X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Furia, zapytam z czystej ciekawości. Żeby zrobić u Ciebie ogórkową to trzeba szukać polskiego sklepu? Znaczy że za granicą nie ma kiszonych ogórków?
    nie wiem jak w Niemczech ale moja mama we Włoszech nie dostanie- ba, mieszkając na samym południu nie potrafi ich nawet zakisić- psują się!!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Furia, zapytam z czystej ciekawości. Żeby zrobić u Ciebie ogórkową to trzeba szukać polskiego sklepu? Znaczy że za granicą nie ma kiszonych ogórków?

No trzeba do polskiego sklepu bo... niemcy nie jedza ZEPSUTYCH ogorkow :D :D :D

Bursztynka, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie, życie bez ogórkowej! a u mnie wciąż produkcja małosolnych :D

a że niby one popsute? no tak skiśnięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:29

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    nie znają się :)

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, nie znaja sie :D :D Twarogu tez niemcy nie znaja :P I ptasiego mleczka :P

Obok siebie mam maly polski sklepik, ale w miescie obok jest duzy cos jak "delikatesy" i tam jest wszystko co potrzebne :D :D

Bajka lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    moja mama zawsze produkuje prawie 200 sloikow ogorkow, bo mam 2 ciotki w Niemczech i tam polowa tego jedzie :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia- Włosi natomiast nie znają galaretek owocowych(takich do zrobienia)
    mama zawsze wozi karton- potem jak torty robi to się wszyscy zachwycają;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Dokladnie, nie znaja sie :D :D Twarogu tez niemcy nie znaja :P I ptasiego mleczka :P

Obok siebie mam maly polski sklepik, ale w miescie obok jest duzy cos jak "delikatesy" i tam jest wszystko co potrzebne :D :D
    to tam gdzie moja ciotka jedna mieszka gosciu przyjezdza raz w tygodniu, we wtorki i przywozi twarog w kostkach czy wedliny np salceson czy inne :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moja mama zawsze produkuje prawie 200 sloikow ogorkow, bo mam 2 ciotki w Niemczech i tam polowa tego jedzie :)

Ojjj to dobrze ciotki maja :) Tu za 0,5kg ogorkow 2,50eu czyli 10 zl sie placi... :( No ale jak tu zyc bez ogorkowej :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ojjj to dobrze ciotki maja :) Tu za 0,5kg ogorkow 2,50eu czyli 10 zl sie placi... :( No ale jak tu zyc bez ogorkowej :P
    jedna probowala robic z niemieckich ogorkow to jej sloiki wystrzeliły wiec i tak od mojej mamy bedzie brała...

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Twoja mama im to wysyla ? Bo moj tata jak mi paczke 2kg wyslal ostatnio to 100zl musial za sama wysylke zaplacic :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    A jak Twoja mama im to wysyla ? Bo moj tata jak mi paczke 2kg wyslal ostatnio to 100zl musial za sama wysylke zaplacic :/
    z tym nie ma problemu, bo albo sami przyjezdzaja i biora czesc sloikow, albo moj tata jedzie zima do pracy to wiezie samochodem... :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak to mozna hehe :)

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/09/DSC0003a.jpg

wczorajsze
    kurcze średnio widać, ale jak założę coś bardziej obcisłego jest brzuś muszę zrobić takie bez bluzki:)
    \ale widać, że na równi z cyckami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:45

Furia, kaarolaa, lolaliciouse, Martynaaa, eforts, Qrczak, Niespodzianek:), Bogusiar80, Marimiko, Bursztynka, Kinga.k lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Bajka troche tak sie schowal ten brzuch
    :) ale jest slicznie...

Bajka lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace obecnie 250 zł za wizytę. Dzwoniłam juz na recepcję do poprzedniej gin i wizyta kosztuje 150 zł. Jesteśmy w kropce, co robić, bo mój M się do niej zraził. Na fundusz jak się chciałam napisać, to termin na październik.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo dziewczyny wczoraj w gabinecie myślałam że spadnę z wagi :/ 4,5 kg na plusie, ojtam będzie wielkie zrzucanie :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    już do mnie to dotarło :) i znów się zakochałam :) już jest taki bardziej realny :)

dokladnie mam tak samo, plec nie byla dla nas wielce istotna, to nasze pierwsze dziecko, ale jak juz wiemy kto to taki, to jakbysmy sie lepiej poznali i dziecko stalo sie wlasnie bardziej realne :)

ja tez nie mieszkam w PL, na szczescie w moim miescie i mojej dzielnicy sklepy polskie sa po prostu wszedzie. Ogorki kiszone tylko tam, kapusta tez, mimo ze znaja tu "zepsuta" kapuste, ale ich smaczna nie jest. A po wakacjach zawsze bierzemy zapasy od mamus, ogorki, buraczki, soki, dzemy, grzybki. Skarby z polskiej wsi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:58

kaarolaa, Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na wizytę - trzymajcie kciuki!

Furia, kaarolaa, Martynaaa, lolaliciouse, eforts, Qrczak, Niespodzianek:), Bajka, HANA, Ewka89 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest popsuta kapusta haha ale nie taka prawdziwa tylko w puszce - konserwa :P ochydna, ale jak sie nie ma co sie lubi... :) Ja w PL juz 3 lata nie bylam, wiec musze sobie radzic z tym co zdobede tu :P

Marimiko trzymam :)

tkzgeyx.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ