X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds mi na mdłości i wymioty pomagala Coca cola:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    lista uzupelniona i kolejne dzieciaczki :)

u Was wszedzie pada, a u mnie od 5 dni ani kropelki deszczu nie uswiadczysz :( jak ktos lubi taka pogode zapraszam na Mazury...masakra, rano jest jeszcze ok bo w mieszkaniu chlodno po nocy, ale po poludniu to az mi niedobrze taki upał...
    widze, ze duzo wizyt bedzie po 20 lipca...ja mam 23 :) a rocznice slubu dopiero 10 wrzesnia, to juz 3 bedzie, jak ten czas szybko mija...

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Dzien dobry...
    Gratuluje kolejnych synusiów i chyba jesli dobrze doczytalam jakas dziewuszka sie znalazla. Kurcze ja daje rękę uciac, ze bedzie dziewczynka i jak patrze na grudniowe dzieciaczki Wasze to sie 15-go moze okazac, ze zostane bez ręki.

Mnie wczoraj o 22 tak zaczela głowa trzaskac, ze miałam ochote ryczec. Zmusilam sie do snu, ale od 2 ból mnie obudzil i juz nie usnelam. Wzielam w nocy 2 apapy, ale nic nie daly. Rano wyłam z bólu i kiedy juz zamierzalam sie zadzwonic do gina ból zaczal powoli ustepowac.

Cisnienie mialam w normie, biore dopegyt 3xdziennie i jak jedna z dziewczyn mam tak samo wysokie tetno caly czas, przed ciąża od 15-go roku zycia zawsze mialam tetno od 90 wzwyz w stanie spoczynku.

Jestem wykonczona zarwaną nocą, przerazliwym bolem, az zwymiotowalam z bolu rano. Glowa czesto mnie boli, ale takiego bolu od miesiecy nie przezylam.

współczuję tych bólów główki..mnie przed ciążą często nawiedzały ale w ciąży żeby nie zapeszyć z tym mam w miarę spokój..

inka84 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :) Ja mam wieczne problemy z bolami glowy, ale przed ciąża to sie chociaz moglam pofaszerowac specyfikami, ktore czasem pomogly czasem nie, a w ciazy to nawet na efekt placebo nie mozna liczyc po apapie :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa u mnie tez upał - połnocno wschodni rejon Polski tak ma...;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie to i by mi sie to podobalo, ale nie w ciazy...idzie sie wykonczyc

Ewka89 lubi tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom upały są straaasznie męczące.dodatkowo lekarz kazał mi 4 litry pić podczas upałów (zupy i np arbuz też można jako picie liczyć bo dużo wody zawierają) ale dla mnie wypicie 2 litrów łącznie graniczy z cudem :/

nie macie problemów z piciem takich ogromnych ilości?

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez napewno 4 litrow nie wypijam przez cały dzien, ale mysle ze jestem blisko tego :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja czasem nawet wiecej wypijam :P pije i sikam na zmiane :D A czym wiecej sikam tym bardziej mnie suszy ^^

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko to ja się chyba muszę zmuszać jakoś żeby więcej pić bo mnie załamałyście :/ ale nawet przy tych 2 litrach sikam co 20 min...może ja mam pęcherz jakiś mały ;)

89b74e6224.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok, u mnie ten sam problem, jakos nie mam potrzeby picia takich ilości, wypijam butelke 1.5l wody niegazowanej, czasem herbate albo kawe raz dziennie, szklande soku do obiadu i to wszystko.. kupiłam raz arbuza, wąsów w lodówce prawie dostał :P

Mysiok, kaarolaa lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Mysiok, u mnie ten sam problem, jakos nie mam potrzeby picia takich ilości, wypijam butelke 1.5l wody niegazowanej, czasem herbate albo kawe raz dziennie, szklande soku do obiadu i to wszystko.. kupiłam raz arbuza, wąsów w lodówce prawie dostał :P

hehe..ja arbuzy akurat lubie..ale nie cierpię wody pić :/ i u mnie to tylko mięta i herbata i soki wchodzą w grę..czasem cola też bo chyba lepiej to niż nic

89b74e6224.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to nawet litra nie da rady wlac do gardla a co dopiero 4.
    ja nie pije wody takiej czystej tylko soki albo juz jak musi byc woda to smakowa

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę kopniaków, ruchów, ja chyba nie wyczuwam jeszcze, trochę się też przez to martwię, skoro tu jesteście w 15 tyg i już db czujecie....;/
    hmm a u nas gorąco już od 10 w pracy czułam momenty uderzeń gorąca, a kryzys kolo 13 przychodzi,
    udanego wypoczywania tym co mogą, a reszcie udanej pracy :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    u mnie to nawet litra nie da rady wlac do gardla a co dopiero 4.
    ja nie pije wody takiej czystej tylko soki albo juz jak musi byc woda to smakowa

no to mam pocieszenie chociaż :) bo jak ja usłyszałam te 4 litry to prawie z krzesła spadłam..;) i też wody zwykłej nie pije..

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    o to ja z arbuzem mialam tak samo, czasem nie wiem po co ja kupuje owoce skoro nie mam na nie ochoty, zjem banana lub jablko nic wiecej mi nie wchodzi...ja to jeszcze mleka duzo pije i wode lekko gazowana, soki tez odpadaja, zwlaszcza te w kartonach...sa za słodkie jakos ostatnio dla mnie...cola jest od swieta tylko

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna nie przejmuj sie ja tez nic nie czuje jeszcze :P
    Co do picia to pije normalnie, bo wkurza mnie, ze co chwile musze isc do toalety, a najbardziej wkurzajace jest to, gdy nie ma mnie w domu a mi sie zachce i nie ma gdzie :P

Moja kotka wlasnie urodzila malego kociaka! Nawet nie wiedzielismy ze "jest w ciazy" :P

34bw43r836g6ojbx.png

kaarolaa, Mysiok, Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna ja to sie dziwie, ze u mnie tak szybko to czuc, codziennie sie wsłuchiwalam i w koncu sie udalo, a dzisiaj juz od rana puka mnie i jest to coraz mocniejsze :) i chyba woli lewa strone bo drugi dzien juz tu siedzi :)

Milatka :), Mysiok, Qrczak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k to Was ładna niespodzianke kotka zrobila, a ma tylko jednego? czy moze liczycie na wiecej :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Ja wlasnie niedawno wrocilam z winików i teraz na mnei kolej na wizytownie. JUTRO!!!!!!!!

julianna, kaarolaa, Furia, Mysiok lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ