X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłabym na zawał jakbym zobaczyła rachunek :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Jakoś taki mam humor zwalony, chyba hormony szaleją i płakać mi się chce. Ale bodziak u ewki ten szary, ja też taki chcę!!! Ewka dzięki za ceny. Skoczę do Lublina, bo tam mam dużego teskacza :) mam nadzieję że będzie ten szaraczek. Ja tę zmam już 8 bodziaków krótkich z ciuszków i na razie stopuję.

A powiedzcie mi jeszcze czy śpiochy od pajacyka się czymś różnią. Patrzyłam na wyprawkę tą co Kiara wrzuciła i tam są śpiochy nierozpinane no i pajacyki osobno. A ja mam takie rozpinane, to chyba są pajacyki? I w tej liście nie ma mowy o spodenkach, ale chyba są potrzebne do bodziaków? Są natomiast rajstopki...

Jejku przydałaby mi się instrukcja ubierania niemowlaków :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajacyk ma dlugi rekaw i dlugie nogawki, spioszki maja dlugie nogawki ale sa zapinane na ramionkach ( http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Odziez-i-obuwie-dzieciece/Spioszki-bawelniane-HR-05-niebieskie-31795-big.jpg )

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka :)http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM#t=256

Marimiko, Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka tak wlasnie zrobilam. musialam usiasc bo pierwszy raz widzialam taka sume na blankiecie :p. musielismy na raty rozlozyv bo bysmy nie dali rady

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia super poradnik. z emem sobie obejzelismy. super ubranka kobitka miala a szczegolnie bodziaki i spodenki, leginsy

Furia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre gatunkowo są tam ubranka, ogólnie F&F dobra firma odzieżowa, tylko zazwyczaj kojarzy się z Tesco czyli "marketem", ale polecam. Jak dostane cyne o kolejnych wyprzedazach to też Wam napisze:)

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znów o luteinie. Jak mi wcześniej poradziłyście, przeciągnęłam jeszcze parę dni z o połowę mniejszą dawką ( w sumie 5 dni), myślałam, że jeszcze na 50 pojadę z tydzień, ale słuchajcie, no tak mnie już szczypie po tej luteinie, że nie dam rady i dzisiaj pierwszy dzień nie biorę ani jednej. Umieram ze strachu, czy oby łożysko jest już w stanie samodzielnie wykarmić malucha(14t4d). Luteina spowodowała, że zrobiło mi się słabo kwaśne środowisko w pochwie i zaczynam czasami czuć nieprzyjemne pieczenie. Od wczoraj biorę bakterie mlekowe i urinal (3x1, tak powiedziano mi w aptece, mam nadzieję, że nie przeginam z dawką...) a jutro idę rano na badanie moczu i do ginekologa, żeby rozszyfrował mój czasami występujący tajemniczy ból w (chyba) przedsionku pochwy po lewej stronie. Już kiedyś byłam z tym problemem u innego lekarza i nie potrafił powiedzieć o co chodzi. A mnie czasem pobolewa, głównie jak siedzę lub jak brałam luteinę i zaczynały wypływać jej resztki. Czuję stresss...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia niby luteina nie jest już potrzebna, ale mi np lekarz dalej ją przepisał. Biorę 2×2 pod język. I jak chyba do wizyty w sierpniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę luteinę 2x50 dopochwowo i mi kazał brać przynajmniej do 20 tygodnia- podobno ma to związek z wydolnością łożyska i z szyjką macicy ale już dokładnie nie pamiętam...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra i co ja mam zrobić? Ja chyba mam coś z gruczołem Bartholina, chyba przytkało mi się jego ujście i ta luteina jeszcze bardziej go podrażnia... Boli jak się rozpuszcza i wydzielina wypływa na wierzch. Jutro na 11 mam wizytę. jak myślicie jak dzisiaj nie wezmę luteiny to może się coś stać? dostałam ją zachowawczo, a lekarz początkowo mówił, że mam brać tylko do 12 tyg.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, jesli nic sie zlego nie dzieje, to mozesz odstawic luteine. Ja zachowawczo bralam duphaston i juz 3 tydzien go nie biore :)

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po krwawieniu lekarz zapisał 3 op luteiny i 2 dupka z czego biore lutke 3 razy po 2 tabsy pod jezyk i dupka też 3 razy po 1... z tego co ostatnio na wizycie sie dowiedziałam to mam brac az mi sie skończą i finito, nic nie mówił o stopniowym odstawianiu...

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dzięki za linka. Jutro będę cały dzień siedzieć z lapkiem i filmiki oglądać. Tam jest wszystko :D
    Karola, ten o ubrankach też właśnie z mężem obejrzałam :)

Furia lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorem zaczęły pobolewac mnie jajniki, ale moze to siła autosugestii...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, poprosiłam męża żeby przyłożył ucho do mojego brzucha, poniżej pępka i posłuchał. Mówi że jest takie echo z bulgotaniem, jakby ktoś pływał pod wodą. Słuchałam brzucha męża on ma ciszę.

Schizujemy? Śmiesznie musieliśmy wyglądać słuchając brzuchów. Ale może tak być że słychać dzieciaka pływającego?

Proszę się nie śmiać ;)

Tak wogóle to mąż chyba próbuje rozweselić mój dzisiejszy wisielczy humor. Nawet nie wspomniał podczas obiadu że kasza gryczana była lekko twardawa :)

Doris-83, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, kaarolaa, eforts, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo po raz kolejny pokazało gdzie nas ma......najpuerw spało,a po szturchięciu obrót i tyłek wypięty.....i nie wiadomo co ma między nogami . Trudno.

Przed następną wizytą będę cały dzień odpoczywać to może wtedy jak się ruszę to i ono się ruszy:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie denerwuj się. Ja też stresowałam się odstawieniem luteiny i zupełnie niepotrzebnie. Każda z nas ma trochę inną sytuację ginekologiczną i dlategom jedna musi brać luteinę dłużej a druga może krócej.
    A Ty miałaś jakieś plamienia na początku, bo nie pamiętam?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny przy porannej kawce!

Ewka- "namówiłaś" mnie ;) lece dzis do tesco :D

Bursztynka- ja się śmiac nie będę:) G z pracy przyniósł do podobnego celu stetoskop :D hehe

Piałyście wczoraj o cenach mieszkań, wynajmie...straszne te ceny,tak Was czytając kolejny raz uświadamiam sobie jakie szczęście miałam...
    Mieszkanie dostałam po moich rodzicach w prezncie ślubnym.
    I tak wstyd byo mi się wypowiadać..

Za oknem robi się gorrąco :D :D

Bursztynka, Ewka89 lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ja jeszcze w lozeczku a za oknem piękne slonko nie wracam do miasta, zostaje sobie u mamy jak ma byc tak ladnie:) lola super dostaliście prezent, nic tylko sie cieszyc:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ