X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia calkiem fajne mieszkanko...my w salon prawie wszystko zainwestowalismy, sypialni jeszcze brak, a kuchnia i lazienka byly juz wyposazone...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dobrze, że wszystko jest ok:)
    ewelinka gratuluje synka:))

kaarolaa, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jysk.pl/przechowywanie/komody/basic/komoda-price-star-6-szuflad-buk
    myślę o takiej lub o
    http://jysk.pl/przechowywanie/komody/plus/komoda-gentofte-5-szuflad-kolor-olchy
    a synek ma coś podobnego do tej z tym,że 5 szuflad:
    http://jysk.pl/przechowywanie/komody/plus/komoda-tranbjerg-4-szuflady-kbuku

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak jak bym nie miała rezerwy paliwa to bym wpadła do Ciebie z tą pomidorówką :)

• inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszcze kosztow wynajmu. My placimy za poddasze (60 m2 po podlodze, ale poddasze dosc niskie, wiec uzytkowego jest sporo mniej) 1200 zl/ms i co drugi ms srednio 100 woda, 150 prad, 100 gaz, do tego administracja, prad klatka, gaz klatka. Zwykle wychodzi pod 2000/ms :(
    Jak sprzedam dom po zmarlych rodzicach i sie z siostrą podzielimy to pedem zaczniemy szukac własnego M, nawet za cene przeprowadzki na drugi koniec Polski. U nas są nieruchomosci nawet o 100% droższe niz w niektórych regionach :( Dla przykladu w moim miescie mieszkanie 65 m2 do uzytku to koszt min 300 tys. W moim rodzinnym miescie 60 km dalej takie mieszkanie kosztuje 150 tys. a w innym wojewodztwie znalazlam nawet za 130 tys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:07

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2fdb356f086ad082med.jpg
    Taki wózek ma moja koleżanka do sprzedania w Poznaniu. Po jednym dziecku.
    Różowo fioletowy, spacerówka, głęboki plus fotelik z przodu koła skrętne. Espiro Vector. Za 350 zł do uzgodnienia. Ja mam stary więc mi starczy.

kanapa lubi tę wiadomość

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
    My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
    W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka nie ma jak na swoim :)
    Jak będę miała ogarnięte to wam pokażę moje 74 m użytkowej. Łącznie 100 metrów plus działka 700 metrów. Płacimy prąd co drugi miesiąc i wodę ( woda za grosze), butla z gazem na jakieś 3 mies plus minus starcza. Na cały rok płacimy niecałe 350 zł podatku. Ekstra :)

Kiara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka ponad 2tys, kurcze to nam na zycie prawie nic by nie zostalo gdybysmy musieli tyle placic...a tak te srednio 750 zł jest ok i jeszcze mamy zwrot czesciowy w postaci mieszkaniowki 450 zł wiec placimy tylko 350 zł miesiecznie...

• Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy spoldzielcze 94m2 ale bedziemy sie w przyszlym roku przeprowadzac na wynajem niestety, no ale na kupno nas nie stac.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w dzisiejszych czasach chyba bez kredytu mieszkania się nie kupi. My mamy 63,9 m2, 3 pokoje i u nas kosztowało 240 tys (stan deweloperski). A to jeszcze mało w porównaniu z tym co jest ok 10 km dalej w większym mieście. Zresztą od zeszłego roku ceny poszybowały w górę, bo na dzień dzisiejszy u naszego dewelopera na kolejnym etapie budowy można kupić mieszkanie w cenie naszego, ale o 10 m2 mniejsze.

My nie mamy dużo mebli. Mamy wykończoną kuchnie (aneks) i łazienkę, w sypialni tylko materac do spania. Marzą nam się białe meble do sypialni, ale to znowu koszty duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:30

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
    My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
    W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P

Gdzie mieszkasz? Pisz szybko ! :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze do marca mieszkałam na dwóch pokojach z rodzicami:-) Wybudowaliśmy dom. Ale gdyby nie to, że rodzice kilkanaście lat temu kupili działkę budowlaną, to chyba nigdy byśmy nie podjeli tej decyzji. Ceny ziemi są jakieś masakryczne. No i mieliśmy oszczędności. Rodzicom płaciliśmy 800 zł miesięcznie. Ale nic nas nie interesowało- jedzenie, rachunki itp.

Ja walczę tak długo z garderobą bo dopiero ją zbudowaliśmy:-) Jeszcze brakuje kilku regałów i mam pojemniki na podłodze ale jest już całkiem nieźle:-)

W przyszłym pokoju dziecka jeszcze jest resztka graciarni:-) Do tego pokoju trafiało wszystko, i teraz odgrzebuję to, segreguję, wywalam. W sierpniu chcę zacząć malowanie i urządzanie:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    inka ponad 2tys, kurcze to nam na zycie prawie nic by nie zostalo gdybysmy musieli tyle placic...a tak te srednio 750 zł jest ok i jeszcze mamy zwrot czesciowy w postaci mieszkaniowki 450 zł wiec placimy tylko 350 zł miesiecznie...

Karolaa dobijaj mnie jeszcze :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszkanko 53m z rynku wtornego 180 tys. z kredytem koszt utrzymania jakieś 1600 - 1800 zl. miesięcznie zależy czy płacimy prąd w danym miesiącu czy nie więc kolorowo nie jest.. Ale ważne, że bez teściowej i jak mam ochotę chodzić nago po domu to sobie chodzę:) chociaż przy dwójce dzieci to już może nie byc takie proste:D

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Laski, ale łożysko położone na przedniej ścianie to NIE to samo co łożysko przodujące. Na naszym etapie jeszcze nie ma mowy by mówić o przodującym, bo łożyska są wykształcone dopiero w I stopniu dojrzałości.

Tak, dlatego mi lekarz powiedział, że mam przodujące/nisko sama już nie wiem ale że na tym etapie ciąży powinno pójść do góry. Gin nie przejął się, nie kazał leżeć plackiem (takie zalecenia są przy potwierdzonym). Lekarz mi to powiedział tydzień temu i ja nic sobie z tego nie zrobiłam aż dzisiaj poczytałam sobie co to w ogóle znaczy :/ tak to jest jak zamiast słuchać lekarza to czyta się w internecie, mam za swoje!!
    ale generalnie dziewczyny tutaj na belly miały stwierdzone na wczesnym etapie i się utrzymało do końca.
    No ale juz wyluzowałam :)

karola super, że ok i pewnie nie zabłysnę jak powiem, że mówiłam ze tak będzie :)

Ewelinka gratuluję synka!!!

Dziewczyny my z mężem mieszkamy na swoim 45 m i myśleliśmy juz jakiś czas temu o zmianie na większe ale tak bezpiecznie żyje się bez kredytu że postanowiliśmy poczekać do roku, dwóch dziecka i ciułać do tej pory :)

kaarolaa, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz marze by pójsc na swoje i płacic sobie po 700-800 zl/ms. To bedzie najwiekszy luksus jaki nas w zyciu spotka. Na wynajem wspolnie odkad mieszkamy razem wydalismy hmm...28 ms na mieszkaniu za 1000 zl tj.28 tys potem 3 ms za wynajem 800 zl/ms tj. 2400 zl i teraz 15 ms za wynajem 1200 zl tj 18 tys. Koszt łaczny prawie 50 tys. zł wpakowalismy w cudze kieszenie od 2009 roku! Welcome Luboń k/Poznania
    Koszty wyliczone to koszty samego wynajmu bez czynszu do spoldzielni i rachunkow oczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:59

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Gdzie mieszkasz? Pisz szybko ! :D

Mieszkam na wsi na Śląsku, w okolicach Raciborza i Rybnika ;) W obu miastach ceny sa takie same praktycznie ;) Moi znajomi wynajmuja mieszkanie 2 pokojowe i płaca za nie ze wszystkimi oplatami + wynajem 800 zł ;P
    Nie wiem jak u was, ale u nas strasznie spadly ceny mieszkan!
    Chcielismy kupic, bo byla super okazja, ale kredyt u nas nie wchodzi w gre, bo moj T pracuje za granica i w Polsce kredytu nie dostanie... Musimy zbierac kase do wiosny i kupić za gotowke...

inka84 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka a czemu nie pójdziecie w kredyt (mam nadzieję że to nie jest wścibskie pytanie) jak cos to nie odpowiadaj :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Karolaa dobijaj mnie jeszcze :P
    bron Boze nie mam takiego zamiaru :)

eforts lubi tę wiadomość

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ