X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj senny dzień... wstałam o 8, o 12 położyłam się znowu i spałam do 14.40 i znowu najchetniej poszłabym "na ucho"... moja ciocia panikara twierdzi ze to moze byc cukrzyca, ale wątpie, poza dzisiajszym dniem to sypiam w dzien ale nie codziennie.

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luske macie ? To moze wy syrenki :D :D :D

Sa takie rekawice do peelingu :) a potem na cialo wsmarowac olejek kokosowy / arganowy najlepiej troche cieply :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na wysuszona skórę po prysznicu na mokrą skórę smaruje się oliwka bammbino i wycieram ręcznikiem. Po dwóch takich zabiegach suchej skóry ani śladu a skora zrobiła się taaaka delikatna. I nie mam tlustej powłoki na ciele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 19:04

kGAop1.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam że super działa olej kokosowy. Z resztą ten olej ma wiele zastosowań, świetnie się spisuje.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tesco nie było ani jednego ciuszka dla dzieci poniżej roku :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dzis maszyna do krecenia lodów. Macie dziewczyny jakies przepisy na domowe lody? W necie pelno, ale chodzi mi o jakies sprawdzone co wiadomo, ze wyjdą :) Jakby któraś miała to bym prosiła informacje :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    zaczely sie u mnie od wczoraj, glownie po poludniu takie bole ala miesiaczkowe...cos pamietam, ze niektore z Was tez tak mialy kolo 16 tyg...macie je jeszcze???
    ja mam nawet teraz ;) Nie codziennie, ale mam. U mnie jest to związane ze skracaniem się szyjki macicy, na szczęście póki co nie jest z nią źle i mieści się w normie.
    Oczywiście mówię o bólu typowo okresowym. Ciągnięcia, kłucia itd. po bokach to norma - więzadła :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, pocieszyć Cię?
    Ja też nic nie kupiłam w Tesco. U mnie wszystko z krótkim rękawkiem i nie znalazłam bodziaków z długim. I większość rozmarów zaczynała się od 6, 9 mca. Za to upatrzyłam taki sweterk grubaśny z 45 na 25zł. Ale muszę się wstrzymać do usg 31.07. bo dziewczynki nie ubiorę w taki sweterek :) Może jeszcze coś będzie z wyprzedaży. No i mam bon tesco taniej o 10zł ważny do 31.07. Więc po usg będą zakupki.

No i byłam jeszcze w hm i ca i mało tych wyprzedaży i na wszystko letnie z krótkim rękawkiem. Też nic nie kupiłam.

W smyku wyprzedażowych duuużo ale drogo nawet z wyprzedaży. I jest już kolekcja zimowa. Taaaakie słodziaki że szok, a ceny.... Mam nadzieję że dostanę takie rzeczy od gości w prezentach :D

Byłam jeszcze z ciekawości w Carreforze i Leclercu. Tam były bodziaki od 5 do 10zł. Ale jakościowo jakieś takie cienkie i mam wrażenie że po pierwszym praniu w automacie będą rozciągnięte flaki. Za te same pieniądze mam kupione w sh z grubszej bawełenki.

Z sh najbardziej podobają mi się ciuszki marks&spencer. Mają taką fajną porządną ale miła bawełenkę.

Sobie kupiłam miękką szczoteczkę, pastę do zębów i płyn do płukania Meridol na podrażnione dziąsła i dziś rozpoczynam walkę z nimi.

Byłam też na chwilę u siebie w pracy, bo od męża brałam auto. Wszyscy mi mówili że ładnie wyglądam i że na pewno chłopczyk. No i że nic nie przytyłam tylko brzuszek mam. A ja się tak tymi 4kg martwiłam...

Mi na suchą skórę pomaga najbardziej oliwka na mokro. Dobra jest Hipp i rossmanowska.

Qrczak widzę zmienił avatarek. Teraz krówka rządzi.

Ja padam, bo takiej wyprawie. Mam nadzieję że się przynajmniej wyśpię. Tylko i tak na pewno będzie standardowe 2 razy siku w nocy. Te sikanie w nocy to chyba natura tak wymyśliła, żeby nas do wstawania do dziecka w nocy przyzwyczajać :D

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Tesco też nie było wyprzedaży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis w tesco bylam ale nic ciekawego nie bylo. dzis w necie przegladalam kombinezony takie jak ze szpitala z maluszkiem sie wychodzi i w tesco tez byly ale kolory masakryczne. byly tez bodziaki na 56 w 3pakach za 33 zl ale biale z malym rmblematem tygryska . nie podobaly mi sie. za to kupilam sobie kostium kapielowy :):). majtki za 5.10zl i gore za 15 hihi. jedyne to co mi sie nie podoba to kolor bo rozowy taki zarowiasty. majtki w grochy biale wielkie a gora czysta. za taka cene to moze byc

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic w Tesco nie kupilam, nawet jeśli cos bylo z wyprzedaży to nie warte swojej ceny, no nic poczekam jeszcze bo tam czesto są ladne rzeczy. Mam stamtad kombinezon taki mięciutki i milutki na zimę za grosze wiec teraz na dzidzie będzie w sam raz:) spokojnej nocy Wam życzę z jak najmniejsza ilością siku:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wyprzedaz trwa juz jakis czas, troche późno się zgadałyśmy, aaa i to dotyczy hipermarketow, w mniejszych może nie byc..

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam w lumpku i kupilam sobie legginsy ciazowe z H&M za 10 zł i jeszcze 3 fajne bluzeczki :) razem zaplacilam 70 zł...niestety dla malucha nic nie znalazlam, owszem byly fajne bodziaki czy bluzeczki, ale typowo albo dla chlopca albo dziewczynki,,,wiec poki nie bede znala płci jednak nic nie kupie...

eforts, Bursztynka, Kiara lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja nasmazylam frytek i kotlety podgrzalam na kolacje, bo maz wrocil wczesniej z pracy.
    Z tych waszych metod cos wykombinuje na skore :-)
    Trzeba isc spac, bo po 4-ej trzeba wstac. Maz na 6-ta do pracy. A ja z malym do babci. Jutro jedziemy do kolezanki na butelki :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Poszlam spac po meczu a wstalam juz o 4-ej. Trzeba sie polozyc. Malemu kaszel przeszedl. Teraz od trzech dni znowu mi kaszle. A ja dopiero dzis wstalam z delikatnym drapaniem w gardelku i kaszelkiem ehhh zycie

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!

bogusia- ja tez polecam ten peeling z kawy i oliwki, ew. z cukru i oliwki.
    samą oliwkę dobrze jest podgrzać.

ja wczoaj wylądowałam na pikniku- takim "prawdziwym" z koszem wiklinowym pełnym żarełka:P:P Mój chrześniak lat 4.5 organizował hehehe- mały kucharz nam w rodzinie rośnie:D

Dziś lecę do siostry małża napełniac basen:D dzieciaki przy tej pogodzie o niczym innym nie marzą.Pewnie na grillu się skończy dzień :)

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 07:08

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLa piknikowy koszyk.....cudownie!! :)

Bogusia wczesniej zjedliscie kolacje o 23? :)

Ja juz glodna ale nie chce mi sie wstac a mezulek drzemie obok, chyba zrobie nalesniki na sniadanie!

A w dzien maz obiecal jakis rower wodny czy cos rownie milego :)

Milego dnia, cieszmy sie latem bo wiadomo ze to nie jest stan permamentny :)

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Od kilku dni nie brałam magnezu a za to piłam troszkę mocniejszą kawę no i mam za swoje. Ranek powitałam mega skurczem łydki :/

Ja dziś na śniadanie serwuję kanapki z pastą jajeczną :) Tylko musiałam TŻa pogonić do biedronki po majonez, bo się skończył :P

Bursztynka żebyś wiedziała, że krówka rządzi ;)

Dziś jedziemy do Wrocławia na zakupy. Tzn na pewno do Ikei obczaić jakieś szafy dla Malucha i dla mnie no i tak ogólnie poszwędać się po sklepach.
    Tylkopogoda mnie martwi. Niby ciepło jest, ale słońca w ogóle nie ma :( A ja sobie naszykowałam przewiewną cieniutką, odkrytą sukieneczkę :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Twoje dziecko mierzy około 14 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to okolo 15- 20 cm. Waży około 250 gramów (8 1/2 uncji). " spory juz dzidziolek musi byc :D :D :D

Dobry :)

Bursztynka, Bogusiar80, kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, ja to się zastanawiam, ile ma moja mała, skoro 1,5 tygodnia temu miała 15 cm :)

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ