X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co...moj maz chyba ma syndrom wicia gniazda :) wczoraj szorowal lazienke :) a dzisiaj juz latal z odkurzaczem, pomyl okna i drzwi :) he he az sie boje co bedzie dalej :D

Ewka89, Bogusiar80, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa przykro mi z powodu Twojego kotka:( dobrze, że zgłosiłaś na policję sprawę bo tak jak piszesz to mogło być dziecko...
    karola korzystaj póki możesz:))

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    No i byłam jeszcze w hm i ca i mało tych wyprzedaży i na wszystko letnie z krótkim rękawkiem. Też nic nie kupiłam.

W smyku wyprzedażowych duuużo ale drogo nawet z wyprzedaży. I jest już kolekcja zimowa. Taaaakie słodziaki że szok, a ceny.... Mam nadzieję że dostanę takie rzeczy od gości w prezentach :D
    dla mnie ogólnie te ceny są zbyt wysokie... Nie kupię body za 15zł/sztuka, bo ileż kasy musiałabym wydac żeby uzbierać chociaz pół wyprawki... oglądałam te w c&a i u nas z wyprzedazy były po 14.99-19,99 i szczerze mowiąc nic specjalnego. Na stronie internetowej podobaja mi sie tylko te dresy z bluza - taki komplecik granatowo szary w pieski - któraś tutaj go ma :) on jest fajny i był teraz po 19,99zł, więc spoko, ale niestety został wyprzedany. O ten tu http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/niemowleta/odziez-dla-noworodka/kombinezony-dla-niemowlat/kombinezon-115743-1.html
    Bursztynka wrote:
    Z sh najbardziej podobają mi się ciuszki marks&spencer. Mają taką fajną porządną ale miła bawełenkę.
    też ją lubię :)
    Bursztynka wrote:
    A ja się tak tymi 4kg martwiłam...
    ja też się tak martwiłam jak Ty, a też mi tak mówią, więc chyba powinniśmy się cieszyć :)

Ewa przykro mi z powodu kotka... i baaardzo dobrze zrobiłas z tym palantem!! niech się nim zajmą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 13:27

Bursztynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek korzystam :) niech sprzata bo ja nie moge podnosic rak do gory czy sie schylac, wystarczy, ze ogarne pranie i gary :) reszte moze zrobic mezu :) a o 15 ruszamy nad jeziorko, pozniej sie grilujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z moim umowę, że ja sprzątam wc, on łazienkę a wspólnie/na zmianę sprzątamy kuchnię i pokój. Natomiast tylko on odkurza, bo ja się po tym źle czuję. On mi wszystko wkłada/zdejmuje na górne półki, nie wchodze na taporety itd.
    Przeważnie gotuję tylko dla siebie, bo on je coś w pracy, a z kolei weekendami często jeździ do rodziców i naprzywozi żarcia także nie mam nawet miejsca w lodówce jakbym chciała cos upichcić dla dwojga przez następne ok. 3 dni.
    Prania robię ja. Wynoszę plastiki i papier do kontenerów, TŻ wynosi normalne śmieci, bo są cięższe :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak już skończy sprzątac u Ciebie to podeślij go do mnie też mam okna do umycia. Mój wczoraj zabrał się za sprzątanie pokoju i sypialni, aż mnie podziw brał, bo za zwyczaj to konczyło się na przetarciu kurzy i umyciu podlogi, a tym razem powywalał wszystko co niepotrzebne wałęsające się pod ręką i nawet dywan na podwórku wytrzepał (przydaloby mu sie jeszcze pranie, ale nie wymagajmy zbyt wiele) ;)

a co do tesciowej to powiem jej że mam wybrany model wózka i nie chce innego. najwyżej jak kupi tamten to bedzie go miała dla siebie jak wnisio/a przyjedzie w odwiedziny.
    Jak dowiedziała się ze bedzie miała 1 wnuka (wtedy jeszcze nie znała płci) to nakupowała sukieneczek i różowych ciuszków że szok, potem okazało się że chłopak, drugi też jest wnuk, a teraz ma nadzieję na wnusie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 13:53

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara i tak powinno byc wszedzie ;)

Kiara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój akurat jest taki, że w pokoju trzyma porządek, tj. on ma porządek w swoich rzeczach, jedynie ciuchy które zmienia w dzień rzuca do takiego pudła i tam się gniotą, no ale nie rozwala ich po całym pokoju. ale wkurza mnie np. tym, że jak coś zje, to wkłada do zlewu i robi się taki stos, a zmyje dopiero po moich licznych lamentach, że nie ma tam jak rąk wsadzić, albo po kilku godzinach.. Wolę jak to stoi gdzieś w jednym kącie na blacie jak już, a nie stos wielki w zlewie... Ja z kolei nie mogę zmywać po nim cały czas, bo mam mocno alergiczną skórę i nie mogę moczyć co rusz rąk, po płynie (obojętnie jakim) często sie drapię, z kolei w rękawiczkach mi nie wygodnie.
    Także u nas generalnie panuje podział obowiązków po równo :) Ja lubię piec różne słodkości albo czasami jakieś drugie danie, ale właśnie jak on teraz tak często jeździ do teściów to nie bardzo mam jak, także robię to rzadziej niż kiedyś.

jej mały chyba robi jakieś fikołki <3

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z kolei jest problem z układaniem ciuchów na miejsce... w sypialni mam 2 pufy i tam mój mąż skladuje swoje ubrania, te co zdejmuje wieczorem a np spodnie ubrane tylko raz nie wędrują do szafy tylko na pufe, koszulki to samo, juz błagam go żeby jak nie wie co z tym zrobi to niech wrzuca do prania, a nie robi sterte ciuchow które z kolei ja musze składac do szaf... kiedys nie wytrzymam i naucze go tak, jak nauczyła mnie moja mama. walne ciuchy na środek pokoju i bede po nich przechodzic, do dzis wiem że ubrania mają miejsce w szafie a nie na krzesłach czy pufach.

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, piszecie, żę faceci Wam pomagają a u mnie lipa.

Połamany leży mój na łóżku dzień w dzień z dwoma gipsami. I ja muszę latać z siatami, myć naczynia, prać, sprzątać, obiad gotować. Sama przez to mam nerwy, bo siędzę w domu. Bożee mam nadzieję, że to tylko do środy, bo ma wizytę i że, mu ściągną jeden gips - inaczej zwariuję.

Ewka89 lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia czyli masz przedsmak macierzyństwa. Z facetem jak z dzieckiem ;)

kaarolaa, Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia teraz Ty przy nim chodzisz, a za jakis czas on bedzie musial Cie obslugiwac...

moj moze robic wszystko procz prania...pamietam jak na poczatku malzenstwa, 2 miesiace po slubie ja wyjechalam do Niemiec do pracy na kilka miesiecy, on zostal sam...jak wrocilam moja zolta posciel byla szara, bo wypral ja w 60C z czarnymi rekawiczkami z pracy...

Ewka89, Bursztynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - mój to nadal myśli, że posciel trzeba krochmalić :P a ostatnio jak mnie nie było, to chciał sobie buty wyprać i wrzucił je do pralki na 90 stopni... inteligent. On generalnie sądzi, że wszystko w 90 stopniach należy prac, bo tak robiła jego mamuśka... :| Ja piorę w 30-40, nie ma potrzeby więcej.

olcia - noga i ręka połamane czy co?:) Kurcze a chociaż wody/picia nie mógłby Ci ktoś nosić? np. sąsiad, kolega?

W ogóle to zapisałam nas do szkoły rodzenia. Zaczynamy 4.08! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore ogolnie tez 30-40 stopni ale posciel jednak czy bielizna leci w 60...ale gdzie robocze czarne rekawiczki razem z jasna posciela, oczywiscie krochmalu nie uzywam ;)

ja tez mysle o szkole ale u mnie zajecia beda na poczatku wrzesnia :) jak zaczne 25 tyd

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    .

olcia - noga i ręka połamane czy co?:) Kurcze a chociaż wody/picia nie mógłby Ci ktoś nosić? np. sąsiad, kolega?

lepiej, dwie nogi w gipsie :))

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój mąż zrobił pranie to moje białe skarpetki i biały koronkowy komplet bielizny śluben zrobił sie szaro bory i wyglądało wszystko jakby przezylo obie wojny światowe :/ Od tamtej pory ma calkowity zakaz dotykania pralki, za to odkurza na spolke z synem (12 lat) i codziennie zmywa gary :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie mój mąż robi pranie ostatnio :)w ogóle on lubi sprzątać :) ja też ale on bardziej :) z resztą on jest złota rączka i w zasadzie wszystko zrobi oprócz gotowania :) hehehehe

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sprzątamy zwylke z mężem pół na pół czyli on odkurza i robi kuchnie ja mam łazienkę i myję podłogi. Mycie naczyń tez mieliśmy pół na pół jak ja gotowałam obiad to on zmywał albo odwrotnie ale od marca mamy zmywarkę i jest super. Poza tym odkąd jestem w ciązy nie myję łazienki bo chemia, odkurza też on ja tylko składam ciuchy i ścieram kurze z półek. Z psem teraz też on częściej chodzi bo w te upały to masakra jest wychodzić. Tak więc jak widzicie mam kochanego męża i za to muszę teściowej podziękować bo go wszystkiego nauczyła robić.

Aha jak mamy remont, malowanie, przykręcanie szafek w domu oczywiście ja tez mu duzo pomagałam bo lubię popracować fizycznie.

Ponadto dziewczyny chyba nie czytałyście mojego posta o wózkach. Proszę, jeśli macie wybrany/upatrzony już wózek podzielcie się nazwą i radą dlaczego ten. Muszę jakoś zacząc rozeznanie rynku wózków. Bo to będzie największy wydatek więc musi być przemyślany.

kGAop1.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga ja mam upatrzony quinny buuz 4, albo jest promocja na xlaandery gdzie płacisz za gondolę i spacerówkę a za fotelik płacisz 1zł

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga co do wozkow zakochana bylam w tutku (wizualnue) i ostatnio u kolezanki wpadl mi w oko camarello carera bo jedt bardzo lekki ale dzisisj bylismy w hurtowni to pan pokazal mi wykonanie tych wozkow, koszmar cienka rama i na srubki (to tak jakby rower zamiast pospawac ktos by go poskrecal) x landera odradzam bo moja kolezanka go ma i ledwie pcha :) do tego godnolka meg malutka
    Pan mi polecil i na dzisiaj jedtem mega zdecydowana na rico nano, mega lekki, skretny, fajny stelaz, polski, gondola wykonczona super bawelna i ladny :) 1500 w zestawie 3w1

Bajka to fajnie, od razu mi lepiej :) raz mozna dodatkowo skorzystac z super mega specjalisty :)

Co do sprzatania ja ganiam meza w domu on mnie za balagan w aucie :)
    Generalnie jego jest lazienka, w ciazy to juz w ogole nie chce wdychac i drazni mnie zapach chemii. Ale Karola do Twojego meza mu daleko, typowy facet zrobi wszystko ale trzeba mu powiedziec :) odkad mamy zmywarke to nasze pozycie jest mega zgodne bo ja lubie sprzatac czasrm dla zasady go zaganiam coby sie nie przyzwyczajal :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ