Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mam dzisiaj senny dzień... wstałam o 8, o 12 położyłam się znowu i spałam do 14.40 i znowu najchetniej poszłabym "na ucho"... moja ciocia panikara twierdzi ze to moze byc cukrzyca, ale wątpie, poza dzisiajszym dniem to sypiam w dzien ale nie codziennie.
-
Hej ja na wysuszona skórę po prysznicu na mokrą skórę smaruje się oliwka bammbino i wycieram ręcznikiem. Po dwóch takich zabiegach suchej skóry ani śladu a skora zrobiła się taaaka delikatna. I nie mam tlustej powłoki na ciele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 19:04
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:zaczely sie u mnie od wczoraj, glownie po poludniu takie bole ala miesiaczkowe...cos pamietam, ze niektore z Was tez tak mialy kolo 16 tyg...macie je jeszcze???
Nie codziennie, ale mam. U mnie jest to związane ze skracaniem się szyjki macicy, na szczęście póki co nie jest z nią źle i mieści się w normie.
Oczywiście mówię o bólu typowo okresowym. Ciągnięcia, kłucia itd. po bokach to norma - więzadła -
Eforts, pocieszyć Cię?
Ja też nic nie kupiłam w Tesco. U mnie wszystko z krótkim rękawkiem i nie znalazłam bodziaków z długim. I większość rozmarów zaczynała się od 6, 9 mca. Za to upatrzyłam taki sweterk grubaśny z 45 na 25zł. Ale muszę się wstrzymać do usg 31.07. bo dziewczynki nie ubiorę w taki sweterekMoże jeszcze coś będzie z wyprzedaży. No i mam bon tesco taniej o 10zł ważny do 31.07. Więc po usg będą zakupki.
No i byłam jeszcze w hm i ca i mało tych wyprzedaży i na wszystko letnie z krótkim rękawkiem. Też nic nie kupiłam.
W smyku wyprzedażowych duuużo ale drogo nawet z wyprzedaży. I jest już kolekcja zimowa. Taaaakie słodziaki że szok, a ceny.... Mam nadzieję że dostanę takie rzeczy od gości w prezentach
Byłam jeszcze z ciekawości w Carreforze i Leclercu. Tam były bodziaki od 5 do 10zł. Ale jakościowo jakieś takie cienkie i mam wrażenie że po pierwszym praniu w automacie będą rozciągnięte flaki. Za te same pieniądze mam kupione w sh z grubszej bawełenki.
Z sh najbardziej podobają mi się ciuszki marks&spencer. Mają taką fajną porządną ale miła bawełenkę.
Sobie kupiłam miękką szczoteczkę, pastę do zębów i płyn do płukania Meridol na podrażnione dziąsła i dziś rozpoczynam walkę z nimi.
Byłam też na chwilę u siebie w pracy, bo od męża brałam auto. Wszyscy mi mówili że ładnie wyglądam i że na pewno chłopczyk. No i że nic nie przytyłam tylko brzuszek mam. A ja się tak tymi 4kg martwiłam...
Mi na suchą skórę pomaga najbardziej oliwka na mokro. Dobra jest Hipp i rossmanowska.
Qrczak widzę zmienił avatarek. Teraz krówka rządzi.
Ja padam, bo takiej wyprawie. Mam nadzieję że się przynajmniej wyśpię. Tylko i tak na pewno będzie standardowe 2 razy siku w nocy. Te sikanie w nocy to chyba natura tak wymyśliła, żeby nas do wstawania do dziecka w nocy przyzwyczajaćeforts, Qrczak lubią tę wiadomość
-
ja tez dzis w tesco bylam ale nic ciekawego nie bylo. dzis w necie przegladalam kombinezony takie jak ze szpitala z maluszkiem sie wychodzi i w tesco tez byly ale kolory masakryczne. byly tez bodziaki na 56 w 3pakach za 33 zl ale biale z malym rmblematem tygryska . nie podobaly mi sie. za to kupilam sobie kostium kapielowy
. majtki za 5.10zl i gore za 15 hihi. jedyne to co mi sie nie podoba to kolor bo rozowy taki zarowiasty. majtki w grochy biale wielkie a gora czysta. za taka cene to moze byc
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Ja tez nic w Tesco nie kupilam, nawet jeśli cos bylo z wyprzedaży to nie warte swojej ceny, no nic poczekam jeszcze bo tam czesto są ladne rzeczy. Mam stamtad kombinezon taki mięciutki i milutki na zimę za grosze wiec teraz na dzidzie będzie w sam raz:) spokojnej nocy Wam życzę z jak najmniejsza ilością siku:)
-
nick nieaktualnya ja bylam w lumpku i kupilam sobie legginsy ciazowe z H&M za 10 zł i jeszcze 3 fajne bluzeczki
razem zaplacilam 70 zł...niestety dla malucha nic nie znalazlam, owszem byly fajne bodziaki czy bluzeczki, ale typowo albo dla chlopca albo dziewczynki,,,wiec poki nie bede znala płci jednak nic nie kupie...
eforts, Bursztynka, Kiara lubią tę wiadomość
-
No a ja nasmazylam frytek i kotlety podgrzalam na kolacje, bo maz wrocil wczesniej z pracy.
Z tych waszych metod cos wykombinuje na skore
Trzeba isc spac, bo po 4-ej trzeba wstac. Maz na 6-ta do pracy. A ja z malym do babci. Jutro jedziemy do kolezanki na butelki -
dzień dobry!!
bogusia- ja tez polecam ten peeling z kawy i oliwki, ew. z cukru i oliwki.
samą oliwkę dobrze jest podgrzać.
ja wczoaj wylądowałam na pikniku- takim "prawdziwym" z koszem wiklinowym pełnym żarełka:P:P Mój chrześniak lat 4.5 organizował hehehe- mały kucharz nam w rodzinie rośnie:D
Dziś lecę do siostry małża napełniac basen:D dzieciaki przy tej pogodzie o niczym innym nie marzą.Pewnie na grillu się skończy dzień
Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 07:08
eforts, Qrczak lubią tę wiadomość
-
LoLa piknikowy koszyk.....cudownie!!
Bogusia wczesniej zjedliscie kolacje o 23?
Ja juz glodna ale nie chce mi sie wstac a mezulek drzemie obok, chyba zrobie nalesniki na sniadanie!
A w dzien maz obiecal jakis rower wodny czy cos rownie milego
Milego dnia, cieszmy sie latem bo wiadomo ze to nie jest stan permamentnykaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Od kilku dni nie brałam magnezu a za to piłam troszkę mocniejszą kawę no i mam za swoje. Ranek powitałam mega skurczem łydki
Ja dziś na śniadanie serwuję kanapki z pastą jajecznąTylko musiałam TŻa pogonić do biedronki po majonez, bo się skończył
Bursztynka żebyś wiedziała, że krówka rządzi
Dziś jedziemy do Wrocławia na zakupy. Tzn na pewno do Ikei obczaić jakieś szafy dla Malucha i dla mnie no i tak ogólnie poszwędać się po sklepach.
Tylkopogoda mnie martwi. Niby ciepło jest, ale słońca w ogóle nie maA ja sobie naszykowałam przewiewną cieniutką, odkrytą sukieneczkę
-
"Twoje dziecko mierzy około 14 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to okolo 15- 20 cm. Waży około 250 gramów (8 1/2 uncji). " spory juz dzidziolek musi byc
DobryBursztynka, Bogusiar80, kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość