Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Jakoś taki mam humor zwalony, chyba hormony szaleją i płakać mi się chce. Ale bodziak u ewki ten szary, ja też taki chcę!!! Ewka dzięki za ceny. Skoczę do Lublina, bo tam mam dużego teskacza
mam nadzieję że będzie ten szaraczek. Ja tę zmam już 8 bodziaków krótkich z ciuszków i na razie stopuję.
A powiedzcie mi jeszcze czy śpiochy od pajacyka się czymś różnią. Patrzyłam na wyprawkę tą co Kiara wrzuciła i tam są śpiochy nierozpinane no i pajacyki osobno. A ja mam takie rozpinane, to chyba są pajacyki? I w tej liście nie ma mowy o spodenkach, ale chyba są potrzebne do bodziaków? Są natomiast rajstopki...
Jejku przydałaby mi się instrukcja ubierania niemowlaków -
Pajacyk ma dlugi rekaw i dlugie nogawki, spioszki maja dlugie nogawki ale sa zapinane na ramionkach ( http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Odziez-i-obuwie-dzieciece/Spioszki-bawelniane-HR-05-niebieskie-31795-big.jpg )
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja znów o luteinie. Jak mi wcześniej poradziłyście, przeciągnęłam jeszcze parę dni z o połowę mniejszą dawką ( w sumie 5 dni), myślałam, że jeszcze na 50 pojadę z tydzień, ale słuchajcie, no tak mnie już szczypie po tej luteinie, że nie dam rady i dzisiaj pierwszy dzień nie biorę ani jednej. Umieram ze strachu, czy oby łożysko jest już w stanie samodzielnie wykarmić malucha(14t4d). Luteina spowodowała, że zrobiło mi się słabo kwaśne środowisko w pochwie i zaczynam czasami czuć nieprzyjemne pieczenie. Od wczoraj biorę bakterie mlekowe i urinal (3x1, tak powiedziano mi w aptece, mam nadzieję, że nie przeginam z dawką...) a jutro idę rano na badanie moczu i do ginekologa, żeby rozszyfrował mój czasami występujący tajemniczy ból w (chyba) przedsionku pochwy po lewej stronie. Już kiedyś byłam z tym problemem u innego lekarza i nie potrafił powiedzieć o co chodzi. A mnie czasem pobolewa, głównie jak siedzę lub jak brałam luteinę i zaczynały wypływać jej resztki. Czuję stresss...
-
O masakra i co ja mam zrobić? Ja chyba mam coś z gruczołem Bartholina, chyba przytkało mi się jego ujście i ta luteina jeszcze bardziej go podrażnia... Boli jak się rozpuszcza i wydzielina wypływa na wierzch. Jutro na 11 mam wizytę. jak myślicie jak dzisiaj nie wezmę luteiny to może się coś stać? dostałam ją zachowawczo, a lekarz początkowo mówił, że mam brać tylko do 12 tyg.
-
mi po krwawieniu lekarz zapisał 3 op luteiny i 2 dupka z czego biore lutke 3 razy po 2 tabsy pod jezyk i dupka też 3 razy po 1... z tego co ostatnio na wizycie sie dowiedziałam to mam brac az mi sie skończą i finito, nic nie mówił o stopniowym odstawianiu...
-
Ej, poprosiłam męża żeby przyłożył ucho do mojego brzucha, poniżej pępka i posłuchał. Mówi że jest takie echo z bulgotaniem, jakby ktoś pływał pod wodą. Słuchałam brzucha męża on ma ciszę.
Schizujemy? Śmiesznie musieliśmy wyglądać słuchając brzuchów. Ale może tak być że słychać dzieciaka pływającego?
Proszę się nie śmiać
Tak wogóle to mąż chyba próbuje rozweselić mój dzisiejszy wisielczy humor. Nawet nie wspomniał podczas obiadu że kasza gryczana była lekko twardawaDoris-83, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, kaarolaa, eforts, Kiara lubią tę wiadomość
-
A moje maleństwo po raz kolejny pokazało gdzie nas ma......najpuerw spało,a po szturchięciu obrót i tyłek wypięty.....i nie wiadomo co ma między nogami . Trudno.
Przed następną wizytą będę cały dzień odpoczywać to może wtedy jak się ruszę to i ono się ruszy:-) -
Asia, nie denerwuj się. Ja też stresowałam się odstawieniem luteiny i zupełnie niepotrzebnie. Każda z nas ma trochę inną sytuację ginekologiczną i dlategom jedna musi brać luteinę dłużej a druga może krócej.
A Ty miałaś jakieś plamienia na początku, bo nie pamiętam? -
dzień dobry dziewczyny przy porannej kawce!
Ewka- "namówiłaś" mnielece dzis do tesco
Bursztynka- ja się śmiac nie będęG z pracy przyniósł do podobnego celu stetoskop
hehe
Piałyście wczoraj o cenach mieszkań, wynajmie...straszne te ceny,tak Was czytając kolejny raz uświadamiam sobie jakie szczęście miałam...
Mieszkanie dostałam po moich rodzicach w prezncie ślubnym.
I tak wstyd byo mi się wypowiadać..
Za oknem robi się gorrąco
Bursztynka, Ewka89 lubią tę wiadomość