Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka_shn myślę, żebyś natychmiast przestała robić bety... beta przestaje szybko przyrastać im wyższa ciąża tym wolniej przyrasta, aż w końcu przestaje rosnąć wogóle... czekaj na wizytę, a jeśli coś Cię niepokoi to śmigaj do lekarza, a nie szukaj po internecie.....
furia Ci napisała jesteś w normie, więc nie panikuj.... ja Ci zabraniam panikować, a tym bardziej odejść Ci stąd przed porodem -
nick nieaktualnyKiaro nie mam firmy, nikt mi nie płaci, nie douluję, o douli było przy okazji, nie moja wina ze to forum rozdrobnilo sie na każdy miesiac porodowy, kiedys tak nie było, był jeden wątek na kazdy trymestr. Moj bład ze wyskoczyłam z tym na szybciocha i z dupy franc, i to to was zdenwerwowalo a niekoniecznie sama tresc.
-
nick nieaktualnyewelinka, będziemy trzymać!!
Suzzy Lee - wpadasz na różne obce wątki, wyskakujesz z tematami kompletnie nie związanymi z tym o czym my tu rozmawiamy i dziwisz się, że komuś to się nie podoba? My tu sie póki co modlimy żeby do tego porodu dotrwać!!! -
ewelinka_shn wrote:Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte
Kochana wiem co czujesz bo u mnie przyrost bety też był za niski:/ Ja dalej jestem w zawieszeniu bo pęcherzyk był ale nie wiadomo jak będzie długo i czy się rozwija
Trzymam kciuki, mam nadzieję że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie i absolutnie się na razie nie żegnaj! -
lolaliciouse wrote:aaa dziewczyny boli mnie ząb coś się ukruszyło, pewnie w srodku mega dziura..
kurcze, dlaczego teraz..wwwrrr
nie będę mogła znieczulenia miejscowego , prawda?
Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.
Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała. -
Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy
-
aniar wrote:Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.
Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała.
laktovaginal też stosowałam. Wszystko było ok i nic się nie przyplątywało. -
Bursztynka wrote:Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy
Choc rzeczywiście obawiam sie że będzie do kanałowego , kiedyś miałam podobną historię i tak sie skończyło.
Poczytałam juz troszkę, może uda się wypełnić ten ząb,w razie wizji kanałowego, i załatać później..