Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piore w 60st
CO do sprzatania moj ma 2 lewe rece i tylko jak juz sie wsciekne to zlapie za odkurzacz czy powiesi pranieNO ale on duzo pracuje to wybaczam i w tygodniu sobie wszystko ogarniam, a w weekendy nie sprzatam
Gotuje tez ja bo on nie potrafi
Czasem zrobi sniadanie
Kupilam wlasnie uzywany kombinezonhttp://i.ebayimg.com/t/Schneeanzug-Groesse-50-56-von-H-M-Winter-/00/s/MTYwMFgxMDY2/z/B3QAAOSwh6xTsq40/$_57.JPG
Z wozkow to ja kocham moje chicco s3 za wersje gleboka oraz spacerowke na wyprawy w gory, lasy itd, a jesli o bardziej miejski wozek chodzi to cybex callisto, dostepny i jako sama spacerowka jak i z gondolaAle sa to wozki dosc drogie.
Kiara lubi tę wiadomość
-
A nam dzisiaj na pierwszym zwiadzie wózkowym spodobały się maxi cosi ( podobno to samo co quinny). Były w miarę lekkie i składały się chyba do najmniejszych rozmiarów. No i tkanina była taka fajna jakościowo, bo jak gośc pokazał inny lekki i poręczny to materiał miał jak cerata.
Ale to był nasz pierwszy wypad do sklepu z wózkami i stwierdziliśmy, że najpierw muszę poobczajać wózki w necie i wybrać kilka które potem pojedziemy obejrzeć. Inaczej można oczopląsu dostać i nic w głowie nie zostanie mądrego. -
Dzisiaj mąż pojechał na kawalerski kumpla z pracy a ja siedzę i sprawdzam wózki.
Czasami zastanawiam się jak my to wszytko ogarniemy, jak się maluch urodzi tyle trzeba mieć rzeczy i wiedzieć co kiedy użyć, żeby za ciepło nie ubrać ani za lekko .
Czy wat też ogarnia czasem taka panika?? -
Z doswiadczenia powiem NIE STRESUJ SIE
Bedziesz wiedziala co robic
Niemowlaczkowi zakladasz 1 warstwe odzienia wiecej, w wozku wiadomo plus jakis spiworek bo dziecko sie nie rusza, a jak juz dziecie jest starsze to ubierasz jak siebie
Nie ma czego sie bac
-
Jesli jest naprawde mroz i wychodzimy jak juz sie sciemni to jednak czasem i kombinezon i spiworek. Raz tak pod wieczor szlam z malym w gongoli byl, mial kombinezon i koc i mial zimne nozki jak go wyjelam. Ale to od pogody zalezy
eforts lubi tę wiadomość
-
Michaga, jak myślę o tym wszystkim to też ogarnia mnie panika. W ogóle myśl o pielęgnacji w pierwszych miesiącach. Ale zaraz siebie przekonuję, że wszystkie kobiety jakoś dają radę, to ja też dam.
Ja chyba najbardziej boję się nieprzespanych nocy. Nie mam już dwudziestu lat i obawiam się, że organizm będzie odmawiał posłuszeństwa -
U mnie ostatnio tak często nastroje od paniki do euforii. Eh chyba hormony szaleją.
Co do opieki nad dziećmi nie jestem tak całkiem zielona bo mam bratanków i czasem zajmowałam sie nimi sama, przewinąć potrafię. Tylko, że nie brałam się za mniejsze niż 4 m-ce, bo takie 4 miesięcznie główkę trzymają nie są takie malutkie i bezwładne.
Mam nadzieję, że doświadczenie innych pomoże mi przetrwać najcięższe miesiące, w końcu od czego są babcie, koleżanki i Wy -
ja nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci bo potem chorują całe dziecinstwo, moje bede ubierała w jedno albo w drugie, bardziej myśle o kombinezonie na zime. do tego kocyk i przy każdym głębokim wózku masz pokrowiec dający także osłonę przed wiatrem i zimnem..
Upatrzyłam sobie taki model, może zbyt wyszukany nie jest ale kilka osób znajomych bardzo sobie chwali takie rozwiązanie.
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-king-20-rabat-promocja-i4344738488.html
Lekki, wielkofunkcyjny i duzy kosz pod spodem.
-
nick nieaktualnyolcia23 wrote:lepiej, dwie nogi w gipsie
)
Zdolny!
Micha ja już pisałam o wózkach... mam kupiony niedawno, odkupiony od kuzynki TŻ za okazyjną cenę taki razem z fotelikiem. Istotne było dla mnie kilka rzeczy - cena, waga, możliwość blokowania skręcania się przednich kół,regulowana rączka, adapter z nosidełka na fotelik, pojemny kosz, dodatkowa torba, gondola o odpowiednich wymiarach, niejaskrawy kolor (jaskrawe oraz czarne przyciągają robactwo), pięciopunktowe zapięcie pasów w foteliku (większe bezpieczeństwo), zapięcie gondolu i spacerówki zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy, pompowane koła o odpowiedniej wielkości dla naszych tras, hamulec oraz to, że przy jednym dziecku nie sprawiał problemu, to i drugie wytrzymaOraz to, że ma dobre opinie w internecie i jest to polska firma.
tu jest ten model http://www.osito.pl/sklep/wozki-caloroczne/bexa-b3-wozek-trojkolowy.html tylko my mamy z fotelikiem jeszcze + taki "spiworek" czy jak to inaczej nazwać dzięki czemu spacerówka może też być zamykana -cieplejsza.
My właśnie posprzątaliśmy razemJa podłogi nie zmywam, bo raz, że jestem ofiarą i o poślizgnięcie sie nie trudno, a dwa, że przy tej pozycji tak samo jak przy odkurzaniu boli mnie brzuch. Teraz TŻ robi więcej niż przed ciążą.
-
nick nieaktualny
-
Furia i pod taki kombinezon ida ciuszki i do wozka? Typu bodziak i cieplejsze spiochy?
Kiara mogę sobie z Twoim mężem rękę podać kiedyś jeszcze w podstawówce chyba wstawiłam buty do pralkina 90 st, wszystkie potraciły podeszwydobrze że siostra rozmyśliła się w ostatniej chwili coby dorzucić mi swoje nowe org adidasy, byśmy obie płakały
tyle lat temu to nie było takie hop siup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:08
Ewka89, Kiara lubią tę wiadomość
-
eforts- ten kombinezonik( bardzo ładny) jest cieplutki w środku, także tak jak piszesz bodziaki, śpioszki, albo spodenki i sweterek, czapeczka szaliczek i dziecku bedzie cieplutko. tym bardziej że nie trzeba to rękawiczek i bucików bo są rączki i nóżki zakryte. naprawde fajny kombinezon:)
Właśnie ściągam sobie film "Niebo istnieje naprawdę". chcialam przeczytac książkę, ale tak mi się dzisiaj nudzi że zanim bym ją kupiła to zdążę obejrzeć film -
Eforts przy takiej standardowej Polskiej zimie tak
To jest gruby kombinezon, bo sa tez ciensze polarkowe/misiowe, a pod taki gruby starczy bodziak i spiochy
Oczywiscie jak jest mocno minusowo to jeszcze grubszy kocyk czy cos
eforts lubi tę wiadomość
-
rozumiem
a to jest mój nowy ulubiony
http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-NANO-kolor-TURKUS-firmy-RICO/5881/
ojej ja zawsze byłam niecierpliwa ale ciąża nauczy mnie pokoryjuż nie mogę się doczekać małego szkraba!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:23
-
nie no raczej nie tylko ten, ja akurat wybrałam taki model, z polecenia kolezanek, które rodziły jedna w listopadzie a druga w styczniu. Taki model tez jest ciepły bo do gondoli wkładasz jeszcze to nosidełko które jest na zdjęciu z torbą i maluszek ma cieplutko. Tak mi się wydaje że jest solidnie zabudowane. Poźniej jak maluch podrośnie to już podoga bedzie inna i wózek można porozpinac
Nie wiem, byc moze się rozczaruje, ale narazie słyszałam pare dobrych rekomendacji na temat wózków tego typu. Nie twierze, że inne są złe, po prostu każdy ma swoj gust i upodobania:)