Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka, faktycznie mamy podobnie
a jak u ciebie z piciem kawy? Ja jak dowiedziałam się o ciąży to odstawiłam z dnia na dzień kawę i tydzień chodziłam z migrenami codziennie od 13 ej. I myślałam że może mi jakiś guz głowie rośnie. Koleżanka w pracy któregoś dnia patrząc jak się męczę to mówi może kawę wypij. No i poszłam do kuchni o 15 zrobiłam tą kawę i już w połowie kubka głowa mnie nie bolała. Cud. Potem poczytałam w necie że jak się piję od lat codziennie kawę to nie można jej nagle odstawić bo uzależnia organizm.
-
To moja trzecia ciąza, każdą prowadzil inny gin ze wzgledu na inne miejsce zamieszkania i kazdy mówił, ze dwie niewielkie kawy dziennie absolutnie nie szkodzą. Niewielkie nie znaczy w małej filizance z 4 lyzeczek
Pije normlany kubek kawy ale juz nie z 2 łopatek tylko z jednej. Dodaje mniej mleka i sie smakowo rownowazy.
Jesli zas chodzi o wplyw na bole glowy to na poczatku tej ciazy odrzucilo mnie od wiekszosci rzeczy, w tym od kawy i bole byly nie do zniesienia, wiedzialam wtedy ze to brak kawy i zaparzalam sobie w 3 cm wody i zalewalam cale mlekiem, glowa przechodzila, wiec to prawda ze nagle odstawienie kawy powodu bole glowy u wielu osob. Potem mi najwieksze mdlosci i wymioty przeszly, a w raz z tym pojawila sie ponowna chęc na kawę, którą pijam jak pisalam wyzej, słabszą i juz nie 3 dziennie, ale dwie w duzych odstepach.
W zeszlej ciazy bole glowy pojawily sie od 10 tygodnia i trwaly az do 18. W tej ciazy pojawily sie pod koniec 13 tygodnia i ciekawe ile potrwają... . -
Bursztynka- ja też jestem migrenowcem- i to takim,że jak nie zdażyłabym w odpowiednim czasie zażyć tabletki to umiieram cały dziń łącznie z wymiotami.
Przed ciąża brałam Solpadeinę(paracetamol+kodeina+kofeina),w lżejszych przypadkach wystarczył aspargin(magnez i potas) i duuuużo wody mineralnej.
teraz pomagam sobie własnie asparginem i o dziwo działa apap extra(czyli paracetamol i kofreina).Być może już do tej mocnej solpadeiny nie wrócę.inka84 lubi tę wiadomość
-
inka84 wrote:Lolaliciouse jak ja tesknie za Solphadeiną musującą. Najlepiej mi pomagala przy migrenach.
-
nick nieaktualnywitam dziewczyny
pogoda znow sie szykuje slicznapranie sie pierze, kurze wytarte, jakby nowe zycie dzisiaj we mnie wstapilo, chyba dlatego ze weekend sie zbliza i dzisiaj z mezem idziemy do lumpka
a jutro grill ze znajomymi
pogoda ma byc fajna wiec nie zmarzne
obiad dzisiaj taki prosty, ale mezowi sie zachcialczasem sie zastanawiam czy to nie on jest w ciazy bo ma zachcianki, wczoraj slodka kapusta, a dzisiaj paluszki rybne, ziemniaczki i surowka z pekinki...
tez mam tesco w miescie, ale nie wiem czy mezu sie zgodzi tam wybrac...moze dopiero jak poznam plec tam sie wybierzemy
ciuszki sliczne polujecie, kurcze az zazdroszcze jak patrze ze tyle tego macie, a ja dalej nic...ale dzisiaj to zmienie mam nadzieje a jutro wstawie zdjecie co zdobylamHANA, Furia lubią tę wiadomość
-
my dzus udzuemy do tesco na zakupy i ja mam zamiar wejsc na stoisko z kostiumami kapielowymi doly sa od 5 do 17 zl a gory ok 20 zl stwierdzilam ze nie moge znalesc ciazowego w normalnej cenie to kupie zwykly 2czesciowy i kupie pas ciazowy. widzialam piekne pasy do 15 zl wiec wyjdzie super tanuo a sama sobie skompletuje rozmiar
na ciuszki dla malucha pewnie tez wejde em narazie o tym nir wie ale dowie sie w swoim czasie. nie mam zamiaru nic kupowac bo czekam do wtorku do wizyty ale miooze mooozeFuria lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
lolaliciouse wrote:hehe wiem co czujesz(moja ulubiona)- ale mówię Ci spróbuj Apap extra-ja myślałam,że tak kodeina niezbędna, a tu figa -okazało sie że połączenie paracetmolu i kofeiny wystarcza!
Ja sie boje lekow z kofeiną w ciazy bo jestem cisnieniowcem (biore dopegty) i boje sie, bo pije dwie niewielkie kawki w ciagu dnia, ktore mi na cisnienie nie wplywają, ale nie wiem jak po kolejnej dawce by bylo, a bez kawy jeszcze gorzejDzis bede marudzic
-
karola, to nie ja od krówek, ale ja pod Lublinem więc byłoby bez kosztów wysyłki... no słitaśne że tak powiem są
ale to jest rozmiar 62. ja już takie coś jedne kupiłam cieplutkie ale w domu pomyślałam że trochę to jest większe i nie wiem czy maluch tyle w pierwszej zimie urośnie. No ale to było za 4zł, więc nie szkoda.
Powiedzcie mi moje drogie czy taki maluch z rozmiaru 56 do 62 szybko rośnie? Czy jak go wpakuję w te krówki 62 to będzie pływał? bo taki ciepły kostium przydałby się najbardziej na grudzień styczeń luty czyli pierwsze 3 mce.
Czy z takim maleństwem wogóle się wychodzi na dwór?
Na migreny przed ciążą brałam właśnie apap extra, a jak nie miałam pod ręką to ibum od koleżanki w biurze wspomagał lekko. -
nick nieaktualny
-
Moj maly urodzil sie 51cm i rozmiar 56 byö dla niego za wielki, a majac 5 tygodni juz nosil roz 62
Z malenstwem sie wychodzi, byle nie w silne mrozyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:09
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
no to krowka dla kurczaczka
bursztynka maluch w sekunde ci urosnie do 62 dziecko przy porodzie jesr mierzone id glowki do pupy, bez nozek poniewaz je podkurcza i ich nie prostuje:)
w zime jak najbardziej wychidzic trzeba z maluchem. iczywiscie ze nie id razu po powrocie ze szpitala. zalezy jaka bedzie zima w tym rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:21
kaarolaa, Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
dloneczko za oknem pieknie grzeje a ja ide sobie przyciac komara :p
nikt mi nie napisal ze napisalam krowka przez u. jaki wstyyyyd. dopiero teraz to zauwazylamkaarolaa lubi tę wiadomość
nick nieaktualny