X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    ja dziś wyprałam i nic mi się nie chce :(
    Ja migreny mam silne odpukać w ciąży brak. Kilkudniowe. Apap extra na mnie nie działa. Jedyny tabs jaki działa to pylargina. W pewnym okresie niestety tylko w zastrzykach :( Raz w życiu miałam tak silną,że wszystko mnie drażniło światło, dźwięki, wymioty i na końcu jak zemdlałam zawieźli mnie chłopak i kolega na pogotowie po zastrzyk. Dopiero po 15 minutach zaczął działać. Masakra jakaś.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też codziennie boli głowa i to głównie rano po przebudzeniu. Staram się nie brać tabletek, bo to jeszcze nie taki silny ból, ale czasami muszę już wziąc.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze ja nie mam migren bo paracetamolu brac nie moge jedynie pyralgina na jakikolwiek bol, a w ciazy wiem ze tego nie wolno brac...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sie urodzily 52 i rozmiar 56 byl ok, a potem regularnie co 10 dni rozmiar w gore. Ale wszystkie moje dzieci rosly szybko, baaaardzo szybko przez pierwsze 2 lata. Moja córcia nosiła ciuszki po mojej siostrzenicy, ktora zawsze nosiła je o rok starsza (!).
    W kazdym razie takie maluszki po urodzeniu to co 2 tygodnie najdalej z coniektorych ubranek juz wyrasta. Ja nawet nie pamietam jakie moja córka nosila przez pierwszy miesiac, tyle sie ich naoglądałam co nic :P Mgliste wspomnienia zostaly po tych skrupulatnie wybieranych ciuszkach :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja uciekam, musze ziemniaki obrac bo przed 2 maz juz bedzie...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 dzięki za linka z krówkowym kombinezonikiem :) Mój TŻ będzie zachwycony jak mu pokażę ;) Generalnie wszystko co do tej pory kupiłam dla Malucha to zanim A. pochwalił, to najpierw grymasił czemu nie w krówki :P

Tak w ogóle to jestem już po wizycie u dentysty. Ciutkę bolało, ale dało się przeżyć, a ja nigdy znieczulenia nie brałam, więc i tym razem nie chciałam. Mam zrobioną lewą górną 6, lekko nadbudowana, bo się kiedyś ukruszyła i mam spokój na dłuuugi czas. Pani stomatolog powiedziała, żebym przyszła na spokojnie już po porodzie, bo teraz nic więcej nie ma do roboty.

Karola88 w biedronce są stroje jednoczęściowe z marszczeniem na brzuchu, cena chyba 32 zł. Chciałam Ci podrzucić linka, ale strona nie chce się załadować, bo zdaje się że o 12:00 ruszyła kolejna akcja testowania produktów biedronki i pewnie wszyscy próbują się tam wbić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, co do ciuszków dostałam wczoraj telefon, że mam nie kupować żadnych, bo dostanę (jeśli będzie chłopak ) :D muszę się wstrzymać jeszcze tydzien/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh , jak po wizycie u lekarza.?

Ja dziś obudziłam się o 4 rano i nie mogłam już spać.
    Chyba teraz spróbuję, bo ledwo żyje i głowa mnie boli z niewyspania

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też dostanę wszystko od siostry, ale przecież nie mogę sobie odbierać przyjemności kupienia czegoś dla pierworodnego ;)

kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziwnie dzisiaj się obudziłam, bo po 5 i leżałam z otwartymi oczami. Z jednej strony na drugą się wierciłam. Eh.. jak nie mogę zasnąć w nocy, to później mam problem. Jak nie urok to sraczka.:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Olcia ja też dostanę wszystko od siostry, ale przecież nie mogę sobie odbierać przyjemności kupienia czegoś dla pierworodnego ;)
    Qrczak, ależ oczywiście, że to sama przyjemność. Tylko już trochę kupiłam rzeczy. Muszę zrobić sobie małą przerwę, aby dowiedzieć się jaka płeć. Wtedy tylko START i buszowanko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:48

Qrczak lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to że lepiej jest miec kilka 56 i więcej 62 ?

Co do stroju na plażę, ja mam taką białą tubę z h&m, pod spód mam swój stary strój bez ramiączek. I w tej tubie mam akurat brzuszek zasłonięty i tak sobie na słonku bywam.

http://www.hm.com/pl/product/98671?article=98671-Q#article=98671-Q

19,90 taniej niż strój kąpielowy

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się wam pochwalić, że zostałam znów "ciocią" :) Moja koleżanka urodziła wczoraj córeczkę :D TP miała na połowę lipca, ale od dawna wiedziała, że urodzi wcześniej, bo mała była już dłuuuugo główką w dół skierowana i lekarka ją uprzedzała, że tak będzie. 3200g i 53cm :)

kaarolaa, olcia23, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku gratuluje zostania ciocią:)
    Dziewczynki moje dziecie jak się urodziło to miało 53 cm ciuszki na 56 miałam, ale niewiele i na początku były za duże ale dwa tygodnie wystarczyły na cycaniu cyca kiedy tylko się dało i 62 było w sam raz a sterta do odłożenia rosła:)
    A co do spacerków to jak najbardziej maluszka trzeba brać, na zimnie się uodparnia, oczywiście nie wtedy, kiedy jest -20 stopni:)

Qrczak lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak bede miala chlopaka to tez dostane ciuszki po siostry synku, szwagierki synku i kuzynki synku...a dziewczynek w rodzinie brak...ale i tak musze cos nowego kupic :)

Qrczak gratulacje zostania ciocia :) u mnie poki co dzieci skonczyly sie rodzic, na ten rok jestem tylko ja :) taka duza rodzina i znajomi a dzieci nie ma...

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Qrczak gratulacje zostania ciocia :) u mnie poki co dzieci skonczyly sie rodzic, na ten rok jestem tylko ja :) taka duza rodzina i znajomi a dzieci nie ma...
    U mnie za to wysyp ciąż :) Wśród rodziny, znajomych i sąsiadek ;) Ale głównie rodzą się bądź są w drodze dziewczynki, tylko moja siostra chłopca urodziła no i u mnie ponoć też ma być ;) I jedynie nie wiem, co u kuzyna będzie, bo nie mam z nim kontaktu, a jego żona jakoś chyba we wrześniu rodzi jak się nie mylę.

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam znowu trochę na działeczkę korzystać z pogody :) Do później ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja współczuje jeśli to gruczoł Bartoliniego czy jakoś tak bo słyszałam ,że to boli strasznie:(

zamówiłąm sobie na necie fajne spodnie za kolana ciążowe lniane za 29,90 i właśnie w nich chodzę są super mega wygodne :)

Dziś też mykam na działkę bo cieplutko:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrzuć linka ze spodniami:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taka kiece wyrwalam wczoraj na allegro :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cb8290817708985.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 13:55

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ