Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po dwóch śniadaniach i przekąsce.
Milicia trzymaj się dzielnie Kochana. I nie przejmuj się wydatkami. Przed ślubem swojej siostry wcale nie musisz iść do kosmetyczki:-) Nie ma takiej potrzeby. Sama nałóż maseczkę, wcześniej peeling. Pomalować jak nie umiesz sama to poproś koleżankę,której makijaż Ci się podoba:-) Sukienka- idź do jakiegoś ciuchlandu i to na kilka dni przed uroczystością bo brzuch rośnie:-) I tak będziesz piękna bo jesteś w ciąży:-) Jedyne czego sobie nie odmawiaj to fryzjer. Ekstra fryzura to jest to:-) -
nick nieaktualnywitam
co do obiadow to ja robie kapusniak ze słodkiej kapusty, mezowi sie zawidzial
Milcia bardzo mi przykro...
efort no wlasnie nie musi byc to lozystko przodujace, ale tego dowiesz sie dokladniej na polowkowych...ja sie umowie na kolejnej wizycie, juz sie pytalam czy moja ginka mi je zrobi, chociaz nie musze jechac 100 km do kliniki specjalnie po polowkowe...
ewela kciuki za wizyte
Kinga malusi brzuszek, mniejszy niz moj, a myslalam ze ja mam maly
ja zaraz jade do zakaznego, stresik maly mam... -
Kurde no poczulam z lewej strony dwa razy delikatne pukniecie, to chyba jednak maluszek. Włączyłam detektor jeszcze raz. Po sniadaniu bylo slychac serduszko z prawej strony, a teraz po lewej , wiec to chyba jednak nie schizy
Kinga nie ma co ubolewać, z małym brzuszkiem jest łatwiej w ciązy Wiem, bo z synem mialam jak na bliżniaki, bylo bardzo ciezko. Mialam 19 lat, a dyszalam jak lokomotywa po kazdej czynnosci, juz nie wspomne o bolach wyginajacego sie kregoslupa. Z małą mialam malutki i bylo fizycznie o niebo lepiej. -
boszzz nic nie widze przez moje okna:( musze je dziś przetrzeć chociaż szybko, bo słonko piękne za oknem a ja same plamy widzę
zemraa- trzymam kciuki by ból zęba już nie powrócił!!
tak wogóle witam sie w 5 mc !!!:D
Jeszcze 12 dni i USG Połówkowe:DKiara lubi tę wiadomość
-
kinga taki malusi maciupki a zarazem slodziutki
kurcze glodna jestem i co ja mam zjesc?
doris masz racje, jestem tego samego zdania
zemra kochana ode mnie bol nie poszedl na pewno bo juz zeba nie ma jest w smieciach wiec spokojnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:18
Zemraa lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Bajka pójdę do tego drugiego bo mam 14 lipca także już niedługo. Fakt, że do swojego lekarza tez mogłabym pójść wcześniej ale niech już tak zostanie.
Co do łożyska staram się myśleć racjonalnie bo lekarz nie spanikował, nie kazał leżeć plackiem więc mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Co mi nie przeszkadza w płaczu
Lola na pewno powiedział albo że przodujące albo że nisko sama nie wiem, powiedział że powinno jeszcze się cofnąć. A nie dopytywałam bo wtedy wydawało mi się że najgorszy skutek uboczny czegoś takiego to cesarka.
Musiałam dzisiaj męża pogonić do pracy bo nie pozwalał mi się nad sobą poużalać
Lekarz powiedział mi to tydzień temu,a dzisiaj musiałam zagłębić temat,... nieświadomość jest cudowna
Tak to jest jak podważa się lekarza ,, na tym etapie wszystko jest w porządku, proszę się nie martwić'' -
Doris-83 wrote:Ja już po dwóch śniadaniach i przekąsce.
Milicia trzymaj się dzielnie Kochana. I nie przejmuj się wydatkami. Przed ślubem swojej siostry wcale nie musisz iść do kosmetyczki:-) Nie ma takiej potrzeby. Sama nałóż maseczkę, wcześniej peeling. Pomalować jak nie umiesz sama to poproś koleżankę,której makijaż Ci się podoba:-) Sukienka- idź do jakiegoś ciuchlandu i to na kilka dni przed uroczystością bo brzuch rośnie:-) I tak będziesz piękna bo jesteś w ciąży:-) Jedyne czego sobie nie odmawiaj to fryzjer. Ekstra fryzura to jest to:-)
Dzięki Doris. Ja się sama pomaluję, tylko chodzi o oczyszczenie twarzy, bo teraz w ciąży to tyle mi tego dziadostwa powychodziło, że masakra. Sukienkę jeszcze popatrzę w necie. -
Witam się i ja
Ewelinka już pewnie u gina w gabinecie siedziCzekamy zatem na szybką relację z wizyty.
Milcia wnioskuję, że coś przykrego się stało. Tulę mocno :* Jeśli płacz Ci pomaga, to się wypłacz.
Karola88 piękny i wielgachny masz ten brzuszek
Eforts no właśnie, czy Ty jesteś pewna, że masz przodujące łożysko? Czy tylko umiejscowione z przodu? Bo to ogromna różnica, a może niepotrzebnie się stresujesz. Ja wiem, że łożysko mam z przodu, dlatego liczę się z tym, że dość późno poczuję pierwsze ruchy mojego dzieciątka, ale czekam cierpliwie
Inka mi ostatnio zelżał ból piersi, więc jestem szczęśliwa. Teraz tylko wieczorem bolą, jak je uwalniam
Lola jednak zmieniłaś zdanie co do detektoraTrochę Wam zazdroszczę tych detektorów. Ale z drugiej strony jak bym nie umiała odszukać tętna, to bym się tylko niepotrzebnie stresowała. Zresztą tyle już wytrzymałam, to i dalej wytrzymam. Za jakiś miesiąc powinnam czuć już ruchy malucha, więc będę spokojniejsza. Bo teraz to takie życie od wizyty do wizyty u gina
Bogusia uwielbiam pomidorówkęPodziel się
Kinga chudzinko, jaki masz szczuplutki brzusioAle ładnie się zaokrągla.
Zemraa współczuję bólu zębaNic przyjemnego, zwłaszcza, gdy nie można się niczym mocniejszym wspomóc, żeby sobie ulżyć.
Kaarolaa trzymam kciuki za wizytę u zakaźnego. Oby wszystko było dobrze.
Dziś czeka mnie kolejny dzień przeglądania szafy i prasowania tego, co już wyprane. Maskara! I końca nie widaćWiem, że powinnam połowę z tych ciuchów wywalić, ale jakoś nie potrafię
Mam ochotę iść na działeczkę trochę się wygrzać na słonku, ale jakieś ono kapryśnie. Co chwile zachodzi, a ja mam ostatnią działkę, przy samym polu i zaraz płynie rzeka, więc trochę stamtąd zawiewa -
Hejka melduje się i ja, już sporo napisałyscie:D
Milcia - sciskam ;*
Co do cycków to mnie bolą i przeważnie mi stoją sutki.
Dzisiaj w planach mam wziąć się za swoje szmaty i zorbić miejsce dla maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:36
-
Milicia zrób maseczkę z drożdży. Pół kostki odrobina wody, mieszasz i nakładasz na pół godziny. Wszystkie syfy wyjdą na wierzch i wtedy posmaruj sudocremem. Kosmetyczka i tak za wiele nie powalczy bo ciąża pewe zabiegi wyklucza. A na super oczyszczenie i lekkie rozjaśnienie skóry jest madeczka ze startej pietruszki- korzeń. Żeby się lepiej do gęby trzymało dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej:-)
-
Qurczak jaod poniedziałku walczę z garderobą.....trochę wywaliłam.
Oki zbieram się do roboty:-)
Dzisiaj o 20.00 wizyta i jak się czymś zajmę to czas szybciej zleci:-)kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie pamiętam już, ale któraś z Was wspominała o kołysce dla malucha i braku materaca do niej. Szukając łóżeczka znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/materac-piankowy-do-kolyski-90x40-darland-i4365390462.html
tylko nie wiem, czy wymiarowo będzie pasował