X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płacę 130zł, wizyty w sumie co 4 tygodnie, badanie krwi miałam raz wyszło 120zł, drugi raz robiłam krew to dodatkowo do genetycznego łącznie wyszło ok 230zł,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią znalazłabym dobrego lekarza na NFZ, ale niestety nie znam żadnego w swoim mieście bo zawsze chodziłam do mojego prywatnie. Z sierpniu pójdę z torbami bo szykuje się połówkowe za 200 zł. wizyta za 150 zł. i badania już mi zapowiedział, zobaczę co tam wymyśli:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam internet :D

I to tyle ze szczęśliwych rzeczy. U nas dziś znowu mega gorąco i do tego mega wiatr. Czyli czuję się mega źle. Mam niskie ciśnienie ale tętno 88, 94 a nawet 105. I czuję jak mi serce bije.

Udało mi się wcisnąć do gina na piątek, bo ja nie wiem czy to tak powinno być. No i co jakiś czas odzywa się lekkie pieczenie pipuni. Clotrimazolum raczej nie daje rady. I wydaje mi się że wydzielina z białej zmieniła mi się na lekko żółtawą. No kurcze nawet na basen nie zdążyłam pójść.

Na tej wizycie raczej nie liczę na USG, pewnie będzie samolot. Połówkowe mam 31.07. to będzie 21t+4d - także jeszcze trochę mnie maluch potrzyma w niepewności co do swojej płci.

A dziewczynom co już wiedzą gratuluję!!! ja z tym swoim końcem lipca to chyba ostatnia będę co się dowie ;)

Dziewczyny pamiętacie o takiej liście. Może ją uaktualnimy?

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuVpO91briVHdHBlbG9WVGctVlI4bTB4NU1xYnNmVEE&usp=sharing#gid=0

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że pierwsze badania kosztowały mnie sporo, jakieś 270 zl, ale tam było wszystko, krew, mocz, toksoplazmoza x2 (aktywna i przebyta), HIV, żółtaczka, grupa krwi, cuda niewidy. Jutro idę na morfologię i mocz i powtórzyć TSH. Nie wiem, ile mnie to wyniesie, ale chyba nie powinno jakoś dużo.

fgplku1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płące za wizyte 100, za genetyczne płaciłam 130 i kazda wizyta z takimi dodatkowymi badaniami własnie 130 wychodzi. nie wiem co bratowa widziała w tamtym lekarzu, pewnie ściane pełną certyfikatów...:/
    na nfz chodze, ale od poczatku ciąży sciełam się z lekarzem i chodze tylko po to zeby 2 razy w miesiacu dowiedziec sie ze jest wszystko ok. chociaz na ostatniej wizycie mile mnie zaskoczył, pewnie dlatego ze dzien predzej wychodziłam ze szpitala w którym mnie badał jak tam trafiłam. Jednak nie zrezygnuje z tego powodu z prywatnych wizyt, jednak sprzet i podejscie do pacjenta jest ważne...
    Ide dziewczyny troche sie ogarnac, pazury juz pomalowałam ale trzeba wlosy doprowadzic do ładu...za godzinke wyzjezdzam, najpierw cisnienie i waga:/ a potem zobaczymy Naszego Skarbenka :D
    a w sobote wybieram sie na 3d/4d bezpłatne, jak sie dostane to super, a jak nie to chociaz jakies zakupy moze zrobie teraz dla siebie :)

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie krew i mocz 12,50 a samo TSH 18 wiec nie ma tragedii. jak robiłam fT3 i 4 to zapłaciłam 64zł/

4dbc34fc83.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info i powodzenia :)

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najwiecej zaplacilam za rozyczke 96 zł...morfologia, mocz, cukier razem 16 zł, toxo 56 zł a tsh, ft4 52 zł....musze jeszcze to nieszczesne toxo powtorzyc kolo 20 lipca

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka- uaktualniłam swoje info :)

niespodzianek- zapraszam do mojej lekarki:) Na NFZ ciężko się dostać(przyjmuje w Hipokratesie obok straży), ja chodze prywatnie-80 zł wizyta-gdy przychodzę z wynkikami,bądz z problemem(mimo badań np usg) nie płacę nic!! Prywatnie!

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

jest tak gorąco, że nie mam siły nawet pisać.:(
    jutro jadę zrobić morfologię i mocz/

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, poza dużym opóźnieniem wszystko bylo dobrze. Dziekuje za kciuki :)

Widziałam maleństwo, pierwszy raz słyszałam jak bije mu serduszko, a bije bardzo regularnie i tak bardzo szybko :)

Wszystkie pomiary w normie, waga dzidziusia to 170g i usg policzyło na tej podstawie wiek ciąży na 16+5 czyli o dwa dni starsza niz szacowalo wczesniej. Ryzyko chorob genetycznych jest minimalne. Dzidzia ruszala sie slodko, moim zdaniem byla bardzo grzeczna, byly to takie delikatne ruchy, oby byla taka spokojna po porodzie :) mama i tata tez do porywczych nie naleza ;)

Co do plci, to usg bylo dosc niewyrazne, badanie bylo robione w innym gabinecie na innym sprzecie niz ostatnio. Na poczatku doktor powiedziala, ze nie potrafi odczytac plci, ale pozniej ruszajac glowica zobaczylysmy dupke malenstwa i zapytala czy chce wiedziec. Oczywiscie ze chce! Powiedziala ze mysli ze to chlopiec i wieksze prawdopodobieństwo jest ze urodze chlopca niz dziewczynke. Zanim mi powiedziala to i ja zdazylam dostrzec to "to" co swiadczy o chlopcu, a wszystko dzieki Waszym zdjeciaom z usg wstawianym na tym forum :) takie tez byly moje przeczucia i prognozy wszystkich wokolo.

Kolejne badanie polowkowe dopiero 21 sierpnia, tak pozno ze wzgledu na moj urlop, ale powiedziala ze to nie stanowi problemu. Wtedy juz na 100% powinnam wiedziec czy to faktycznie chlopiec, ale watpie aby cokolwiek sie zmienilo. Chyba ze bedzie to pierwszy psikus jakie nam dzidzia zafunduje ;)

No ale, kolejny chlopak!

Kaarolla, mysle ze Twoj termin, tez 21.08 na polowkowe tez bedzie odpowiedni, jestesmy na podobnym etapie ciazy ;) wiec sie nie martw i jedz na wesele bez stresu :)

Mozesz mnie dopisac do listy na 21 grudzien - synek

kaarolaa, lolaliciouse, Niespodzianek:), eforts, Marimiko, Bogusiar80, Kinga.k, Kiara, olcia23 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa gratki syneczka, kolejny chlopak na naszej liscie :)

Martynaaa lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, moj brat ma syna Kacpra i co za slodki z niego urwis to sie nie da opisac, ja moglabym go sciskac na okraglo. Ma takie iskierki w oczach :) Uczylam tez kilku Kacprow i kazdy z nich byl fajnym chlopakiem, lubilam ich bardzo.

3i49anlimybgnl9h.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - wspaniałe wieści!!I kolejny chłopaczek grudniowy :D

Martynaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kaarolaa :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa to moze uda nam sie na polowkowe wizytowac razem jak zalatwie je 21 sierpnia :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratuluję udanej wizyty.

Właśnie nasunęło mi się pytanie co do ruchów maluchów podczas usg. Czasami piszecie że wasze małe na wizytach skaczą i fikołki robią. Moje małe na każdej wizycie w sumie leży w jednej pozycji i rusza nóżkami i rączkami. Mam nadzieję że to też w porządku?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolla jak sie uda to tak! ja mam na 8 rano, wiec chyba mnie nie wyprzedzisz heh ;)

Bursztynka, moje bobo tez lezalo spokojnie, na poprzednim usg doktor musiala manipilowac glowica zeby zmusic malucha do zmienienia pozycji. Teraz tez nie bylo hiperaktywne. Lekarz mowila ze to bardzo dobre usg, dziecko czasem jest po prostu spiace, albo odpoczywa po fikolkach, ktorych my nie widzialysmy. Albo zwyczajnie jest spokojne z natury,ale nie swiadczy to o jakis nieprawidlowosciach.

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratluje chłopca:)
    Lola myślałam o przeniesieniu do Twojej gin po tym jak mi pierwszy raz napisałaś ile płacisz, ale... Drugą ciąże już prowadzę u Witycha, chce rodzić w jego szpitalu i tak w sumie już to jakoś przeboleje więc więcej mnie nie denerwuj i nie pisz ile płacisz:)))

Martynaaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, no właśnie moje ani razu na żadnym usg nie fikało. Ostatnio myślałam że uda się podejrzeć płeć, ale gin nie chciał go stukać żeby się poobracał. Wizyty mam przeważnie o 16tej, może wtedy zawsze śpi :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ