WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Dziewczyny w piątek mam wizytę u gina. Od soboty nic a nic mnie nie boli. Nawet zapominam że w ciąży jestem. Powiedzcie mi że to normalne. I nie żygam, nie mam mdłości.

bursztynka ja też tak mam :) wszystko jest ok, a niektóre z nas po prostu bardzo dobrze znoszą ciążę :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lola nic Cię tam w brzuszku nie kłuje, szczypie i nie ciągnie? Pierwszy raz w ciąży jestem i nie wiem jak powinno być :) Mama jedna i druga się pytają czy rzygam. No kurcze chyba nie jest to obowiązkowe...

nie jest :) ja już mam 2 ciąże za sobą jestem w trzeciej i ani razu nie wymiotowałam nawet za bardzo mdłości nie miałam ;) a z moją fasolinką wszystko dobrze :)

qbxwkvq.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, wiedziałam że można na was liczyć :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka-Tak jak pisze Kas-nic mi nie dolega, w poprzedniej ciązy tak samo.
    Czasem zrobi się mdło, alebo poczuję zgagę. tyle.
    W poprzedniej ciąży rzygłam tylko raz ;)Po ciastku z kremem fuuu

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem już nie badalas bety po tym malym wyniku?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka nie stersuj się, bo wg kalkulatora który podesłała Ci Furia jesteś jak najbardziej w normie... nie schizuj się Dziewczyno, ja wiem że się martwisz, ale jutro masz wizytę, która na pewno Cię uspokoi :) a ile dni jesteś po owu, bo sama Cię chciałam sprawdzić na kalkulatorze i tak na oko wpisałam, że 21 dni po owu, wyliczyłam na podstawie moich dni i naszych terminów porodu ;) i mi też wyszło, że jesteś w normie....

qbxwkvq.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAS wlasnie wg ovufriend owu mialam 18 marca A mi sie wydaje ze 25... bo wtedy byl wiekszy skok tempki... no i beta wyszla 4 kwietnia 84.05 wiec to znowu wskazuje ze owu raczej byla 25 marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:34

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie objawy ze od tygodnia wymiotuje 20 razy na dobe. W poludnie mam przerwe od 12-16.00 i wciskam w siebie jedzenie. Wiecej objawow brak, zadnych kuc podbrzusza, i humorkow
    i innych ;)
    Trzymam kciuki dziewcYny za bety i wizyty :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wpisuje dane w kalkulator to kreseczka moja zielona jest nad granicą max ale jest napisane Lover than normal... jedno wyklucza drugie albo ja czegoś nie rozumiem

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ewelinka mniej więcej wpisałam dobrą ilość dni po owu, a tal naprawdę skoro owu wyliczył Ci wcześniej to tak naprawdę i tak nic nie zmienia, bo tak jak mówię im wyższa ciąża tym beta przyrasta wolniej, więc nie masz się czym martwić.... spokojnie spokojnie :) patrzyłaś na ten kalkulator ?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie dane ty wpisujesz, bo ja moja droga jak wpisuje, że owu była 21 dni temu i jest 60 godzin między wynikami to mi wychodzi, że jesteś doskonale pomiędzy średnią, a maksem

qbxwkvq.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest 120 godz miedzy wynikami. Pierwszy 11.04 a drugi 16.04

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywlekłam chyba infekcję z basenu. Na śmierć zapomniałam, że coś mogę przynieść i że lepiej z tego powodu nie iść na basen. Piecze mnie i swędzi. Jutro mam wizytę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana, 20 razy na dobę? na pewno? Kochana, musisz iśc do gina, bo z wymiotami takimi jak Ty podajesz trafia się do szpitala przez to, że robia się niedobory elektrolitów poważne i odwodnienie organizmu. I duuuuuuuuuuuuzo pij wody

Milcia, częśc dziewczyn nawet nie uzupełniła terminu wizyt...
    a jakie leki dostałaś?

Ja dziś wymioty jakimś cudem powstrzymałam, różne cuda robiłam żeby to zrobic i później cały dzień żałowałam, bo tak to sobie zwrócę te 4x i o 13 mam w miarę spokój, a dziś do 17 męczyłam się z ogromnymi mdłościami i żołądek jedzenia za bardzo nie przyjmował :/
    Jutro idę do gina to zapytam go czy sa jeszcze jakieś inne sposoby na to.

no i tak mnie brzuch na @ potwornie bolał, zadzwoniłam do ginka, dostałam pozwolenie na wzięcie 1 no spy i rozkaz pójścia spać. Tak zrobiłam i pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:50

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczelebele ale numer ja bez kalkulator to jak ślepa jestem ;) już patrzę :)

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka_shn ja przestałam robić betę, mam z tyłu głowy że przyrosło mniej. Pójdziesz jutro do gin to zobaczysz że wszystko jest ok :)

Ja czekam bo u mnie młodszy wiek ciąży więc i tak nic sensownego nie zobaczyłam :/ Jutro też chyba idę do gin bo te moje dziwne plamienia nie dają mi spokoju, normalnie to wygląda jakby coś mi gnijącego z brzucha wypływało :/

• kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test pozytywny, mogę dołączyć?

Ewelcia, Marimiko, Ita, aniar, HANA, Magdalenna lubią tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz widzę, ale nadal jesteś powyżej średniej :) nie martw się i Kochana jutro zobaczysz, że wszystko gra i Fasolinka rośnie :)

ja Wam zabraniam te bety robić... chcecie je do końca ciąży robić?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaiic zapraszamy :) i witamy :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna a gdzie ty jesteś po tej wizycie ?

Ewelcia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ