X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny chłopak do kolekcji :) jak tak dalej pójdzie to zalożymy dwie drużyny piłkarzy :P oooo nie dla przeciwwagi musze miec córeczke :P

4dbc34fc83.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, Hana- kciuki za wizyty!!!

Niespodzianek- wpadaj na kawę :D ;)

karola88- gratuluję potwierdzonej córeczki!!

Nama- gratuluję synusia!
    Chyba wojna będzie heheh tyyyle chłopców w grudniu będzie :D

kaarolaa, Martynaaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami chlopcy!
    Ja obstawiam, ze u mnie bedzie dziewczynka :P
    Zazdroszcze wam wizyt :p ja musze czekac do 29... i juz sie nie moge doczekac :P U mnie dzis od rana pada i dobrze, bo spalil mi sie wiatraczek usb ... ;(

34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kolejny chlopak...musze odkopac liste i zaczniemy dopisywac plec...u mnie tez upał...ani jednej chmurki na niebie a musze wyjsc do piekarni i warzywniaka, nie mam daleko ale nie chce mi sie wychodzic...wczoraj tak sie zle czulam, ze prawie caly dzien przelezalam, ciekawe jak bedzie dzisiaj...

Ita lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt

Właśnie Zemraa odezwij się. I Zuza też

Ja nad imieniem na razie myślę sama. Mój TŻ nie chce znać płci. Powiedziałam mu, że przecież jak zaczniemy kupować wyprawkę to i tak szybko się wyda kto mieszka w brzuszku:) Mężczyźni naprawdę są z marsa :)

Na razie mam dużo typów: Filip, Marcel, Ignaś, Kuba, Franek, Kacper, Natan, Gabryś. Nikodem też jest ładne, ale jak można je zdrobnić?
    Mam tę trudność, że u mnie jedna siostra ma 3 synów, a druga za chwilę urodzi piątego. Więc dużo męskich imion już zajętych hehe, Np. Michaś, bo też mi się podoba
    Gdyby była dziewczynka, to byłam zdecydowana na Aleksandrę - jak niektóre z Was

Milcia lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to dobrze ze bedzie ryle facetow
    dla naszych kobitek malutkich to w sam raz :)
    bedzie w kim wybierac

Ewka89, julianna, Qrczak, Martynaaa lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na czym polega wizyta połówkowa, ja będę mieć teraz w 17t 2 lub 3d, ale zapisywałam się jak na zwykłą wizytę kontrolną z usg.. czym to się ma różnić

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę Karola, że już rozglądasz się za przyszłym zięciem ;) hehe

ja tez powoli zbieram sie na zakupy, nie mam pomysłu dzis na obiad więc nie robie! i tak mąż jada w pracy obiadki, a dla siebie samej ostatnio nie chce mi się gotowac.
    chociaz zjadłabym sobie tortille, moze jednak cos wyczaruje ... kurde nie myśle tyle bo zaraz skoncze przy garach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:36

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna patrzy sie na zaladek na wszystko co jest w srodku. mierzona jest kosc nosowa i przeziernosc karkowa :)

ewka89 no ja juz sie rozgladam. na pewno wybiore juz parrzac na usg :) hahaha

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

nama gratulacje synusia, karola gratulacje córeczki:)pomalutku, ale zaczyna przybywac dziewczynek, chociaz i tak pewnie nie przebija ilosci chlopaków :)

no dziewczynki dzis wizytujemy w końcu!!!!!!!!! dzis po raz pierwszy mój mąż idzie ze mna. Byle do 16 :)

kaarolaa, julianna, Qrczak, Martynaaa lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze robisz, trzeba dobrze przyjrzec się potencjalnym zięciom ;) hehe ja wkurzam zawsze męża pytaniem, c zrobi jak jego nastoletnia corcia przyprowadzni do domu chłopaka i zamkną się w pokoju tak jak my to robilismy od poczatku związku... obawiam się że chłopak nie bedzie miał życia :P bo mąż już gdzieś wynalazł koszulkę z 10 przykazaniami ojca... coś w ten deseń ; http://demotywatory.pl/4154465/Kazdy-ojciec-ktory-ma-corke

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zapowiedzial ze przed kazdym wejsciem do pokoju bedzie przeprowadzal rozmowe haha. ciekawa jesrem
    Marysia jak nam powiedziala ze ma naezeczonego w przedszkolu to em na drugi dzirn poszedl do przedszkola i szukal Filipa :) a ja jak sie dowiedzialam to jeszcze uczylam manie puszczac oczko :)

Qrczak, Ewka89, Paula84 lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nama gratuluje synka:)
    A u mnie pada i jest cudownie chłodno:)) w końcu mam czym oddychć

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

A ja wczoraj się trochę wystraszyłam bo przedwczoraj wieczorem i wczoraj rano zaczęło mnie coś kłuć w dole brzucha tak centralnie na środku. Co prawda bardziej bolała mnie kość łonowa niż brzuch ale czasem kłucia były takie mocne że promieniowało na brzuch. Zadzwoniłam do gina zapytać co robić. Stwierdził, że z opisu wynika że to nic groźnego, kazał wziąć nospę a gdyby nie ustępowało albno sie nasiliło to dzisiaj do szpitala jechać. Poza tym kazał zrobić wyniki moczu na wizytę którą mam jutro po południu.

Na szczęście bóle przeszły i dziśiaj z samego rana miałam tylko dwa delikatne ukłucia.
    Z tych stresów w nocy miałam koszmar, że poroniłam obudiłam się przed 5 zlana potem i zamiast wysikać się do pojemniczka wysikałam do muszli. Masakra już byłam całkiem rozbita. Na szczęście o 6 jak wstałam znowu mi się siku zachciało no i było co oddać do badania. Tylko nie wiem czy wyjdzie wiarygodne skoro to nie było z pierwszego rannego moczu. Ale babka mnie pocieszyła w diagnostyce, że jeśli byłaby infekcja bateryjna to i tak wyjdzie w badaniu. Wolałabym żeby nie, ale może to usprawiedliwiłoby te bóle.

Jutro wizyta mam nadzieję, że wszytko będzie ok. no i chciałabym poznać płeć maleństwa. Co prawda czuję, że będzie chłopak ale też się ucieszę jak będzie dziewczynka.

Co do imion to dla chłopca mamy dwa które obojgu nam pasują: Piotruś albo Gabryś ( tylko czuję że rodzina nam Gabriela z głowy będzie wybijać) Mojemu Miśkowi podoba się jeszcze Janek, mi zresztą też ale strasznie dużo Jaśków teraz jest.

Gdyby była dziewczynka to też mamy swoje typy: Marysia, Ania albo Łucja. Łucja strasznie nam się podoba ale problem byłby ze zdrabnianiem tego imienia. Lusia, Lusi?? To już nam się mniej podoba.

Ehhh znowu się rozpisałam.

Pozdrawiam, i gratuluję mamom po badaniu, że wiedzą kto w brzuszku mieszka.

kGAop1.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka - Nikoś :)

Naama gratuluję synusia:)
    Karola cieszę się z Tobą powtwierdzenia córci:)

Hana kciuki są za połówkowe
    Ja mam połówkowe 5 sierpnia:D

przeglądam sobie ubranka dla chłopców i powiem Wam że dużo ślicznych znalazłam :) ale mąz obiecał zakupy większe dopiero za miesiąc jak już się domek wybuduje żeby zobaczyć czy nam cokolwiek zostanie :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polowkowe polega na:
    Co dokładnie jest oceniane?
    Ocenie podlegają m.in.:
    głowa: czaszka, mózg, twarz (np. diagnostyka rozszczepu górnej wargi)
    szyja
    klatka piersiowa: żebra, płuca
    serce (diagnostyka wad serca)
    jama brzuszna: żołądek, jelita, nerki, pęcherz moczowy
    kręgosłup, kości długie dłoni i stóp
    płeć dziecka.
    Poza budową płodu ocenia się:
    położenie łożyska
    ilość płynu owodniowego
    szyjkę macicy.
    Co mówią wyniki?
    Badanie daje odpowiedzi na wiele ważnych pytań: czy dziecko rośnie harmonijnie i nie ma wad anatomicznych, czy nie ma wielo- lub małowodzia, czy szyjka macicy nie rozwiera się przedwcześnie.
    Uwaga: masa płodu i wiek ciążowy są przybliżone, a nie dokładne (np. wiek ciąży można oszacować w tym okresie z dokładnością do 2–3 tygodni).

robi sie je miedzy 18-22 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj Kropek tez puka, ale juz zmienil strone z prawej przeplynął na lewa :)

Ita, Bajka, Qrczak, Martynaaa, Marimiko, Doris-83 lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga to sie strachu najadlas.
    ja mialam moja ukochana babcie Lucje i tak chce nazwac moja coreczke ale watpie ze reszta sie zgodzi bo marysia ma Marysia Lucja. do babci wolalismy Lucia tak mi jest ciezko ze jej juz nie ma a umarla 23 listopada. do tej pory nie moge sobie z tym poradzic..
    wcziraj na placu zabaw byla mala dziewczynka Lucja i rak mi lzy lecialy jak grochy.

ja od piatku mam skurcze delikatne malo bolesneale czuje jak mi sie brzuch stawia

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze mówisz z tymi połówkowymi, tu juz się nie mierzy przeziernoścj.

Mój lekarz umówił mi połówkowe na 23t0d i w sumie chciałby później ale zbiegło mi się z końcem zwolnienia. On woli robić później bo wtedy wszystko jest dobrze widoczne.
    A z racji że mam taką długą przerwę to idę na dodatkowe usg połówkowe już w poniedziałek 20t4d !!! :D

Juliana to raczej nie będzie połówkowa wizyta.

Gratuluję dziewczynki dzieciaczków!! Jakoś je poparujemy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 12:24

kaarolaa, lolaliciouse, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 a nie za wcześnie Ci się brzuch stawia?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ