Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bajka wagą nic się nie martwimy a jak najdą Cię kiepskie myśli to zjedz coś z czekoladą
no i ja też muszę rzec, że mogłaś tą bluzkę zdjąć
Karola zapomniałam Cię zapytać, mówiłaś lekarce że jesteś u niej tylko do września?
Milcia a nie ma trzeciego wyjścia?Bajka lubi tę wiadomość
-
Furia to rzeczywiscie zostaja Wam tylko przesylki i wygorowane ceny w Pl sklepach. Nie wiem w jakiej czesci Niemiec mieszkasz, ale czy nie jezdza tam polscy przewoznicy? My mimo, ze do Polski jezdzimy 2x w roku, to czasem tez korzystamy z ich uslug i woza nam przesylki z Polski od rodzicow, srednio placimy po 15e za przesylke, bez wzgledu na wage i wielkosc.
-
nick nieaktualnyeforts wrote:
Karola zapomniałam Cię zapytać, mówiłaś lekarce że jesteś u niej tylko do września?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:09
eforts lubi tę wiadomość
-
Colin bedzie 2 jezyczny, ale narazie niezbyt mowi, duzo po swojemu, mniam mniam, mama, nein, tata, papa... Ale ma prawo skoro slyszy 2 jezyki
Nie byl jeszcze w PL, nie mamy tam zbytnio do kogo jechac. Maz od 8rz mieszka w DE, a ja w PL mam tylko tate, z ktorym hmmmm mam dosc ciezkie relacje.
Nie mam pojecia o polskich przewoznikachZawsze przez poczte wszystko wysylalam. Mieszkam w NRW.
eforts lubi tę wiadomość
-
To fajnie Karola, że taki czysty układ. Ciekawiło mnie właśnie to
Furia kiedyś słyszałam, że dobrze jak każde z rodziców trzyma się jednego języka ale nie wiem czy rzeczywiście tak jest. No a młody na prawo jeszcze po swojemu
Kochana zapraszam do Olsztyna
Moja mama mieszka w de ale niedaleko Luksemburgu. -
Ja mieszkam ok 30km od Köln (koloni) no ja mowie po polsku do malego, w przedszkolu nauczy sie niemieckiego, choc no mam zamiar jakis podstaw go nauczyc zeby nie czul sie zagubiony potem
W sumie smieszne jest o ze nie mowi jeszcze za wiele, bo on rozmiarowo jak 4 latek wyglada
Ohhh do PL nie prdko sie wybiore, teraz ciaza, potem 2 malych dzieci... Nie bedzie czasu na wycieczkieforts lubi tę wiadomość
-
Bursztynka, to chyba Ty pytałaś o tętno.
Ja przed ciążą miałam około 90 (tak mi się porobiło kilka lat temu jak zaczęłam mieć problemy z ciśnieniem). Teraz bardzo często mak około 100, ale nie czuję bicia serca ani innego dyskomfortu. Moja internistka powiedziała, że dopóki nic mi nie dolega przy takim tętnie to nie mam czym się przejmować. Gdyby coś się zaczęło dziać to wtedy trzeba będzie jakoś innego interweniować.
Ja niedawno miałam sytuację, że skoczyło mi w spoczynku do 120 i wtedy serce mi łomotało. Ale po pół godzinie przeszło, może to było ze stresu -
Hehehe no to wszyscy co mi wróżyli chłopaka...........mieli rację ! SYNUŚ!
nie na 100% bo strasznie ruchliwy był, ale wygląda na chwilę obecną na synusiazawsze mówiłam, że chciałabym mieć pierwszego syna, co by potem młodsze bronił
ale jak zaszłam w ciążę to przestało się dla mnie liczyć
mąż się cieszy
zapatrzony w usg się uśmiechał od ucha do ucha
maluch nawet mi pomachał do usg! hehe ale to śmieszne było
Faktycznie teraz jakoś tak wszystko się bardziej realne robi
Mały mierzy o 126,6 mm od pupy do główkiserce bije dobrze
żołądek jest, pęcherz też było widać
a nawet ucho
mam zdjęcie fifolka, ale ja tam się nie znam i to jak dla mnie wygląda na plamę
http://wrzucaj.net/images/2014/07/09/18t_USG.jpg
Qrczak, Bogusiar80, kaarolaa, Paula84, Bursztynka, lolaliciouse, eforts, Bajka, Kiara, Kinga.k, Niespodzianek:), olcia23, Martynaaa lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
przez chwilę trzymałam dłoń na brzuchu i chyba poczułam mini kopniaczka
ale takiego mini mini
bez ręki na brzuchu nie poczułabym
ale śmieszne
+ rano się dowiedziałam, że ta moja bliska koleżanka co się was wcześniej pytałam, też się w ciaży - potwierdzone przez lekarza
ooo happy day!!!!!kaarolaa, Qrczak, HANA, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ja juz po wizycie. Wiec z maleństwem wszystko oki, wszystkie narządy SA
maluch wazy cale 220g
i wg USG jest to 18t poraz kolejny zreszta, wiec tak musi jednak być hehe. Tym samym termin porodu również ulegl zmianie i zrobił nam się 10.12 Karola zmieniamy datę
co do płci to w dalszym ciągu nie ma pewności, ale doktorem obstawia ....dziewczynkę
zobaczymy za 3 tyg czy się potwierdzi:-)
kaarolaa, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko, HANA, Kiara, Kinga.k, Niespodzianek:), Martynaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jest obecnie realizowany dla kobiet w ciąży w 8-20 tyg projekt badawczy PREVFNAIT (bezpłatny dla ciężarnych). Można sprawdzić antygen HPA-1a. Jest to związane z konfliktem płytkowym w ciąży (ja mam Rh- nie wiem czy to dla Rh+ też)www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl Ja miałam w Lublinie pobieraną krew. Na stronie jest lista ośrodków gdzie można oddać krew.
No i dostałam wyniki właśnie.
Tylko 2% kobiet w ciąży może być narażone na wystąpienie konfliktu płytkowego i właśnie niestety ja jestem w tej grupie. Wymaga to obserwacji i dodatkowych badań w ciąży: moich i męża. Ewentualnego leczenia juz płotu jak jest małopłytkowość. Tylko 10 % z tej grupy kobiet wytwarza przeciwciała. Jak któraś jest zainteresowana to sprawdźcie.kaarolaa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny