WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn myślę, żebyś natychmiast przestała robić bety... beta przestaje szybko przyrastać im wyższa ciąża tym wolniej przyrasta, aż w końcu przestaje rosnąć wogóle... czekaj na wizytę, a jeśli coś Cię niepokoi to śmigaj do lekarza, a nie szukaj po internecie.....

furia Ci napisała jesteś w normie, więc nie panikuj.... ja Ci zabraniam panikować, a tym bardziej odejść Ci stąd przed porodem ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiaro nie mam firmy, nikt mi nie płaci, nie douluję, o douli było przy okazji, nie moja wina ze to forum rozdrobnilo sie na każdy miesiac porodowy, kiedys tak nie było, był jeden wątek na kazdy trymestr. Moj bład ze wyskoczyłam z tym na szybciocha i z dupy franc, i to to was zdenwerwowalo a niekoniecznie sama tresc.

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte

Furia, Kasandra, Ewelcia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka, będziemy trzymać!!

Suzzy Lee - wpadasz na różne obce wątki, wyskakujesz z tematami kompletnie nie związanymi z tym o czym my tu rozmawiamy i dziwisz się, że komuś to się nie podoba?:/ My tu sie póki co modlimy żeby do tego porodu dotrwać!!!

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

super, że masz wizytę jutro uspokoisz się zobaczysz :) wszystko będzie pięknie i ok :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i ja z badań też mam odczyn wasermanna czy jak mu tam USR w każdym razie :) jest to obowiązkowe badanie kiedy się jest w ciąży do wykonania około 10 tygodnia :)

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

Kochana wiem co czujesz bo u mnie przyrost bety też był za niski:/ Ja dalej jestem w zawieszeniu bo pęcherzyk był ale nie wiadomo jak będzie długo i czy się rozwija :/

Trzymam kciuki, mam nadzieję że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie i absolutnie się na razie nie żegnaj! :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a jaki mialas przyrost po jakim czasie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wizyty? Mi gin przepisała dwa leki doustne i jeden dopochwowy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny boli mnie ząb :( coś się ukruszyło, pewnie w srodku mega dziura..
    kurcze, dlaczego teraz..wwwrrr

nie będę mogła znieczulenia miejscowego , prawda? :(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    aaa dziewczyny boli mnie ząb :( coś się ukruszyło, pewnie w srodku mega dziura..
    kurcze, dlaczego teraz..wwwrrr

nie będę mogła znieczulenia miejscowego , prawda? :(

Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.

Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piątek mam wizytę u gina. Od soboty nic a nic mnie nie boli. Nawet zapominam że w ciąży jestem. Powiedzcie mi że to normalne. I nie żygam, nie mam mdłości.

Kasandra lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.

Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała.
    tak, oczywiście że powiem o ciąży. Lecę jutro z samego rana,ciekawe czy uda mi się wbić w kolejkę ..

laktovaginal też stosowałam. Wszystko było ok i nic się nie przyplątywało.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy :)
    Bursztynka- dzięki!! Pocieszyłaś mnie:)
    Choc rzeczywiście obawiam sie że będzie do kanałowego , kiedyś miałam podobną historię i tak sie skończyło.
    Poczytałam juz troszkę, może uda się wypełnić ten ząb,w razie wizji kanałowego, i załatać później..

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka- jeszcze odnośnie objawów: mnie też nic szczególnego nie dolega, piersi jedynie, a jak wiesz z maluszkiem u mnie wsio ok! Będzie dobrze! Trzymam kciuki za piątek!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ewelcia a jaki mialas przyrost po jakim czasie?
    36% po 48h pierwszy przyrost prawidłowy nawet wyższy po ponad 100% a drugi dupa :/

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola nic Cię tam w brzuszku nie kłuje, szczypie i nie ciągnie? Pierwszy raz w ciąży jestem i nie wiem jak powinno być :) Mama jedna i druga się pytają czy rzygam. No kurcze chyba nie jest to obowiązkowe...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, ja póki co też nie rzygam. Ale rano jak się obudzę, to zawsze mi niedobrze. na szczęście szybko przechodzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozwoliłam sobie dodać do naszej listy jeszcze kolumnę z naszym wiekiem. Jak komuś to nie odpowiada, to można usunąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ