X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ja czuję tylko takie śmieszne pukanie, a jak kot mi ugniecie brzuch to czasem takie falowanie (jakby maluch starał się zepchnąć kota :D)

To ja przed wami dziewczyny wizytuję, bo już 22 lipca :D Będziemy mieli prezent na rocznice ślubu <3

Furia, kaarolaa, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami est roznie, wczoraj obrywalam w dol macicy co nie bylo mile :P W nocy dziecko uciskalo pecherz, a wczoraj tak z 3 razy w ciagu dnia byl kopniak, ale czasem bywaja dni bez ruchow.

Ita piekny prezent :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita- dzięki, bo ja niecierpliwa jestem, tym bardziej że z Tuśką coś konkretniej juz czułam..na ale chuda wtedy byłam ...

Furia- też o tym tutku czytałam. Jakościowo niezbyt..

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bywają dni bez ruchu, ale nie panikuję, bo może kopie mnie we śnie albo przesunął się w inną stronę i boksuje łożysko?...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia moje dziecko zawsze śpi:-) A jak go doktorek puknie gałą od usg to się tyłkiem obraca i tyle:-)
    Ale czwartek był u mnie dniem sprzątania i może wymęczyłam maleństwo i wieczorkiem odpoczywało.
    Teraz odwróciłam kolejność i w czwartek będzie dzień lenia:-) Przed wizytą zjem batona i zobaczymy czy to coś pomoże:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję "połówkowo" 15 :D
    Ustawiłam wizytę tak, by była dokładnie w tym samym dniu ciąży co z Tuśką :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedzialam nic o tym tutku. bardzo mi sie spodobal i jak dotykalam i prowadzilam to super mi sie podobalo ale rzeczywiscie nieza bardzo ma opinie ;/

ja cala noc nie spalam tzn po meczu zasnelam a pozniej pobudka o1.40 kot tak sie darl i spiewal ze nie dalo rady zamknac oka nawet i tak do 2.50 a pozniej caly czas myslalam o tym wozku jaki swietny:/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to moze do batona kawke sobie strzel :D Moje dziecie jak narazie zawsze bylo aktywne, na genetycznym rabilo takie ruchy, ze odpychalo sie nozkami od pecherza w gore, i jak znow opadalo to znow sie odpychalo :P Glupio pisac bezosobowo o dziecku :/

Chyba mam duzy brzuch, bo moj syn chcal mi go wczoraj wepchnac do srodka :O

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Colinem bylam nastawiona na pewnien wizek, byl w miare tani, ladny, mial mase akcesorii... i lamala sie w nim rama :D Zawsze teraz przekopuje wszystkie fora zanim kupie wozek / fotelik samochodowy / krzeselko do karmienia i tysiace innych rzeczy :P

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    heloo
    kiara co ci ginka powiedziala na temat tych skurczow?
    dalej łykać aspargin 3 x dziennie, obserwować, nie stresować się. Jeśli nie występują za często i nie są mocno bolesne to jest ok. Ja mam takie przeważnie, że je po prostu czuję, ale zdarza mi się mieć np. jak idę (wczoraj miałam takie 2) że az muszę przystanąć.

karola88 wrote:
    sama gin powiedziala ze mam za duzy brzuch jak na ten tydzien
    mój mówił, że to zależy od wielu czynników i nie przejmować się takimi rzeczami, bo nie to jest ważne :)
    pokazuj wózek :)

Ita - masz racje, nie ma co się martwić jak maluszek jest cicho trochę. Mój też tak ma :) Podobno nic nie czuć jak maluch pójdzie gdzieś tam pod kręgosłup.

Ja planuję niedługo zakup takiej maskotki z pozytywką, bo widziałam na własne oczy jak potrafi działac na dziecko, jeśli puszcza się ją do brzucha od połowy ciąży już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:32

• karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara ja tez narazie mam obserwowac, zobaczymy co dalej
    wkleilam linki do wozkow:)

ja pamietam kupilam w lidlu takie sloneczko z pozytywka jak bylam w 1 ciazy i puszczaslam muzyczke do brzuszka a pozniej do usypiania a jak Marysia miala ponad rok pociagnelam sznureczek i tak zostalo:( ciezko pozniej bylo znalesc taka sama muzyczke i bez tego ciezko bylo Mani zasnac

• Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj przez was wozki ogladam nooo ! A przeciez juz mam :P

Ale ten mi sie podoba :D http://www.malpka-sklep.pl/product.php?id_product=753808

tkzgeyx.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzień dobry :) Właśnie wróciłam z badań. Na szczęście nie było kolejki X) Wzięłam tabletkę na TSH i muszę tak czy siak odczekać pół godziny zanim zjem śniadanie, więc postanowiłam pochwalić się Wam brzuszkiem :) Od wczoraj mam nowy telefon i pstrykam zdjęcia :) Na tym w kadrze zmieścił się też nasz piesek.

http://pokazywarka.pl/bxw75e/ Zdjęcia

Ita, Niespodzianek:), kaarolaa, HANA, julianna, eforts, olcia23, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynka slodki brzus :) I piesio tez slodki :)

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka piekny malutki brzusio. ja nie pamietam juz kiedy taki mialam

furia tez mi sie bardzo podoba ten czarny z pomaranczowa rama. cena tez mi sie podoba:P

Furia lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny brzus.

Dziewczyny ja dopiero się obudzilam :D mimp upalu dobrze mi się spalo...
    Ja tez mam wizyte 24ego ;) na 15.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wózki na razie nie patrzę, bo prawdopodobnie dostanę od bratowej :) Smutno byłoby nakręcić się na coś i nie kupić.

Mój brzuszek dziękuje ^^

Milatka :) lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka to sobie pospalas ja dzis wstalam o 6 bo moje dziecko wczoraj przekulo sobie uszy i dzis chciala byc pierwsza w przedszkolu i pokazywac wszystkim kolczyki a ja ledwo co na oczy patrze

• Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Jedynka - jak na 16 ty tydzien to sporego masz brzuszka :) ja koncze 18ty tydzien, ale mam chyba mniejszego:( podobno to dlatego ze mam długa talie;P

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    lola ja czuję tylko takie śmieszne pukanie, a jak kot mi ugniecie brzuch to czasem takie falowanie (jakby maluch starał się zepchnąć kota :D)

To ja przed wami dziewczyny wizytuję, bo już 22 lipca :D Będziemy mieli prezent na rocznice ślubu <3
    heh ja też wtedy wizytuje, w dodatku w moje imieniny:D:D:D;

Ita lubi tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ