X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn myślę, żebyś natychmiast przestała robić bety... beta przestaje szybko przyrastać im wyższa ciąża tym wolniej przyrasta, aż w końcu przestaje rosnąć wogóle... czekaj na wizytę, a jeśli coś Cię niepokoi to śmigaj do lekarza, a nie szukaj po internecie.....

furia Ci napisała jesteś w normie, więc nie panikuj.... ja Ci zabraniam panikować, a tym bardziej odejść Ci stąd przed porodem ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiaro nie mam firmy, nikt mi nie płaci, nie douluję, o douli było przy okazji, nie moja wina ze to forum rozdrobnilo sie na każdy miesiac porodowy, kiedys tak nie było, był jeden wątek na kazdy trymestr. Moj bład ze wyskoczyłam z tym na szybciocha i z dupy franc, i to to was zdenwerwowalo a niekoniecznie sama tresc.

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte

Furia, Kasandra, Ewelcia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka, będziemy trzymać!!

Suzzy Lee - wpadasz na różne obce wątki, wyskakujesz z tematami kompletnie nie związanymi z tym o czym my tu rozmawiamy i dziwisz się, że komuś to się nie podoba?:/ My tu sie póki co modlimy żeby do tego porodu dotrwać!!!

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

super, że masz wizytę jutro uspokoisz się zobaczysz :) wszystko będzie pięknie i ok :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i ja z badań też mam odczyn wasermanna czy jak mu tam USR w każdym razie :) jest to obowiązkowe badanie kiedy się jest w ciąży do wykonania około 10 tygodnia :)

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

Kochana wiem co czujesz bo u mnie przyrost bety też był za niski:/ Ja dalej jestem w zawieszeniu bo pęcherzyk był ale nie wiadomo jak będzie długo i czy się rozwija :/

Trzymam kciuki, mam nadzieję że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie i absolutnie się na razie nie żegnaj! :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a jaki mialas przyrost po jakim czasie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wizyty? Mi gin przepisała dwa leki doustne i jeden dopochwowy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny boli mnie ząb :( coś się ukruszyło, pewnie w srodku mega dziura..
    kurcze, dlaczego teraz..wwwrrr

nie będę mogła znieczulenia miejscowego , prawda? :(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    aaa dziewczyny boli mnie ząb :( coś się ukruszyło, pewnie w srodku mega dziura..
    kurcze, dlaczego teraz..wwwrrr

nie będę mogła znieczulenia miejscowego , prawda? :(

Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.

Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piątek mam wizytę u gina. Od soboty nic a nic mnie nie boli. Nawet zapominam że w ciąży jestem. Powiedzcie mi że to normalne. I nie żygam, nie mam mdłości.

Kasandra lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Chyba nie będzie mogła, albo dostaniesz jakies inne, ważne żebyś koniecznie powiedziała dentyście że jesteś w ciąży.

Co do łapanych infekcji ja nic nie złapałam, ale gin badał ph i mu się nie spodobało i biore laktovaginal- właśnie po to żeby przywrócić odpowiednie pH i żeby infekcja się nie przyplątała.
    tak, oczywiście że powiem o ciąży. Lecę jutro z samego rana,ciekawe czy uda mi się wbić w kolejkę ..

laktovaginal też stosowałam. Wszystko było ok i nic się nie przyplątywało.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lola, ja byłam naprawić ząbka i też się bałam że nie będzie znieczulenia. Jest takie specjalne ciążowe znieczulenie. I ono nawet jest fajniejsze, bo nie daje takiego uczucia odrętwienia całego polika. Oby tylko nie okazało się że kanałowo, bo z tym to najlepiej czekać do końca ciąży albo chociaż do II trymestru, bo trzeba zdjęcie RTG zrobić. Ja mam takiego zęba i mam nadzieje że się nie aktywuje teraz. Dobrze też jakbyś miała ze sobą na wizytę jakieś poprzednie zdjęcie paszczy :)
    Bursztynka- dzięki!! Pocieszyłaś mnie:)
    Choc rzeczywiście obawiam sie że będzie do kanałowego , kiedyś miałam podobną historię i tak sie skończyło.
    Poczytałam juz troszkę, może uda się wypełnić ten ząb,w razie wizji kanałowego, i załatać później..

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka- jeszcze odnośnie objawów: mnie też nic szczególnego nie dolega, piersi jedynie, a jak wiesz z maluszkiem u mnie wsio ok! Będzie dobrze! Trzymam kciuki za piątek!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ewelcia a jaki mialas przyrost po jakim czasie?
    36% po 48h pierwszy przyrost prawidłowy nawet wyższy po ponad 100% a drugi dupa :/

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola nic Cię tam w brzuszku nie kłuje, szczypie i nie ciągnie? Pierwszy raz w ciąży jestem i nie wiem jak powinno być :) Mama jedna i druga się pytają czy rzygam. No kurcze chyba nie jest to obowiązkowe...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, ja póki co też nie rzygam. Ale rano jak się obudzę, to zawsze mi niedobrze. na szczęście szybko przechodzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozwoliłam sobie dodać do naszej listy jeszcze kolumnę z naszym wiekiem. Jak komuś to nie odpowiada, to można usunąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ