X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłabym na zawał jakbym zobaczyła rachunek :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Jakoś taki mam humor zwalony, chyba hormony szaleją i płakać mi się chce. Ale bodziak u ewki ten szary, ja też taki chcę!!! Ewka dzięki za ceny. Skoczę do Lublina, bo tam mam dużego teskacza :) mam nadzieję że będzie ten szaraczek. Ja tę zmam już 8 bodziaków krótkich z ciuszków i na razie stopuję.

A powiedzcie mi jeszcze czy śpiochy od pajacyka się czymś różnią. Patrzyłam na wyprawkę tą co Kiara wrzuciła i tam są śpiochy nierozpinane no i pajacyki osobno. A ja mam takie rozpinane, to chyba są pajacyki? I w tej liście nie ma mowy o spodenkach, ale chyba są potrzebne do bodziaków? Są natomiast rajstopki...

Jejku przydałaby mi się instrukcja ubierania niemowlaków :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajacyk ma dlugi rekaw i dlugie nogawki, spioszki maja dlugie nogawki ale sa zapinane na ramionkach ( http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Odziez-i-obuwie-dzieciece/Spioszki-bawelniane-HR-05-niebieskie-31795-big.jpg )

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka :)http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM#t=256

Marimiko, Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka tak wlasnie zrobilam. musialam usiasc bo pierwszy raz widzialam taka sume na blankiecie :p. musielismy na raty rozlozyv bo bysmy nie dali rady

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia super poradnik. z emem sobie obejzelismy. super ubranka kobitka miala a szczegolnie bodziaki i spodenki, leginsy

Furia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre gatunkowo są tam ubranka, ogólnie F&F dobra firma odzieżowa, tylko zazwyczaj kojarzy się z Tesco czyli "marketem", ale polecam. Jak dostane cyne o kolejnych wyprzedazach to też Wam napisze:)

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znów o luteinie. Jak mi wcześniej poradziłyście, przeciągnęłam jeszcze parę dni z o połowę mniejszą dawką ( w sumie 5 dni), myślałam, że jeszcze na 50 pojadę z tydzień, ale słuchajcie, no tak mnie już szczypie po tej luteinie, że nie dam rady i dzisiaj pierwszy dzień nie biorę ani jednej. Umieram ze strachu, czy oby łożysko jest już w stanie samodzielnie wykarmić malucha(14t4d). Luteina spowodowała, że zrobiło mi się słabo kwaśne środowisko w pochwie i zaczynam czasami czuć nieprzyjemne pieczenie. Od wczoraj biorę bakterie mlekowe i urinal (3x1, tak powiedziano mi w aptece, mam nadzieję, że nie przeginam z dawką...) a jutro idę rano na badanie moczu i do ginekologa, żeby rozszyfrował mój czasami występujący tajemniczy ból w (chyba) przedsionku pochwy po lewej stronie. Już kiedyś byłam z tym problemem u innego lekarza i nie potrafił powiedzieć o co chodzi. A mnie czasem pobolewa, głównie jak siedzę lub jak brałam luteinę i zaczynały wypływać jej resztki. Czuję stresss...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia niby luteina nie jest już potrzebna, ale mi np lekarz dalej ją przepisał. Biorę 2×2 pod język. I jak chyba do wizyty w sierpniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę luteinę 2x50 dopochwowo i mi kazał brać przynajmniej do 20 tygodnia- podobno ma to związek z wydolnością łożyska i z szyjką macicy ale już dokładnie nie pamiętam...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra i co ja mam zrobić? Ja chyba mam coś z gruczołem Bartholina, chyba przytkało mi się jego ujście i ta luteina jeszcze bardziej go podrażnia... Boli jak się rozpuszcza i wydzielina wypływa na wierzch. Jutro na 11 mam wizytę. jak myślicie jak dzisiaj nie wezmę luteiny to może się coś stać? dostałam ją zachowawczo, a lekarz początkowo mówił, że mam brać tylko do 12 tyg.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, jesli nic sie zlego nie dzieje, to mozesz odstawic luteine. Ja zachowawczo bralam duphaston i juz 3 tydzien go nie biore :)

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po krwawieniu lekarz zapisał 3 op luteiny i 2 dupka z czego biore lutke 3 razy po 2 tabsy pod jezyk i dupka też 3 razy po 1... z tego co ostatnio na wizycie sie dowiedziałam to mam brac az mi sie skończą i finito, nic nie mówił o stopniowym odstawianiu...

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dzięki za linka. Jutro będę cały dzień siedzieć z lapkiem i filmiki oglądać. Tam jest wszystko :D
    Karola, ten o ubrankach też właśnie z mężem obejrzałam :)

Furia lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorem zaczęły pobolewac mnie jajniki, ale moze to siła autosugestii...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, poprosiłam męża żeby przyłożył ucho do mojego brzucha, poniżej pępka i posłuchał. Mówi że jest takie echo z bulgotaniem, jakby ktoś pływał pod wodą. Słuchałam brzucha męża on ma ciszę.

Schizujemy? Śmiesznie musieliśmy wyglądać słuchając brzuchów. Ale może tak być że słychać dzieciaka pływającego?

Proszę się nie śmiać ;)

Tak wogóle to mąż chyba próbuje rozweselić mój dzisiejszy wisielczy humor. Nawet nie wspomniał podczas obiadu że kasza gryczana była lekko twardawa :)

Doris-83, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, nick nieaktualny, eforts, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo po raz kolejny pokazało gdzie nas ma......najpuerw spało,a po szturchięciu obrót i tyłek wypięty.....i nie wiadomo co ma między nogami . Trudno.

Przed następną wizytą będę cały dzień odpoczywać to może wtedy jak się ruszę to i ono się ruszy:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie denerwuj się. Ja też stresowałam się odstawieniem luteiny i zupełnie niepotrzebnie. Każda z nas ma trochę inną sytuację ginekologiczną i dlategom jedna musi brać luteinę dłużej a druga może krócej.
    A Ty miałaś jakieś plamienia na początku, bo nie pamiętam?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny przy porannej kawce!

Ewka- "namówiłaś" mnie ;) lece dzis do tesco :D

Bursztynka- ja się śmiac nie będę:) G z pracy przyniósł do podobnego celu stetoskop :D hehe

Piałyście wczoraj o cenach mieszkań, wynajmie...straszne te ceny,tak Was czytając kolejny raz uświadamiam sobie jakie szczęście miałam...
    Mieszkanie dostałam po moich rodzicach w prezncie ślubnym.
    I tak wstyd byo mi się wypowiadać..

Za oknem robi się gorrąco :D :D

Bursztynka, Ewka89 lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ja jeszcze w lozeczku a za oknem piękne slonko nie wracam do miasta, zostaje sobie u mamy jak ma byc tak ladnie:) lola super dostaliście prezent, nic tylko sie cieszyc:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ