X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko- współczuję nocy...wiem co czujesz, 2 dni temu miałam to samo,a temperaura w nocy za oknem też robi swoje:/
    Dobranoc!!! :D:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej gorąc. Jakoś burze bokiem nas omijają ale może to i lepiej.
    Ja przez to gardło mam podły humor....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie tez upalnie... cala noc wentylator chodzil.. bez niego byloby kiepsko.

Wczoraj mialam straszny wieczor.. moj Maz pojechal wieczorem spotkać się z kolegą ( ja nie pojechalam bo za nim nie przepadam) a ja poszlam do rodzicow. Po dwoch godzinach gdy Meza nadal nie bylo zadzwonilam, ten nie odbieral... probowalam przez godzine a tel nie odpowiadal... z racji tego ze w piatek w wypadku w Gdansku zginal kolega Meza juz mialam same czarne scenariusze... brzuch z nerwów zaczal bolec, zaczelam ryczec.. juz ubieralam sie by z tata pojechac do tego znajomeho gdy zadzwonil Maz... ja sie rozbeczalam... jak przyjechal to bylam z jednej strony szczesliwa a z drugiej wsciekla... obiecal ze kolejnym razem będzie bral sluchawke bluetooth bo siedzieli na dworze a tel byl w aucie...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

u mnie tez ciezka noc, niby spalam dobrze, ale budzilam sie czesto bo bylo mi niewygodnie i bolal mnie brzuch, to chyba ze stresu, moze dzidzia czuje.
    Mam dzis wizyte o 12 u ginekolog. Zawsze jestem pozytywnie nastawiona ale przed wizyta okropnie se denerwuje czy wszystko jest dobrze.

Trzymajcie kciuki, moze poznam dzis plec :)

nick nieaktualny, Doris-83, Kinga.k, lolaliciouse, julianna, Marimiko, Bajka lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa kciuki za wizyte :) daj szybko znac co u malucha

ja mam dopiero wizyte za rowne 2 tyg...niby nie długo, ale ja chetnie co tydzien moglabym chodzic i ogladac maluszka...

ja zasnelam o 1 w nocy, ciezko mi jakos wczoraj bylo, wstalam o 6 drzwi za mezem zamknac i siusiu i dalej spac, wstalam o 9 bo mnie pecherz cisnal, a jak poszlam siusiu to ledwo cos tam polecialo...

a i dzisiaj maluch narazie jest spokojny, chyba po poludniu sie uaktywnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mialam sie jeszcze spytac, do ktorego tyg najpozniej robi sie połówkowe?

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ja dzisiaj poleżałam do 9 prawie, ale pogoda okropna pada mogłabym cały dzień leżeć.. dzięki za propozycje prezentów, będę buszowała w internecie:)
    U mnie też dla chłopca propozycja imienia to Tomek albo Bartuś podoba mi się też Filip ale mężowi się nie podoba..
    Kciuki za wizytki dzisiejsze!!
    Lola ja poproszę kawe:D

nick nieaktualny, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe - chyba do końca 22 tyg

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej siostry mały ma Filip na imie :) jest super dzieciak i zywy, oj ciezko za nim nadazyc jak go na podworko wypuszcza :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chlopca mamy Kacper i Ksawier... mi się jeszcze podoba Nikodem ale Maz od razu gada ze nie :p

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy Marcelego i na mur beton beda pytania, A innego imienia to nie macie???

juz maz wczoraj z pracy wrocil to jeden kolega sie go pytal dlaczego takie dziwne imie, jakby innego nie bylo...

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo
    potwierdzila sie pipunia. wazy 200g nie chciala sie pokazac i po wielu szturchaniach i pukaniach prosbach zatkala sobie uszy hahaha tak smiesznie to wygladalo. text ginki na samolocie. szyjka zamknieta 2cm ale brzuch nietypowo duzy jak na wiek ciazy.pomiary kosci udowej raczki glowki i brzuszka wskazuja dokladnie na 17tc czyli tydzien do tylu

lece doczyta:)

Niespodzianek:), HANA, nick nieaktualny, Bogusiar80, Ewka89, Kinga.k, lolaliciouse, Ita, julianna, Paula84, Marimiko, Bajka, eforts, Qrczak, Bursztynka, olcia23, Martynaaa lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 gratuluje dziewczynki:)
    ewelinka ja mam Kacperka i jest z niego niesamowity żywioł, ale kocham go za to bardzo bardzo:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola no i dziewczynka zostala dziewczynka :) super, gratki

Paula84 lubi tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tygodniu ciąży. Dzis ide na połówkowe! Trzymajta kciuki :D

nick nieaktualny, Niespodzianek:), Doris-83, lolaliciouse, Ita, julianna, Marimiko, Qrczak, Furia, Martynaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba zdecydowaliśmy się na Adama i Natalię:-) Ale to jeszcze nic pewnego:-)

Zemraa daj znać co u Ciebie. Cały czas jetem z Tobą.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :) No więc stało się - JEST SYNEK! <3 Wszystko jest w normie, troche starszy wg usg niz wg om, waży 150 g, kostki pomierzone i jest dobrze :) ładnie się ruszał, ale jeszcze go nie czuje. Mogę odstawić luteinę i duphaston :D tylko witaminki łykać :) Ale jestem happy :D a mój Mąż to myślałam, że padnie ze szczęścia, taki dumny że będzie synek :D

Ita, HANA, lolaliciouse, Ewka89, Kinga.k, nick nieaktualny, julianna, Paula84, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), eforts, Qrczak, Bursztynka, Martynaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny synek! Gratuluję! :)

Ja już po nocach śnię koszmary, bo imię dla dziewczynki mamy a dla chłopca nie i coś czuję, że w związku z tym to jednak synek będzie :D

nick nieaktualny, Doris-83 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nama gratulujemy siusiaka miedzy nogami :D

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ale nas dzis sporo wizytuje widze ;) trzymam za wszystkie kciuki:) mj mąż na szczęście pojedzie ze mną, wiec nie musze sie martwic że nie dojade, ale tez mi sie zachciało szukac lekarza 40km od domu... karola gratuluje córeczki:)
    u mnie znowu upał, 32 stopnie w pokoju...
    Ewelinka, współczuje Ci co musialas wczoraj przezywac, ja tez jestem taka panikara i czarnowidztwo to moje drugie imie, a mężowi to po uszach się nalezy!! :P

4dbc34fc83.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ