X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

no dziś mega cudne słoneczko za oknem i cieplutko nareszcie założę sukienkę krótką :D

posprzątałam dziś w domku, objadłam się słodyczami i mogę spokojnie zabrać się za coś konstruktywnego :D za pracę :)

Milcia kochana przytulam mocno, mam nadzieję, że smutki szybko odejdą, głowa do góry :*

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar a nie czułaś przy tym ruchów (takiego rozpychania jakby?), tylko widzialas unoszenie brzucha? Hmm...nie wiem :) W pierwszej ciązy ruchy poczulam w 20 tygodniu i to byly pukniecia, nie moglam tego pomylic z niczym innym bo od tamtego dnia czulam pukniecia juz codziennie :) Syn rozrabiał jak diabli w brzuszku. Z córką miałam łożysko na przodzie brzucha przez co ruchy byly mocno zamortyzowane i poczulam je takze w 20 tc, ale nie jako pukniecia bo tych prawie nie czulam w ciazy, czulam jedynie rozpychanie, wypychanie i to dosc delikatne, co mnie smuciło, ale nic nie moglam poradzic na to łożysko :P
    A teraz czekam z utesknieniem i chcialabym zeby dzis sie tez to powtorzylo bo bym miala pewnosc, ze to wlasnie maluszek mnie tam "dotyka", wiec pewnie zaraz chwyce detektor i zobacze czy spi czy sobie fika po sniadanku :P

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka puknięcia właśnie czuję ale bardziej je czułam jak nie patrzyłam na brzuch, a to co z rana widziałam to byłam tak w szoku, że nie pamiętam czy coś czułam- skupiłam się na tym co widzę :)

w ogóle irytujące jest to, że czuję czasem jak dzidzia puka i wtedy rzucam wszystko skupiam się na tym, a ona co? CISZA :P złośliwa jest chyba po mamusi

Furia, Martynaaa lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ja wczoraj o tym czytałam i nieco przerażona jestem... mam nadzieję, że pójdzie do góry. Ale przynajmniej wiem co było przyczyną mojego plamienia.

Ja się zdążyłam dzisiaj poryczeć :(
    nie wiem czy mi lekarz powiedział, że mam przodujace czy że nisko. ...

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar ucz maluszka od początku, ze jak gdzies puknie to mu odpowiadasz w tym samym miejscu :) Z czasem maluszek powinien sie zrobic bardziej kontaktowy :)

eforts łozysko przodujące to owszem nic fajnego, ale lekarze wiedzą co wtedy robic. Natomiast stres na pewno nie sluzy maluszkowi. Jesli ufasz swojemu lekarzowi i jest to dobry specjalista to wszystko bedzie ok. Mam kolezanki, ktore mialy lozysko przodujące i wszystko bylo dobrze, poza cc, ktorego nie chcialy, bo lepiej naturalnie, ale nic sie zlego nie dzialo.

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku

no to zazdroszcze, ze choc od 8 tygodnia jest lepiej, bo u mnie to nic a nic :/ Potrafie miec odruch chwytania za cycki w miejscu publicznym jak np mam gdzies wejsc po schodach albo zejsc :P

Kulka41 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na początku mocno bolały piersi, potem miałam chwilę ciszy, a gdzieś tak od 16 tyg znowu się odezwały. Nie jest już aż tak mocno w ciągu dnia, ale w nocy ciążą mi bardzo, przy zmianie pozycji, a najgorzej przy wstawaniu- do łazienki jak idę to zawsze muszę je trzymać (dodam, że do olbrzymów nie należą- byłam z kategorii raczej małych biustów :))

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a kiedy masz następną wizytę? to spokojnie dopytasz bo na to sama nic nie zaradzisz a jak już się upewnisz to możesz zawsze zadac mu milion różnych pytań od tego jest lekarz :) no i jak już zdecydujesz się pójść do tego drugiego to też możesz podpytać jakie jest jego zdanie.

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/03/18tBXRAg.jpg
    a tak wygladamy my w 18tc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 10:45

Bogusiar80, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, Qrczak, kaarolaa, Milcia, Bursztynka, HANA, Furia, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie podsluchałam maluszka detektorem i jak przypuszczalam wyprawia tam po sniadanku istne cuda, az mi w uszach dudnilo od kopniaków i moze tez mam schizy, ale wydawalo mi sie, ze przy tych kopniakach jakby delikatnie unosila mi sie reka, ale to jest tak subtelne, ze mozna sie zacząc podejrzewać o urojenia :) Musze sie dzis bardziej wsluchiwac na leżąco. Mój maluszek na kazdym usg urządza sobie nieziemskie harce, wiec moze uda mi sie czuc ruchy szybciej niz w poprzednich ciązach.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 śliczny brzuszek, mój jeszcze niewielki, ale z małą tez miałam malutki :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia-z kontekstu rozumiem,że jakaś tragedia rodzinna Cię dotkneła-przytulam mocno!

Inka- moje piersi też bolą niemiłosiernie, szczególnie jak wieczorem stanik ściągam.Parę dni temu z 1 poleciała siara.

eforts- nie przejmuj się na zapas, czy napewno usłyszałaś że masz przodujące czy poprostu z przodu(jak ja)??

aha- i chciałam odszczekać to co na początku ciąży powiedziałam-tzn że nie chcę detektora.
    Wczoraj dostałam takowy od znajomej i juz nie mam shiz z brakiem ruchów młodego- dla mnie to ulga nie z tej ziemi!!

Ide obiadek gotować- dziś rosół i piersi z kurczaka z warzywami :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na obiad brak pomysłu:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse tylko musisz pamietac przy detektorze, ze w pozniejszym etapie ciązy podstawa to ruchy, nawet jak wychwytujesz tetno a maluszek jest wyjątkowo mało ruchliwy to powinno sie to skontrolowac.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    lolaliciouse tylko musisz pamietac przy detektorze, ze w pozniejszym etapie ciązy podstawa to ruchy, nawet jak wychwytujesz tetno a maluszek jest wyjątkowo mało ruchliwy to powinno sie to skontrolowac.
    inka- dzięki, wiem:) To moja druga ciąża,pamiętam o ruchach w późniejszym czasie:)
    poprostu teraz, na początku chciałam mieć pewność ,że wsio ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:02

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj potrawkę, a dziś z reszty rosołu zrobię pomidorową. Jadę kupić picie bo wysycham haha.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze juz wszystkie bole ciazowe sa za mna (nie liczac porodu i mocnych kopniakow, bo to sama przyjemnisc)
    cycochy nie bola zabek niboli plecy tez nie:D

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2c9aec55ed1e6f9.html

To jest moj brzuch w 15 tyg.. porownujac go do waszych jest on jakis maly... ;/

34bw43r836g6ojbx.png

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ten ból zęba to chyba na mnie przeszedł :(
    obudziłam się z bólem i chociaż jestem wytrzymała na ból ( tak mi się wydaje)musiałam wziąć Apap :(
    przeszło i mam nadzieję ,że już nie wróci :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ