Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita gratuluję wytrwałych plemników- wiedziały, że trzeba czekać, albo gin się pomylił ważne, że jest serducho
Ita lubi tę wiadomość
-
No to i ja zamieszczam moją fasolinke
http://wrzucaj.net/images/2014/04/17/1397716781628.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 08:47
Kasandra, aga.just, Ita, aniar, HANA, Marimiko, Magdalenna, Kiara, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dziewczyny super wiadomości i piękne prześliczne fasolki
Ja za 24 h będę wiedzieć co i jak...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&
Witam nowe Mamuśki20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Mam pytanie czy któraś z Was też to miała. Wczoraj złapał mnie taki ból w kości ogonowej, że nie mogłam wstać, o chodzeniu nie było mowy. Potem nie mogłam w ogóle stanąć na prawej nodze, bo tak ból promieniował. Na koniec doszły ostre bóle jajników, że aż usiąść musiałam. Wczoraj był pogrzeb babci i ogólnie dużo chodzenia i to zapewne przez to, czy mogę poczekać do wizyty u gina do środy?
Nie wiem co robić, krwawienia nie było i dzisiaj już jest lepiej.... -
jak dużo chodziłaś to normalne jeżeli jest już lepiej to bym nie panikowała ale dla spokojności zadzwoń do lekarza i się upewnij . Myślę że to nic groźnego po prostu dzidziuś miał dość chodzenia i zmusił Cię do siedzenia
aniar lubi tę wiadomość
-
dynamiczna - piękna fasolka:)
Trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Dziś policzylam sobie ile musiałabym zapłacić za badania które zlecił mi gin i zalamalam się..(ok 400 zl) więc zaczęłam rozważać pójście do lekarza na nfz.....czy któraś z kobitek jest z trójmiasta i mogłaby mi kogoś polecic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:58
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Witam, jestem przyszłą mamą grudniową Chciałabym dołączyć do Was. Ostatnią miesiączkę miałam 12 marca więc wychodzi teraz 5tc.Byłam we wtorek na USG bo nie mogłam się doczekać więc wkleję Wam zdjęcie mojego przyszłego Maluszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:02
Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja już w końcu jestem w domu i mogę sobie trochę odetchnąć. I zacznę nadrabiać zaległości tutaj. Dwa dni mnie nie było i ile miałam teraz czytania ;)Od razu gratuluję Wam Fasolek, śliczne. I witam nowe koleżanki, powodzenia na następnych wizytach.
My staraliśmy się stosunkowo krótko, bo od października, z czego to był mój drugi pełny cykl z ovu Jak widzę widzę Wasze Fasolinki, to już nie mogę się doczekać swojej wizyty. Zresztą nie tylko ja, bo jako że w święta by się raczej nie dało tej ciąży ukryć, to przekazaliśmy dziadkom radosne wieści Dzisiaj z tej okazji naciągnęłam teściową na podstawowe badania, to już na wizytę będę miała ze sobą cokolwiek.
Aniar wydaje mi się, że nie dość, że sporo się nachodziłaś, to jeszcze dodatkowo stres zrobił swoje. Jeśli się bardzo denerwujesz to może rzeczywiście lepiej idź do gina, albo chociaż zadzwoń. To Cię uspokoiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:04
-
nick nieaktualny
-
Marimiko a co on ci tam takiego zlecił że aż tyle to kosztuje ?
Spróbuj iść do ogólnego może część badań napisze Ci na skierowanie . Moja bratowa tak właśnie zrobiła
Mi na razie zlecił:
Grupa krwi
Morfologia
Badanie ogólne moczu
Poziom glukozy na czczo ( feee)
Odczyn Wassermanna
Przeciw ciała IgG i IgM Przeciw toksoplazmozie IgG IgM ( ale to niedawno robiłam więc pominę)
Pozim witaminy D3
TSH -
nick nieaktualnywilliams - gratuluję zdjęcia nie widać, nie wiem czy wklejałaś czy nie...
Magdalena - to faktycznie bardzo szybko wieści przekazaliście ale wiem, że taką wiadomośc ciężko zachować dla siebie jak się człowiek cieszy
i co oni na to?
Aniar - mysle, że to raczej wina wysiłku i stresu. Dziś najlepiej poleż duużo, żeby fasolka się nie buntowała, odpocznij sobieaniar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do ginów z Trójmiasta - ja pochodze stamtąd, ale obecnie mieszkam gdzie indziej. w gdańsku ponad 10 lat chodziłam do świetnego gina - dr Piotra Mielcarka, bardzo fajny i baardzo kompetentny facet, z ogromną wiedzą nabytą podczas licznych szkoleń i wyjazdów zagranicznych. Niestety nie wiem czy obecnie przyjmuje na NFZ (wiem, że wykłada cos na GUMedzie), ale na pewno prywatnie.
Zresztą ja właśnie z nim konsultowałam się dośc niedawno telefonicznie w jednej sprawie, bo jemu bardzo ufam a niestety z uwagi na miejsce zamieszkania już nie mogę do niego chodzić.
aaa i kiedyś przyjmowł na nfz w balti medzie, niestety wiem, że teraz już nie z uwagi na to, że sprzęt był kiepski i powiedział, że nie będzie tak ryzykować zdrowia pacjenetek i ich dzieci, dlatego odszedł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:19
-
Zlecił mi:
Morfologie
Badanie ogólne moczu
Grupę krwi
Glikemia na czczo
Tsh, ft4
Toxo igM, Toxo igG
Cmv igM, Cmv igG
Rub igG
Anty Hcv
Antygen Hbs
Antygen Hiv
Odczyn Usr
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kiara, ja na początku chciałam poczekać, ale po pierwsze mój mąż nawet nie chciał o tym słyszeć. Po drugie cała rodzina już od tak dawna wyczekuje wnuka (pierwszego), że są już bardzo wyczuleni na każdy objaw wczoraj zanim powiedzieliśmy moim rodzicom, tato zapytał czy wieczorem się z nimi piwa napiję i już po temacie ;)a już na pewno przez całe święta sami by się zorientowali, przestałam pić kawę, którą wcześniej spożywałam hektolitrami, nie piję a w święta zawsze jakaś naleweczka się znajdzie, itp. Gdyby nie to, jeszcze z miesiąc bym co najmniej poczekała.