Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
http://jysk.pl/przechowywanie/komody/basic/komoda-price-star-6-szuflad-buk
myślę o takiej lub o
http://jysk.pl/przechowywanie/komody/plus/komoda-gentofte-5-szuflad-kolor-olchy
a synek ma coś podobnego do tej z tym,że 5 szuflad:
http://jysk.pl/przechowywanie/komody/plus/komoda-tranbjerg-4-szuflady-kbuku -
Ale zazdroszcze kosztow wynajmu. My placimy za poddasze (60 m2 po podlodze, ale poddasze dosc niskie, wiec uzytkowego jest sporo mniej) 1200 zl/ms i co drugi ms srednio 100 woda, 150 prad, 100 gaz, do tego administracja, prad klatka, gaz klatka. Zwykle wychodzi pod 2000/ms
Jak sprzedam dom po zmarlych rodzicach i sie z siostrą podzielimy to pedem zaczniemy szukac własnego M, nawet za cene przeprowadzki na drugi koniec Polski. U nas są nieruchomosci nawet o 100% droższe niz w niektórych regionachDla przykladu w moim miescie mieszkanie 65 m2 do uzytku to koszt min 300 tys. W moim rodzinnym miescie 60 km dalej takie mieszkanie kosztuje 150 tys. a w innym wojewodztwie znalazlam nawet za 130 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:07
-
W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P -
Inka nie ma jak na swoim
Jak będę miała ogarnięte to wam pokażę moje 74 m użytkowej. Łącznie 100 metrów plus działka 700 metrów. Płacimy prąd co drugi miesiąc i wodę ( woda za grosze), butla z gazem na jakieś 3 mies plus minus starcza. Na cały rok płacimy niecałe 350 zł podatku. EkstraKiara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niestety w dzisiejszych czasach chyba bez kredytu mieszkania się nie kupi. My mamy 63,9 m2, 3 pokoje i u nas kosztowało 240 tys (stan deweloperski). A to jeszcze mało w porównaniu z tym co jest ok 10 km dalej w większym mieście. Zresztą od zeszłego roku ceny poszybowały w górę, bo na dzień dzisiejszy u naszego dewelopera na kolejnym etapie budowy można kupić mieszkanie w cenie naszego, ale o 10 m2 mniejsze.
My nie mamy dużo mebli. Mamy wykończoną kuchnie (aneks) i łazienkę, w sypialni tylko materac do spania. Marzą nam się białe meble do sypialni, ale to znowu koszty duże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:30
-
Kinga.k wrote:W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P
Gdzie mieszkasz? Pisz szybko !
-
Ja jeszcze do marca mieszkałam na dwóch pokojach z rodzicami:-) Wybudowaliśmy dom. Ale gdyby nie to, że rodzice kilkanaście lat temu kupili działkę budowlaną, to chyba nigdy byśmy nie podjeli tej decyzji. Ceny ziemi są jakieś masakryczne. No i mieliśmy oszczędności. Rodzicom płaciliśmy 800 zł miesięcznie. Ale nic nas nie interesowało- jedzenie, rachunki itp.
Ja walczę tak długo z garderobą bo dopiero ją zbudowaliśmy:-) Jeszcze brakuje kilku regałów i mam pojemniki na podłodze ale jest już całkiem nieźle:-)
W przyszłym pokoju dziecka jeszcze jest resztka graciarni:-) Do tego pokoju trafiało wszystko, i teraz odgrzebuję to, segreguję, wywalam. W sierpniu chcę zacząć malowanie i urządzanie:-) -
kaarolaa wrote:inka ponad 2tys, kurcze to nam na zycie prawie nic by nie zostalo gdybysmy musieli tyle placic...a tak te srednio 750 zł jest ok i jeszcze mamy zwrot czesciowy w postaci mieszkaniowki 450 zł wiec placimy tylko 350 zł miesiecznie...
Karolaa dobijaj mnie jeszcze
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam mieszkanko 53m z rynku wtornego 180 tys. z kredytem koszt utrzymania jakieś 1600 - 1800 zl. miesięcznie zależy czy płacimy prąd w danym miesiącu czy nie więc kolorowo nie jest.. Ale ważne, że bez teściowej i jak mam ochotę chodzić nago po domu to sobie chodzę
chociaż przy dwójce dzieci to już może nie byc takie proste:D
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kiara wrote:Laski, ale łożysko położone na przedniej ścianie to NIE to samo co łożysko przodujące. Na naszym etapie jeszcze nie ma mowy by mówić o przodującym, bo łożyska są wykształcone dopiero w I stopniu dojrzałości.
Tak, dlatego mi lekarz powiedział, że mam przodujące/nisko sama już nie wiem ale że na tym etapie ciąży powinno pójść do góry. Gin nie przejął się, nie kazał leżeć plackiem (takie zalecenia są przy potwierdzonym). Lekarz mi to powiedział tydzień temu i ja nic sobie z tego nie zrobiłam aż dzisiaj poczytałam sobie co to w ogóle znaczytak to jest jak zamiast słuchać lekarza to czyta się w internecie, mam za swoje!!
ale generalnie dziewczyny tutaj na belly miały stwierdzone na wczesnym etapie i się utrzymało do końca.
No ale juz wyluzowałam
karola super, że ok i pewnie nie zabłysnę jak powiem, że mówiłam ze tak będzie
Ewelinka gratuluję synka!!!
Dziewczyny my z mężem mieszkamy na swoim 45 m i myśleliśmy juz jakiś czas temu o zmianie na większe ale tak bezpiecznie żyje się bez kredytu że postanowiliśmy poczekać do roku, dwóch dziecka i ciułać do tej porykaarolaa, ewelinka_shn lubią tę wiadomość
-
Ja juz marze by pójsc na swoje i płacic sobie po 700-800 zl/ms. To bedzie najwiekszy luksus jaki nas w zyciu spotka. Na wynajem wspolnie odkad mieszkamy razem wydalismy hmm...28 ms na mieszkaniu za 1000 zl tj.28 tys potem 3 ms za wynajem 800 zl/ms tj. 2400 zl i teraz 15 ms za wynajem 1200 zl tj 18 tys. Koszt łaczny prawie 50 tys. zł wpakowalismy w cudze kieszenie od 2009 roku! Welcome Luboń k/Poznania
Koszty wyliczone to koszty samego wynajmu bez czynszu do spoldzielni i rachunkow oczywiscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:59
-
inka84 wrote:Gdzie mieszkasz? Pisz szybko !
Mieszkam na wsi na Śląsku, w okolicach Raciborza i RybnikaW obu miastach ceny sa takie same praktycznie
Moi znajomi wynajmuja mieszkanie 2 pokojowe i płaca za nie ze wszystkimi oplatami + wynajem 800 zł ;P
Nie wiem jak u was, ale u nas strasznie spadly ceny mieszkan!
Chcielismy kupic, bo byla super okazja, ale kredyt u nas nie wchodzi w gre, bo moj T pracuje za granica i w Polsce kredytu nie dostanie... Musimy zbierac kase do wiosny i kupić za gotowke...inka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny