Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Qrczak wrote:Lola ja sobie też upatrzyłam komody w Ikei. Tylko do tego zestawu nie ma szaf i będę musiała dobrać coś podobnego, o ile mi się uda
Koniecznie białe muszą być
Łóżezko modego tez przemaluje na biało, co by ładnie na grafitowej ściane wyglądało:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:08
-
Z tego stresu synek mi się tak rozchulał, że cały brzuch mi chodził i nie wiązało się to z większym odczuwaaniem ruchów (któraś dzisiaj l tym pisała) czułam delikatne popukiwanie. Czułam to już od jakiś trzech dni, szczególnie wieczorem jak już się kładłam spać, podobno to pora naszych dzieciaków
Ale szkoda mi się go zrobiło, że pewnie zestresował się przez durną mamusię i zaczęłam chodzić, coś tam robić żeby go ukołysać
Dziewczyny chyba zazdroszczę Wam kilku dniowego sprzątania szaf, musicie mieć dużo szmatekja swoją Jestem w stanie ogarnąć na raz
fakt że robię to regularnie ale to i tak nie zmienia faktu, że nie mam w czym chodzić
-
Lola ja też właśnie na te komody z serii MALM choruję
Tylko jeszcze nie wiem dokładnie, które wybrać. Na pewno chcę tą długą z 6 szufladami i nie mogę się zdecydować, którą drugą wziąć
No i szukam do nich pasującej szafy. Mam jeszcze dylemat, czy brać szafę z lustrem, czy bez. Trochę boję się o Malucha i to lustro, ale mam jeszcze trochę czasu do namysłu
Nie mam też pomysłu co do koloru ścian. Ba! nawet nie wiem do końca, który pokój przeznaczymy na ten cel, no i trzeba go jeszcze wyremontowaćJeszcze masa roboty przed nami, a ja już mebelki wybieram
lolaliciouse, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Olcia a ja Ci zazdroszczę mieszkania samodzielnie. Nie ma nic piękniejszego! Mnie niestety czeka przeprowadzka na stałe do TŻa i teściowej
Niby mieszkanie jest wielkie (5 pokoi), ale wymaga równie wielkiego remontu! Na dzień dzisiejszy zrobioną mamy tylko kuchnię i łazienkę, niby najbardziej kosztowne pomieszczenia, ale jednak i tak kupę kasy jeszcze trzeba w to mieszkanie władować. Teściowa nie dołożyła się nawet grosza do remontu łazienki, za to my nie mamy zamiaru płacić za remont dachu, na który ona wyraziła zgodę jako właściciel 1/5 kamienicy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuz jestem
wiec tak, mam sie nie denerwowac bo zle nie jest, ogolnie mam pod lewa pacha wezeł lekko powiekszony, ale to moglo zostac po starej toxo...pokazalam lekarz wyniki sprzed 3 lat i te nowe i praktycznie sie nie roznia...a takie wysokie bialko moze byc zafalszowane przez ciaze...
wiec tak po 21 mam powtorzyc toxo i sprawdzic, albo zrobic awidnosc, to jest prawie to samo a czeka sie okolo miesiaca i moze byc wiekszy koszt...
wiec nie denerwujemy sie bo ogolnie nie widzi zagrozenia, ale wyniki mam jej sms wyslac i bedzie wiedziala co dalej robic...ufff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:24
eforts, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQrczak wrote:No to Karola stosuj się zaleceń lekarza
Mówiłam, że będzie dobrze
Przyznam się, że i ja odetchnęłamBo tak się z Wami zżyłam, że wszystko, co się dzieje z Waszymi ciążami biorę do siebie
z tego stresu zjadlam tylko maly jogutr...
-
Qrczak wrote:Dziewczyny chciałabym kupić dla Malucha taki zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-biale-wenge-orzech-posciel-26el-darland-i4386168913.html
zwariowałam???
tyle tam tych bajerów wypisali hoho
z drugiej strony jeśli planujesz kupic to wszystko osobno, czy wyjdzie inna cena? nie wiem hmm -
karolaa gratuluje dobrych wiesci
Qrczak mam od nich posciel, ale mniej częsci, bo z wielu rzeczy nie korzystałam przy synu i wiedziałam, ze bedzie mi tez zbedne przy córce. To co moge powiedziec to, ze posciel jest bardzo wysokiej jakosci. Po 2,5 roku uzywania bardzo czesto, prania, plamienia, tarmoszenia nadal wygląda jak nowa, nic nie wyblakła ani sie nie zmechaciła. Mam dokladnie taki sam kolor tylko bez wzorków, a przy moskitierze zamist serduszek mam księzyc, ale to juz szczegoly. Za komplet ochraniacz, przescieradlo, poszewka na koldre, 2x poszewka na poduszke, moskitiera i zawieszka na lozeczko z 6 kieszonkami (do rzeczy podrecznych) dalam 300 zł i nie żałuje, bo jeszcze kolejne dziecko skorzysta, a posciel wygląda jak nówka.
Acha! I jeszcze byly wypelnienia poduszka i koldra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:44
-
karola może i masz racje, może powinnam kupić ładne mebelki, później w moim własnym mieszkanku mi się przydadzą, chociaż mój pokoik jest malutki(3x4) chyba. nasze łóżko i malenstwa lozko i szafaa zabudowana Moze uda mi sie cos jeszcze pomiescicx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:43
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Wiitajcie!
Kaarolaa swietne wiesci, bardzo trzymam za Was kciuki, wszystko bedzie dobrze, tylko sie nie stresuj juz wiecej
Qrczak lozeczko przepiekne, wcale nie zwariowalas, a jesli juz to ze szczescia i wolno Ci, w ciazy jestes
My tez wynajmujemy mieszkanie i to male, mamy 40m. W naszej sypilni miesci sie tylko szafa, komoda i nasze duze lozko (170x210) bo sobie chcielismy wygodnie spac, a teraz nie ma miejsca dla Bobaska. Bedziemy musieli przemeblowac salon ktory tez jest jadalnia. Mam juz tam komode MALM na 6 szuflad i pasujacy regal. Lozeczko dla Dziecka tez dobiore w tym samym kolorze debowym i dokupie komode MALM ale ta waska i wysoka bo innej opcji juz nie ma zeby zmiescic cos wiecej. Mieszkanie planujemy zmienic mniej wiecej kiedy Dzidzia bedzie miala rok, a ja wroce do pracy. Trzeba sobie radzic na takim metrażu jaki sie ma.
Qrczak, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość
-
Oj ze szczęścia to ja na pewno zwariowałam
Lola właściwie większość z tych rzeczy musiałabym kupić, bo to moje pierwsze dziecko. I tak na przykład mogę kupić używane łóżeczko, ale materacyka i pościeli już nie chcę. Łóżeczko koniecznie białe i koniecznie z szufladą. Jak podliczyłam całość, gdybym chciał osobno to kupić, to wychodzi mi drożej niż w zestawie. Nie mniej jednak cena trochę wysoka.
Inka dzięki za informacjęMoże jednak skuszę się na ten zestaw, skoro polecasz pościel. Eh dobrze, że od pewnego czasu odkładałam trochę grosza
Martyna widzę, że jest nas więcej miłośniczek serii MALM. A powiedz, jak się sprawuje w użytkowaniu? Chodzi mi o to, czy nic się nie rozkleja, rozkręca itd.? Lola Ty też się wypowiedz -
nick nieaktualnymoje mieszkanko wynajmowane to okolo 52 m2, 2 pokoje, kuchnia, łazienka...i ekstra duzy balkon
salon jest spory, ale poki dziecko male bedzie spalo z nami w sypialni...my chcemy kupic lozko 160x200 i lozeczko dla malucha sie zmiesci, komoda tez i duza szafa...bedzie ciasno ale damy sobie rade