X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna - tak, wiem o tym, dlatego napisałam, że ja miałam ze swoim problem, choć ewidentnie może wypisac te badania :/ i przedwczoraj właśnie pisałam, że jestem zła, iż zmieniłam niedawno rodzinnego, bo tamten by wypisał, a ten tylko odsyła to do gina, to do endo itd.
    Ja czuję wystarczające wsparcie w TŻcie, nie mam potrzeby dzielić się tym z kimś innym dodatkowo :)

magdalena - jak teściowe umieją trzymac język za zębami, to pewnie :) Moi niestety nie do końca :/ Wygadali się przypadkiem, ale ja wiedziałam, że tak będzie... powiedzieli ciotce TŻta, ona synowi, syn dziewczynie (a dziewczyna nas zna i mamy wspólnych znajomych tutaj, na razie do nich nie doszło, ale pewnie to kwestia czasu), ehh.. a prosiliśmy, żeby zachowali to dla siebie. Zła jestem na nich. Chcieli dobrze, ale jestem zła, bo kurcze tak się nie robi. Oni po prostu w życiu nie spotkali się z takimi problemami jak np. niepłodność, więc dla nich zachodzenie w ciążę i utrzymanie jej to jest coś bez wysiłkowego... nie wymagającego szczęścia...

właśnie - dziewczyny orientujecie się czy w danej przychodni można zmieniać lekarza prowadzącego? w takim sensie, że nie zużywając tego limitu 2 zmian lekarza w ciągu roku? Miesiąc temu zmieniłam rodzinnego, bo sie przeprowadzaliśmy w inną część miasta, niestety ten facet jest totalnie felerny... byłam tak 2x i za każdym razem wyszłam zła. 2 dni temu prosiłam o wypisanie sierowania na tsh,pokazałam moje stare wyniki, mówię, że teraz znowu gorzej się czuję, serce mi skacze, a ja tak mam jak znowu tsh skoczyło/zmalało i że chciałabym to skontrolowac. Na co on że proszę iść do endokrynologa i to z nim konsultować :| ja do niego, że nie mam tu endo, tylko gin-endo i wizytę za 1,5 miesiąca dopiero.. jak to powiedziałam mamie, to ona też się wkurzyła, bo mówi, że rodzinny ma obowiązek wypisac tsh przed wizytą u endokrynologa skoro coś się dzieje.
    Także chciałabym zmienić lekarza w tej przychodni na innego, ale nie tracąc tej szansy na nieodpłatną zmianę? (trzecia zmiana lekarza w ciągu roku to 80zł) U mojej mamy jest tak, że można mieć danego prowadzącego, ale chodzić do innych lekarzy w tej przychodzi, a u mnie tak nie można :/
    Jeszcze pomyślałam sobie, że mogłabym pójśc i wkręcić, że czuję się nieswojo, bo chce porozmawiać o pewnym problemie kobiecym, a ten lekarz to facet :P i że może wtedy by mnie do innego zapisały?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    A co Ci gin pow o terminie, czy ciąża młodsza przy tym pęcherzyku 0,64?

Ja wtedy byłam na izbie przyjęć w szpitalu, bo krwawienia dostałam. W opisie jest napisane, że wielkość i budowa macicy odpowiadają tygodniowi ciąży. A mój gin potem potwierdził wg ostatniej miesiączki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mogę się zapytać teściowej, ale to dopiero wieczorem jak wróci z pracy. Mnie się wydaje, że taka zmiana mimo wszystko wiąże się z koniecznością wypełnienia kolejnej deklaracji, bo liczy się zmiana lekarza, a nie przychodni. Ale widzę, że rzeczywiście masz podstawy do zmiany lekarza, tylko najpierw zorientuj się jak to wygląda w tej konkretnej przychodni, bo może być tak, ze wszyscy podobnie tam oszczędzają, a wtedy może lepiej poszukać całkiem innego ośrodka, w którym są trochę normalniejsi lekarze.

moni_1990 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo wybierz sobie taki dzień i taką godzinę, w której ten lekarz nie przyjmuje i może wtedy wpuszczą Cię do kogoś innego.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytuję:
    magdalena - jak teściowe umieją trzymac język za zębami, to pewnie :) Moi niestety nie do końca :/ Wygadali się przypadkiem, ale ja wiedziałam, że tak będzie... powiedzieli ciotce TŻta, ona synowi, syn dziewczynie (a dziewczyna nas zna i mamy wspólnych znajomych tutaj, na razie do nich nie doszło, ale pewnie to kwestia czasu), ehh.. a prosiliśmy, żeby zachowali to dla siebie. Zła jestem na nich. Chcieli dobrze, ale jestem zła, bo kurcze tak się nie robi. Oni po prostu w życiu nie spotkali się z takimi problemami jak np. niepłodność, więc dla nich zachodzenie w ciążę i utrzymanie jej to jest coś bez wysiłkowego... nie wymagającego szczęścia...

A z czym się wygadali Twoi teściowie bo nie zrozumiałam to powiedziałaś im o ciąży czy nie ?
    I jeszcze jedno pytanko bo nurtuje mnie ono rozwiń skrót TŻ bo ja za chiny nie umiem a już od kilku dni próbuję wpaść co oznacza TŻ wiem że chodzi o męza ale co znaczy TŻ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 11:15

Magdalenna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Towarzysz życia ;)

Magdalenna, Ewelcia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha :)

relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna - tak, powiedziałam im po wizycie seruduszkowej. Tak, jak pisałam. Niestety oni w mig wygadali wiadomość o ciaży dalej, co mi nie odpowiada.
    dokładnie - towarzysz życia :) tak się przyjęło na forach internetowych :)

magdalena - u mnie ta druga opcja nie przejdzie, bo słyszałam jak taka babka przyszła i dostała odp. że dzis nie ma już jej lekarza i ma przyjśc jutro od 8 do 13 będzie... trochę to chore..

co do wysokości macicy - ja się akurat w ten temat jeszcze nie zagłębiałam, ale u mnie gin ostatnio powiedział, że jest w połowie wysokości od spojenia łonowego do czegos tam :P

łeeee jak mnie mdli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:28

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja się zbieram na wizytę... proszę o kciuki.

Ita, Furia, lolaliciouse, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka trzymamy kciuki :)

mnie dzisiaj rano też mdliło teraz już troszkę lepiej :)

qbxwkvq.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ściskam mocno :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli rano już chyba od tygodnia. I mówiłam właśnie do M wczoraj że może być trudno zachować ciążę w tajemnicy jak podczas śniadania mnie zemdli albo nie daj Boże polecę przy wszystkich do toalety :D

Także zastanawiamy się czy jednak nie powiedzieć przynajmniej rodzicom, ale o tym zdecydujemy po jutrzejszej wizycie.

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po dentyście- w drugim centrum stomatologii zostałam przyjęta:) Dziurka zalepiona uff
    dostałam słabiutkie znieczulenie dziecięce ;)

Ja mam dziś słabszy dzień, ciągle chce mi się spaaaać, chodzę jak zombie, nic mi nie smakuje,mdło okropnie...

piszecie czy powiedziałyście juz o ciąży- ja najbliższym(wybranym), i przyjaciołom już tak:)

aniar lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już powiedzieliśmy.

Ale dzisiaj się trochę napracowałam. Ogarnęłam chatę i teraz leżę sobie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło mi się z Wami pożegnać - nie udało się kolejny raz:/

Trzymajcie się dziewczyny, niech Wasze maleństwa rosną zdrowe i silne a Wam życzę cudownego prezentu na święta :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Ewelcia :( powodzenia życzę :*

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie powiedzenia o ciąży to ja powiedziałam trzem przyjaciółkom z pracy,z którymi się trzymam. Wszystkie trzy wiedziały że się staramy, także uznałam że im powiem i że jak Bóg da- niedługo opuszczę ten korporacyjny kołchoz. ;) Wspierają mnie także w trudach wysiedzenia w pracy 8h przy biurku .. Po za tym wolałam by ktoś z pracy wiedział jakby coś się stało.

Do tej pory nikomu więcej nie powiedzieliśmy. Rodzicom planujemy powiedzieć w święta. Kierowniczce powiem na początku maja, żeby mogła się przygotować. Niech ta @ zna moje dobre serce;) choć pewnie i tego nie doceni. A co do pozostałych ludków: to podzieliłam ich na dwie grupy: najbliższym powiem po następnej wizycie u lekarza, która jest 14 stycznia (będzie to 10 tydzień), a tym inszym pipulom to po 12 tygodniu.

Choć tak naprawdę wszystko może się jeszcze zmienić, może ja zmienie zdanie - zobaczymy.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, bardzo mi przykro. Trzymaj się

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro, Ewelcia.Oby kolejny raz był tym najszczęśliwszym!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ