego sobie nie odmawiaj to fryzjer. Ekstra fryzura to jest to:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) co do obiadow to ja robie kapusniak ze słodkiej kapusty, mezowi sie zawidzial :)

Milcia bardzo mi przykro...

efort no wlasnie nie musi byc to lozystko przodujace, ale tego dowiesz sie dokladniej na polowkowych...ja sie umowie na kolejnej wizycie, juz sie pytalam czy moja ginka mi je zrobi, chociaz nie musze jechac 100 km do kliniki specjalnie po polowkowe...

ewela kciuki za wizyte :)

Kinga malusi brzuszek, mniejszy niz moj, a myslalam ze ja mam maly :)

ja zaraz jade do zakaznego, stresik maly mam...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no poczulam z lewej strony dwa razy delikatne pukniecie, to chyba jednak maluszek. Włączyłam detektor jeszcze raz. Po sniadaniu bylo slychac serduszko z prawej strony, a teraz po lewej , wiec to chyba jednak nie schizy :) :) :)

Kinga nie ma co ubolewać, z małym brzuszkiem jest łatwiej w ciązy Wiem, bo z synem mialam jak na bliżniaki, bylo bardzo ciezko. Mialam 19 lat, a dyszalam jak lokomotywa po kazdej czynnosci, juz nie wspomne o bolach wyginajacego sie kregoslupa. Z małą mialam malutki i bylo fizycznie o niebo lepiej.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzz nic nie widze przez moje okna:( musze je dziś przetrzeć chociaż szybko, bo słonko piękne za oknem a ja same plamy widzę:(

zemraa- trzymam kciuki by ból zęba już nie powrócił!!

tak wogóle witam sie w 5 mc !!! :D:D
    Jeszcze 12 dni i USG Połówkowe:D

Kiara lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga taki malusi maciupki a zarazem slodziutki

kurcze glodna jestem i co ja mam zjesc?
    doris masz racje, jestem tego samego zdania

zemra kochana ode mnie bol nie poszedl na pewno bo juz zeba nie ma jest w smieciach wiec spokojnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:18

Zemraa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, jeszcze nie wiadomo, co było przyczyną wypadku. Z tego co świadkowie mówili, to ktoś przed jego nosem skręcił na parking i zajechał mu drogę, ale on też podobno wolno nie jechał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pójdę do tego drugiego bo mam 14 lipca także już niedługo. Fakt, że do swojego lekarza tez mogłabym pójść wcześniej ale niech już tak zostanie.
    Co do łożyska staram się myśleć racjonalnie bo lekarz nie spanikował, nie kazał leżeć plackiem więc mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Co mi nie przeszkadza w płaczu :/

Lola na pewno powiedział albo że przodujące albo że nisko sama nie wiem, powiedział że powinno jeszcze się cofnąć. A nie dopytywałam bo wtedy wydawało mi się że najgorszy skutek uboczny czegoś takiego to cesarka.

Musiałam dzisiaj męża pogonić do pracy bo nie pozwalał mi się nad sobą poużalać :)

Lekarz powiedział mi to tydzień temu,a dzisiaj musiałam zagłębić temat,... nieświadomość jest cudowna :)
    Tak to jest jak podważa się lekarza ,, na tym etapie wszystko jest w porządku, proszę się nie martwić'' :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja już po dwóch śniadaniach i przekąsce.

Milicia trzymaj się dzielnie Kochana. I nie przejmuj się wydatkami. Przed ślubem swojej siostry wcale nie musisz iść do kosmetyczki:-) Nie ma takiej potrzeby. Sama nałóż maseczkę, wcześniej peeling. Pomalować jak nie umiesz sama to poproś koleżankę,której makijaż Ci się podoba:-) Sukienka- idź do jakiegoś ciuchlandu i to na kilka dni przed uroczystością bo brzuch rośnie:-) I tak będziesz piękna bo jesteś w ciąży:-) Jedyne czego sobie nie odmawiaj to fryzjer. Ekstra fryzura to jest to:-)

Dzięki Doris. Ja się sama pomaluję, tylko chodzi o oczyszczenie twarzy, bo teraz w ciąży to tyle mi tego dziadostwa powychodziło, że masakra. Sukienkę jeszcze popatrzę w necie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać po lekarzu.

Milcia wszystko będzie dobrze, coby się nie działo wyczekujesz swojego Skarba!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie dostałam przesyłkę, Zmówiony detektor przyszedł -zaraz zabieram się do poszukiwania maluszka :)
    tylko czy znajdę ?

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    A ja własnie dostałam przesyłkę, Zmówiony detektor przyszedł -zaraz zabieram się do poszukiwania maluszka :)
    tylko czy znajdę ?

w 16 tygodniu spokojnie znajdziesz :)

Zemraa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ewelinka już pewnie u gina w gabinecie siedzi ;) Czekamy zatem na szybką relację z wizyty.

Milcia wnioskuję, że coś przykrego się stało. Tulę mocno :* Jeśli płacz Ci pomaga, to się wypłacz.

Karola88 piękny i wielgachny masz ten brzuszek ;)

Eforts no właśnie, czy Ty jesteś pewna, że masz przodujące łożysko? Czy tylko umiejscowione z przodu? Bo to ogromna różnica, a może niepotrzebnie się stresujesz. Ja wiem, że łożysko mam z przodu, dlatego liczę się z tym, że dość późno poczuję pierwsze ruchy mojego dzieciątka, ale czekam cierpliwie ;)

Inka mi ostatnio zelżał ból piersi, więc jestem szczęśliwa. Teraz tylko wieczorem bolą, jak je uwalniam :P

Lola jednak zmieniłaś zdanie co do detektora ;) Trochę Wam zazdroszczę tych detektorów. Ale z drugiej strony jak bym nie umiała odszukać tętna, to bym się tylko niepotrzebnie stresowała. Zresztą tyle już wytrzymałam, to i dalej wytrzymam. Za jakiś miesiąc powinnam czuć już ruchy malucha, więc będę spokojniejsza. Bo teraz to takie życie od wizyty do wizyty u gina ;)

Bogusia uwielbiam pomidorówkę :D Podziel się ;)

Kinga chudzinko, jaki masz szczuplutki brzusio :) Ale ładnie się zaokrągla.

Zemraa współczuję bólu zęba :/ Nic przyjemnego, zwłaszcza, gdy nie można się niczym mocniejszym wspomóc, żeby sobie ulżyć.

Kaarolaa trzymam kciuki za wizytę u zakaźnego. Oby wszystko było dobrze.

Dziś czeka mnie kolejny dzień przeglądania szafy i prasowania tego, co już wyprane. Maskara! I końca nie widać :P Wiem, że powinnam połowę z tych ciuchów wywalić, ale jakoś nie potrafię :P
    Mam ochotę iść na działeczkę trochę się wygrzać na słonku, ale jakieś ono kapryśnie. Co chwile zachodzi, a ja mam ostatnią działkę, przy samym polu i zaraz płynie rzeka, więc trochę stamtąd zawiewa :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka melduje się i ja, już sporo napisałyscie:D
    Milcia - sciskam ;*

Co do cycków to mnie bolą i przeważnie mi stoją sutki.

Dzisiaj w planach mam wziąć się za swoje szmaty i zorbić miejsce dla malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:36

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milicia zrób maseczkę z drożdży. Pół kostki odrobina wody, mieszasz i nakładasz na pół godziny. Wszystkie syfy wyjdą na wierzch i wtedy posmaruj sudocremem. Kosmetyczka i tak za wiele nie powalczy bo ciąża pewe zabiegi wyklucza. A na super oczyszczenie i lekkie rozjaśnienie skóry jest madeczka ze startej pietruszki- korzeń. Żeby się lepiej do gęby trzymało dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak jaod poniedziałku walczę z garderobą.....trochę wywaliłam.
    Oki zbieram się do roboty:-)

Dzisiaj o 20.00 wizyta i jak się czymś zajmę to czas szybciej zleci:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to wpadnij i do mnie trochę powywalać :P Daleko w końcu nie masz ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrczak, doris- heh tez wziełam się za szmatki- póki co skończyłam, ale i tak nie mam miejsca na rzeczy młodego. Po wypłacie śmigam po komodę do Ikei.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam już, ale któraś z Was wspominała o kołysce dla malucha i braku materaca do niej. Szukając łóżeczka znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/materac-piankowy-do-kolyski-90x40-darland-i4365390462.html
    tylko nie wiem, czy wymiarowo będzie pasował ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja sobie też upatrzyłam komody w Ikei. Tylko do tego zestawu nie ma szaf i będę musiała dobrać coś podobnego, o ile mi się uda ;) Koniecznie białe muszą być :D

lolaliciouse lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ