Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niespodzianek ja mialam takie lozeczko co dol sie obnizalo. Mania juz jakis czas spala na tym najnizszym a jak zdecydowalismy sie na zmiane na lozko to wyjelam jej jeden bok nie ten od sciany tylko ode mnie. obkladalam poduchami i tak spala pare nocy a my w tym czasie szukalismy lozka. kupilismy jej taka dwojke i koniec.
wiem ze sa takie lozka z "deska" po boku ktora mozna zdemontowac pozniej ale my chcielismy juz lozko na lata. myslalam sobie od razu ze jak mala bedzie miala ok 10 lat czy wiecej to nie bedzie chciala w takin lozku spac i nie bedziemy znow zmieniac. kupilismy takie na lataMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Kiara byłam w lidlu w sumie przypadkiem i kupiłam dwie sukienki jedna odcinana gumką druga sznurkiem w sumie niespodziewałam się ale przymierzyłam i są ok.
A co do tej płci to Kinga Twoja koleżanka musi być na podobnym etapie jak ja wiec musieli się zwyczajnie pospieszyćKiara lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie co do tych ubranek. Jak patrzyłam takie mała spodenki 0-3mcy to mi się wydaje że one są ciasne w pasie. Znaczy się że tam się chyba pieluszka nie mieści. Czy pod takie spodenki ma wejść jeszcze pieluszka? No bo przecież w body są odsłonięte nóżki a w zimie na takie body trzeba spodenki zakładać, tak?
I jeszcze jedno... czapeczki. Czy nasze maluchy w okresie 0-3 mcy powinny mieć takie cienkie bawełniane i grubsze na dwór? Czy cienkie bawełniane będą zbędne? -
Bursztynka myślę że się zdziwisz
ja się mega zdziwiłam jak jakiś czas temu kupowałam koleżanki synkowi spodenki i twierdziłam że ona mi za mały rozmiar podała, że na bank będą za małe - nie były
Myślę że taka cienka się przyda, zależy też pewnie jaki kombinezon, kaptur !?? I zależy od matki, niektóre w domu zakładają noworodkom czapeczki.
Do szpitala na pewno będzie potrzebna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:20
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
niespodzianek ja w sklepie kupowalam. zrobie zdjecie jutro to wkleje
bursztynka spokojnie pielucha sie zmiesci. one sa specjalnie tak zrobione ze wszystko pomieszcza :p co do czapeczek to ja rodzilam w marcu i w szpitalu tylko zakladalam (bylismy tydzien) a pozniej juz w domu nie. oczywiscie na dwor obowiazkowo musiala bycBursztynka lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Hejka
U mnie dziś kolejny dzień prasowania i przeglądów szafy. No i niestety na tym nie koniecJeszcze dłuuuga droga przede mną, tyle się tego nazbierało
A ja nie lubię nic wyrzucać
Miałam dziś kryzys. Pokłóciłam się z rodzicami, a głównie z tatą, bo on nie lubi mojego TŻa i nie gadają ze sobąW ogóle mam trudną tą sytuację między nimi i całą rodziną zresztą
Wszyscy są uparci i każdy chce postawić na swoim a nikt nie patrzy na to, że w tym wszystkim to ja najbardziej cierpię
A przez takie relacje potem będzie cierpiało też moje dziecko
No ale nie o tym chciałam pisać. Wyryczałam się już dziś wystarczająco pod prysznicem. Chyba nie da się nic na to poradzić
Ale chciałam Wam napisać, że dowiedziałam się dziś, że córka mojego sąsiada z działki urodziła wczoraj córeczkę. Termin miała na 23.06, więc 8 dni po terminie urodziła. Miała cesarkę, bo córcia wielka 4450g i 61cm! Masakra. No i niektóre ubranka, co kupili już są za małeHehe
Także z tymi najmniejszymi rozmiarami to trzeba ostrożnie, bo tak na prawdę to nigdy nie wiadomo jakie duże się dziecko urodzikaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja rodziłam w październiku. Miałam kijowy piec i póki ojciec nie przyjechał palić to mały musiał mieć czapeczkę. Miałam 17 stopni w domu. A potem tylko zakładałam po kąpieli.
A w czasie jak urodziłam, to w Dzień Dobry TVN leciało dużo programów o pielęgnacji noworodka. Jak ubierać na spacer itpBursztynka lubi tę wiadomość
-
Pół dnia mnie nie było a już mam takie zaległości....
Zuza, serdecznie gratuluję Ci trojaczków- nie wiedziałami mocno trzymam za Was kciuki!
Olcia- super są te ciuszki, też będę musiała się wybrać na jakieś łowy do sh
Aniar, głupie pytanie, ale jak długo Twoja teściowa gromadziła tą wyprawkę?mnóstwo jest tych ubranek!! Ma pasję
a Ty mniej wydatków na głowie
Wczoraj po wizycie byłam taka zaaferowana, że zapomniała się zapytać czy któraś z Was miała bądź ma może problemy z niskim łożyskiem, tzw przodującym bądź częściowo przodującym? Mi lekarz powiedzał, że moje jest za blisko szyjki ale może się cofnąć jeszcze do góry. Chciałabym wiedziec czy u którejś z Was wróciło to do normy? -
http://allegro.pl/fotel-bajka-rozkladany-kanapasofa-pufa-materac15cm-i4361958194.html
Ja jakos nigdy nie miałam odwagi kupic "wysokiego". Taka przejsciowka podobna starczyla synowi na prawie 3 lata. W pełni opanował spokojne spanie. A za te cene nie bylo szkoda nam wyrzucić. Teraz zrobilismy tak samo. Śpimy spokojnie, a i dziecko zadowolone. -
Kanapa ja mam przodujące i oczekuję aż się cofnie
w ogóle mam do Was pytanie, mam umówione połówkowe na 31 lipca 23t0d u mojego prowadzącego no a jakiś czas temu umówiłam się na połówkowe u najlepszego specjalisty w moim mieście na 14 lipca i dumam czy pójść na nie czy odwołać. W sumie mam zaufanie do mojego lekarza ale takie jedno dodatkowe usg raczej mnie uspokoi, nie zaszkodzi? Szkoda mi tylko trochę kolejnych 200 zł! I nie wiem co począćkanapa lubi tę wiadomość
-
Jedno porządne usg w czasie ciąży na pewno się przyda i nie zaszkodzi, pytanie tylko na którym etapie ciąży będzie najkorzystniejsze? Czy byłby w stanie już teraz wykryć ewentualne wady rozwojowe czy może na późniejszym etapie ciąży dopiero? Wiadomo, kasa nie leży na ulicy, ale nie uważam żeby dodatkowe badanie było jakimś zbytkiem
Eforts, powiedz, jakie zalecenia dał Ci lekarz na tą przypadłość? -
Bogusiar80 wrote:Inka ja z moimi braćmi miałam coś takiego
Starczyło nam na długo, bo środek był jak tapczan na sprężynach
Kiedys pewnie byly solidniejsze. Teraz niestety trzeba szybciej takie wyrko wymienic na nowe, ale cena tez nie powala na kolana to mozna kupicA potem jak dziecko ma 5-6 lat to juz duzo latwiej przerzucic na nowe wyrko. Dzieci małe sie przywiązują, mają swoje rytualy i czasem cięzko je odzwyczaic od łózeczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:56
-
Kanapa nic się nie da zrobić, jak się cofnie to dobrze jak nie to cesarka. Chociaż są różne rodzaje przodującego łożyska i nie każde kwalifikuje do cc. Nie skupiam się na tym aczkolwiek przez to ruchy jest później czuć
A dodatkowe usg to właśnie teraz połówkowe najlepiej bo można wykryć ew nieprawidłowości. Chociaż zakładam ze takowych nie makanapa lubi tę wiadomość