Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karola88 wrote:ewelinka to sobie pospalas ja dzis wstalam o 6 bo moje dziecko wczoraj przekulo sobie uszy i dzis chciala byc pierwsza w przedszkolu i pokazywac wszystkim kolczyki a ja ledwo co na oczy patrze
)
-
Marimiko Tobie również gratuluje syneczka
Mój Mąż z tej radości wczoraj sobie trzasnal pare drinów wiec go dzis dobudzic rano nie mogłam do pracy
A ja z tej radości że już wiem dostałam zastrzyk energii i już myślę o sobotnich zakupachMilatka :), kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Zasnelam o 4.......zawsze śpię w przeciągu tyle że w Trójmieście za ciepło a wiatr który był w ciągu dnia wieczorem ucichl. A dziś co? Znowu gorąc.....ble...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
Marimiko wrote:A na siku byłam chyba z 9 razy...
-
diamonds mniei pomagala tylko i wylacznie guma mietowa:) wiem ze imbir tez bardzo pomaga:)
my mamy rocznice 24 pazdziernika i w tym roku planowalismy leciec sobie gdzies samolotem ale nie wyobrazam sobie tego, boje siediamonds lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
diamonds wrote:Witam Was Kobietki,
Jako bardziej doświadczone
Proszę o radę jeśli znacie jakieś sposoby przeciw mdłościom i wymiotom. Trzy dni bylam pzylepiona do kibelka- przepraszam ze tak obrazoso, ald to jest straszne. W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz jest tragedia. Nawet w nocy mdłosci budzą i nie dają spać.
Tylko nie tabletki a imbir w korzeni. Niektórzy tarkują - ja poszłam trochę na łatwiznę, kroisz w drobniutkie i cieniutkie plasterki i takie 2-3 plasterki zalewasz gorąco wodą i czekasz pare minut az sie zaparzy. z Tego wzgledu ze imbir ma drazniacy smak ja dolewałam soku malinowego albo dżemu dorzucałam i było pycha
i na prawde pomaga! powodzenia:)diamonds lubi tę wiadomość
-
karola88 wrote:diamonds mniei pomagala tylko i wylacznie guma mietowa:) wiem ze imbir tez bardzo pomaga:)
my mamy rocznice 24 pazdziernika i w tym roku planowalismy leciec sobie gdzies samolotem ale nie wyobrazam sobie tego, boje sie -
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:zapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni/27 listopad (usg)
synek
*aniar 1 grudnia (USG)
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*Kiara 5 grudnia/29 listopad (USG)
synek
*HANA 3 grudnia (usg)
coreczka
*Oliwia85 4 grudnia (USG)
*lolaliciouse 4 grudnia (usg)
synek
*Paulina85 5 grudnia (USG)
*Milcia 5 grudnia (USG)
coreczka
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia (USG)
*madzialena 7 grudnia (USG)
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia (USG)
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 10 grudnia
*Paula84 10 grudnia
coreczka
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia (USG)
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia (USG)
*Kosmitka 15 grudnia (USG)
*Mama19 15 grudnia (USG)
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
synek
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 18 grudnia (usg)
synek
*olcia23 18 grudnia
*michaga82 18 grudnia (USG)
*Zemraa 19 grudnia
*kaarolaa 19 grudnia (usg)
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia (usg)
coreczka
*Bajka 20 grudnia (usg)
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia (usg)
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*inka84 24 grudnia
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia (USG)
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
wklejam liste, mozna podawac płec i jak sa zmiany to tez podajcie bo to dosc stara lista i nie nadarzylam z bierzacym uzupelnianiem
Proszę mnie dopisać na 14 grudnia i prawdopodobnie córeczkakaarolaa lubi tę wiadomość
-
pytałam wczoraj lekarza, jak to jest z wodami plodowymi, czy da się cos zrobic
rozpoznac mozna to w taki sposób, najprawdopodobniej czujesz ze nie mozesz utrzymac moczu. wkładaz sobie 1 wkładkę, jesli w przeciagu pół godziny bezie przemoczona cała to wkładasz drugą. byc moze ta 1 to mogł byc bardzo wodnisty sluz. jesli za chwile ta druga jest bardzo mokra to znaczy że się sączą wody i natychmiast do szpitala... -
Hej witam się i ja po dłuuugiej przerwie..
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluszkówmożna już bezkarnie kompletować wyprawkę
)
ja miałam niestety znów plamienio/krwawieniei znówww leżenie.. ale już mam cichą nadzieję, ze będzie dobrze..przez to wszystko też boję się cokolwiek kupować
czytałam o Zemrze i naszej Trojaczkowej Mamie...trzymam za nie mocno kciuczki i czekam na wieści pewnie jak Wywszystkie..
w temacie wód do poczytania o tych testach wklejam link poniżej, może którejś się przyda, znalazłam w necie..nawet nie wiedziałam że to możliwe na tym etapie ciąży..
http://www.wyciekwodplodowych.pl/index.php/test-vision.html
a dla Naszej miłośniczki krówek przesyłam to na co się natknęłam na all..http://allegro.pl/kombinezon-polarowy-george-krowka-0-3mc-i4384081254.html
pozdrawiam wszystkie grudniowe Mamuśki!!!
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Hej, ja tylko uzupełnię że u mnie synek, już 2x potwierdzone:)Następna wizyta 1 sierpnia, wszystko w porządku, waga 3,5kg do przodu, samopoczucie git. Czytam Was na bieżąco.
kaarolaa, Marimiko, eforts, Ita, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry...
Gratuluje kolejnych synusiów i chyba jesli dobrze doczytalam jakas dziewuszka sie znalazla. Kurcze ja daje rękę uciac, ze bedzie dziewczynka i jak patrze na grudniowe dzieciaczki Wasze to sie 15-go moze okazac, ze zostane bez ręki.
Mnie wczoraj o 22 tak zaczela głowa trzaskac, ze miałam ochote ryczec. Zmusilam sie do snu, ale od 2 ból mnie obudzil i juz nie usnelam. Wzielam w nocy 2 apapy, ale nic nie daly. Rano wyłam z bólu i kiedy juz zamierzalam sie zadzwonic do gina ból zaczal powoli ustepowac.
Cisnienie mialam w normie, biore dopegyt 3xdziennie i jak jedna z dziewczyn mam tak samo wysokie tetno caly czas, przed ciąża od 15-go roku zycia zawsze mialam tetno od 90 wzwyz w stanie spoczynku.
Jestem wykonczona zarwaną nocą, przerazliwym bolem, az zwymiotowalam z bolu rano. Glowa czesto mnie boli, ale takiego bolu od miesiecy nie przezylam. -
ale słodki kombinezonik
Mysiok leż i odpoczywajwszystko bedzie dobrze!!
co do niewyspania.... obudziłam się o 4.50 zeby wywalic Męża do pracy... jak juz jadł sniadanie a ja probowałam "wyciszyc" sie do snu to za szeroko otwartym oknem szalało jakies ptaszysko... no dziób mu ukrece jak jeszcze raz bedzie tak skrzeczec!!!! a jutro śpie z wiatrówką koło łóżka.. ni wiem o ktorej zasnełam ale o 6.10 jeszcze nie spałam... -
Milatka :) wrote:w ciąży chyba nie bardzo mozna latac...
dobry pomysl z ta wkladka
ja tak sobie pecherz przeziebilam ze caly czas mnie boli i co chwile latam siku czuje ze jak w danej chwili nie zrobie to popuszcze i to duzo, wlasnie myslalam nad tymi wodami ze to moze one;/ ale na wizycie ginka mowila ze wsio ok wiec oby tak dalej:PMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm