X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno nie pisałam ale was podczytywałam z tel.
    AsiaCh ja też z powodu uczulenia na lutke przestawiłam się na duphaston. Lekarz mi powiedział, że jestem w niewielkiej grupie kobiet któree niestety mają alergię na składniki luteiny.
    Co do odstawienia luteiny to myślę, że nie ma się czym niepokoić. Ja 3 tyg. temu zmniejszyłam dawkę z dupka z 2x1 a od wczoraj biorę 1x1, a wiem że po wizycie którą mam za tydzień juz nie będę brała wcale.

Widziałam ożywioną dyskusję a propos mieszkań, i niestety muszę potwierdzić Kraków jest bardzo drogi. My kupiliśmy na kredyt mieszkanie 5 lat temu. Jest nieduże bo 50m2, ale cieszę się że płacimy na swoje a nie komuś do kieszeni. Co do mieszkania z rodzicami to niestety nie wchodziło w grę bo ja pochodze spod Tarnobrzega a mąż z Nowego Targu. Oboje jesteśmy inżynierami i wiem, że ciężko byłoby nam obojgu znaleźć dobrą pracę w zawodzie w którymś z tych miast. Co do kredytu to nam się udało bo mieliśmy świetnego doradcę kredytowego który nam załatwił kredyt na bardzo dobrych warunkach, tak więc ratę płacimy tyle ile musielibyśmy odstępnego za kawalerke w Krakowie zapłacić, więc jest dobrze.
    Zarabiamy całkiem dobrze więc powoli odkładamy na zakup działki bo marzy nam się dom na wsi. Ehh, ale kiedy to będzie, z drugiej strony grunt to mieć cel bo inaczej te pieniądze byśmy zmarnowali.

Pozdrawiam mamuśki i lecę doglądać obiadu.

kGAop1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam uczulenie na luteinę dopochwową i dlatego biorę pod język.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad ugotowałam barszcz czerwony (pierwszy raz w życiu), a na podwieczorek upiekłam tartę z porzeczkami (też pierwszy raz) :)

kaarolaa, Furia, eforts, Marimiko, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dziś na obiad ugotowałam barszcz czerwony (pierwszy raz w życiu), a na podwieczorek upiekłam tartę z porzeczkami (też pierwszy raz) :)
    gratulacje :)
    Ja przymierzam się do upieczenia tarty na ostro, np. ze szpinakiem. Też będzie pierwszy raz :)

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ale ochoty mi robicie !

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja tez mam uczulenie na luteinę dopochwową i dlatego biorę pod język.

A w jakiej dawce bierzesz i czy jesteś szczupła? Bo mi lekarz powiedział, że w niedużej dawce luteina pod język za dużo pomoże na wyregulowanie cyklu ale na podtrzymanie ciąży jest za daleko od źródła problemu. A za pytałam o figurę bo dla szczupłych osób mniejsza dawka jest skuteczniejsza.

kGAop1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczupła. Biorę 2x2 po 50, czyli dzienna dawka to 400. Ja pytałam lekarza, czy jest jakaś różnica między jedną a drugą i powiedziała, że nie ma żadnej, bo obie działają tak samo, z tym że jedne kobiety wolą tą doustną, bo po dopochwowej mają swędzenia i pieczenia. Ja tak właśnie miałam, jak bralam przed ciążą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczely sie u mnie od wczoraj, glownie po poludniu takie bole ala miesiaczkowe...cos pamietam, ze niektore z Was tez tak mialy kolo 16 tyg...macie je jeszcze???

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ja miałam, to był chyba 15-16 tydzień. Potem przeszło. Zwiększyłam dawkę asparginu z 3x1 na 3x2 (lekarz zalecił od 1 do 2 trzy razy). Nie wiem czy to akurat to pomogło, ale przy tej większej dawce bóle przeszły. A może nie miało to zwiazku.
    Dodam , ze nie były to mocne bóle - pobolewało. Ale oprócz tego twardniał mi brzuch

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nie twardnieje, bole tez nie sa mocne, ale wczesniej ich nie mialam wiec teraz troszke sie przestraszylam...moze kupie magnez, bo od 3 tyg przestalam go brac, moze warto do niego wrocic...

• eforts Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi się zdarzył ból miesiączkowy ale nie wiem kiedy dokładnie coś ok 2, 3 tyg temu.

Kiara podejrzewam, że to kolejny urok ciąży spowodowany silnym ukrwieniem i dodatkowym obciążeniem, chociaż pewnie warto zapytać lekarza.

to teraz ja: położyłam się na lewym boku i tak mnie ścisneło centralnie na środku boku ze sprawia mi to duży ból, przełożylam się na prawy ale nadal kłuje :( kiedyś pisałyście o kłuciach ale nie pamiętam co :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z beczki. Co polecacie na baaaardzooooo wysuszona skore? Mam luski jak ryba na nogach i rekach. Masakra. Musze cos kupic nie wiem co. Mialam probke bio oil tylko zapach ma fajny. Jak dla mnie szalu nie ma.
    Efors ja mam klucia. Od czasu do czasu. Nie wiem z czym to jest zwiazane.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam bio oil i ten balsam rossmanowskiej marki jak robię to regularnie to jest ok.

A w ogóle pozytywny aspekt bólu to jak leżałam chwile na plecach i patrzylismy z mężem na brzuch (jakby to miało pomoc:) )to mały mnie kopnął i było 8widać :D

Bogusia ale to Cię boli? To był mój największy ból w ciąży :/

Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - ja mam strasznie suchą skórę - czasami to aż się z niej sypie ;/ a w zimę to i mega swędzi - mi pomógł EMOLIUM do suchej swędzącej skóry - na początku używalam codziennie potem doraźnie i bardzo mi pomógł - ale znowu mi się suszy - a ja przestałam go używać wraz z końcem zimy.

Ja spadam na urodzinki:) do jutra:)

Furia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak boli to chwilowe. Ale czasami chcialam dla rozluznienia na drugi bok. Wcale nie pomagalo.

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam czesto bole po bokach. jak sie obracam, albo klade, albo wstaje.

ja wlasnie zrobilam salatke z kurczakiem ryzem kukurydza ananasem i curry :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, ze do Was zajrzalam. Dalej jestem w Chorwacji, a zaczeky mnie kluc jakby jajniki, taki bol nie staly tylko pulsujacy. Zaczelam sie martwic juz, ze cos nie tak, ale skoro piszecie o takich bolach ok 16 tyg to uspokoilam sie troche

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mialam zrobic dzis taka salatke, ale bez kukurudzy. No ale jakos usmazyly mi sie kotlety haha
    Szurabura nie stresuj sie :-D
    Zaraz ide po mleko. Mam chec cos zjesc ale sama nie wiem co haha. Jakas masakra.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Pytanie z beczki. Co polecacie na baaaardzooooo wysuszona skore? Mam luski jak ryba na nogach i rekach. Masakra. Musze cos kupic nie wiem co. Mialam probke bio oil tylko zapach ma fajny. Jak dla mnie szalu nie ma.
    Bogusia proponuję zrobić domowy peeling z fusów po kawie zmieszanych z oliwką. Pozbędziesz się tej łuski, a potem już intensywne nawilżanie czymkolwiek ;) Ja też mam czasem taką łuskę i mi pomaga właśnie ten peeling, a dodatkowo skóra po nim ładnie pachnie :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oleju kokosowego. Kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością:-) Wchłania się szybko i mąż twietdzi, że pachnę jak batonik kokosowy:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ