X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar pokazna kolekcja! Zeby dla mnie ktos tak zbieral :)

Ja dzis bylam na zakupach i myslalam ze uda mi sie cos znalezc na wyprzedarzach odpowiedniego dla noworodka, ale nic. Wszytko co jest niezbedne do wyprawki jest w cenach regularnych, przeceny to tylko na ciuszki letnie, a co mi z tego jak bede Grudniowa Mamuska :) na wyrost nie kupie bo nawet nie wiem czy bedzie to chlopczyk czy dziewczynka.

za to przed chwila zrobilam male zakupy na allegro, kupilam te butelki Tommee Tippe, jedna z Was je polecala i bardzo mi sie spodobaly. Ogladalam je dzis w sklepie, ale na allegro jest o wieeeele taniej. Reszta to drobne rzeczy jak ceratka do przewijania, plyn do mycia i dezynfekcji butelek i smoczkow, termometr do kąpieli i majtasy jednorazowe dla mnie po porodzie. Kupuje po trochu, ale jestem ciagle daleko w polu.. Dobrze ze w internecie mozna wszystko znalezc, czesto taniej i nie trzeba biegac za tym jak szalona po miescie.

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    w koncu udalo mi sie dostac nr do babki z zakaznego...po 45 minutach siedzenia na telefonie...hurra, kocham polska słuzbe zdrowia, po 13 mam do niej dzwonic i jakies 80 zl peknie...
    kurcze idziesz odpłatnie? Współczuję... ja miałam skierowanie i nie zapłaciłam ani grosza...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą płcią to właśnie różnie może być. Ja wybieram neutralne beżowe, białe, zielone.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, super zakupy! I zgadzam sie w 100%, to wciaga :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    A ja sie przed chwila dowiedzialam, ze moja kuzynka, ktora rodzi z koncem listopada bedzie miala jednak dziewczynke :P na ostatnim usg wyszlo, ze chlopiec i juz zaczela kompletowac wyprawke pod chlopaka, a tu sie okazuje, ze jednak dziewczynka, troche sie zalamala tym faktem ;/ Wiec polecam kupowac uniwersalne rzeczy, zeby pozniej nie spotkaly nas takiego typu sytuacje, zwlaszcza, gdy plec poznamy w tak wczesnym okresie ciazy i nie nastawiajmy sie na dana plec po 1 usg...

34bw43r836g6ojbx.png
    mój gin powiedział, że gdyby nie był pewien na 100% to by nie mówił ;) Siusiak od tak nie znika, więc albo gin tamtej dziewczyny strzelał płeć, bo warg sromowych nie widział, a siusiak zawsze może gdzieś się zaplątać, albo też ma słaby sprzęt. :)

Milcia Widziałam te body, fajne i w ogóle jest dużo fajnych dla dziewczynek.

Laski, jak byłam dziś w lidlu to zobaczyłam, że są przeceny na ciuchy ciążowe i rzeczy niemowlęce (te spodenki, jakieś koszulki). Niestety wszystko dla dziewczynek albo wielkie :( :( Także jak którąś to interesuje, to podjedźcie - może u Was też są :)
    Ja kupiłam sobie 2 sukienki odcinane pod biustem (nie ciążowe) za 22 i 24zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:56

• eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 88 mi uszy przekuła ciotka jak miałam ok 5 lat i pamiętam jak dziś, że nie czułam nic :)

Bursxtynka kolejne dziecko urodzisz latem :)

Ja pamiętam jak mój mąż w 13 tyg pytał gina co tam jest między nogami, to lekarz powiedział wie pan może jest tu penis ale jeżeli nawet to w granicach milimetra, także było poprostu za wcześnie i nie chciał zgadywać, czy błędnie powiedzieć, w 18 tyg lekarz stwierdził że będzie syn :)

Moi znajomi całą ciążę spodziewali się dziewczyny a urodził się chłopak z tym ze to było z 10 lat temu, nie wiem co za lekarz w sensie nie znam i częściej zdarzają się pomyłki w tym kierunku, pisiorki raczej nie znikają co najwyżej później się ujawniają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 17:20

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój dzisiejszy brzusio :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/02/20140702174031Y67qj.jpg

Furia, Qrczak, Bogusiar80, kaarolaa, Martynaaa, Niespodzianek:), Bursztynka, Kiara, eforts, lolaliciouse, Paula84, Marimiko, aniar, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jakie masz pytki chude !!! Brzusio piekny :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Kaarola nie będę oryginalna, ale wierzę że będzie dobrze!!

Poza tym to cały dzień mam zagwozdkę bo wydaje mi się, że wczoraj czułam mojego malucha. Z jednej strony wykres podpowiada że zaczął się 16 tydzień i juz coś można poczuć z drugiej rozum mówi za wcześnie - I ciąża i do tego otyłość -niemożliwe. A było to tak...
    W nocy kiedy już prawie zasnęłam mąż, który ma schizy od kiedy 6 lat temu nas okradziono, zerwał się nagle z łóżka bo mu sie wydawało że ktoś chodzi po mieszkaniu. Takie akcje mój luby ma co jakiś czas i nic nie dają tłumaczenia że nasz hałaśliwy pies przy najmniejszym szmerze szczekałby jak szalony. No więc wracając do sprawy, po tej akcji serce waliło mi jak szalone i próbowałam się uspokoić i w pewnym momencie poczułam takie puknięcie w miejscu gdzie jest macica. I potem czułam jeszcze kilka razy takie delikatne puknięcia. I nie wiem czy to to, czy nie. Może maluch też się zdenerwował i bardziej energicznie sie ruszał. A może to moja chora wyobraźnia. Ehh muszę poczekać, za kilka tygodni będę wiedzieć czy to to.

Pozdrawiam i gratuluję zakupów.

kGAop1.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja w fonie i bede na bieżąco? Wypróbuję :)

A własnie... ostatnio mnie tknęło i zerknęłam na śpiworki zimowe i na allegro była zaledwie garstka i to niezbyt ładnych. Moze miałam pecha (?) Macie jakies internetowe sklepy gdzie moze widzialyscie kombinezony?

Mi ostatnio na allegro udalo sie wyrwac śpiworek do spania 3-czesciowy Alvi za 40 zł, a chodzą po chyba 130 zł. Spiworek byl nieudanym prezentem i babka sie na szybko pozbywała za grosze.

W ogole to nie mam nic po starszych dzieciach. Jak urodziłam córke i skonczyła rok pewna już swoje decyzji wydałam WSZYSTKO, bo nie chcialam wiecej dzieci, ale ten urok i dar przekonywania mego męża ech ... :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kurcze idziesz odpłatnie? Współczuję... ja miałam skierowanie i nie zapłaciłam ani grosza...
    ogolnie peknie 70 zł, a ide prywatnie bo nie dostalam skierowania od ginki...chyba musze sie przyzwyczaic, ze wiekszosc moich wizyt bedzie prywatna, napewno do wrzesnia, bo termin do gina na fundusz mam na 8 wrzesnia.... ;)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja mam komp włączony praktycznie cały dzień i jak mam chwilkę to podchodzę i czytam, więc jestem na bieżąco. A jak jestem poza domem to tak jak pisze ewela aplikacja w telefonie. Możesz wejść wszędzie gdzie Ci pasuje :)
    A w tygodniu dziennie to jest kilka stron. Za to w weekend jest trochę mniej :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia brzucho ładne, niech sobie rosnie :)

ja czekam na wizyte 23 i moze wtedy podejrzymy plec...

a przegladalam dzisiaj stronke z info szkoly rodzenia, akurat mi pasuje bo jest bezplatna i przy szpitalu, w ktorym chce rodzic... zglosze sie tam :) chce zobaczyc na czym to polega :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga określenie płci zależy od umiejętności lekarza i jakości sprzętu więc nie ma co generalizować.
    Milcia brzusio śliczny, ale jesteś szczuplutka:) Kompleksy mam jak na was patrze:(
    Ja jak na razie jestem 2,8 kg.do przodu:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam posiadających starsze pociechy. Chcę przestawić Kacpra z łóżeczka na łóżko, czy możecie mi coś mądrego polecić w tym temacie? Jakie łóżko warto kupić tak żebym nie musiała po roku go wymieniać bo dziecko wyrośnie?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, kurcze, mozna sie wyproc z pieniedzy na te wizyty.. a gin na nfz dopiero na wrzesien... nie wyobrazam sobie. ja mieszkam za granica i wizyte mam co miesiac i jest refundowana. moja bratowa jest w ciazy i tez chodzi prywatnie w Polsce, do pediatry z dziecmi tez prywatnie. Nie tak chyba powinno byc, ale to temat raczej na inne forum. Podziwiam Was Dziewczyny, zaradne z Was kobietki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja pamiętam jak mój mąż w 13 tyg pytał gina co tam jest między nogami, to lekarz powiedział wie pan może jest tu penis ale jeżeli nawet to w granicach milimetra, także było poprostu za wcześnie i nie chciał zgadywać, czy błędnie powiedzieć, w 18 tyg lekarz stwierdził że będzie syn :)

Moi znajomi całą ciążę spodziewali się dziewczyny a urodził się chłopak z tym ze to było z 10 lat temu, nie wiem co za lekarz w sensie nie znam i częściej zdarzają się pomyłki w tym kierunku, pisiorki raczej nie znikają co najwyżej później się ujawniają :)
    w 13 tc jeszcze pomyłka jest normalna :) w 18 czy 20 byłaby już dziwna.. rozumiem z dziewczynki na chłopca, ale odwrotnie to jak dla nie niedopatrzenie lekarza... :)
    hehe kochana 10 lat temu to w ogóle było inaczej... podobno (tak mi mówił gin) wtedy usg robił ten, kto zrobił certyfikat, a to oznacza, że usg robili tez np. chirurdzy. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - ja wizyty na nfz mam co 3 tyg., a usg co 3 lub 6 tyg. Także nie wszędzie tak jest. Karola z tego, co pamiętam mieszka w małym miasteczku i dlatego takie terminy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek mój synek od jakichś dwóch lat śpi na fotelu jednoosobowym. Długość 180 szerokość 75 cm. A przez to fotel, bo ma boki przy głowie. Mój synek na początku lubił się okręcić na łóżku, więc miał blokadę :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Mam pytanie do mam posiadających starsze pociechy. Chcę przestawić Kacpra z łóżeczka na łóżko, czy możecie mi coś mądrego polecić w tym temacie? Jakie łóżko warto kupić tak żebym nie musiała po roku go wymieniać bo dziecko wyrośnie?

Przechodziłam to 2 tygodnie temu. Ponieważ miałam juz jedną starszą pocieche to wypróbowałam metode z synem, podziałało takze na córke. Kupiliśmy jej rozkladany fotel z pianki tapicerskiej, po rozlozeniu ma 15 cm wysokosci i jest na tyle twarda ze dziecię nie spi "na podłodze", wygodne po prostu i niedrogie. Moge przeslac linka na zyczenie. Kupilam oczywiscie nową posciel, piękne poszewki w ukochane rybki córki (wszystko jej w necie pokazywalam i ukupowalysmy "razem"). Jak przyszedl towar to córcia byla wnibowzieta. Wspolnie "ubralysmy" nowe poduszki i koldre w nowe poszewki, zamowilysmy takze wybrany przez corke kocyk. Jak przyszla "kanapa" to jej powtarzalismy, ze to jej, a jak tylko doszla reszta i urządzilysmy jej nowe miejsce spania to juz nie chciala go opuścić. Sama spakowała swoje manatki (pluszaki, kocyki i starą pieluche tetrową) i zapomniała o łózeczku już po pierwszej nocy w nowym łózku.
    Najwazniejsze to chyba zbudowac w dziecku napiecie i oczekiwanie, pokazywac w necie, wspolnie wybierac, przypominac w ciągu dnia, ze moze zaraz przyjedzie Pan "z Twoim nowym łózkiem?" Tak zrobic zeby dziecko sie cieszyło, a jeszcze do konca nie wiedzialo na co :P

PS. Jeden bol kanapy ma przy scianie, przy drugim boku ma dużą poduche, ale nigdy sie nie skulnela. Corka w pazdzierniku konczy 3 latka i śpi bez "emigracji" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:57

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ