X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek ja mialam takie lozeczko co dol sie obnizalo. Mania juz jakis czas spala na tym najnizszym a jak zdecydowalismy sie na zmiane na lozko to wyjelam jej jeden bok nie ten od sciany tylko ode mnie. obkladalam poduchami i tak spala pare nocy a my w tym czasie szukalismy lozka. kupilismy jej taka dwojke i koniec.
    wiem ze sa takie lozka z "deska" po boku ktora mozna zdemontowac pozniej ale my chcielismy juz lozko na lata. myslalam sobie od razu ze jak mala bedzie miala ok 10 lat czy wiecej to nie bedzie chciala w takin lozku spac i nie bedziemy znow zmieniac. kupilismy takie na lata

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara byłam w lidlu w sumie przypadkiem i kupiłam dwie sukienki jedna odcinana gumką druga sznurkiem w sumie niespodziewałam się ale przymierzyłam i są ok.

A co do tej płci to Kinga Twoja koleżanka musi być na podobnym etapie jak ja wiec musieli się zwyczajnie pospieszyć :)

Kiara lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje dziewczyny:) jeśli macie taką możliwość to proszę wklejcie linki do łóżek użytkowanych przez Wasze pociechy:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie co do tych ubranek. Jak patrzyłam takie mała spodenki 0-3mcy to mi się wydaje że one są ciasne w pasie. Znaczy się że tam się chyba pieluszka nie mieści. Czy pod takie spodenki ma wejść jeszcze pieluszka? No bo przecież w body są odsłonięte nóżki a w zimie na takie body trzeba spodenki zakładać, tak?

I jeszcze jedno... czapeczki. Czy nasze maluchy w okresie 0-3 mcy powinny mieć takie cienkie bawełniane i grubsze na dwór? Czy cienkie bawełniane będą zbędne?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Zuza regularnie do nas zaglądaj i informuj nas co tam u jedynych (bynajmniej mi znanych) trojaczków!!! :) trzymamy kciuki za Was!!!

I jeszcze chciałam zapytać o Itę i Kate, które nagle znikły? :) dziewczyny odezwijcie się :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka myślę że się zdziwisz :) ja się mega zdziwiłam jak jakiś czas temu kupowałam koleżanki synkowi spodenki i twierdziłam że ona mi za mały rozmiar podała, że na bank będą za małe - nie były :)

Myślę że taka cienka się przyda, zależy też pewnie jaki kombinezon, kaptur !?? I zależy od matki, niektóre w domu zakładają noworodkom czapeczki.
    Do szpitala na pewno będzie potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:20

Bursztynka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6c07bdb9ea2f88f9med.jpg
    My kupiliśmy takie. Linka nie mam, bo to się dowiedzieliśmy,że ktoś ma do sprzedania za grosze.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek ja w sklepie kupowalam. zrobie zdjecie jutro to wkleje :)
    bursztynka spokojnie pielucha sie zmiesci. one sa specjalnie tak zrobione ze wszystko pomieszcza :p co do czapeczek to ja rodzilam w marcu i w szpitalu tylko zakladalam (bylismy tydzien) a pozniej juz w domu nie. oczywiscie na dwor obowiazkowo musiala byc

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

U mnie dziś kolejny dzień prasowania i przeglądów szafy. No i niestety na tym nie koniec :( Jeszcze dłuuuga droga przede mną, tyle się tego nazbierało :P A ja nie lubię nic wyrzucać :/
    Miałam dziś kryzys. Pokłóciłam się z rodzicami, a głównie z tatą, bo on nie lubi mojego TŻa i nie gadają ze sobą :( W ogóle mam trudną tą sytuację między nimi i całą rodziną zresztą :( Wszyscy są uparci i każdy chce postawić na swoim a nikt nie patrzy na to, że w tym wszystkim to ja najbardziej cierpię :( A przez takie relacje potem będzie cierpiało też moje dziecko :(
    No ale nie o tym chciałam pisać. Wyryczałam się już dziś wystarczająco pod prysznicem. Chyba nie da się nic na to poradzić :( :(

Ale chciałam Wam napisać, że dowiedziałam się dziś, że córka mojego sąsiada z działki urodziła wczoraj córeczkę. Termin miała na 23.06, więc 8 dni po terminie urodziła. Miała cesarkę, bo córcia wielka 4450g i 61cm! Masakra. No i niektóre ubranka, co kupili już są za małe :P Hehe :)
    Także z tymi najmniejszymi rozmiarami to trzeba ostrożnie, bo tak na prawdę to nigdy nie wiadomo jakie duże się dziecko urodzi ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w październiku. Miałam kijowy piec i póki ojciec nie przyjechał palić to mały musiał mieć czapeczkę. Miałam 17 stopni w domu. A potem tylko zakładałam po kąpieli.
    A w czasie jak urodziłam, to w Dzień Dobry TVN leciało dużo programów o pielęgnacji noworodka. Jak ubierać na spacer itp :)

• kanapa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia mnie nie było a już mam takie zaległości.... ;)
    Zuza, serdecznie gratuluję Ci trojaczków- nie wiedziałam :) i mocno trzymam za Was kciuki!
    Olcia- super są te ciuszki, też będę musiała się wybrać na jakieś łowy do sh :)
    Aniar, głupie pytanie, ale jak długo Twoja teściowa gromadziła tą wyprawkę? ;) mnóstwo jest tych ubranek!! Ma pasję :) a Ty mniej wydatków na głowie :)

Wczoraj po wizycie byłam taka zaaferowana, że zapomniała się zapytać czy któraś z Was miała bądź ma może problemy z niskim łożyskiem, tzw przodującym bądź częściowo przodującym? Mi lekarz powiedzał, że moje jest za blisko szyjki ale może się cofnąć jeszcze do góry. Chciałabym wiedziec czy u którejś z Was wróciło to do normy?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia brzuś już ciążowy :)

Milcia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/fotel-bajka-rozkladany-kanapasofa-pufa-materac15cm-i4361958194.html

Ja jakos nigdy nie miałam odwagi kupic "wysokiego". Taka przejsciowka podobna starczyla synowi na prawie 3 lata. W pełni opanował spokojne spanie. A za te cene nie bylo szkoda nam wyrzucić. Teraz zrobilismy tak samo. Śpimy spokojnie, a i dziecko zadowolone.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja mam przodujące i oczekuję aż się cofnie :)

w ogóle mam do Was pytanie, mam umówione połówkowe na 31 lipca 23t0d u mojego prowadzącego no a jakiś czas temu umówiłam się na połówkowe u najlepszego specjalisty w moim mieście na 14 lipca i dumam czy pójść na nie czy odwołać. W sumie mam zaufanie do mojego lekarza ale takie jedno dodatkowe usg raczej mnie uspokoi, nie zaszkodzi? Szkoda mi tylko trochę kolejnych 200 zł! I nie wiem co począć :/

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja z moimi braćmi miałam coś takiego :) Starczyło nam na długo, bo środek był jak tapczan na sprężynach :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors jak masz zaufanie do swojego to po co iść do innego? Zresztą to Twoja decyzja i męża jak da wam to spokój to czemu nie. Ale ja bym wolała mieć 200 zł :)

• kanapa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno porządne usg w czasie ciąży na pewno się przyda i nie zaszkodzi, pytanie tylko na którym etapie ciąży będzie najkorzystniejsze? Czy byłby w stanie już teraz wykryć ewentualne wady rozwojowe czy może na późniejszym etapie ciąży dopiero? Wiadomo, kasa nie leży na ulicy, ale nie uważam żeby dodatkowe badanie było jakimś zbytkiem :)

Eforts, powiedz, jakie zalecenia dał Ci lekarz na tą przypadłość?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Inka ja z moimi braćmi miałam coś takiego :) Starczyło nam na długo, bo środek był jak tapczan na sprężynach :)

Kiedys pewnie byly solidniejsze. Teraz niestety trzeba szybciej takie wyrko wymienic na nowe, ale cena tez nie powala na kolana to mozna kupic :) A potem jak dziecko ma 5-6 lat to juz duzo latwiej przerzucic na nowe wyrko. Dzieci małe sie przywiązują, mają swoje rytualy i czasem cięzko je odzwyczaic od łózeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:56

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa nic się nie da zrobić, jak się cofnie to dobrze jak nie to cesarka. Chociaż są różne rodzaje przodującego łożyska i nie każde kwalifikuje do cc. Nie skupiam się na tym aczkolwiek przez to ruchy jest później czuć :/

A dodatkowe usg to właśnie teraz połówkowe najlepiej bo można wykryć ew nieprawidłowości. Chociaż zakładam ze takowych nie ma :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak różnie bywa w rodzinach. Mam nadzieję,że u Ciebie nie przełoży się to na dziecko. Skoro Ty cierpisz to ono też może. Byle ojcowie swoich żali (twój i dziecka) nie przelewali na dziecko.

Qrczak lubi tę wiadomość

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ