X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-rybaczki-lniane-0944-oasi-m-38-i4365529673.html

to są lniane są super:)mają jakiś certyfikat przyjazny kobietom w ciąży :)ja mam beżowe

ale zamówiłam sobie jeszcze te bojówki tak bardziej na chłodniejsze dni:) tez fajne tylko dla mnie trochę za długie:)
    http://allegro.pl/wygodne-spodnie-bojowki-ciazowe-z-panelem-s-36-i4365548099.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:14

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no i oczywiscie juz mi w oko wpadlo :) Ale kupuj te lniane ciazowe oasi. Mialam ostatnio bojowki, pekly na tylku nie wiem dlaczego bo byly luzne, wiec dla odmiany wezme prostykroj, a nie bojowki :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lniane już mam na sobie, i fajnie bo są cienkie tak na lato akurat :D a bojówki zostawiłam do skrócenia i jak będzie trochę chłodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:29

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam bo u lekarza był straszny poślizg z pacjentami. Z gruczołem jest jednak ok, ale przy samym wejściu do przedsionka pochwy mam albo jakieś zakażenie albo podrażnienie (nie wykluczone, że od luteiny). Dostałam maść do smarowania i na wszelki wypadek zrobili mi posiew z pochwy. I wiem, że szyjkę mam długą - 4 cm :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby szybko przeszło Asia, całe szczęście że to nie to :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej - nie odzywałam się od kilku dni - ale czytam was oczywiście ;)

Tyle pisałyście - że nie wiem do czego się odnieść :>

Co do mieszkania - mój mąż jeszcze zanim nim został dostał mieszkanie (48m2) od rodziców. Także kredytu na szczęście NA RAZIE nie mamy. Ale planujemy zakup większego mieszkania w ciągu najbliższych 2-3 lat (wolałabym szybciej niż później bo trochę nam będzie ciasno z dorastającym maluchem). Wtedy trzeba będzie już wziąć kredyt. Mam nadzieję, że nie duży. To mieszkanie sprzedamy pewnie, ewentualnie wynajmiemy - jak będzie ciężko sprzedać. To mieszkanie wybieraliśmy razem. Mimo, że to Gdańsk, ale nie centrum - bardziej obrzeża na granicy miasta - ale mimo wszystko za mieszkanie z miejscem postojowym poszło 250 tys. W przyszłości mieszkanie chciałabym mieć takie już około 70metrowe - to już tak dla większej rodziny - i chcemy w tej samej dzielnicy - bo niedaleko miasto a jednak jest bardziej kameralnie - ale wtedy za stan deweloperski to już 350-370 tys - załamka trochę. Chciałabym mieć domek - nie duży - max 100m - ale działki w tej części dzielnicy oscylują w granicach 300-400 tys. - ZA SAMĄ DZIAŁKĘ. Dramat.

Wczoraj miałam mały nawrót mdłości - dwa razy wymiotowałam na pusto (z głodu - nie zdążyłam zjeść). Wywijało mną masakrycznie. Dziś byłam z piesiem na strzyżeniu a potem go wykąpałam i jest śliczna chudzinka i pachnąca! :) Chociaż jego zapach jest dla mnie i tak rewelacyjny - nie śmierdzi jak większość psów - to tak jak zapach niemowlaka - działa kojąco - to mojego Yogusia też tak na mnie działa ;)

Dziś jeszcze jedziemy na urodziny a jutro na coroczny piknik z mojej pracy. Najem się trochę za friko - pogadam z ludźmi i wrócę do domu :D Mam nadzieję, że szefostwo - jeśli tam będzie- nie bezie robiło problemu z moją obecnością. Ale jest duże ryzyko, że ich nie spotkam - bo co roku przychodzi około 2 tys ludu. (pracownicy + osoby tow. + dzieci). Chyba jedyny plus tej firmy.

Idę pranie wstawić i muszę powoli zacząć robić obiad :D dziś rybka!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję! :-* to miejsce zaczerwienione jest niewielkie, także mam nadzieję, że szybko się z tym uporam :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    dziękuję! :-* to miejsce zaczerwienione jest niewielkie, także mam nadzieję, że szybko się z tym uporam :)

na pewno :) ja kupiłam sobie lactacyd fioletowy w razie jakby jakiś stan zapalny złapał i na razie działa :) w sensie że nic nie łapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:47

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia dobrze, ze jest dobrze :) Ja nigdy nie mialam szyjki dluzszej niz 3,5 cm.

Bajka...no i oczywiscie poszlam za ciosem, mam juz otwarte zakladki z lnianymi spodniami i (bo jakze by inaczej) trzeba do nich jakis top dokupic.... . A tak sobie obiecalam, tak sobie obiecalam ze do konca tygodnia juz sobie nic nie kupie :P
    Dla maluszka mi zostal wozek i komplet nowej poscieli, niby mam po malej posciel NO ALE... :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam płynu i bakterii mlekowych lacibios femina, do tego od 3 dni urinal i dzisiaj dostałam jeszcze jakąś maść i żel do smarowania. nienawidzę, jak się coś przyplątuje i dokucza! a tym bardziej teraz, jak martwię się o malucha :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Asia dobrze, ze jest dobrze :) Ja nigdy nie mialam szyjki dluzszej niz 3,5 cm.

Bajka...no i oczywiscie poszlam za ciosem, mam juz otwarte zakladki z lnianymi spodniami i (bo jakze by inaczej) trzeba do nich jakis top dokupic.... . A tak sobie obiecalam, tak sobie obiecalam ze do konca tygodnia juz sobie nic nie kupie :P
    Dla maluszka mi zostal wozek i komplet nowej poscieli, niby mam po malej posciel NO ALE... :P

ja też sobie obiecywałam ale zdarzyła się okazja i koniec z obiecywankami ;) koszulke mam bawełnianą do tego ale taką dopasowaną, ze brzuszek bardzo podkreśla... a co mi tam niech podkreśla :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kiara nie mieszkasz przypadkiem w okolicach Poznania? U nas własnie sa takie ceny, kawalerki ok 150 tys, 2 pokoje ok 50m2 ok 250 tys a 60m2 to juz 300 i wzwyz.
    hahah a no ja z Poznania :p
    nie no 2 pokojowe są tańsze niż piszesz, bo jestem na bieżąco z cenami :) chyba, że mówisz o deweloperze. Ja piszę cały czas o mieszkaniach z rynku wtórnego. Tylko nie w kamienicy, bo opłaty tam to masakra.. nie mówiąc o braku windy w większości kamienic.

bukola jak dobrze pamiętam Kraków jest drugim czy trzecim z kolei najdroższym miastem w Pl jeśli chodzi o mieszkania. Kiedyś taki ranking przeglądałam. Ale kochana u nas stan deweloperski też jest droższy niż podalam, coś w ten deseń jak pisze Inka ;)

Inka tez mam migreny. :P

bursztynka zazdroszczę mieszkania w prezencie!
    co do kombinezonu to moim zdaniem jest on super ale nie na zimię :) Raczej na okres typu marzec. Chyba, że na to coś jeszcze... Na zimię potrzebny gruuby. Najlepiej w naszym przypadku kupić rozmiar 62, bo nawet jeśli po wyjściu ze szpitala będzie jeszcze nieco za duży, to nieco na dłużej starczy, a maluchy szybko rosną - tak mi poradziły obecne mamuśki :)

AsiaCh kochana spokojnie. Jak msz uczulene, to nie ma wyjścia trzeba ją odstawic, przynajmniej tę dopochwową, bo takie uczulenie też dobrze dzieciaczkowi nie będzie służyło. Gin mógłby Ci wypisać podjęzykową co prawda, ale skoro jemu się nie chce, to trudno. łożysko powinno zaczynac już samo przejmować pracę. Jak nie ma plamień, bóli to jest ok. Jakby coś się zadzialo to zgłoś do lekarzowi. Ale jajniki akurat w ciąży moga boleć, bo jednak zachodzą u nas poważne zmiany homornalne ;)
    Nie ma potrzeby przyjmowania luteiny aż do 20 tc jak nic się nie dzieje i nie działo w ostatnim czasie. Na tym etapie łożysko już samo pracuje i produkuje progesteron. Luteinę się bierze jeśli ma ono problem, albo np. są skurcze czy bóle okresowe. Ty kochana miałaś tylko zapobiegawczo także luz :) Ja mam dupka i luteinę ze względu na wcześniejsze plamienia oraz obecne skurcze, ale już schodzę z dawki w dół i póki co na szczeście jest ok. Miałam dupka 3x1 i luteiny 3x2, a w tej chwili mam już dupka 2x1 i luteiny 3x1. Niedługo zacznę dupka 1x1 i luteiny 2x1.
    Czekamy na Twoje wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:26

inka84 lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie upatrzylam do tych spodni taka o:
    http://allegro.pl/fruit-of-the-loom-top-bokserka-na-ramiaczkach-l-i4367846640.html
    i taką o:
    http://allegro.pl/fruit-of-the-loom-koszulka-damska-bluzka-lato-m-i4367818721.html

Zwykłe najprostsze, ale mi sie przydadza i do tych spodni i do sukienek typu ogrodniczki. Bardziej wymyslne tuniki juz mam, to moge sobie odpuscic :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przeczytałam Twój post i pprzypomniało mi się że miałam zrobić paluszki rybne no ale już do sklepu nie pójdę będą frytki z jajkiem :)

Asia ja biorę globulki dowcipne na infekcję ale lekarz powiedział ze działają miejscowo i są bezpieczne.

W ogóle dzisiaj pierwsze moje wejście na belly ojoj!! :)

Mąż pozwolił iść do tesco :) powiedziałam, że pewnie tylko popatrzę :)

kaarolaa, Ewka89 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy którejś z Was w ciąży wyskoczył żylak na wardze sromowej lub w tych okolicach?
    Mam od tygodnia, a zapomniałam gina zapytac o to, boli jak cholera i nie zmniejsza się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lutke biore juz tylko 2x50 mg i za tydzien bedzie koniec z lutka...troche sie boje ja odstawic ale lekarka kazala na prywatny dzwonic gdyby bylo cos nie tak wiec koniec z zamartwianiem sie...plamienia skonczyly sie kolo 12 tyg i od tamtej pory cisza na szczescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts my juz dawno po obiadku :) ja lezakuje a mezu na rowerek skoczyl :) ale dzwonil, ze wraca i zapowiedzial, ze umyje kafelki w lazience :D

eforts lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    hahah a no ja z Poznania :p
    nie no 2 pokojowe są tańsze niż piszesz, bo jestem na bieżąco z cenami :) chyba, że mówisz o deweloperze. Ja piszę cały czas o mieszkaniach z rynku wtórnego. Tylko nie w kamienicy, bo opłaty tam to masakra.. nie mówiąc o braku windy w większości kamienic.

bukola jak dobrze pamiętam Kraków jest drugim czy trzecim z kolei najdroższym miastem w Pl jeśli chodzi o mieszkania. Kiedyś taki ranking przeglądałam. Ale kochana u nas stan deweloperski też jest droższy niż podalam, coś w ten deseń jak pisze Inka ;)

Inka tez mam migreny. :P

bursztynka zazdroszczę mieszkania w prezencie!
    co do kombinezonu to moim zdaniem jest on super ale nie na zimię :) Raczej na okres typu marzec. Chyba, że na to coś jeszcze... Na zimię potrzebny gruuby. Najlepiej w naszym przypadku kupić rozmiar 62, bo nawet jeśli po wyjściu ze szpitala będzie jeszcze nieco za duży, to nieco na dłużej starczy, a maluchy szybko rosną - tak mi poradziły obecne mamuśki :)

AsiaCh kochana spokojnie. Jak msz uczulene, to nie ma wyjścia trzeba ją odstawic, przynajmniej tę dopochwową, bo takie uczulenie też dobrze dzieciaczkowi nie będzie służyło. Gin mógłby Ci wypisać podjęzykową co prawda, ale skoro jemu się nie chce, to trudno. łożysko powinno zaczynac już samo przejmować pracę. Jak nie ma plamień, bóli to jest ok. Jakby coś się zadzialo to zgłoś do lekarzowi. Ale jajniki akurat w ciąży moga boleć, bo jednak zachodzą u nas poważne zmiany homornalne ;)
    Nie ma potrzeby przyjmowania luteiny aż do 20 tc jak nic się nie dzieje i nie działo w ostatnim czasie. Na tym etapie łożysko już samo pracuje i produkuje progesteron. Luteinę się bierze jeśli ma ono problem, albo np. są skurcze czy bóle okresowe. Ty kochana miałaś tylko zapobiegawczo także luz :) Ja mam dupka i luteinę ze względu na wcześniejsze plamienia oraz obecne skurcze, ale już schodzę z dawki w dół i póki co na szczeście jest ok. Miałam dupka 3x1 i luteiny 3x2, a w tej chwili mam już dupka 2x1 i luteiny 3x1. Niedługo zacznę dupka 1x1 i luteiny 2x1.
    Czekamy na Twoje wyniki.

Kiara w Poznaniu tak, w Luboniu ciezko znaleźć. Tutaj wyrosly jak grzyby po deszczu nowe bloki i wszystko drogie, a w starym budownictwie nie ma za duzo. Ostatnio mi mignelo 60m2 za 220 tys to mi gały z orbit wyskoczyly :P Okazje są, ale okazji trzeba szukac ostro :/ Dlatego na Luboń nas po prostu nie stac.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...kieca kupiona, spodnie kupione, bluzki kupione az mnie glowa przestala boleć sasasasasasa :D
    Znow bede musiala męzowi wmawiać, ze to niemozliwe zeby ich wczesniej nie widzial :P

Qrczak, Marimiko, kaarolaa, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    dziewczyny czy którejś z Was w ciąży wyskoczył żylak na wardze sromowej lub w tych okolicach?
    Mam od tygodnia, a zapomniałam gina zapytac o to, boli jak cholera i nie zmniejsza się.
    Moja siostra miała straszne żylaki będąc w ciąży. Jeden z nich zaczynał się jakoś pod kolanem a kończył na wardze sromowej (a przynajmniej tak to pamiętam).
    Nie mogę niestety nic więcej powiedzieć, bo było to kilkanaście lat temu. Chyba nic w ciąży nie dało się z tym zrobić. Ale może teraz są jakieś sposoby

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ