X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, faktycznie mamy podobnie :-) a jak u ciebie z piciem kawy? Ja jak dowiedziałam się o ciąży to odstawiłam z dnia na dzień kawę i tydzień chodziłam z migrenami codziennie od 13 ej. I myślałam że może mi jakiś guz głowie rośnie. Koleżanka w pracy któregoś dnia patrząc jak się męczę to mówi może kawę wypij. No i poszłam do kuchni o 15 zrobiłam tą kawę i już w połowie kubka głowa mnie nie bolała. Cud. Potem poczytałam w necie że jak się piję od lat codziennie kawę to nie można jej nagle odstawić bo uzależnia organizm.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, mi też brakuje z długim rękawem. Fajnie!!!!!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja trzecia ciąza, każdą prowadzil inny gin ze wzgledu na inne miejsce zamieszkania i kazdy mówił, ze dwie niewielkie kawy dziennie absolutnie nie szkodzą. Niewielkie nie znaczy w małej filizance z 4 lyzeczek :P Pije normlany kubek kawy ale juz nie z 2 łopatek tylko z jednej. Dodaje mniej mleka i sie smakowo rownowazy.
    Jesli zas chodzi o wplyw na bole glowy to na poczatku tej ciazy odrzucilo mnie od wiekszosci rzeczy, w tym od kawy i bole byly nie do zniesienia, wiedzialam wtedy ze to brak kawy i zaparzalam sobie w 3 cm wody i zalewalam cale mlekiem, glowa przechodzila, wiec to prawda ze nagle odstawienie kawy powodu bole glowy u wielu osob. Potem mi najwieksze mdlosci i wymioty przeszly, a w raz z tym pojawila sie ponowna chęc na kawę, którą pijam jak pisalam wyzej, słabszą i juz nie 3 dziennie, ale dwie w duzych odstepach.
    W zeszlej ciazy bole glowy pojawily sie od 10 tygodnia i trwaly az do 18. W tej ciazy pojawily sie pod koniec 13 tygodnia i ciekawe ile potrwają... .

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka- ja też jestem migrenowcem- i to takim,że jak nie zdażyłabym w odpowiednim czasie zażyć tabletki to umiieram cały dziń łącznie z wymiotami.
    Przed ciąża brałam Solpadeinę(paracetamol+kodeina+kofeina),w lżejszych przypadkach wystarczył aspargin(magnez i potas) i duuuużo wody mineralnej.
    teraz pomagam sobie własnie asparginem i o dziwo działa apap extra(czyli paracetamol i kofreina).Być może już do tej mocnej solpadeiny nie wrócę.

inka84 lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaliciouse jak ja tesknie za Solphadeiną musującą. Najlepiej mi pomagala przy migrenach.

lolaliciouse lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Lolaliciouse jak ja tesknie za Solphadeiną musującą. Najlepiej mi pomagala przy migrenach.
    hehe wiem co czujesz(moja ulubiona)- ale mówię Ci spróbuj Apap extra-ja myślałam,że tak kodeina niezbędna, a tu figa -okazało sie że połączenie paracetmolu i kofeiny wystarcza!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :)

pogoda znow sie szykuje sliczna :) pranie sie pierze, kurze wytarte, jakby nowe zycie dzisiaj we mnie wstapilo, chyba dlatego ze weekend sie zbliza i dzisiaj z mezem idziemy do lumpka :) a jutro grill ze znajomymi :) pogoda ma byc fajna wiec nie zmarzne :)

obiad dzisiaj taki prosty, ale mezowi sie zachcial :) czasem sie zastanawiam czy to nie on jest w ciazy bo ma zachcianki, wczoraj slodka kapusta, a dzisiaj paluszki rybne, ziemniaczki i surowka z pekinki...

tez mam tesco w miescie, ale nie wiem czy mezu sie zgodzi tam wybrac...moze dopiero jak poznam plec tam sie wybierzemy :)

ciuszki sliczne polujecie, kurcze az zazdroszcze jak patrze ze tyle tego macie, a ja dalej nic...ale dzisiaj to zmienie mam nadzieje a jutro wstawie zdjecie co zdobylam :)

HANA, Furia lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzus udzuemy do tesco na zakupy i ja mam zamiar wejsc na stoisko z kostiumami kapielowymi doly sa od 5 do 17 zl a gory ok 20 zl stwierdzilam ze nie moge znalesc ciazowego w normalnej cenie to kupie zwykly 2czesciowy i kupie pas ciazowy. widzialam piekne pasy do 15 zl wiec wyjdzie super tanuo a sama sobie skompletuje rozmiar :)
    na ciuszki dla malucha pewnie tez wejde em narazie o tym nir wie ale dowie sie w swoim czasie. nie mam zamiaru nic kupowac bo czekam do wtorku do wizyty ale miooze moooze

Furia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola! ta krówka jest w Lublinie! czyli u mnie! aaaaa! czemu ja właziłam w tego linka :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    hehe wiem co czujesz(moja ulubiona)- ale mówię Ci spróbuj Apap extra-ja myślałam,że tak kodeina niezbędna, a tu figa -okazało sie że połączenie paracetmolu i kofeiny wystarcza!

Ja sie boje lekow z kofeiną w ciazy bo jestem cisnieniowcem (biore dopegty) i boje sie, bo pije dwie niewielkie kawki w ciagu dnia, ktore mi na cisnienie nie wplywają, ale nie wiem jak po kolejnej dawce by bylo, a bez kawy jeszcze gorzej :/ Dzis bede marudzic :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynko nie pamietalam wlasnie kro tak kocha krowki :) przepraszam
    ale piekne prawda?

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, to nie ja od krówek, ale ja pod Lublinem więc byłoby bez kosztów wysyłki... no słitaśne że tak powiem są :) ale to jest rozmiar 62. ja już takie coś jedne kupiłam cieplutkie ale w domu pomyślałam że trochę to jest większe i nie wiem czy maluch tyle w pierwszej zimie urośnie. No ale to było za 4zł, więc nie szkoda.

Powiedzcie mi moje drogie czy taki maluch z rozmiaru 56 do 62 szybko rośnie? Czy jak go wpakuję w te krówki 62 to będzie pływał? bo taki ciepły kostium przydałby się najbardziej na grudzień styczeń luty czyli pierwsze 3 mce.

Czy z takim maleństwem wogóle się wychodzi na dwór?

Na migreny przed ciążą brałam właśnie apap extra, a jak nie miałam pod ręką to ibum od koleżanki w biurze wspomagał lekko.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    bursztynko nie pamietalam wlasnie kro tak kocha krowki :) przepraszam
    ale piekne prawda?
    to maz Qrczaczka :) on uwielbia krowki i wszystko co krowki przypomina ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W next sa pajacyki w krowki :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly urodzil sie 51cm i rozmiar 56 byö dla niego za wielki, a majac 5 tygodni juz nosil roz 62 :)

Z malenstwem sie wychodzi, byle nie w silne mrozy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:09

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to krowka dla kurczaczka :)

bursztynka maluch w sekunde ci urosnie do 62 dziecko przy porodzie jesr mierzone id glowki do pupy, bez nozek poniewaz je podkurcza i ich nie prostuje:)
    w zime jak najbardziej wychidzic trzeba z maluchem. iczywiscie ze nie id razu po powrocie ze szpitala. zalezy jaka bedzie zima w tym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:21

kaarolaa, Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka musisz brac dosc szeroka poprawke bo dziecko moze miec przy porodzie 49 cm a moze miec i 61 cm wiec mniejsze ciuszki jak i wieksze trzeba miec w zanadrzu :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za szybki odzew :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dloneczko za oknem pieknie grzeje a ja ide sobie przyciac komara :p
    nikt mi nie napisal ze napisalam krowka przez u. jaki wstyyyyd. dopiero teraz to zauwazylam :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam :) nikt nie zauwazyl wiec jest spoko :)

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ