Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry kochane
no dziś mega cudne słoneczko za oknem i cieplutko nareszcie założę sukienkę krótką
posprzątałam dziś w domku, objadłam się słodyczami i mogę spokojnie zabrać się za coś konstruktywnegoza pracę
Milcia kochana przytulam mocno, mam nadzieję, że smutki szybko odejdą, głowa do góry :* -
aniar a nie czułaś przy tym ruchów (takiego rozpychania jakby?), tylko widzialas unoszenie brzucha? Hmm...nie wiem
W pierwszej ciązy ruchy poczulam w 20 tygodniu i to byly pukniecia, nie moglam tego pomylic z niczym innym bo od tamtego dnia czulam pukniecia juz codziennie
Syn rozrabiał jak diabli w brzuszku. Z córką miałam łożysko na przodzie brzucha przez co ruchy byly mocno zamortyzowane i poczulam je takze w 20 tc, ale nie jako pukniecia bo tych prawie nie czulam w ciazy, czulam jedynie rozpychanie, wypychanie i to dosc delikatne, co mnie smuciło, ale nic nie moglam poradzic na to łożysko
A teraz czekam z utesknieniem i chcialabym zeby dzis sie tez to powtorzylo bo bym miala pewnosc, ze to wlasnie maluszek mnie tam "dotyka", wiec pewnie zaraz chwyce detektor i zobacze czy spi czy sobie fika po sniadankuaniar lubi tę wiadomość
-
Inka puknięcia właśnie czuję ale bardziej je czułam jak nie patrzyłam na brzuch, a to co z rana widziałam to byłam tak w szoku, że nie pamiętam czy coś czułam- skupiłam się na tym co widzę
w ogóle irytujące jest to, że czuję czasem jak dzidzia puka i wtedy rzucam wszystko skupiam się na tym, a ona co? CISZAzłośliwa jest chyba po mamusi
Furia, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
kanapa wrote:Ja wczoraj o tym czytałam i nieco przerażona jestem... mam nadzieję, że pójdzie do góry. Ale przynajmniej wiem co było przyczyną mojego plamienia.
Ja się zdążyłam dzisiaj poryczeć
nie wiem czy mi lekarz powiedział, że mam przodujace czy że nisko. ...kanapa lubi tę wiadomość
-
Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku
-
aniar ucz maluszka od początku, ze jak gdzies puknie to mu odpowiadasz w tym samym miejscu
Z czasem maluszek powinien sie zrobic bardziej kontaktowy
eforts łozysko przodujące to owszem nic fajnego, ale lekarze wiedzą co wtedy robic. Natomiast stres na pewno nie sluzy maluszkowi. Jesli ufasz swojemu lekarzowi i jest to dobry specjalista to wszystko bedzie ok. Mam kolezanki, ktore mialy lozysko przodujące i wszystko bylo dobrze, poza cc, ktorego nie chcialy, bo lepiej naturalnie, ale nic sie zlego nie dzialo.aniar lubi tę wiadomość
-
Kulka41 wrote:Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku
no to zazdroszcze, ze choc od 8 tygodnia jest lepiej, bo u mnie to nic a nicPotrafie miec odruch chwytania za cycki w miejscu publicznym jak np mam gdzies wejsc po schodach albo zejsc
Kulka41 lubi tę wiadomość
-
mnie na początku mocno bolały piersi, potem miałam chwilę ciszy, a gdzieś tak od 16 tyg znowu się odezwały. Nie jest już aż tak mocno w ciągu dnia, ale w nocy ciążą mi bardzo, przy zmianie pozycji, a najgorzej przy wstawaniu- do łazienki jak idę to zawsze muszę je trzymać (dodam, że do olbrzymów nie należą- byłam z kategorii raczej małych biustów
)
-
Eforts a kiedy masz następną wizytę? to spokojnie dopytasz bo na to sama nic nie zaradzisz a jak już się upewnisz to możesz zawsze zadac mu milion różnych pytań od tego jest lekarz
no i jak już zdecydujesz się pójść do tego drugiego to też możesz podpytać jakie jest jego zdanie.
-
http://wrzucaj.net/images/2014/07/03/18tBXRAg.jpg
a tak wygladamy my w 18tc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 10:45
Bogusiar80, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, Qrczak, kaarolaa, Milcia, Bursztynka, HANA, Furia, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
A ja wlasnie podsluchałam maluszka detektorem i jak przypuszczalam wyprawia tam po sniadanku istne cuda, az mi w uszach dudnilo od kopniaków i moze tez mam schizy, ale wydawalo mi sie, ze przy tych kopniakach jakby delikatnie unosila mi sie reka, ale to jest tak subtelne, ze mozna sie zacząc podejrzewać o urojenia
Musze sie dzis bardziej wsluchiwac na leżąco. Mój maluszek na kazdym usg urządza sobie nieziemskie harce, wiec moze uda mi sie czuc ruchy szybciej niz w poprzednich ciązach.
-
Milcia-z kontekstu rozumiem,że jakaś tragedia rodzinna Cię dotkneła-przytulam mocno!
Inka- moje piersi też bolą niemiłosiernie, szczególnie jak wieczorem stanik ściągam.Parę dni temu z 1 poleciała siara.
eforts- nie przejmuj się na zapas, czy napewno usłyszałaś że masz przodujące czy poprostu z przodu(jak ja)??
aha- i chciałam odszczekać to co na początku ciąży powiedziałam-tzn że nie chcę detektora.
Wczoraj dostałam takowy od znajomej i juz nie mam shiz z brakiem ruchów młodego- dla mnie to ulga nie z tej ziemi!!
Ide obiadek gotować- dziś rosół i piersi z kurczaka z warzywami -
inka84 wrote:lolaliciouse tylko musisz pamietac przy detektorze, ze w pozniejszym etapie ciązy podstawa to ruchy, nawet jak wychwytujesz tetno a maluszek jest wyjątkowo mało ruchliwy to powinno sie to skontrolowac.
poprostu teraz, na początku chciałam mieć pewność ,że wsio ok:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:02