X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Dziewczyny w piątek mam wizytę u gina. Od soboty nic a nic mnie nie boli. Nawet zapominam że w ciąży jestem. Powiedzcie mi że to normalne. I nie żygam, nie mam mdłości.

bursztynka ja też tak mam :) wszystko jest ok, a niektóre z nas po prostu bardzo dobrze znoszą ciążę :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lola nic Cię tam w brzuszku nie kłuje, szczypie i nie ciągnie? Pierwszy raz w ciąży jestem i nie wiem jak powinno być :) Mama jedna i druga się pytają czy rzygam. No kurcze chyba nie jest to obowiązkowe...

nie jest :) ja już mam 2 ciąże za sobą jestem w trzeciej i ani razu nie wymiotowałam nawet za bardzo mdłości nie miałam ;) a z moją fasolinką wszystko dobrze :)

qbxwkvq.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, wiedziałam że można na was liczyć :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka-Tak jak pisze Kas-nic mi nie dolega, w poprzedniej ciązy tak samo.
    Czasem zrobi się mdło, alebo poczuję zgagę. tyle.
    W poprzedniej ciąży rzygłam tylko raz ;)Po ciastku z kremem fuuu

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem już nie badalas bety po tym malym wyniku?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka nie stersuj się, bo wg kalkulatora który podesłała Ci Furia jesteś jak najbardziej w normie... nie schizuj się Dziewczyno, ja wiem że się martwisz, ale jutro masz wizytę, która na pewno Cię uspokoi :) a ile dni jesteś po owu, bo sama Cię chciałam sprawdzić na kalkulatorze i tak na oko wpisałam, że 21 dni po owu, wyliczyłam na podstawie moich dni i naszych terminów porodu ;) i mi też wyszło, że jesteś w normie....

qbxwkvq.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAS wlasnie wg ovufriend owu mialam 18 marca A mi sie wydaje ze 25... bo wtedy byl wiekszy skok tempki... no i beta wyszla 4 kwietnia 84.05 wiec to znowu wskazuje ze owu raczej byla 25 marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:34

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie objawy ze od tygodnia wymiotuje 20 razy na dobe. W poludnie mam przerwe od 12-16.00 i wciskam w siebie jedzenie. Wiecej objawow brak, zadnych kuc podbrzusza, i humorkow
    i innych ;)
    Trzymam kciuki dziewcYny za bety i wizyty :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wpisuje dane w kalkulator to kreseczka moja zielona jest nad granicą max ale jest napisane Lover than normal... jedno wyklucza drugie albo ja czegoś nie rozumiem

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ewelinka mniej więcej wpisałam dobrą ilość dni po owu, a tal naprawdę skoro owu wyliczył Ci wcześniej to tak naprawdę i tak nic nie zmienia, bo tak jak mówię im wyższa ciąża tym beta przyrasta wolniej, więc nie masz się czym martwić.... spokojnie spokojnie :) patrzyłaś na ten kalkulator ?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie dane ty wpisujesz, bo ja moja droga jak wpisuje, że owu była 21 dni temu i jest 60 godzin między wynikami to mi wychodzi, że jesteś doskonale pomiędzy średnią, a maksem

qbxwkvq.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest 120 godz miedzy wynikami. Pierwszy 11.04 a drugi 16.04

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywlekłam chyba infekcję z basenu. Na śmierć zapomniałam, że coś mogę przynieść i że lepiej z tego powodu nie iść na basen. Piecze mnie i swędzi. Jutro mam wizytę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana, 20 razy na dobę? na pewno? Kochana, musisz iśc do gina, bo z wymiotami takimi jak Ty podajesz trafia się do szpitala przez to, że robia się niedobory elektrolitów poważne i odwodnienie organizmu. I duuuuuuuuuuuuzo pij wody

Milcia, częśc dziewczyn nawet nie uzupełniła terminu wizyt...
    a jakie leki dostałaś?

Ja dziś wymioty jakimś cudem powstrzymałam, różne cuda robiłam żeby to zrobic i później cały dzień żałowałam, bo tak to sobie zwrócę te 4x i o 13 mam w miarę spokój, a dziś do 17 męczyłam się z ogromnymi mdłościami i żołądek jedzenia za bardzo nie przyjmował :/
    Jutro idę do gina to zapytam go czy sa jeszcze jakieś inne sposoby na to.

no i tak mnie brzuch na @ potwornie bolał, zadzwoniłam do ginka, dostałam pozwolenie na wzięcie 1 no spy i rozkaz pójścia spać. Tak zrobiłam i pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:50

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczelebele ale numer ja bez kalkulator to jak ślepa jestem ;) już patrzę :)

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka_shn ja przestałam robić betę, mam z tyłu głowy że przyrosło mniej. Pójdziesz jutro do gin to zobaczysz że wszystko jest ok :)

Ja czekam bo u mnie młodszy wiek ciąży więc i tak nic sensownego nie zobaczyłam :/ Jutro też chyba idę do gin bo te moje dziwne plamienia nie dają mi spokoju, normalnie to wygląda jakby coś mi gnijącego z brzucha wypływało :/

• kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test pozytywny, mogę dołączyć?

Ewelcia, Marimiko, Ita, aniar, HANA, Magdalenna lubią tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz widzę, ale nadal jesteś powyżej średniej :) nie martw się i Kochana jutro zobaczysz, że wszystko gra i Fasolinka rośnie :)

ja Wam zabraniam te bety robić... chcecie je do końca ciąży robić?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaiic zapraszamy :) i witamy :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna a gdzie ty jesteś po tej wizycie ?

Ewelcia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ