WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jestesmy nad jeziorkiem na grilu w ramach obiadu :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A xlander to chinczyk a podobno my jestesmy jednym z najlepszych producentow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 16:30

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w 60st :)

CO do sprzatania moj ma 2 lewe rece i tylko jak juz sie wsciekne to zlapie za odkurzacz czy powiesi pranie :P NO ale on duzo pracuje to wybaczam i w tygodniu sobie wszystko ogarniam, a w weekendy nie sprzatam :) Gotuje tez ja bo on nie potrafi :P Czasem zrobi sniadanie :D

Kupilam wlasnie uzywany kombinezon :) http://i.ebayimg.com/t/Schneeanzug-Groesse-50-56-von-H-M-Winter-/00/s/MTYwMFgxMDY2/z/B3QAAOSwh6xTsq40/$_57.JPG

Z wozkow to ja kocham moje chicco s3 za wersje gleboka oraz spacerowke na wyprawy w gory, lasy itd, a jesli o bardziej miejski wozek chodzi to cybex callisto, dostepny i jako sama spacerowka jak i z gondola :) Ale sa to wozki dosc drogie.

Kiara lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dzisiaj na pierwszym zwiadzie wózkowym spodobały się maxi cosi ( podobno to samo co quinny). Były w miarę lekkie i składały się chyba do najmniejszych rozmiarów. No i tkanina była taka fajna jakościowo, bo jak gośc pokazał inny lekki i poręczny to materiał miał jak cerata.
    Ale to był nasz pierwszy wypad do sklepu z wózkami i stwierdziliśmy, że najpierw muszę poobczajać wózki w necie i wybrać kilka które potem pojedziemy obejrzeć. Inaczej można oczopląsu dostać i nic w głowie nie zostanie mądrego.

kGAop1.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mąż pojechał na kawalerski kumpla z pracy a ja siedzę i sprawdzam wózki.
    Czasami zastanawiam się jak my to wszytko ogarniemy, jak się maluch urodzi tyle trzeba mieć rzeczy i wiedzieć co kiedy użyć, żeby za ciepło nie ubrać ani za lekko .
    Czy wat też ogarnia czasem taka panika??

kGAop1.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia powiem NIE STRESUJ SIE :) Bedziesz wiedziala co robic :) Niemowlaczkowi zakladasz 1 warstwe odzienia wiecej, w wozku wiadomo plus jakis spiworek bo dziecko sie nie rusza, a jak juz dziecie jest starsze to ubierasz jak siebie :) Nie ma czego sie bac :)

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj zastanawialam czy zima pakuje sie dziecko w kombinezonie do tego spiworek i do gondoli ale siostra mi powiedziala ze albo zimowy kombinezon albo spiworek macie zdanie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts podzielam zdanie siostry, albo kombinezon albo śpiworek, każda gondola ma jeszcze nakładkę na zimę więc moim zdaniem maluszkowi wystarczy.

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest naprawde mroz i wychodzimy jak juz sie sciemni to jednak czasem i kombinezon i spiworek. Raz tak pod wieczor szlam z malym w gongoli byl, mial kombinezon i koc i mial zimne nozki jak go wyjelam. Ale to od pogody zalezy :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga, jak myślę o tym wszystkim to też ogarnia mnie panika. W ogóle myśl o pielęgnacji w pierwszych miesiącach. Ale zaraz siebie przekonuję, że wszystkie kobiety jakoś dają radę, to ja też dam.
    Ja chyba najbardziej boję się nieprzespanych nocy. Nie mam już dwudziestu lat i obawiam się, że organizm będzie odmawiał posłuszeństwa

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio tak często nastroje od paniki do euforii. Eh chyba hormony szaleją.
    Co do opieki nad dziećmi nie jestem tak całkiem zielona bo mam bratanków i czasem zajmowałam sie nimi sama, przewinąć potrafię. Tylko, że nie brałam się za mniejsze niż 4 m-ce, bo takie 4 miesięcznie główkę trzymają nie są takie malutkie i bezwładne.
    Mam nadzieję, że doświadczenie innych pomoże mi przetrwać najcięższe miesiące, w końcu od czego są babcie, koleżanki i Wy :)

kGAop1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci bo potem chorują całe dziecinstwo, moje bede ubierała w jedno albo w drugie, bardziej myśle o kombinezonie na zime. do tego kocyk i przy każdym głębokim wózku masz pokrowiec dający także osłonę przed wiatrem i zimnem..
    Upatrzyłam sobie taki model, może zbyt wyszukany nie jest ale kilka osób znajomych bardzo sobie chwali takie rozwiązanie.
    http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-king-20-rabat-promocja-i4344738488.html
    Lekki, wielkofunkcyjny i duzy kosz pod spodem.

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    lepiej, dwie nogi w gipsie :))
    ok to rozgrzeszony z leniuchowania :P Zdolny!

Micha ja już pisałam o wózkach... mam kupiony niedawno, odkupiony od kuzynki TŻ za okazyjną cenę taki razem z fotelikiem. Istotne było dla mnie kilka rzeczy - cena, waga, możliwość blokowania skręcania się przednich kół,regulowana rączka, adapter z nosidełka na fotelik, pojemny kosz, dodatkowa torba, gondola o odpowiednich wymiarach, niejaskrawy kolor (jaskrawe oraz czarne przyciągają robactwo), pięciopunktowe zapięcie pasów w foteliku (większe bezpieczeństwo), zapięcie gondolu i spacerówki zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy, pompowane koła o odpowiedniej wielkości dla naszych tras, hamulec oraz to, że przy jednym dziecku nie sprawiał problemu, to i drugie wytrzyma :) Oraz to, że ma dobre opinie w internecie i jest to polska firma.
    tu jest ten model http://www.osito.pl/sklep/wozki-caloroczne/bexa-b3-wozek-trojkolowy.html tylko my mamy z fotelikiem jeszcze + taki "spiworek" czy jak to inaczej nazwać dzięki czemu spacerówka może też być zamykana -cieplejsza.

My właśnie posprzątaliśmy razem :) Ja podłogi nie zmywam, bo raz, że jestem ofiarą i o poślizgnięcie sie nie trudno, a dwa, że przy tej pozycji tak samo jak przy odkurzaniu boli mnie brzuch. Teraz TŻ robi więcej niż przed ciążą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia śliczny ten kombinezon :) Ja właśnie też myślę o czymś jasnym - beże, kremy albo biały, żeby był uniwersalny.

Furia lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i pod taki kombinezon ida ciuszki i do wozka? Typu bodziak i cieplejsze spiochy?

Kiara mogę sobie z Twoim mężem rękę podać kiedyś jeszcze w podstawówce chyba wstawiłam buty do pralkina 90 st, wszystkie potraciły podeszwy :D dobrze że siostra rozmyśliła się w ostatniej chwili coby dorzucić mi swoje nowe org adidasy, byśmy obie płakały :) tyle lat temu to nie było takie hop siup

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:08

Ewka89, Kiara lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka tylko ten wózek ma materiałową gondolę? W zimie bardziej się sprawdzają plastikowe, dają dodatkowe ciepło, nie przepuszczają.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- ten kombinezonik( bardzo ładny) jest cieplutki w środku, także tak jak piszesz bodziaki, śpioszki, albo spodenki i sweterek, czapeczka szaliczek i dziecku bedzie cieplutko. tym bardziej że nie trzeba to rękawiczek i bucików bo są rączki i nóżki zakryte. naprawde fajny kombinezon:)

Właśnie ściągam sobie film "Niebo istnieje naprawdę". chcialam przeczytac książkę, ale tak mi się dzisiaj nudzi że zanim bym ją kupiła to zdążę obejrzeć film ;)

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts przy takiej standardowej Polskiej zimie tak :) To jest gruby kombinezon, bo sa tez ciensze polarkowe/misiowe, a pod taki gruby starczy bodziak i spiochy :) Oczywiscie jak jest mocno minusowo to jeszcze grubszy kocyk czy cos :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem :)

a to jest mój nowy ulubiony :)

http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-NANO-kolor-TURKUS-firmy-RICO/5881/

ojej ja zawsze byłam niecierpliwa ale ciąża nauczy mnie pokory :) już nie mogę się doczekać małego szkraba!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:23

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no raczej nie tylko ten, ja akurat wybrałam taki model, z polecenia kolezanek, które rodziły jedna w listopadzie a druga w styczniu. Taki model tez jest ciepły bo do gondoli wkładasz jeszcze to nosidełko które jest na zdjęciu z torbą i maluszek ma cieplutko. Tak mi się wydaje że jest solidnie zabudowane. Poźniej jak maluch podrośnie to już podoga bedzie inna i wózek można porozpinac ;)
    Nie wiem, byc moze się rozczaruje, ale narazie słyszałam pare dobrych rekomendacji na temat wózków tego typu. Nie twierze, że inne są złe, po prostu każdy ma swoj gust i upodobania:)

4dbc34fc83.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ