Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniar pokazna kolekcja! Zeby dla mnie ktos tak zbieral
Ja dzis bylam na zakupach i myslalam ze uda mi sie cos znalezc na wyprzedarzach odpowiedniego dla noworodka, ale nic. Wszytko co jest niezbedne do wyprawki jest w cenach regularnych, przeceny to tylko na ciuszki letnie, a co mi z tego jak bede Grudniowa Mamuskana wyrost nie kupie bo nawet nie wiem czy bedzie to chlopczyk czy dziewczynka.
za to przed chwila zrobilam male zakupy na allegro, kupilam te butelki Tommee Tippe, jedna z Was je polecala i bardzo mi sie spodobaly. Ogladalam je dzis w sklepie, ale na allegro jest o wieeeele taniej. Reszta to drobne rzeczy jak ceratka do przewijania, plyn do mycia i dezynfekcji butelek i smoczkow, termometr do kąpieli i majtasy jednorazowe dla mnie po porodzie. Kupuje po trochu, ale jestem ciagle daleko w polu.. Dobrze ze w internecie mozna wszystko znalezc, czesto taniej i nie trzeba biegac za tym jak szalona po miescie.Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:w koncu udalo mi sie dostac nr do babki z zakaznego...po 45 minutach siedzenia na telefonie...hurra, kocham polska słuzbe zdrowia, po 13 mam do niej dzwonic i jakies 80 zl peknie...
-
nick nieaktualnyKinga.k wrote:A ja sie przed chwila dowiedzialam, ze moja kuzynka, ktora rodzi z koncem listopada bedzie miala jednak dziewczynke
na ostatnim usg wyszlo, ze chlopiec i juz zaczela kompletowac wyprawke pod chlopaka, a tu sie okazuje, ze jednak dziewczynka, troche sie zalamala tym faktem ;/ Wiec polecam kupowac uniwersalne rzeczy, zeby pozniej nie spotkaly nas takiego typu sytuacje, zwlaszcza, gdy plec poznamy w tak wczesnym okresie ciazy i nie nastawiajmy sie na dana plec po 1 usg...
Siusiak od tak nie znika, więc albo gin tamtej dziewczyny strzelał płeć, bo warg sromowych nie widział, a siusiak zawsze może gdzieś się zaplątać, albo też ma słaby sprzęt.
Milcia Widziałam te body, fajne i w ogóle jest dużo fajnych dla dziewczynek.
Laski, jak byłam dziś w lidlu to zobaczyłam, że są przeceny na ciuchy ciążowe i rzeczy niemowlęce (te spodenki, jakieś koszulki). Niestety wszystko dla dziewczynek albo wielkieTakże jak którąś to interesuje, to podjedźcie - może u Was też są
Ja kupiłam sobie 2 sukienki odcinane pod biustem (nie ciążowe) za 22 i 24zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:56
-
Karola 88 mi uszy przekuła ciotka jak miałam ok 5 lat i pamiętam jak dziś, że nie czułam nic
Bursxtynka kolejne dziecko urodzisz latem
Ja pamiętam jak mój mąż w 13 tyg pytał gina co tam jest między nogami, to lekarz powiedział wie pan może jest tu penis ale jeżeli nawet to w granicach milimetra, także było poprostu za wcześnie i nie chciał zgadywać, czy błędnie powiedzieć, w 18 tyg lekarz stwierdził że będzie syn
Moi znajomi całą ciążę spodziewali się dziewczyny a urodził się chłopak z tym ze to było z 10 lat temu, nie wiem co za lekarz w sensie nie znam i częściej zdarzają się pomyłki w tym kierunku, pisiorki raczej nie znikają co najwyżej później się ujawniająWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 17:20
-
Hej Dziewczyny!!
Kaarola nie będę oryginalna, ale wierzę że będzie dobrze!!
Poza tym to cały dzień mam zagwozdkę bo wydaje mi się, że wczoraj czułam mojego malucha. Z jednej strony wykres podpowiada że zaczął się 16 tydzień i juz coś można poczuć z drugiej rozum mówi za wcześnie - I ciąża i do tego otyłość -niemożliwe. A było to tak...
W nocy kiedy już prawie zasnęłam mąż, który ma schizy od kiedy 6 lat temu nas okradziono, zerwał się nagle z łóżka bo mu sie wydawało że ktoś chodzi po mieszkaniu. Takie akcje mój luby ma co jakiś czas i nic nie dają tłumaczenia że nasz hałaśliwy pies przy najmniejszym szmerze szczekałby jak szalony. No więc wracając do sprawy, po tej akcji serce waliło mi jak szalone i próbowałam się uspokoić i w pewnym momencie poczułam takie puknięcie w miejscu gdzie jest macica. I potem czułam jeszcze kilka razy takie delikatne puknięcia. I nie wiem czy to to, czy nie. Może maluch też się zdenerwował i bardziej energicznie sie ruszał. A może to moja chora wyobraźnia. Ehh muszę poczekać, za kilka tygodni będę wiedzieć czy to to.
Pozdrawiam i gratuluję zakupów. -
Aplikacja w fonie i bede na bieżąco? Wypróbuję
A własnie... ostatnio mnie tknęło i zerknęłam na śpiworki zimowe i na allegro była zaledwie garstka i to niezbyt ładnych. Moze miałam pecha (?) Macie jakies internetowe sklepy gdzie moze widzialyscie kombinezony?
Mi ostatnio na allegro udalo sie wyrwac śpiworek do spania 3-czesciowy Alvi za 40 zł, a chodzą po chyba 130 zł. Spiworek byl nieudanym prezentem i babka sie na szybko pozbywała za grosze.
W ogole to nie mam nic po starszych dzieciach. Jak urodziłam córke i skonczyła rok pewna już swoje decyzji wydałam WSZYSTKO, bo nie chcialam wiecej dzieci, ale ten urok i dar przekonywania mego męża ech ... -
nick nieaktualnyKiara wrote:kurcze idziesz odpłatnie? Współczuję... ja miałam skierowanie i nie zapłaciłam ani grosza...
-
Inka ja mam komp włączony praktycznie cały dzień i jak mam chwilkę to podchodzę i czytam, więc jestem na bieżąco. A jak jestem poza domem to tak jak pisze ewela aplikacja w telefonie. Możesz wejść wszędzie gdzie Ci pasuje
A w tygodniu dziennie to jest kilka stron. Za to w weekend jest trochę mniej -
nick nieaktualnyMilcia brzucho ładne, niech sobie rosnie
ja czekam na wizyte 23 i moze wtedy podejrzymy plec...
a przegladalam dzisiaj stronke z info szkoly rodzenia, akurat mi pasuje bo jest bezplatna i przy szpitalu, w ktorym chce rodzic... zglosze sie tamchce zobaczyc na czym to polega
-
kaarolaa, kurcze, mozna sie wyproc z pieniedzy na te wizyty.. a gin na nfz dopiero na wrzesien... nie wyobrazam sobie. ja mieszkam za granica i wizyte mam co miesiac i jest refundowana. moja bratowa jest w ciazy i tez chodzi prywatnie w Polsce, do pediatry z dziecmi tez prywatnie. Nie tak chyba powinno byc, ale to temat raczej na inne forum. Podziwiam Was Dziewczyny, zaradne z Was kobietki
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeforts wrote:Ja pamiętam jak mój mąż w 13 tyg pytał gina co tam jest między nogami, to lekarz powiedział wie pan może jest tu penis ale jeżeli nawet to w granicach milimetra, także było poprostu za wcześnie i nie chciał zgadywać, czy błędnie powiedzieć, w 18 tyg lekarz stwierdził że będzie syn
Moi znajomi całą ciążę spodziewali się dziewczyny a urodził się chłopak z tym ze to było z 10 lat temu, nie wiem co za lekarz w sensie nie znam i częściej zdarzają się pomyłki w tym kierunku, pisiorki raczej nie znikają co najwyżej później się ujawniająw 18 czy 20 byłaby już dziwna.. rozumiem z dziewczynki na chłopca, ale odwrotnie to jak dla nie niedopatrzenie lekarza...
hehe kochana 10 lat temu to w ogóle było inaczej... podobno (tak mi mówił gin) wtedy usg robił ten, kto zrobił certyfikat, a to oznacza, że usg robili tez np. chirurdzy.
-
nick nieaktualny
-
Niespodzianek:) wrote:Mam pytanie do mam posiadających starsze pociechy. Chcę przestawić Kacpra z łóżeczka na łóżko, czy możecie mi coś mądrego polecić w tym temacie? Jakie łóżko warto kupić tak żebym nie musiała po roku go wymieniać bo dziecko wyrośnie?
Przechodziłam to 2 tygodnie temu. Ponieważ miałam juz jedną starszą pocieche to wypróbowałam metode z synem, podziałało takze na córke. Kupiliśmy jej rozkladany fotel z pianki tapicerskiej, po rozlozeniu ma 15 cm wysokosci i jest na tyle twarda ze dziecię nie spi "na podłodze", wygodne po prostu i niedrogie. Moge przeslac linka na zyczenie. Kupilam oczywiscie nową posciel, piękne poszewki w ukochane rybki córki (wszystko jej w necie pokazywalam i ukupowalysmy "razem"). Jak przyszedl towar to córcia byla wnibowzieta. Wspolnie "ubralysmy" nowe poduszki i koldre w nowe poszewki, zamowilysmy takze wybrany przez corke kocyk. Jak przyszla "kanapa" to jej powtarzalismy, ze to jej, a jak tylko doszla reszta i urządzilysmy jej nowe miejsce spania to juz nie chciala go opuścić. Sama spakowała swoje manatki (pluszaki, kocyki i starą pieluche tetrową) i zapomniała o łózeczku już po pierwszej nocy w nowym łózku.
Najwazniejsze to chyba zbudowac w dziecku napiecie i oczekiwanie, pokazywac w necie, wspolnie wybierac, przypominac w ciągu dnia, ze moze zaraz przyjedzie Pan "z Twoim nowym łózkiem?" Tak zrobic zeby dziecko sie cieszyło, a jeszcze do konca nie wiedzialo na co
PS. Jeden bol kanapy ma przy scianie, przy drugim boku ma dużą poduche, ale nigdy sie nie skulnela. Corka w pazdzierniku konczy 3 latka i śpi bez "emigracji"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:57
Qrczak lubi tę wiadomość