X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko juz mocno zacisniete :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wagą nic się nie martwimy a jak najdą Cię kiepskie myśli to zjedz coś z czekoladą :)
    no i ja też muszę rzec, że mogłaś tą bluzkę zdjąć :)

Karola zapomniałam Cię zapytać, mówiłaś lekarce że jesteś u niej tylko do września?

Milcia a nie ma trzeciego wyjścia?

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia 3 lata??!! To mój niedoszły zięć nigdy nie był w pl?? W ogóle Twój syn jest dwujęzyczny?

Marimiko to po powrocie piętrze co to forum :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to rzeczywiscie zostaja Wam tylko przesylki i wygorowane ceny w Pl sklepach. Nie wiem w jakiej czesci Niemiec mieszkasz, ale czy nie jezdza tam polscy przewoznicy? My mimo, ze do Polski jezdzimy 2x w roku, to czasem tez korzystamy z ich uslug i woza nam przesylki z Polski od rodzicow, srednio placimy po 15e za przesylke, bez wzgledu na wage i wielkosc.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przestanę narzekać na swoje ciało ;)

10530764_664523313639785_9048470322124785439_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:07

Martynaaa, kaarolaa, lolaliciouse, Niespodzianek:), Bajka, eforts, Ita, Bogusiar80, Bursztynka lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Karola zapomniałam Cię zapytać, mówiłaś lekarce że jesteś u niej tylko do września?
    tak sama sie mnie spytala jak dlugo bede u niej ciaze prowadzila...bo zna mojego lekarza na fundusz, a na pierwszej wizycie jej powiedzialam, ze mam problemy z terminem do niego i dlatego bede u niej, ale tylko do wrzesnia...nie bylo zadnego problemu z jej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:09

eforts lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colin bedzie 2 jezyczny, ale narazie niezbyt mowi, duzo po swojemu, mniam mniam, mama, nein, tata, papa... Ale ma prawo skoro slyszy 2 jezyki :)
    Nie byl jeszcze w PL, nie mamy tam zbytnio do kogo jechac. Maz od 8rz mieszka w DE, a ja w PL mam tylko tate, z ktorym hmmmm mam dosc ciezkie relacje.

Nie mam pojecia o polskich przewoznikach :) Zawsze przez poczte wszystko wysylalam. Mieszkam w NRW.

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwilkę wyruszam w drogę do domku:) miesiąc mnie prawie nie było, no ale trzeba wrócić bo w poniedziałek wizyta u gina. Tak więc do wieczora:))

Bajka, eforts lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts czekolada zawsze działa :D i maluch też ją uwielbia :)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za dzisiejsze wizytujące mocno zaciśnięte :) piszcie do nas szybko:)

HANA lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Karola, że taki czysty układ. Ciekawiło mnie właśnie to :)

Furia kiedyś słyszałam, że dobrze jak każde z rodziców trzyma się jednego języka ale nie wiem czy rzeczywiście tak jest. No a młody na prawo jeszcze po swojemu :)
    Kochana zapraszam do Olsztyna :)

Moja mama mieszka w de ale niedaleko Luksemburgu.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam ok 30km od Köln (koloni) no ja mowie po polsku do malego, w przedszkolu nauczy sie niemieckiego, choc no mam zamiar jakis podstaw go nauczyc zeby nie czul sie zagubiony potem :) W sumie smieszne jest o ze nie mowi jeszcze za wiele, bo on rozmiarowo jak 4 latek wyglada :P

Ohhh do PL nie prdko sie wybiore, teraz ciaza, potem 2 malych dzieci... Nie bedzie czasu na wycieczki :)

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, to chyba Ty pytałaś o tętno.
    Ja przed ciążą miałam około 90 (tak mi się porobiło kilka lat temu jak zaczęłam mieć problemy z ciśnieniem). Teraz bardzo często mak około 100, ale nie czuję bicia serca ani innego dyskomfortu. Moja internistka powiedziała, że dopóki nic mi nie dolega przy takim tętnie to nie mam czym się przejmować. Gdyby coś się zaczęło dziać to wtedy trzeba będzie jakoś innego interweniować.
    Ja niedawno miałam sytuację, że skoczyło mi w spoczynku do 120 i wtedy serce mi łomotało. Ale po pół godzinie przeszło, może to było ze stresu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no to wszyscy co mi wróżyli chłopaka...........mieli rację ! SYNUŚ!

nie na 100% bo strasznie ruchliwy był, ale wygląda na chwilę obecną na synusia :D zawsze mówiłam, że chciałabym mieć pierwszego syna, co by potem młodsze bronił :P ale jak zaszłam w ciążę to przestało się dla mnie liczyć :) mąż się cieszy :D zapatrzony w usg się uśmiechał od ucha do ucha :D maluch nawet mi pomachał do usg! hehe ale to śmieszne było :) Faktycznie teraz jakoś tak wszystko się bardziej realne robi :P

Mały mierzy o 126,6 mm od pupy do główki ;) serce bije dobrze :) żołądek jest, pęcherz też było widać :P a nawet ucho :D mam zdjęcie fifolka, ale ja tam się nie znam i to jak dla mnie wygląda na plamę :D

http://wrzucaj.net/images/2014/07/09/18t_USG.jpg

Qrczak, Bogusiar80, kaarolaa, Paula84, Bursztynka, lolaliciouse, eforts, Bajka, Kiara, Kinga.k, Niespodzianek:), olcia23, Martynaaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko super wieści :) Gratuluję synusia :D
    Kolejny chłopak, więc jak na razie mamy przewagę siusiaków na pipuniami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 19:33

Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko gratki mocne synusia :-) jak tylko mezu odda mi lapka dopisze obok Ciebie synka. Teraz kozystam z komorki i jest mi niewygodnie.

Marimiko lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez chwilę trzymałam dłoń na brzuchu i chyba poczułam mini kopniaczka :D ale takiego mini mini :D bez ręki na brzuchu nie poczułabym :D ale śmieszne :D

+ rano się dowiedziałam, że ta moja bliska koleżanka co się was wcześniej pytałam, też się w ciaży - potwierdzone przez lekarza :D

ooo happy day!!!!!

kaarolaa, Qrczak, HANA, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wiec z maleństwem wszystko oki, wszystkie narządy SA :-) maluch wazy cale 220g :-) i wg USG jest to 18t poraz kolejny zreszta, wiec tak musi jednak być hehe. Tym samym termin porodu również ulegl zmianie i zrobił nam się 10.12 Karola zmieniamy datę:-) co do płci to w dalszym ciągu nie ma pewności, ale doktorem obstawia ....dziewczynkę:-) zobaczymy za 3 tyg czy się potwierdzi:-)

kaarolaa, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko, HANA, Kiara, Kinga.k, Niespodzianek:), Martynaaa lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest obecnie realizowany dla kobiet w ciąży w 8-20 tyg projekt badawczy PREVFNAIT (bezpłatny dla ciężarnych). Można sprawdzić antygen HPA-1a. Jest to związane z konfliktem płytkowym w ciąży (ja mam Rh- nie wiem czy to dla Rh+ też)www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl Ja miałam w Lublinie pobieraną krew. Na stronie jest lista ośrodków gdzie można oddać krew.

No i dostałam wyniki właśnie.
    Tylko 2% kobiet w ciąży może być narażone na wystąpienie konfliktu płytkowego i właśnie niestety ja jestem w tej grupie. Wymaga to obserwacji i dodatkowych badań w ciąży: moich i męża. Ewentualnego leczenia juz płotu jak jest małopłytkowość. Tylko 10 % z tej grupy kobiet wytwarza przeciwciała. Jak któraś jest zainteresowana to sprawdźcie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to super ze kolejna wizyta udana i tutaj dla wyrownania moze byc dziewczynka :-) dopisze zmiany i wstawie obok Ciebie coreczke. Najwyzej za 3 tyg zmienimy albo potwiwrdzimy :-) jeszcze raz gratki coreczki...

Paula84, Milatka :) lubią tę wiadomość

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ