X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie własna mama dobija że mam przestać kupować ubranka, wrrrrr..... ;(

Ewka, śliczności ubrankowe!!!! Po ile średnio bodziaki w Tesco na wyprzedażach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:15

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dziewczyny chciałabym kupić dla Malucha taki zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-biale-wenge-orzech-posciel-26el-darland-i4386168913.html
    zwariowałam???
    moim zdaniem ładne, ale drogo...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    :O jak tanio!!!
    u nas maluśkie mini mini ok. 45m2 2-pokojowe za minimum 165/170 tys...
    kawalerki są od 150 tys...
    gdzie mieszkasz?

eforts - mi tak ostatnio na IP napisali (ze mam na przedniej scianie), takze luz ;) damy radę, nie czytamy głupot!

Kiara nie mieszkasz przypadkiem w okolicach Poznania? U nas własnie sa takie ceny, kawalerki ok 150 tys, 2 pokoje ok 50m2 ok 250 tys a 60m2 to juz 300 i wzwyz.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z myszką miki 5 par z 62 zł na 31 przecenione, z puchatkiem 5 par z 49 na 24,50, do tego zestaw body, czapa i śliniak 21,50 i ostatnie te po srodku 12,50. mi pomaga jeszcze karta pracownicza 10% na wszystko i ze wzgledu na to ze mam sporo punktów to dostaje fajne kupony, do końca lipca miałam - 25 zł przy zakupie za minimum 50 zł. także w sumie zaplaciłam coś ok 50 zł za wszystko.

Bursztynka lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka za swoje kupujesz czy za mamy :) nic się nie martw, ciesz się ciaza i wszystkimi jej aspektami :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts masz racje, szczególnie że przy maleńkim dziecku ciuszki brudzą się z prędkością światła, to uleje, to sie zabrudzi sloiczkiem czy deserkiem, to mleczko, albo co gorsze kupa :P
    mi narazie 12 bodziaków z którkim wystarczy, teraz cas na coś z długim i półśpiochy:) obiecałam, że poczekam jeszcze troche, ale jak 10-go zobacze przelew to może byc ciężko z powściągliwością:P może już 9tego dowiem się kto mieszka w moim brzuszku to bede wiedziala w jaki kolorek doinwestowac, dziewczynke w niebieski ubiore, gorzej z chłopcem i różem ;)

P.S Qrczak, łóżeczko wygląda przesłodko, ale cena faktycznie przerażająca.... pomyśl o tym żeby może skompletowac sobie osobno lóżeczko, osobno pościel, przecież nie wszystko z tego kompletu się przyda, a po co wywalac kase.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:43

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ciesz się zaupami ciuszków nigdy za wiele, a ile radości dają takie zakupy:)

Bursztynka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ten szary bodziak "I'm daddy little dude" skradł moje serce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:44

Ewka89 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak sobie czytam co piszecie o kosztach wynajmu czy kupna mieszkania i generalnie powiem Wam, ze jak dla mnie wszystkie macie tanio :)
    Dla porównania (i dla pocieszenia dla Was :P) u mnie za mieszkanie, 72m2, Krakow (chyba jedno z najdroższych miast w Polsce grrr!!) zaplacilismy 440 tys zl.. I naprawdę nie jakies luksusy, stan deweloperski, w zasadzie goły beton więc jeszcze ile trzeba było w urządzenie włożyć, nie luksusowe ale żeby jako tako było. Wiem ze pewnie większość z Was złapie się za glowe ale tu sa takie ceny.. A wcześniej wynajmowaliśmy male mieszkanko, 38m2 za 1600 zl plus opłaty, w sumie tez prawie 2 tys miesięcznie wychodzilo. A teraz to rata kredytu razem z czynszem i innymi oplatami w zasadzie wychodzi 3000..

inka84 lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Hej dziewczyny, tak sobie czytam co piszecie o kosztach wynajmu czy kupna mieszkania i generalnie powiem Wam, ze jak dla mnie wszystkie macie tanio :)
    Dla porównania (i dla pocieszenia dla Was :P) u mnie za mieszkanie, 72m2, Krakow (chyba jedno z najdroższych miast w Polsce grrr!!) zaplacilismy 440 tys zl.. I naprawdę nie jakies luksusy, stan deweloperski, w zasadzie goły beton więc jeszcze ile trzeba było w urządzenie włożyć, nie luksusowe ale żeby jako tako było. Wiem ze pewnie większość z Was złapie się za glowe ale tu sa takie ceny.. A wcześniej wynajmowaliśmy male mieszkanko, 38m2 za 1600 zl plus opłaty, w sumie tez prawie 2 tys miesięcznie wychodzilo. A teraz to rata kredytu razem z czynszem i innymi oplatami w zasadzie wychodzi 3000..

U mnie wlasnie mi mignelo na dniach, ale juz nieaktualne 72m2 420 tys. Mozna powiedziec, ze kazde srednio 10m2 powierzchni wiecej to plus srednio 100 tys :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa poznanie płci było dla mnie zapalnikiem :) ale ciuszki jako tako odpuszczam jak coś fajnego znajdę to kupię ale to pow 3 msc. Myślę, że we wrześniu kupimy komodę, łóżeczko i wtedy całą resztę, ręczniki, koce, pościel i całą resztę z Waszych list :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby kogos zaciekawilo :) http://www.x-lander.pl/promocja/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara z tym łożyskiem to lekarz wyraźnie powiedział- częściowo przodujące, bardzo blisko szyjki macicy. Mam nadzieję, że się cofnie...

Eforts- nie płacz bo i ja będę ;) będzie dobrze z naszymi maluchami, na połówkowym na pewno wszystko okaże się być OK :D

Qrczak, ja proponuję drzwi pomalować fantazyjnie na jakies jasne kolory pasujące do wnętrza i rzeczywiście wstawić przy nich łóżeczko tak żeby wyglądały jak element wystroju. Możesz też do nich półki przykręcić takie proste białe- wtedy w ogóle będzie mega :)

Ewelinka, gratuluję synka!! Widzę, że przybywa chłopaków ;)

Martynaa, też mam dwie największe komody z MALM w kolorze czarnobrązowym :)sporo się do nich mieści! Ikea jest super pod tym względem że jak cokolwiek mi się zniszczy to zawsze mogę dokupić- szklanka, talerz czy nawet meble :)

Ewka śliczne są te ubranka z tesco- już wiem gdzie skieruję moje kroki zaraz po wypłacie :D

eforts, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, my z Kiarą z Poznania. Tzn ona mieszka w samym Poznaniu, a ja od 3 miesięcy na swoim pod Poznaniem, ale do tablicy miasta mam może z kilometr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:52

inka84 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poście Ewy mówię do męża, że promocje są w Tesco na ubranka dziecięce, a on do mnie, że przecież masz już dużo.. Tylko że to co dostaliśmy, to wcale nie jest tak dużo. Jutro rozłoże wszystko i wrzucę fotkę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Inka, my z Kiarą z Poznania. Tzn ona mieszka w samym Poznaniu, a ja od 3 miesięcy na swoim pod Poznaniem, ale do tablicy miarka mam może z kilometr :)

Hmmm... Luboń? :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, kierunek Swarzędz i okolice :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo
    kurcze jak to jest ze w roznych czesciach polski sa tak rozne ceny mieszkan
    my kupilismy mieszkanie 43.13m jeden duzy pokoj jeden maly, maly przedpokoj kuchnia lazienka za 170 tys ale nie musielismy w nim prawie nic robic oprocz wymiany okien w pokojach i wymiany kibelka i wanny w lazience. nie chcialabym wchodzic po kims :p u nas wtedy to i tak byla w miare ok cena bo niestety 4 pietro. dzielnica za to piekna. duzo zieleni, las za blokiem cisza i spokoj +chociaz teraz wlasnie odwrotnie bo remontuja na glowna droge i jest strasznie)
    wczesniej wynajmowalismy. mieszkanie w starym budownictwie i placilismy za wszystko ok 800 zl w okresie grzewczym dochodzilo ogrzewanie elektryczne 4 tys a w lato 2tys
    teraz placimy z rata kredytowa i wszystkimi oplatami troche ponad tysiac. jestesmy na swoim

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Swarzedz obstawialam na drugim miejscu, ale jednak jak widac w sumie swój swojego po cenach nieruchomosci pozna hahahaha :P

Karolaa88 ile za to ogrzewanie?! Szok!

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak inka 4tys placilismy w zime a w lato 2tys jja urodzilam w marcu gdzie bylo jeszcze zimno a zamim sie wprowadzilismy prawie pol roku bylo tam okno otwarte wiec mury tez byly bardzo zimne. jak mala sie urodzila trzeba bylo caly czas miec grzejniki wlaczone i tak zlecialo :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ