Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartyna no napewno Cie nie przegonie, mam taki wachlarz do wyboru bo przyjmuje od 8 do 20
mysle, ze bedzie to raczej wizyta po poludniu...
Bursztynka moj maluch tylko na jednym usg mocno skakal i bylo to w jakos w 11 tyg...na prenatalnych lezal odwrocony plecami i nie chcial wspolpracowac, a jak bylam tydzien temu to mial w ogole jaka dziwna pozycje i tylko rece w gorze trzymal i machal nimiMartynaaa, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Niespodzianek:) wrote:Martyna gratluje chłopca:)
Lola myślałam o przeniesieniu do Twojej gin po tym jak mi pierwszy raz napisałaś ile płacisz, ale... Drugą ciąże już prowadzę u Witycha, chce rodzić w jego szpitalu i tak w sumie już to jakoś przeboleje więc więcej mnie nie denerwuj i nie pisz ile płacisz:)))
szwagierka tez drugą ciąże u Witycha prowadziła-i sama potem stwierdziła,że kupa kasy poszła bez sensu.
-
Ale jestem zła!! Upatrzyłam MÓJ wybrany wózeczek na all,używany.I po obgadaniu sprawy z G postanowiliśmy go kupić...wchodzę na all i doopa- sprzedany.
Mam nadzieję,że jeszcze się trafi dokładnie taki sam(innego tzn kolor ramy itp nie chcę).W tej chwili nie ma ani jednego używanego wrrr
Niespodzianek- w takim razie rozumiem:)eforts lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:zapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni/27 listopad (usg)
synek
*aniar 1 grudnia (USG)
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*Kiara 2 grudnia/29 listopad (USG)
*Oliwia85 4 grudnia (USG)
*Paula84 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia (usg)
synek
*Paulina85 5 grudnia (USG)
*Milcia 5 grudnia (USG)
coreczka
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia (USG)
*madzialena 7 grudnia (USG)
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia (USG)
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 10 grudnia
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia (USG)
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia (USG)
*Kosmitka 15 grudnia (USG)
*Mama19 15 grudnia (USG)
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 17 grudnia
*olcia23 18 grudnia
*michaga82 18 grudnia (USG)
*Zemraa 19 grudnia
*kaarolaa 19 grudnia (usg)
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia (usg)
coreczka
*Bajka 20 grudnia (usg)
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia (usg)
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia (USG)
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
wklejam liste, mozna podawac płec i jak sa zmiany to tez podajcie bo to dosc stara lista i nie nadarzylam z bierzacym uzupelnianiem
u mnie synuś
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Mi się dobrze trafiło bo mam fajnego lekarza w polmedzie gdzie nie płacę za wizyty ale ostatnio chodzę do jego prywatnego gabinetu 150 zł, no ale zawsze to badania mam za free no i kilku wizytach tez zaoszczędziłam.
Dziewczyny co do ruchów na usg to nie ma reguły, mój kiedyś jakby się bujał na pępowinie i odbijał nóżkami a innym razem ja nie widziałam żeby się ruszał tylko lekarz mówił, że szaleje. Ale też kiedyś poczytałam, że Wasze dzieci się ruszają i poskarzylam się lekarzowi, że moje typ chyba nie ruchliwe
Milciaja wczoraj jak wstawałam z pozycji leżącej brzuchem do góry to mi się odkształcał tak nierówno
Lola albo inne staremamy co powiecie więcej o tych skurczach? Mi się z dwa razy zdarzyło coś podobnego jak przed biegunką (taki skurcz/ból) tylko rozchodziło mi się to od tylłka pon żołądek. Myślicie, że to mogło być to??
-
eforts- nie wiem czy każda czuje to inaczej czy tak samo- poprostu brzuch zamienia się na chwilę w "skałę"- nawet jak się położysz i odprężysz.
żeby nie było za kolorowo odnośnie wizyt, to usg połówkowe robię w innej placówce,wyspaecjalizowanej do m.innymi takich badań i zapłacę:250 za badanie +100 za nagranie i 3D... -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Ja jutro wybieram się na wyniki, a w poniedziałek mam wizytęJuż się nie mogę doczekać podglądania Malucha
Ciekawa jestem ile to moje dziecię urosło, bo mamusia ma już wielgachny brzuszek
Kaarolaa super, że zaczęłaś aktualizować listę o płeć, będzie później fajne zestawienie
Z tego co kojarzę, to Kiara też będzie miała chłopca.kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaarola mi już gin dwa razy mówił, że chłopak, więc pewnie nic się nie zmieni
Także wpisuj spokojnie synusia
Ja już przywykłam do myśli, że kolejny pisiorek w rodzinie
A gdyby się jeszcze coś jakimś cudem zmieniło, to zaktualizujesz
-
Eforts, nie lubię że miałaś globulki
chciałam sobie cytnąć
No własnie idę niech zajrzy co tam się dzieje, clotrimazolum na własną rękę tylko kilka dni posmarowałam, dalej nie chcę.
Aaaaa i mam burzę!!!! powietrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:04
eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajka wrote:u mnie synuś
A ja prosze o dopisanie do listy. Podczytuje wątek, ale sama sie kiepsko czuje i ledwo dycham. Mam nadzieje ze we wtorek dowiem sie w koncu jaka płec malenstwa i czy przeczucie mi sie sprawdzą.
Niech mnie ktos dobije...Glowa mi zaraz peknie
-
Gratuluję udanych wizyt
Kaarolaa mi też dopisz synka.
Byłam dziś w sklepie, żeby pooglądać rzeczy dla bąbla. Nie mogę przestawić się na chłopięce rzeczy. Strasznie dziwnie.
Pewnie przez to, że przez ostatnie 2 lata bardzo bardzo dużo czasu spędzałam z moją kuzyneczką i kupowałam dla niej dużo rzeczykaarolaa lubi tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:Martyna gratuluję udanej wizyty.
Właśnie nasunęło mi się pytanie co do ruchów maluchów podczas usg. Czasami piszecie że wasze małe na wizytach skaczą i fikołki robią. Moje małe na każdej wizycie w sumie leży w jednej pozycji i rusza nóżkami i rączkami. Mam nadzieję że to też w porządku?
hehe moje też nie wywijało nigdy fikołków i lekarz powiedział, że wcale nie oznacza o nic złego i nie musi fikać
Martyna gratki syneczka
ja płacę 120 zł za wizytę ale wszystkie badania mam zlecane nieodpłatniebo moja gin ma kontrakt z diagnostyką
także sporo kasy zaoszczędzone
Martynaaa lubi tę wiadomość
-
U mnie LEJE 2 dzien, nieprzerwanie
Niby fajnie bo jest chlodniej ale jak bym musiala gdzies isc to masakra
Wczoraj bylismy na zakupach jedzeniowych i w polskim sklepie, wiec dzis ogorkowaMoje dziecie juz miseczke wszamalo ze smakiem
Rano byla u nas znajoma z coreczka, wiec dzieci sie wybawily, a ja mialam z kim porozmawiac
Zazdroszcze wam wizyt i poznania plci, ja tak bardzo bym chciala juz cos wiedziec. Jedynie w 13 tc uslyszalam " nic tam nie odstaje " a potem mowila ze nie moze jeszcze stwierdzic, w szpitalu dziecko mialo pepowine miedzy pytkami, na ostatniej wizycie nie bylo usg no i o... troche mi z tym zle
-
eforts wrote:Bajka jak to uroczo brzmi
już do mnie to dotarłoi znów się zakochałam
już jest taki bardziej realny
lolaliciouse, kaarolaa, Martynaaa, eforts lubią tę wiadomość