X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

no dziś mega cudne słoneczko za oknem i cieplutko nareszcie założę sukienkę krótką :D

posprzątałam dziś w domku, objadłam się słodyczami i mogę spokojnie zabrać się za coś konstruktywnego :D za pracę :)

Milcia kochana przytulam mocno, mam nadzieję, że smutki szybko odejdą, głowa do góry :*

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar a nie czułaś przy tym ruchów (takiego rozpychania jakby?), tylko widzialas unoszenie brzucha? Hmm...nie wiem :) W pierwszej ciązy ruchy poczulam w 20 tygodniu i to byly pukniecia, nie moglam tego pomylic z niczym innym bo od tamtego dnia czulam pukniecia juz codziennie :) Syn rozrabiał jak diabli w brzuszku. Z córką miałam łożysko na przodzie brzucha przez co ruchy byly mocno zamortyzowane i poczulam je takze w 20 tc, ale nie jako pukniecia bo tych prawie nie czulam w ciazy, czulam jedynie rozpychanie, wypychanie i to dosc delikatne, co mnie smuciło, ale nic nie moglam poradzic na to łożysko :P
    A teraz czekam z utesknieniem i chcialabym zeby dzis sie tez to powtorzylo bo bym miala pewnosc, ze to wlasnie maluszek mnie tam "dotyka", wiec pewnie zaraz chwyce detektor i zobacze czy spi czy sobie fika po sniadanku :P

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka puknięcia właśnie czuję ale bardziej je czułam jak nie patrzyłam na brzuch, a to co z rana widziałam to byłam tak w szoku, że nie pamiętam czy coś czułam- skupiłam się na tym co widzę :)

w ogóle irytujące jest to, że czuję czasem jak dzidzia puka i wtedy rzucam wszystko skupiam się na tym, a ona co? CISZA :P złośliwa jest chyba po mamusi

Furia, Martynaaa lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ja wczoraj o tym czytałam i nieco przerażona jestem... mam nadzieję, że pójdzie do góry. Ale przynajmniej wiem co było przyczyną mojego plamienia.

Ja się zdążyłam dzisiaj poryczeć :(
    nie wiem czy mi lekarz powiedział, że mam przodujace czy że nisko. ...

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar ucz maluszka od początku, ze jak gdzies puknie to mu odpowiadasz w tym samym miejscu :) Z czasem maluszek powinien sie zrobic bardziej kontaktowy :)

eforts łozysko przodujące to owszem nic fajnego, ale lekarze wiedzą co wtedy robic. Natomiast stres na pewno nie sluzy maluszkowi. Jesli ufasz swojemu lekarzowi i jest to dobry specjalista to wszystko bedzie ok. Mam kolezanki, ktore mialy lozysko przodujące i wszystko bylo dobrze, poza cc, ktorego nie chcialy, bo lepiej naturalnie, ale nic sie zlego nie dzialo.

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Inka, mnie piersi bolą od czasu do czasu. Właśnie teraz znów mnie bolą i wszystko mnie uwiera. Ale nie są to tak mocne bóle jak piszesz. Tak mocno to bolały mnie gdzieś do 8 tyg., ze jak przekręcałam się w łóżku to mnie ten ból budził. A jak szłam do łazienki to trzymałam je w ręku

no to zazdroszcze, ze choc od 8 tygodnia jest lepiej, bo u mnie to nic a nic :/ Potrafie miec odruch chwytania za cycki w miejscu publicznym jak np mam gdzies wejsc po schodach albo zejsc :P

Kulka41 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na początku mocno bolały piersi, potem miałam chwilę ciszy, a gdzieś tak od 16 tyg znowu się odezwały. Nie jest już aż tak mocno w ciągu dnia, ale w nocy ciążą mi bardzo, przy zmianie pozycji, a najgorzej przy wstawaniu- do łazienki jak idę to zawsze muszę je trzymać (dodam, że do olbrzymów nie należą- byłam z kategorii raczej małych biustów :))

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a kiedy masz następną wizytę? to spokojnie dopytasz bo na to sama nic nie zaradzisz a jak już się upewnisz to możesz zawsze zadac mu milion różnych pytań od tego jest lekarz :) no i jak już zdecydujesz się pójść do tego drugiego to też możesz podpytać jakie jest jego zdanie.

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/03/18tBXRAg.jpg
    a tak wygladamy my w 18tc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 10:45

Bogusiar80, lolaliciouse, Niespodzianek:), Martynaaa, Qrczak, kaarolaa, Milcia, Bursztynka, HANA, Furia, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie podsluchałam maluszka detektorem i jak przypuszczalam wyprawia tam po sniadanku istne cuda, az mi w uszach dudnilo od kopniaków i moze tez mam schizy, ale wydawalo mi sie, ze przy tych kopniakach jakby delikatnie unosila mi sie reka, ale to jest tak subtelne, ze mozna sie zacząc podejrzewać o urojenia :) Musze sie dzis bardziej wsluchiwac na leżąco. Mój maluszek na kazdym usg urządza sobie nieziemskie harce, wiec moze uda mi sie czuc ruchy szybciej niz w poprzednich ciązach.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 śliczny brzuszek, mój jeszcze niewielki, ale z małą tez miałam malutki :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia-z kontekstu rozumiem,że jakaś tragedia rodzinna Cię dotkneła-przytulam mocno!

Inka- moje piersi też bolą niemiłosiernie, szczególnie jak wieczorem stanik ściągam.Parę dni temu z 1 poleciała siara.

eforts- nie przejmuj się na zapas, czy napewno usłyszałaś że masz przodujące czy poprostu z przodu(jak ja)??

aha- i chciałam odszczekać to co na początku ciąży powiedziałam-tzn że nie chcę detektora.
    Wczoraj dostałam takowy od znajomej i juz nie mam shiz z brakiem ruchów młodego- dla mnie to ulga nie z tej ziemi!!

Ide obiadek gotować- dziś rosół i piersi z kurczaka z warzywami :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na obiad brak pomysłu:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse tylko musisz pamietac przy detektorze, ze w pozniejszym etapie ciązy podstawa to ruchy, nawet jak wychwytujesz tetno a maluszek jest wyjątkowo mało ruchliwy to powinno sie to skontrolowac.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    lolaliciouse tylko musisz pamietac przy detektorze, ze w pozniejszym etapie ciązy podstawa to ruchy, nawet jak wychwytujesz tetno a maluszek jest wyjątkowo mało ruchliwy to powinno sie to skontrolowac.
    inka- dzięki, wiem:) To moja druga ciąża,pamiętam o ruchach w późniejszym czasie:)
    poprostu teraz, na początku chciałam mieć pewność ,że wsio ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:02

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj potrawkę, a dziś z reszty rosołu zrobię pomidorową. Jadę kupić picie bo wysycham haha.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze juz wszystkie bole ciazowe sa za mna (nie liczac porodu i mocnych kopniakow, bo to sama przyjemnisc)
    cycochy nie bola zabek niboli plecy tez nie:D

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2c9aec55ed1e6f9.html

To jest moj brzuch w 15 tyg.. porownujac go do waszych jest on jakis maly... ;/

34bw43r836g6ojbx.png

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ten ból zęba to chyba na mnie przeszedł :(
    obudziłam się z bólem i chociaż jestem wytrzymała na ból ( tak mi się wydaje)musiałam wziąć Apap :(
    przeszło i mam nadzieję ,że już nie wróci :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ