Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia oo to długo. Ja w sumie jak teraz w czw pójdę do ginka pryw. to dopiero się zobaczymy 20.05 na badaniu genetycznym
ale poniewaz do końca miesiąca ze szpitala kazali mi chodzic na usg co 7 dni, to pozapisywałam sie na nfz jeszcze w 2 miejsca (i tak potrzebuję skierowania na badania, a jak w 1 mi nie dadzą, to w drugim dostane
) 29.04 i jeszcze 7.05, bo za tydzień nie mam jak, od razu też sprawdze który lekarz lepszy i wybiore jednego, bo chce miec 1 na nfz i 1 prywatnego. 
orientujesz się kochana czy na polnej robią ten odczyn wassermanna czy jakoś tak? bo przzeglądam ich cennik i nie ma o tym info, a lekarz mi takie bad. zapisał... więc jak mi na nfz tego inny nie zapisze, to będę musiała zrobić prywatnie. Tylko pytanie gdzie?
Kurcze znowu mnie pryszczami wysypało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:09
-
ja jak nastolatka wygladam tak mnie wywalilo na twarzy i plecach
Moja lekarka usg dopochwowe robi na kazdej wizycie do konca ciazy a przez brzuch tylko 3 razy, chyba ze ie 85eu zaplaci to ma sie na kazdej wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:13
-
Milcia wrote:Ja mam kolejną wizytę 13 maja... Miesiąc czasu...
to normalne na tym etapie ciąży
ja też mam wizytę 20 maja dopiero
5 tygodni 
jakby się działo coś niepokojącego to mam dzwonić i przyjechać
Dziewczyny ja tak myślę o waszych pomyslach, żeby mieć jednego lekarza prywatnego i na nfz.... nie wiem czy się powinno tak dużo grzebać przy fasolkach i robić jm tyle usg co chwilę.... może się zastanówcie i jednak się zdecydujcie na jednego?
tak tylko głośno myślę
oczywiście niektóre z nas mają wskazania na usg co 7 dni i to rozumiem, ale nie wiem czy jeśli nie ma wskazań lekarskich to trzeba tak do dwóch lekarzy chodzić....
aga.just, aniar lubią tę wiadomość
-
Furia wrote:Ewelcia tak naprade czasem w 5tc cale pecherzyka nie widac wiec spokojnie. Trzeba miec nadzieje.
Test owulacyjny wyszedł pozytywnie w 15dc, a w 16dc był wyraźny skok temperatury natomiast test już wyszedł wtedy negatywnie. Kolejny skok był w 25dc ale wtedy już test ciążowy był pozytywny więc owulka nie mogła mi się dużo przesunąć bo w takim wypadku w 25dc nie byłoby pozytywnego testu ciążowego -
CZEMU SŁUŻY BADANIE?
Badanie służy do wykrywania w surowicy krwi obecności przeciwciał świadczących o zakażeniu lub przebytej infekcji kiłowej.
WSKAZANIA DO WYKONANIA BADANIA
Badania profilaktyczne w kierunku kiły.
Rozpoznanie kiły.
Kontrolowanie procesu leczenia kiły.
Badanie może być wykonane bez zlecenia lekarza
i znalazlam w cenniku w internecie :
Odczyn Wassermana (USR) w surowicy
17,00,-
-
No i mam wyniki posiewu:
1 Candida spp. POJEDYNCZE
2 Enterococcus spp. POJEDYNCZE
3 Escherichia coli LICZNE
Jestem załamana... Skąd to się dziadostwo bierze.. Przecież człowiek dba o higienę. Wcześniej był paciorkowiec, krem dopochwowy podziałał na niego, ale pojawiło się coś innego. Już wysłałam maila z pełnym wynikiem do gin. Pewnie znowu jakiś antybiotyk mi zapisze. -
karola88 wrote:Milcia kurcze a co lekarka na to ze tak cie co chwile cos lapie
Jak u niej byłam pierwszy raz, to powiedziałam, że co chwile mi nawracają infekcje i dlatego wzięła posiew. Okazał się paciorkowiec. Dała Dalacin krem dopochwowy strasznie drogi. Poskutkowało. W niedzielę na wizycie pobrała kolejny na skontrolowanie, czy już nie ma tej bakterii i wyszła następna. Ogólnie ona mi powiedziała, że zazwyczaj lekarze zlecają posiewy dopiero jak się coś zaczyna dziać i wtedy leczą dopiero. A u mnie jest odwrotnie, bo wie, że wcześniej coś się działo i teraz pod kontrolą to będziemy mieć. Tak czy inaczej ciągle coś.

i sie poplakalam