Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts ja bym nie szla. masz swojego lekarza ktoremu ufasz. a to dodatkowe pieniadze ktore mozesz przeznaczyc na maluszka albo na cos innego. spokojnie. wiem ze dobrze by bylo wczesniej obejzec malca i miec jeszcze jednego lekarza ktory zrobi usg. porownac opinie ale po co
ja mam na nfz na ktorego zupelnie nie zwracam uwagi i mam moja prywatnie ktora mnie prowadzi. i ktorej sluchameforts lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Olcia- gratuluję udanych łowów!!
ja juz musze poczekać z szaleństwami do wypłaty hehe;)
aniar- aalllee kolekcja!! Kochana teściowa!trafiła chociaż w Twój gust?
niespodzianek- Natalkę przesadziłam z łóżeczka na Ikeowską Kurę- to tanie łóżko, co na początku jest niskie a potem można zrobić piętrowe- z tą różnicą że piętro wypada na wysokości mojego biustu-( mam 161 cm wzrostu).Teraz mamy już wersję piętrową, a pod spodem trzymamy zabawki-tym sposobem zaoszczędziłam miejsce w jej mikro pokoju.
Eforts, jak masz na to USG kasę, to ja bym poszła. Sama miałam troszkę podobny dylemat- ale moja gin sama go za mnie rozwiązała- porozmawiałam z nią,stwierdziła że dr. Zieliński jest baardzo dobry+ma lepszy sprzęt i ogę do niego iśćeforts lubi tę wiadomość
-
Bogusia nie możliwe bez znaczenia czy policzysz od netto czy brutto, jedna będzie stosunkowo wyższa od drugiej jeżeli było 1500 na rękę to tyle powinni Co wpłacić
lola ja w razie czego mojemu lekarzowi nic nie powiem bo to trochę jak bym podważała jego kompetencje, u Ciebie fajnie wyszłojeszcze podumam ale pewnie się zdecyduję.
Dzięki za rady -
Efors stwierdzam,że chyba chcą sobie uskubać coś. Bo też mnie to zdziwiło. Ona,że to komp liczy i się nie myli. Zobaczymy 10-ego jak będzie. U nas w ogóle oszukują na wypłatach. Jak mąż brał l4 opieki. To dwa miesiące miał gołą wypłatę. A jak miał wypadek w pracy to po powrocie. Dwa miesiące zabierali mu po 200 zł dla przykładu,żeby wypadków w pracy nie było haha
-
eforts Sama się zastanawiałam czy nie iśc w środku ciąży do innego lekarza ot tak żeby poznać inna opinię, na razie odkładam i odkładam ale może warto się zdecydować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:42
eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeforts wrote:Kiara byłam w lidlu w sumie przypadkiem i kupiłam dwie sukienki jedna odcinana gumką druga sznurkiem w sumie niespodziewałam się ale przymierzyłam i są ok.
co do USG to moim zdaniem to już tylko kwestia finansowa. Skoro masz zaufanego lekarza prywatnego, to ja nie czułabym potrzeby żeby iść gdzies jeszczeAle dodatkowe usg w ciągu 2 tyg. na pewno nie zaszkodzi.
Ja będę miała na nfz 24.07 i 31.07 prywatne, bo gin ma wcześniej urlop.
kanapa na usg połówkowym własnie sprawdza się czy dziecko nie ma jakichś wad rozwojowych. Badają wszystko bardzo dokładnieKulka41 lubi tę wiadomość
-
Kochane dziękuję Wam bardzo za zdjęcia łóżek, będę szukała czegoś odpowiedniego dla małego aczkolwiek wstępnie myślałam o czymś podobnym do łóżka synka Furii, muszę jeszcze w Ikei zobaczyć.
Eforts jeśli masz taką możliwość to przejdź się na badanie u innego lekarza. U mojego gina wygląda to tak, że badanie połówkowe przeprowadza u niego w gabinecie inny lekarz. Gin tłumaczy to sprawdzaniem siebie, jak dla mnie to wyciąganie kasy bo w jednym miesiącu mam 2 wizyty, ale z drugiej strony może coś w tym jest:)
Bursztynka to Ty pytałaś o spodenki? Nie martw się pampers zmieści się wraz z zawartością
A co do czapeczek to ja też rodziłam w marcu i zakładałam w szpitalu i oczywiście na spacery, ale w domu goła główka.Bursztynka lubi tę wiadomość
-
Bogusiar80 wrote:Laski tak sobie myślę czy np zarabiając netto średnio w ciągu 12 miesięcy 1500 zł, mogę dostać wypłaty 1300 zł? Kadrowa powiedział,że nie mam patrzeć na zarobki netto, bo to się liczy od kwoty brutto. Może tak być?
-
Dokładnie Kulka. Ja też dostaję więcej jak wypłatę normalną.
Bogusia musisz porozmawiać z kadrówką.
A mnie nosi....spać mi się nie chce....zjadłabym coś ale sama nie wiem co....i mnie piersi bolą! Już chyba nie powinnyChyba dzisiaj odczuwam co to jest być w odmiennym stanie:-)
Dobra noc:-) -
dzień dobry!!
głodna..głodnaaa! Obudziłam się z taakim głodem!!wciągam juz kanapki:)
Podobno ma byc dziś fajnie,na razie za oknem same chmury wrrr
odnośnie materacyka- do pierwszego łóżeczka z racji niewymiarowości tapicer na zamówienie robi mi materacyk pianka-kokos.
do następnego zamawiam na all nowy, bo po Tusi się nie nadaje- tu podobnie albo pianka-kokos, albo gruba! pianka.