Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jestesmy nad jeziorkiem na grilu w ramach obiadu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A xlander to chinczyk a podobno my jestesmy jednym z najlepszych producentow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 16:30

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w 60st :)

CO do sprzatania moj ma 2 lewe rece i tylko jak juz sie wsciekne to zlapie za odkurzacz czy powiesi pranie :P NO ale on duzo pracuje to wybaczam i w tygodniu sobie wszystko ogarniam, a w weekendy nie sprzatam :) Gotuje tez ja bo on nie potrafi :P Czasem zrobi sniadanie :D

Kupilam wlasnie uzywany kombinezon :) http://i.ebayimg.com/t/Schneeanzug-Groesse-50-56-von-H-M-Winter-/00/s/MTYwMFgxMDY2/z/B3QAAOSwh6xTsq40/$_57.JPG

Z wozkow to ja kocham moje chicco s3 za wersje gleboka oraz spacerowke na wyprawy w gory, lasy itd, a jesli o bardziej miejski wozek chodzi to cybex callisto, dostepny i jako sama spacerowka jak i z gondola :) Ale sa to wozki dosc drogie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dzisiaj na pierwszym zwiadzie wózkowym spodobały się maxi cosi ( podobno to samo co quinny). Były w miarę lekkie i składały się chyba do najmniejszych rozmiarów. No i tkanina była taka fajna jakościowo, bo jak gośc pokazał inny lekki i poręczny to materiał miał jak cerata.
    Ale to był nasz pierwszy wypad do sklepu z wózkami i stwierdziliśmy, że najpierw muszę poobczajać wózki w necie i wybrać kilka które potem pojedziemy obejrzeć. Inaczej można oczopląsu dostać i nic w głowie nie zostanie mądrego.

kGAop1.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mąż pojechał na kawalerski kumpla z pracy a ja siedzę i sprawdzam wózki.
    Czasami zastanawiam się jak my to wszytko ogarniemy, jak się maluch urodzi tyle trzeba mieć rzeczy i wiedzieć co kiedy użyć, żeby za ciepło nie ubrać ani za lekko .
    Czy wat też ogarnia czasem taka panika??

kGAop1.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia powiem NIE STRESUJ SIE :) Bedziesz wiedziala co robic :) Niemowlaczkowi zakladasz 1 warstwe odzienia wiecej, w wozku wiadomo plus jakis spiworek bo dziecko sie nie rusza, a jak juz dziecie jest starsze to ubierasz jak siebie :) Nie ma czego sie bac :)

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj zastanawialam czy zima pakuje sie dziecko w kombinezonie do tego spiworek i do gondoli ale siostra mi powiedziala ze albo zimowy kombinezon albo spiworek macie zdanie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts podzielam zdanie siostry, albo kombinezon albo śpiworek, każda gondola ma jeszcze nakładkę na zimę więc moim zdaniem maluszkowi wystarczy.

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest naprawde mroz i wychodzimy jak juz sie sciemni to jednak czasem i kombinezon i spiworek. Raz tak pod wieczor szlam z malym w gongoli byl, mial kombinezon i koc i mial zimne nozki jak go wyjelam. Ale to od pogody zalezy :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga, jak myślę o tym wszystkim to też ogarnia mnie panika. W ogóle myśl o pielęgnacji w pierwszych miesiącach. Ale zaraz siebie przekonuję, że wszystkie kobiety jakoś dają radę, to ja też dam.
    Ja chyba najbardziej boję się nieprzespanych nocy. Nie mam już dwudziestu lat i obawiam się, że organizm będzie odmawiał posłuszeństwa

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio tak często nastroje od paniki do euforii. Eh chyba hormony szaleją.
    Co do opieki nad dziećmi nie jestem tak całkiem zielona bo mam bratanków i czasem zajmowałam sie nimi sama, przewinąć potrafię. Tylko, że nie brałam się za mniejsze niż 4 m-ce, bo takie 4 miesięcznie główkę trzymają nie są takie malutkie i bezwładne.
    Mam nadzieję, że doświadczenie innych pomoże mi przetrwać najcięższe miesiące, w końcu od czego są babcie, koleżanki i Wy :)

kGAop1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci bo potem chorują całe dziecinstwo, moje bede ubierała w jedno albo w drugie, bardziej myśle o kombinezonie na zime. do tego kocyk i przy każdym głębokim wózku masz pokrowiec dający także osłonę przed wiatrem i zimnem..
    Upatrzyłam sobie taki model, może zbyt wyszukany nie jest ale kilka osób znajomych bardzo sobie chwali takie rozwiązanie.
    http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-king-20-rabat-promocja-i4344738488.html
    Lekki, wielkofunkcyjny i duzy kosz pod spodem.

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    lepiej, dwie nogi w gipsie :))
    ok to rozgrzeszony z leniuchowania :P Zdolny!

Micha ja już pisałam o wózkach... mam kupiony niedawno, odkupiony od kuzynki TŻ za okazyjną cenę taki razem z fotelikiem. Istotne było dla mnie kilka rzeczy - cena, waga, możliwość blokowania skręcania się przednich kół,regulowana rączka, adapter z nosidełka na fotelik, pojemny kosz, dodatkowa torba, gondola o odpowiednich wymiarach, niejaskrawy kolor (jaskrawe oraz czarne przyciągają robactwo), pięciopunktowe zapięcie pasów w foteliku (większe bezpieczeństwo), zapięcie gondolu i spacerówki zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy, pompowane koła o odpowiedniej wielkości dla naszych tras, hamulec oraz to, że przy jednym dziecku nie sprawiał problemu, to i drugie wytrzyma :) Oraz to, że ma dobre opinie w internecie i jest to polska firma.
    tu jest ten model http://www.osito.pl/sklep/wozki-caloroczne/bexa-b3-wozek-trojkolowy.html tylko my mamy z fotelikiem jeszcze + taki "spiworek" czy jak to inaczej nazwać dzięki czemu spacerówka może też być zamykana -cieplejsza.

My właśnie posprzątaliśmy razem :) Ja podłogi nie zmywam, bo raz, że jestem ofiarą i o poślizgnięcie sie nie trudno, a dwa, że przy tej pozycji tak samo jak przy odkurzaniu boli mnie brzuch. Teraz TŻ robi więcej niż przed ciążą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia śliczny ten kombinezon :) Ja właśnie też myślę o czymś jasnym - beże, kremy albo biały, żeby był uniwersalny.

Furia lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i pod taki kombinezon ida ciuszki i do wozka? Typu bodziak i cieplejsze spiochy?

Kiara mogę sobie z Twoim mężem rękę podać kiedyś jeszcze w podstawówce chyba wstawiłam buty do pralkina 90 st, wszystkie potraciły podeszwy :D dobrze że siostra rozmyśliła się w ostatniej chwili coby dorzucić mi swoje nowe org adidasy, byśmy obie płakały :) tyle lat temu to nie było takie hop siup

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:08

Ewka89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka tylko ten wózek ma materiałową gondolę? W zimie bardziej się sprawdzają plastikowe, dają dodatkowe ciepło, nie przepuszczają.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- ten kombinezonik( bardzo ładny) jest cieplutki w środku, także tak jak piszesz bodziaki, śpioszki, albo spodenki i sweterek, czapeczka szaliczek i dziecku bedzie cieplutko. tym bardziej że nie trzeba to rękawiczek i bucików bo są rączki i nóżki zakryte. naprawde fajny kombinezon:)

Właśnie ściągam sobie film "Niebo istnieje naprawdę". chcialam przeczytac książkę, ale tak mi się dzisiaj nudzi że zanim bym ją kupiła to zdążę obejrzeć film ;)

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts przy takiej standardowej Polskiej zimie tak :) To jest gruby kombinezon, bo sa tez ciensze polarkowe/misiowe, a pod taki gruby starczy bodziak i spiochy :) Oczywiscie jak jest mocno minusowo to jeszcze grubszy kocyk czy cos :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem :)

a to jest mój nowy ulubiony :)

http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-NANO-kolor-TURKUS-firmy-RICO/5881/

ojej ja zawsze byłam niecierpliwa ale ciąża nauczy mnie pokory :) już nie mogę się doczekać małego szkraba!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:23

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no raczej nie tylko ten, ja akurat wybrałam taki model, z polecenia kolezanek, które rodziły jedna w listopadzie a druga w styczniu. Taki model tez jest ciepły bo do gondoli wkładasz jeszcze to nosidełko które jest na zdjęciu z torbą i maluszek ma cieplutko. Tak mi się wydaje że jest solidnie zabudowane. Poźniej jak maluch podrośnie to już podoga bedzie inna i wózek można porozpinac ;)
    Nie wiem, byc moze się rozczaruje, ale narazie słyszałam pare dobrych rekomendacji na temat wózków tego typu. Nie twierze, że inne są złe, po prostu każdy ma swoj gust i upodobania:)

4dbc34fc83.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ