X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja bym nie szla. masz swojego lekarza ktoremu ufasz. a to dodatkowe pieniadze ktore mozesz przeznaczyc na maluszka albo na cos innego. spokojnie. wiem ze dobrze by bylo wczesniej obejzec malca i miec jeszcze jednego lekarza ktory zrobi usg. porownac opinie ale po co
    ja mam na nfz na ktorego zupelnie nie zwracam uwagi i mam moja prywatnie ktora mnie prowadzi. i ktorej slucham

eforts lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tak sobie myślę czy np zarabiając netto średnio w ciągu 12 miesięcy 1500 zł, mogę dostać wypłaty 1300 zł? Kadrowa powiedział,że nie mam patrzeć na zarobki netto, bo to się liczy od kwoty brutto. Może tak być?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bild7.qimage.de/kinderbett-ikea-schaf-foto-bild-80907997.jpg takie mamy :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia- gratuluję udanych łowów!!:) ja juz musze poczekać z szaleństwami do wypłaty hehe;)

aniar- aalllee kolekcja!! Kochana teściowa!trafiła chociaż w Twój gust? :D ;)

niespodzianek- Natalkę przesadziłam z łóżeczka na Ikeowską Kurę- to tanie łóżko, co na początku jest niskie a potem można zrobić piętrowe- z tą różnicą że piętro wypada na wysokości mojego biustu-( mam 161 cm wzrostu).Teraz mamy już wersję piętrową, a pod spodem trzymamy zabawki-tym sposobem zaoszczędziłam miejsce w jej mikro pokoju.

Eforts, jak masz na to USG kasę, to ja bym poszła. Sama miałam troszkę podobny dylemat- ale moja gin sama go za mnie rozwiązała- porozmawiałam z nią,stwierdziła że dr. Zieliński jest baardzo dobry+ma lepszy sprzęt i ogę do niego iść:)

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia nie możliwe bez znaczenia czy policzysz od netto czy brutto, jedna będzie stosunkowo wyższa od drugiej jeżeli było 1500 na rękę to tyle powinni Co wpłacić

lola ja w razie czego mojemu lekarzowi nic nie powiem bo to trochę jak bym podważała jego kompetencje, u Ciebie fajnie wyszło :) jeszcze podumam ale pewnie się zdecyduję.

Dzięki za rady :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors stwierdzam,że chyba chcą sobie uskubać coś. Bo też mnie to zdziwiło. Ona,że to komp liczy i się nie myli. Zobaczymy 10-ego jak będzie. U nas w ogóle oszukują na wypłatach. Jak mąż brał l4 opieki. To dwa miesiące miał gołą wypłatę. A jak miał wypadek w pracy to po powrocie. Dwa miesiące zabierali mu po 200 zł dla przykładu,żeby wypadków w pracy nie było haha

• Bajka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts Sama się zastanawiałam czy nie iśc w środku ciąży do innego lekarza ot tak żeby poznać inna opinię, na razie odkładam i odkładam ale może warto się zdecydować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:42

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie, że nie tylko ja mam takie pomysły :)

Bogusia jakieś jaja!!!! Cudna firma. Powiedz kadrowej, że w pamięci jej policzysz średnią z 12 kwot :D i pamiętaj nie mieć przy tym wypadku :) szok

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara byłam w lidlu w sumie przypadkiem i kupiłam dwie sukienki jedna odcinana gumką druga sznurkiem w sumie niespodziewałam się ale przymierzyłam i są ok.
    to kupiłyśmy te same :)
    co do USG to moim zdaniem to już tylko kwestia finansowa. Skoro masz zaufanego lekarza prywatnego, to ja nie czułabym potrzeby żeby iść gdzies jeszcze :) Ale dodatkowe usg w ciągu 2 tyg. na pewno nie zaszkodzi.
    Ja będę miała na nfz 24.07 i 31.07 prywatne, bo gin ma wcześniej urlop.

kanapa na usg połówkowym własnie sprawdza się czy dziecko nie ma jakichś wad rozwojowych. Badają wszystko bardzo dokładnie :)

Kulka41 lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to tego samego dnia usg mamy :)

Kiara lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szczegolnosci kosc udowa jest badana oczywiscie glowka przeplywy i reszte waznych rzeczy (np. plec) hihihi

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Wam bardzo za zdjęcia łóżek, będę szukała czegoś odpowiedniego dla małego aczkolwiek wstępnie myślałam o czymś podobnym do łóżka synka Furii, muszę jeszcze w Ikei zobaczyć.
    Eforts jeśli masz taką możliwość to przejdź się na badanie u innego lekarza. U mojego gina wygląda to tak, że badanie połówkowe przeprowadza u niego w gabinecie inny lekarz. Gin tłumaczy to sprawdzaniem siebie, jak dla mnie to wyciąganie kasy bo w jednym miesiącu mam 2 wizyty, ale z drugiej strony może coś w tym jest:)
    Bursztynka to Ty pytałaś o spodenki? Nie martw się pampers zmieści się wraz z zawartością:D
    A co do czapeczek to ja też rodziłam w marcu i zakładałam w szpitalu i oczywiście na spacery, ale w domu goła główka.

Bursztynka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Ita, Kate co z Wami??

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Dziewczyny, stara już jestem a cały czas się uczę czegoś nowego- zwłaszcza jeśli chodzi o mojego lokatora ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie dla mam majacych juz pociechy ;)
    Chodzi mi o materacyk do lozeczka... mamy okazje kupic juz lozeczko, ale mamy problem z wyborem materaca... Slyszalam ze w gryczano-piankowo-koksowych legna sie robaki ;/ mialyscie doswiadczenie z czyms takim :P ? Jaki materac polecacie?

34bw43r836g6ojbx.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły najzwyklejszy z gąbki albo pianki nie pamiętam :) i teraz też taki będę mieć. Raczej nie używam cudów techniki itp :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za pomoc w poznaniu tajemnicy spodenek i czapeczek :)

Jak dobrze że trafiły się nam na grudniówkach już doświadczone mamusie.

O materacykach ja też chętnie posłucham. Mamy łóżeczko od kolegi za friko i musimy dokupić materacyk.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Laski tak sobie myślę czy np zarabiając netto średnio w ciągu 12 miesięcy 1500 zł, mogę dostać wypłaty 1300 zł? Kadrowa powiedział,że nie mam patrzeć na zarobki netto, bo to się liczy od kwoty brutto. Może tak być?
    Wydaje mi się, że chyba nie. Może ona liczy ci 80% wynagrodzenia jak przy zwykłym zwolnieniu? Moja wypłata wychodzi nawet ciut wyższa niż była normalnie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kulka. Ja też dostaję więcej jak wypłatę normalną.
    Bogusia musisz porozmawiać z kadrówką.

A mnie nosi....spać mi się nie chce....zjadłabym coś ale sama nie wiem co....i mnie piersi bolą! Już chyba nie powinny :-) Chyba dzisiaj odczuwam co to jest być w odmiennym stanie:-)
    Dobra noc:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!
    głodna..głodnaaa! Obudziłam się z taakim głodem!!wciągam juz kanapki:)
    Podobno ma byc dziś fajnie,na razie za oknem same chmury wrrr

odnośnie materacyka- do pierwszego łóżeczka z racji niewymiarowości tapicer na zamówienie robi mi materacyk pianka-kokos.
    do następnego zamawiam na all nowy, bo po Tusi się nie nadaje- tu podobnie albo pianka-kokos, albo gruba! pianka.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ