X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koszty wynajmu są duże. Dlatego cieszyłam się,że rodzice nas przygarneli.
    My długo rozważaliśmy co zrobić. Mieszkanie czy dom i jak mąż zmienił prace i kada lepsza to stanęło na budowe domu. Ale dwa lata z rodzicami mieszkaliśmy.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluje syna!

Qrczak ja z serii MALM mam wlasnie lozko i podwojna komode na 6 szuflad. Uzywam od 2 lat. Lozko sprawdza sie super, brakuje mi tylko szuflad pod lozkiem, jest tez dosc niskie wiec jedynie moge upchac tam cos w workach prozniowych. Komoda jest super i prezentuje sie swietnie. Ja lubie minimalizm, mam ja w kolorze debu i wszyscy mowia ze wyglada jak z prawdziwego drewna. Dokupilam szklo na komode w kolorze butelkowej zieleni i wyglada to bardzo elegancko, szkolo jest do kupienia tez w Ikea na kazdy rozmiar komody i kilka kolorow. Szuflady sa bardzo glebokie i pojemne, nic mi sie nie odkleja ani nie odkreca. Nie przeladowuje szuflad. Uwazam ze jakosc do ceny jest odpowiednia, szalu nie ma, ale wyglada schludnie i calkiem solidnie. Dlatego tez zdecydowalam dokupic kolejna komode dla Dziecka z tej serii, w Ikea jest o tyle dobrze ze mozna dobrac meble z jednej serii i wszystko bedzie do siebie pasowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:08

ewelinka_shn, Qrczak lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Inka a czemu nie pójdziecie w kredyt (mam nadzieję że to nie jest wścibskie pytanie) jak cos to nie odpowiadaj :)

Totalny brak zdolnosci kredytowej. Moj mążzanim sie poznalismy narobil sobie kuku w Biku długów juz nie ma, ale jest skreslony. Ja na dzialalnosci gospodarczej zadzwonilam do kilku bankow i sie dowiedzialam, ze na DG zebym dostala kredyt na chalupe to musialabym zarabiac tak ze....12 tys netto/ms bo dzialalnosc to ryzyko i zaden bank nie zaryzykuje jak ktos zarabia marne 3 tys. Zbieralam szczeke z podłogi z pół ms. Ostatecznie czekam na sprzedaz domu po rodzicach i za gotowke kupimy cos swojego. Tylko kiedy? :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z serii malm mam regal i komode 6 szuflad dla synka w kolorze drewna, komode komin i teraz komode 6 szuflad biala, polecam bo sa ladne i bardzo pojemne :)

Qrczak lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trójmiescie mieszkanie 3 pokojowe koszt 300 tys. W najbliższych latach z mieszkaniem lipa będzie/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Mieszkam na wsi na Śląsku, w okolicach Raciborza i Rybnika ;) W obu miastach ceny sa takie same praktycznie ;) Moi znajomi wynajmuja mieszkanie 2 pokojowe i płaca za nie ze wszystkimi oplatami + wynajem 800 zł ;P
    Nie wiem jak u was, ale u nas strasznie spadly ceny mieszkan!
    Chcielismy kupic, bo byla super okazja, ale kredyt u nas nie wchodzi w gre, bo moj T pracuje za granica i w Polsce kredytu nie dostanie... Musimy zbierac kase do wiosny i kupić za gotowke...

Kinga a jak tam u Was na rynku pracy? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka to jest właśnie ból w naszym kraju, za wynajem płaci się kupę kasy a ,, nie stać'' Cię na niższy kredyt, masakra!! Ludzie z działalnością też są pokrzywdzeni przez banki.

Któraś dzisiaj pisała, że ma małą sypialnię i chce kupić łóżko 160/200, polecam o 20 cm mniejsze tj 140/200 na prawdę jest bardzo duże, a przy małym pokoju ma to naprawdę znaczenie. Moja koleżanka teraz przez te 20 cm nie może wepchnąć łóżeczka do sypialni :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Inka to jest właśnie ból w naszym kraju, za wynajem płaci się kupę kasy a ,, nie stać'' Cię na niższy kredyt, masakra!! Ludzie z działalnością też są pokrzywdzeni przez banki.

A zebys wiedziala... To bardzo boli bo bysmy na swoim byli od 5 lat, a teraz ze sprzedazy domu bysmy splacili juz te swoje istniejące własne M,a reszta bach na lokate i zyc nie umierac. Ale NIE! Nie moze byc za łatwo :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z działki, żeby coś wszamać ;)

Dziewczyny jak Was tak czytam, to dochodzę do wniosku, że chyba jednak powinnam się cieszyć z mojej sytuacji mieszkaniowej. W prawdzie mam teściową na pokładzie, ale za to 126 m2: 5 pokoi, z czego 3 duże, spory przedpokój, wielka kuchnia. Jedyny minus to mała łazieneczka razem z wc, no ale tak się za niemca budowało ;) Opłaty też nie są kolosalne. Pomijając 13 tys. które teściowa musi władować w remont dachu kamienicy, reszta to pikuś. Czynsz jakieś 180 zł, do tego woda ok. 150 zł, za prąd nie wiem ile teściowa płaci, bo jak ją kiedyś poprosiłam o pokazanie rachunków, żeby zastanowić się jak zejść z kosztów, to się obraziła i zarzuciła mi, że chcę ją kontrolować! Najwięcej wychodzi za gaz, bo mamy ogrzewanie gazowe, a to wielki metraż. Jednak te opłaty są spore tylko w sezonie grzewczym. Teraz kupiliśmy nowy piec c.o. i mamy nadzieję, że to pozwoli nam trochę zaoszczędzić. A gdy wymieni się pozostałe 5 okien to już w ogóle powinna być oszczędność na ogrzewaniu.
    Także wychodzi na to, że nie mam najgorzej ;) Byleby się z teściową nie pozabijać :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kinga a jak tam u Was na rynku pracy? :)

U nas wiekszość to górnicy, albo emerytowani górnicy :P Sporo osob również pracuje za granica, ale ciagle otwieraja sie nowe zaklady, wiec z praca nie jest zle ;) Moja kolezanka wraca teraz z Holandi na stale do Polski i juz ma prace, ktora na nia czeka ;) Ja jeszcze sie ucze i zbytnio rynkiem pracy sie nie interesuje, ale kto chce pracowac to prace ma ;D

• inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak...ja nie mam tesciowej, bo zmarla jak mąz mial 7 lat, ale jakbym miala mieć taką za jaką miałam moją pierwszą teściową (kadencja 2-letnia :P ) to wolalabym 2 razy tyle placic co place byleby osobno mieszkac :D

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej u mnie w ogole nie weszlo by w gre wspolne mieszkanie z tesiowa...

Qurczak co do Twoich drzwi to nie wiem jak wygladaja ale jalk sa stare to fajna renowacja bedzie lepsza niz nowki.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, że puszcze go z torbami... to kilka bodziaków zakupionych dzis w Tesco, są rabaty 50%, o tego moja stała zniżka 10% do tego kupon -25zł i prawie że za free mam w sumie 12 bodziaków czapeczke i śliniaczek:)
    a mówiłam, że do wrzesnia poczekam...
    f8ce6276c5e11bf1med.jpg

Niespodzianek:), olcia23, Furia, Qrczak, eforts, Martynaaa, Bogusiar80, Paula84, aniar, Bursztynka, Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka śliczne:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi strasznie podobaja się ciuszki w tesco

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nic nie mówcie o mieszkaniach. My wynajmujemy kawalerkę w Wawie i płacimy tyle co niejedna z Was za 2 pokoje! I dodam, że daleko od centrum. Masakra :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... no faktycznie macie rację, żeby wziąć kredyt my też musieliśmy nieźle nakombinować. Jak myśleliśmy że juz nic z tego nie wyjdzie szukalismy mieszkania do wynajmu, ale ceny (jak na nas) po prostu kosmos : 800-1200 sam wynajem i to jeszcze w dzielnicach "zadupiach". A teraz mamy kredyt ok 560zł miesięcznie..... no to sory, jest różnica, a do tego płacimy "na swoje".

No ale....................najpierw trzeba dostać ten cholerny kredyt, a ile jeszcze opłat przy tym. U samego notariusza w sumie zostawiliśmy ok 6tys.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wielkości mieszkania, my mamy 48mkw, ale 3 pokoiki są, może i niewielkie, ale salon jest, sypialnia z dużym łóżkiem i niedługo z łóżeczkiem, i pokój dla malucha jak podrośnie. Kurcze teraz tak myslę, że gdyby nie ten kredyt to w życiu by nas nie było stać na wynajem.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bo to wciąga, mi mąż wybija z głowy zakupy ciuszkowe bo nie będziemy nic więcej potrzebować a jeżeli to po weryfikacji tego co dostaniemy w wrześniu od mojej siostry. Ale jak fajne promocje to może w sumie można na pierwszy rok cos ładnego kupować, potem jak będzie potrzebne to będzie drogo :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
    My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
    W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P
    :O jak tanio!!!
    u nas maluśkie mini mini ok. 45m2 2-pokojowe za minimum 165/170 tys...
    kawalerki są od 150 tys...
    gdzie mieszkasz?

eforts - mi tak ostatnio na IP napisali (ze mam na przedniej scianie), takze luz ;) damy radę, nie czytamy głupot!

inka84, eforts lubią tę wiadomość

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ