X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koszty wynajmu są duże. Dlatego cieszyłam się,że rodzice nas przygarneli.
    My długo rozważaliśmy co zrobić. Mieszkanie czy dom i jak mąż zmienił prace i kada lepsza to stanęło na budowe domu. Ale dwa lata z rodzicami mieszkaliśmy.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluje syna!

Qrczak ja z serii MALM mam wlasnie lozko i podwojna komode na 6 szuflad. Uzywam od 2 lat. Lozko sprawdza sie super, brakuje mi tylko szuflad pod lozkiem, jest tez dosc niskie wiec jedynie moge upchac tam cos w workach prozniowych. Komoda jest super i prezentuje sie swietnie. Ja lubie minimalizm, mam ja w kolorze debu i wszyscy mowia ze wyglada jak z prawdziwego drewna. Dokupilam szklo na komode w kolorze butelkowej zieleni i wyglada to bardzo elegancko, szkolo jest do kupienia tez w Ikea na kazdy rozmiar komody i kilka kolorow. Szuflady sa bardzo glebokie i pojemne, nic mi sie nie odkleja ani nie odkreca. Nie przeladowuje szuflad. Uwazam ze jakosc do ceny jest odpowiednia, szalu nie ma, ale wyglada schludnie i calkiem solidnie. Dlatego tez zdecydowalam dokupic kolejna komode dla Dziecka z tej serii, w Ikea jest o tyle dobrze ze mozna dobrac meble z jednej serii i wszystko bedzie do siebie pasowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 16:08

ewelinka_shn, Qrczak lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Inka a czemu nie pójdziecie w kredyt (mam nadzieję że to nie jest wścibskie pytanie) jak cos to nie odpowiadaj :)

Totalny brak zdolnosci kredytowej. Moj mążzanim sie poznalismy narobil sobie kuku w Biku długów juz nie ma, ale jest skreslony. Ja na dzialalnosci gospodarczej zadzwonilam do kilku bankow i sie dowiedzialam, ze na DG zebym dostala kredyt na chalupe to musialabym zarabiac tak ze....12 tys netto/ms bo dzialalnosc to ryzyko i zaden bank nie zaryzykuje jak ktos zarabia marne 3 tys. Zbieralam szczeke z podłogi z pół ms. Ostatecznie czekam na sprzedaz domu po rodzicach i za gotowke kupimy cos swojego. Tylko kiedy? :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z serii malm mam regal i komode 6 szuflad dla synka w kolorze drewna, komode komin i teraz komode 6 szuflad biala, polecam bo sa ladne i bardzo pojemne :)

Qrczak lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trójmiescie mieszkanie 3 pokojowe koszt 300 tys. W najbliższych latach z mieszkaniem lipa będzie/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Mieszkam na wsi na Śląsku, w okolicach Raciborza i Rybnika ;) W obu miastach ceny sa takie same praktycznie ;) Moi znajomi wynajmuja mieszkanie 2 pokojowe i płaca za nie ze wszystkimi oplatami + wynajem 800 zł ;P
    Nie wiem jak u was, ale u nas strasznie spadly ceny mieszkan!
    Chcielismy kupic, bo byla super okazja, ale kredyt u nas nie wchodzi w gre, bo moj T pracuje za granica i w Polsce kredytu nie dostanie... Musimy zbierac kase do wiosny i kupić za gotowke...

Kinga a jak tam u Was na rynku pracy? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka to jest właśnie ból w naszym kraju, za wynajem płaci się kupę kasy a ,, nie stać'' Cię na niższy kredyt, masakra!! Ludzie z działalnością też są pokrzywdzeni przez banki.

Któraś dzisiaj pisała, że ma małą sypialnię i chce kupić łóżko 160/200, polecam o 20 cm mniejsze tj 140/200 na prawdę jest bardzo duże, a przy małym pokoju ma to naprawdę znaczenie. Moja koleżanka teraz przez te 20 cm nie może wepchnąć łóżeczka do sypialni :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Inka to jest właśnie ból w naszym kraju, za wynajem płaci się kupę kasy a ,, nie stać'' Cię na niższy kredyt, masakra!! Ludzie z działalnością też są pokrzywdzeni przez banki.

A zebys wiedziala... To bardzo boli bo bysmy na swoim byli od 5 lat, a teraz ze sprzedazy domu bysmy splacili juz te swoje istniejące własne M,a reszta bach na lokate i zyc nie umierac. Ale NIE! Nie moze byc za łatwo :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z działki, żeby coś wszamać ;)

Dziewczyny jak Was tak czytam, to dochodzę do wniosku, że chyba jednak powinnam się cieszyć z mojej sytuacji mieszkaniowej. W prawdzie mam teściową na pokładzie, ale za to 126 m2: 5 pokoi, z czego 3 duże, spory przedpokój, wielka kuchnia. Jedyny minus to mała łazieneczka razem z wc, no ale tak się za niemca budowało ;) Opłaty też nie są kolosalne. Pomijając 13 tys. które teściowa musi władować w remont dachu kamienicy, reszta to pikuś. Czynsz jakieś 180 zł, do tego woda ok. 150 zł, za prąd nie wiem ile teściowa płaci, bo jak ją kiedyś poprosiłam o pokazanie rachunków, żeby zastanowić się jak zejść z kosztów, to się obraziła i zarzuciła mi, że chcę ją kontrolować! Najwięcej wychodzi za gaz, bo mamy ogrzewanie gazowe, a to wielki metraż. Jednak te opłaty są spore tylko w sezonie grzewczym. Teraz kupiliśmy nowy piec c.o. i mamy nadzieję, że to pozwoli nam trochę zaoszczędzić. A gdy wymieni się pozostałe 5 okien to już w ogóle powinna być oszczędność na ogrzewaniu.
    Także wychodzi na to, że nie mam najgorzej ;) Byleby się z teściową nie pozabijać :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kinga a jak tam u Was na rynku pracy? :)

U nas wiekszość to górnicy, albo emerytowani górnicy :P Sporo osob również pracuje za granica, ale ciagle otwieraja sie nowe zaklady, wiec z praca nie jest zle ;) Moja kolezanka wraca teraz z Holandi na stale do Polski i juz ma prace, ktora na nia czeka ;) Ja jeszcze sie ucze i zbytnio rynkiem pracy sie nie interesuje, ale kto chce pracowac to prace ma ;D

• inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak...ja nie mam tesciowej, bo zmarla jak mąz mial 7 lat, ale jakbym miala mieć taką za jaką miałam moją pierwszą teściową (kadencja 2-letnia :P ) to wolalabym 2 razy tyle placic co place byleby osobno mieszkac :D

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej u mnie w ogole nie weszlo by w gre wspolne mieszkanie z tesiowa...

Qurczak co do Twoich drzwi to nie wiem jak wygladaja ale jalk sa stare to fajna renowacja bedzie lepsza niz nowki.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, że puszcze go z torbami... to kilka bodziaków zakupionych dzis w Tesco, są rabaty 50%, o tego moja stała zniżka 10% do tego kupon -25zł i prawie że za free mam w sumie 12 bodziaków czapeczke i śliniaczek:)
    a mówiłam, że do wrzesnia poczekam...
    f8ce6276c5e11bf1med.jpg

Niespodzianek:), olcia23, Furia, Qrczak, eforts, Martynaaa, Bogusiar80, Paula84, aniar, Bursztynka, Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka śliczne:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi strasznie podobaja się ciuszki w tesco

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nic nie mówcie o mieszkaniach. My wynajmujemy kawalerkę w Wawie i płacimy tyle co niejedna z Was za 2 pokoje! I dodam, że daleko od centrum. Masakra :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... no faktycznie macie rację, żeby wziąć kredyt my też musieliśmy nieźle nakombinować. Jak myśleliśmy że juz nic z tego nie wyjdzie szukalismy mieszkania do wynajmu, ale ceny (jak na nas) po prostu kosmos : 800-1200 sam wynajem i to jeszcze w dzielnicach "zadupiach". A teraz mamy kredyt ok 560zł miesięcznie..... no to sory, jest różnica, a do tego płacimy "na swoje".

No ale....................najpierw trzeba dostać ten cholerny kredyt, a ile jeszcze opłat przy tym. U samego notariusza w sumie zostawiliśmy ok 6tys.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wielkości mieszkania, my mamy 48mkw, ale 3 pokoiki są, może i niewielkie, ale salon jest, sypialnia z dużym łóżkiem i niedługo z łóżeczkiem, i pokój dla malucha jak podrośnie. Kurcze teraz tak myslę, że gdyby nie ten kredyt to w życiu by nas nie było stać na wynajem.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bo to wciąga, mi mąż wybija z głowy zakupy ciuszkowe bo nie będziemy nic więcej potrzebować a jeżeli to po weryfikacji tego co dostaniemy w wrześniu od mojej siostry. Ale jak fajne promocje to może w sumie można na pierwszy rok cos ładnego kupować, potem jak będzie potrzebne to będzie drogo :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    W duzych miastach koszt utrzymania mieszkania jest duzy niestety ;/
    My planujemy kupic mieszkanie 3 pokojowe, ale dopiero na wiosne ;p
    W naszym miescie koszt 3 pokojowego ok 60m2 mieszkania to 120 tys, najgorzej nie jest... My jeszcze mamy to szczescie, ze mieszkamy z moimi rodzicami i za nic nie placimy... W sumie moj T bywa w domu tylko 6 dni w miesiacu ;P
    :O jak tanio!!!
    u nas maluśkie mini mini ok. 45m2 2-pokojowe za minimum 165/170 tys...
    kawalerki są od 150 tys...
    gdzie mieszkasz?

eforts - mi tak ostatnio na IP napisali (ze mam na przedniej scianie), takze luz ;) damy radę, nie czytamy głupot!

inka84, eforts lubią tę wiadomość

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ