Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki, ja też kiedyś wklejałam dziewczynom to info o konflikcie płytkowym. Krew się pobiera w całej Polsce w laboratoriach Diagnostyki. Wydaje mi się że to na pewno jest co innego niż konflikt serologiczny. Serologiczny bodajże tyczy się erytrocytów a płytkowy płytek.
Kulka, no właśnie ja mam tak coraz częściej że nie mam siły, słabo mi i czuję jak bije mi serce. Mierzę ciśnienie i jest niskie a puls jak szalony. Dlatego idę do gina w piątek. -
O ja też ostatnio miewam tak że bije mi mocno serce tak jak bym była poddenerwowana mimo iż np leżę i jestem spokojna, o tym mówisz Bursztynka?
Ja robiłam nadanie czy wytwarzam przeciwciała to to samo?
Pozatym nie można zarejestrować się w innym mieście?! Może tylko tel. -
Eforts, właśnie tak. nawet jak się położe i leżę to przychodzi to bicie serca. Też tak macie? Kurcze, może to normalne?
A te badania są w całej Polsce w labach diagnostyki. Tam raczej nie trzeba się rejestrować, wystarczy przedzwonić czy można przyjść na to pobranie. Wynik mogą wysłać pocztą z Wawy. -
Bursztynka wrote:Eforts, właśnie tak. nawet jak się położe i leżę to przychodzi to bicie serca. Też tak macie? Kurcze, może to normalne?
rozmawiałam o tym z lekarką,póki cisnienie ok, mam się nie przejmować, chyba że stałoby się to uciążliwe.
Marimiko- gratuluję synusia!!
Paula- w takim razie kciuki, by dziewczynka się potwierdziła:)Marimiko lubi tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie, połówkowe mam za trzy tygodnie jednak
Tadam i po raz drugi wyszła pipulinka! Jestem szczesliwa! Zawsze chciałam miec pierwsza córkęMała założyła sobie nogi na głowe i sobie tak siedziała albo spała
Bycie w ciazy jest cudowne!!!
Marimiko, kaarolaa, Niespodzianek:), eforts, Paula84, Qrczak, Bursztynka, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilcia wrote:Ja płace obecnie 250 zł za wizytę. Dzwoniłam juz na recepcję do poprzedniej gin i wizyta kosztuje 150 zł. Jesteśmy w kropce, co robić, bo mój M się do niej zraził. Na fundusz jak się chciałam napisać, to termin na październik.
lolaliciouse wrote:koło 20 tc mogą zacząć się skurcze Braxtona- Hicksa.
Jeżeli są niebolesne i nie wyst. częsciej niz 5x w ciągu dnia- nie należy się nimi martwić.
eforts wrote:Mój lekarz umówił mi połówkowe na 23t0d i w sumie chciałby później ale zbiegło mi się z końcem zwolnienia. On woli robić później bo wtedy wszystko jest dobrze widoczne.Mówił, że uważa, iż usg połówkowe do skończonego 20 tc jest wykonywane za wcześnie i dlatego mnie ugadał w tym terminie.
kaarolaa wrote:aha mialam sie jeszcze spytac, do ktorego tyg najpozniej robi sie połówkowe?on uważa, że powinno się skończyć 20 tc (a nie zacząć) żeby robić połówkowe
ale tak jak piszę to zalezy od gina. Mój gin na nfz też jest tego zdania i u niego mam usg tydzień wcześniej.
lolaliciouse wrote:Dziewczyny , na tym etapie ciąży lekarze już raczej nie podają wymiarów malucha- raczej wsio opiera się o wagę i wymiary poszczególnych części ciała
ok,sniadanko pochłonięte- ide po ta kawęAle nie na każdym usg, tylko np. na połówkowym, bo to ciężko tak za jednym razem malucha machnąć.
Co do wizyt - ja płace prywatnie za każdym razem tylko 50zł, mimo, że w gabinecie spędzam po 40 minGin mi tak robi po znajomości jak to mówi, bo mama lekarz to mówi, że nie będzie brać kasy normalnej od rodziny lekarskiej
Chodzę obecnie raz w miesiącu. Gin sam ustala terminy wizyt. Dodatkowo co 3-4 tyg. mam wizytę na nfz (usg co 3 lub 6 tyg., to zalezy jak babka zarządzi i czy nic sie nie dzieje), chciałam chodzić bo to dodatkowo oko, a przede wszystkim zależało mi żeby choć część badań była finansowana.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hana - gratulacje
ja mam połówkowe 13 sierpnia....dopiero...buu
a poza tym mały jak był wcześniej wg usg do tyłu to teraz jest do przodu!
wh OM 17t4d, wg usg 18tHANA lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni/27 listopad
synek
*aniar 1 grudnia
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*HANA 3 grudnia
coreczka
*Oliwia85 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*maria.sm 4 grudnia
synek
*Paulina85 5 grudnia
*Milcia 5 grudnia
coreczka
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*Paula84 10 grudnia
coreczka
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*kanapa 14 grudnia
coreczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
synek
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
coreczka
*michaga82 18 grudnia
synek
*Zemraa 19 grudnia
*kaarolaa 19 grudnia
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia
coreczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*inka84 24 grudnia
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
wklejam liste, mozna podawac płec i jak sa zmiany to tez podajcie bo to dosc stara lista i nie nadarzylam z bierzacym uzupelnianiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:01
inka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JAk dawno mnie tu nie było....widzę brzuszki urosły, humorki coraz lepsze :]]] Fajnie, że jest nas już tak dużo
) Hm mam termin na 12-14 grudnia, któraś z Was może ma taką samą datę planowaną??
Dziewczyny pytanie za 100 punktów - jestem w 18tym tyg ciazy, do chwili obecnej chodziłam prywatnie do lekarza (ze względu na IVF) ale chciałabym dodatkowo zacząć chodzić na NFZ zeby chociaż czesc badań mieć refundowanych - co mam powiedzieć lekarzowi na NFZ i co z kartą ciąży??
Boję się, że lekarz na NFZ jak dowie sie ze chodze prywatne to albo mnie nie przyjmie albo przyjmie niechętnie i i tak zadnych badań nie zrobi... HELP! -
nick nieaktualnymilatka ja za bardzo Ci nie pomoge chociaz sama jestem po in vitro...obecniie chodze tylko prywatnie bo brak wolnych terminow na fundusz...pierwsza wizyte na nfz mam 8 wrzesnia i moja ginka ta co chodze prywatnie wie, ze pozniej na fundusz bedzie prowadzil ciaze inny lekarz i nie ma nic przeciwko temu....a teraz tez musze za wszystko placic niestety
-
na szczęście tu gdzie mieszkam jest tyle przychodni na nfz do wyboru że najblizsze wizyty są już za około 2-3 tygodnie! i można znaleźć w miarę dobrego lekarza na nfz. Nie wiem tylko jak ten lekarz na NFZ zareaguje, bobędę musiała mu powiedzieć, że ciąża dzięki IVF i książeczke z prywatnego osrodka pokazac.
-
nick nieaktualny