Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia oo to długo. Ja w sumie jak teraz w czw pójdę do ginka pryw. to dopiero się zobaczymy 20.05 na badaniu genetycznym ale poniewaz do końca miesiąca ze szpitala kazali mi chodzic na usg co 7 dni, to pozapisywałam sie na nfz jeszcze w 2 miejsca (i tak potrzebuję skierowania na badania, a jak w 1 mi nie dadzą, to w drugim dostane ) 29.04 i jeszcze 7.05, bo za tydzień nie mam jak, od razu też sprawdze który lekarz lepszy i wybiore jednego, bo chce miec 1 na nfz i 1 prywatnego.
orientujesz się kochana czy na polnej robią ten odczyn wassermanna czy jakoś tak? bo przzeglądam ich cennik i nie ma o tym info, a lekarz mi takie bad. zapisał... więc jak mi na nfz tego inny nie zapisze, to będę musiała zrobić prywatnie. Tylko pytanie gdzie?
Kurcze znowu mnie pryszczami wysypałoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:09
-
ja jak nastolatka wygladam tak mnie wywalilo na twarzy i plecach Moja lekarka usg dopochwowe robi na kazdej wizycie do konca ciazy a przez brzuch tylko 3 razy, chyba ze ie 85eu zaplaci to ma sie na kazdej wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:13
-
Milcia wrote:Ja mam kolejną wizytę 13 maja... Miesiąc czasu...
to normalne na tym etapie ciąży ja też mam wizytę 20 maja dopiero 5 tygodni
jakby się działo coś niepokojącego to mam dzwonić i przyjechać
Dziewczyny ja tak myślę o waszych pomyslach, żeby mieć jednego lekarza prywatnego i na nfz.... nie wiem czy się powinno tak dużo grzebać przy fasolkach i robić jm tyle usg co chwilę.... może się zastanówcie i jednak się zdecydujcie na jednego?
tak tylko głośno myślę
oczywiście niektóre z nas mają wskazania na usg co 7 dni i to rozumiem, ale nie wiem czy jeśli nie ma wskazań lekarskich to trzeba tak do dwóch lekarzy chodzić....aga.just, aniar lubią tę wiadomość
-
Furia wrote:Ewelcia tak naprade czasem w 5tc cale pecherzyka nie widac wiec spokojnie. Trzeba miec nadzieje.
Test owulacyjny wyszedł pozytywnie w 15dc, a w 16dc był wyraźny skok temperatury natomiast test już wyszedł wtedy negatywnie. Kolejny skok był w 25dc ale wtedy już test ciążowy był pozytywny więc owulka nie mogła mi się dużo przesunąć bo w takim wypadku w 25dc nie byłoby pozytywnego testu ciążowego -
CZEMU SŁUŻY BADANIE?
Badanie służy do wykrywania w surowicy krwi obecności przeciwciał świadczących o zakażeniu lub przebytej infekcji kiłowej.
WSKAZANIA DO WYKONANIA BADANIA
Badania profilaktyczne w kierunku kiły.
Rozpoznanie kiły.
Kontrolowanie procesu leczenia kiły.
Badanie może być wykonane bez zlecenia lekarza
i znalazlam w cenniku w internecie :
Odczyn Wassermana (USR) w surowicy
17,00,-
-
No i mam wyniki posiewu:
1 Candida spp. POJEDYNCZE
2 Enterococcus spp. POJEDYNCZE
3 Escherichia coli LICZNE
Jestem załamana... Skąd to się dziadostwo bierze.. Przecież człowiek dba o higienę. Wcześniej był paciorkowiec, krem dopochwowy podziałał na niego, ale pojawiło się coś innego. Już wysłałam maila z pełnym wynikiem do gin. Pewnie znowu jakiś antybiotyk mi zapisze. -
karola88 wrote:Milcia kurcze a co lekarka na to ze tak cie co chwile cos lapie
Jak u niej byłam pierwszy raz, to powiedziałam, że co chwile mi nawracają infekcje i dlatego wzięła posiew. Okazał się paciorkowiec. Dała Dalacin krem dopochwowy strasznie drogi. Poskutkowało. W niedzielę na wizycie pobrała kolejny na skontrolowanie, czy już nie ma tej bakterii i wyszła następna. Ogólnie ona mi powiedziała, że zazwyczaj lekarze zlecają posiewy dopiero jak się coś zaczyna dziać i wtedy leczą dopiero. A u mnie jest odwrotnie, bo wie, że wcześniej coś się działo i teraz pod kontrolą to będziemy mieć. Tak czy inaczej ciągle coś.