X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz też dzisiaj nie śpię od godziny. Mam straszliwego doła. Nie mogę się powstrzymać od łez. Nie wiem, co to dzisiaj będzie...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z rana napiłam się 3 łyki wody, które obudziły proces rzygania...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    córka miała materac gryka kokos i nic się w nim nie zalęgło... ale też nie bym przesikany czy zalany jakimiś jedzeniami więc nie wiem.. chciałam wyprać dla malucha i wyciągnęłam kokos który już nie umiem włożyć do środka więc będzie maleństwo miało pianka gryka:D
    -
    co do łóżka większego to moja córa przeniosła się w okolicach 2 latek dziecięce łóżeczko zawsze powodowało u niej przeraźliwy krzyk a w tym śpi ekstra i nawet do nas nie chce:)
    ma takie
    http://allegro.pl/duze-lozko-lozka-lucky-color-180x90-szuflada-i4383167179.html
    tyle że całe białe ale jak bym wiedziała że jest tak głośne tzn strzela jak ja sie kładę czy wstaję to wybrała bym inne może właśnie taki fotel rozkładany....

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najzdrowszy dla pleckow jest materac cylikonowy :)

Micia co sie dzieje ?

Hehehe no jak sie patrzy na te malusie porteczi t sie dziwi, ze tam dupke wejdzie, ale wejdzie wejdzie i jeszcze luz bedzie miala :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w smyku jak ogladalam materacyki to się złapałam za glowe ile tego jest ;)

Dzis ja ide na wizyte na 11.15... prosze moje Kochane o kciuki...

W dodatku jakies cholerstwo się do mnie przyczepilo i mam katar straszny...

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Milcia kiedy pogrzeb? Wspolczuje Twojej kuzynce. Ale sie pozbiera ma dla kogo zyc. Tylko niech ciagle ktos przy niej bedzie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka kcikuki sa :-D
    A ja czekam az pojedzie pan z chlebem, bo chce paczka. Ale nie wiem czy juz nie jechal. Roznie to u niego. Moze za pozno wyszlam. A na dworze ladnie grzeje. Bedzie cieploooo

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka powodzenia na wizycie:) daj znać!
    Mój mały ma materac gryka - kokos - pianka i tez nic się w nim nie zalęgło. Te o których pisze Furia faktycznie są najlepsze, ale z tego co kiedyś patrzyłam to kosmicznie drogie..
    Milcia trzymaj się Kochana, taki nastrój przez hormony czy coś konkretnego jeśli mogę zapytać?
    Jesli hormony to przejdzie, wyrycz się, zjedz czekoladę i będzie dobrze:) Ja w tej ciązy mam tak często, czasami sama nie wiem o co płacze

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakuzniki własnie wczoraj sobie takie łóżeczka oglądałam na allegro, ale skoro piszesz, że skrzypią to chyba jeszcze poszukam

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa właśnie poczytałem co oznacza przodujące łożysko, noc ciekawego :/ Ale ocenia się po 20 tc więc wszystko przed nami :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo! Pytanko mam z samego rana. Czy któraś z Was ma od początku kosmiczne bóle piersi, ktore wcale sie nie zmniejszyly z czasem? To moja trzecia ciąza i przyznam, ze takiej jazdy z cycami to nie mialam w zadnej poprzedniej. Przekrecanie sie z boku na bok wykrzywia mi twarz z bolu. Mąz mówił, ze jak rano sie budzi do pracy i mnie po pleckach drapie to jak sie przekrecam to sie strasznie krzywie. Wstając z łózka musze je sobie rekoma podtrzymywac. Dodam, ze baaardzo urosly juz w pierwszych tygodniach ciazy. W 8 tygodniu byly tak wielkie, ze wystawaly mi sutki ze stanika (serio! :P) i juz musialam sie przerzucic na sportowe XL. Czy któraś z Was podziela mą niedolę? :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolace piersi. Praktycznie caly czas. Mam duze. I to pewnie przez to, mnie bola.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, jeszcze nie wiadomo kiedy będzie pogrzeb, bo po takim wypadku, to obowiązkowa sekcja zwłok jest robiona.

Niespodzianek, to chyba jedno i drugie. Rano obudziłam się z myślą, ile jeszcze wydatków nas czeka w tym miesiącu, a ja nadal nie mam kasy z ZUSu. Na szczęście po tym jak pisałam tutaj, to zasnęłam jeszcze na 1,5 godziny, ale znowu obudziłam się w nerwach, że na początku sierpnia siostra ma ślub, ja bym musiała do kosmetyczki pójść, sukienkę kupić i to znów wypada na lipiec. Ja się chyba dzisiaj załamie od tych myśli. Mam nadzieję, że też ZUS jakoś sprawnie teraz zadziała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nic tylko na rozstepy czekac wrrrr :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszędzie rozstępy na piersiach i na udach i brzuchu i na kolanach. Zostało mi po pierwszej ciąży ale się tym nie przejmuję. Nie jestem jakąś modelką :) Latem wystarczy ładny dekolt i to mój atut haha
    No Milcia sekcja wiadomo. A z czyjej winy jeśli mogę wiedzieć jego czy innego kierowcy? Prędkość?

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia spokojnie, dacie radę! Chociaż ja Ciebie doskonale rozumiem bo dopada mnie od czasu do czasu dół pod tytułem Boże jak ja dam radę z dwójką dzieci, ile rzeczy musze kupić, samochód do mechanika itd itd itd, życie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kanapa właśnie poczytałem co oznacza przodujące łożysko, noc ciekawego :/ Ale ocenia się po 20 tc więc wszystko przed nami :)

Ja wczoraj o tym czytałam i nieco przerażona jestem... mam nadzieję, że pójdzie do góry. Ale przynajmniej wiem co było przyczyną mojego plamienia.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej ciazy mam rozstepy na brzuchu i juz do nich przywyklam, zrobily sie biale i prawie niewidoczne, wiec nie taki diabel straszny co nie znaczy, ze pojawienie sie nowych byloby mi calkiem obojetne :P

A ja nie wiem czy wieczorem nie czulam pierwszych muśnięc maluszka, ale bylo to tak subtelne i wyczulam tylko 2 razy, ze nie wiem czy sobie nie wmówiłam. Chcialabym juz czus ruchy. Niby trzecia ciąza, ale każda jest tak samo fascynująca.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki teściowej to częściowo trafiła w mój gust, część będzie ciuszków po domu lub specjalnie dla niej zakładanych ;)
    A zbiera te ciuszki chyba tak między 2-4 lat. Zaczęła chyba jak wzięliśmy ślub czyli 4 lata temu :P

Wczoraj cholercia pojechałam z nią do SH i zapierałam się, że różowych żadnych nie wezmę i co? Akurat z tych śpiochów 0-3 zimowych same różowe były i wzięłam ze strachem, że już później nie trafię takich ładnych :P

Co do ruchów dzidzi to ja też nie wiem czy mi się nie przewidziało, ale wczoraj rano jak się obudziłam i jeszcze w łóżku leżałam to wpatrywałam się w brzucho (z rana mam jeszcze płaski :P) i normalnie widziałam 3 puknięcia z jednego strony, nie jakieś mocne ale było widać na skórze jak się uniosło tak miejscowo jakby nóżką kopnęła- czy to już możliwe???

kanapa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie czwartkowo:)
    obicalam pokazac swoje lozeczko

http://wrzucaj.net/images/2014/07/03/20140703090310.jpg

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ