Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zjadłam obiad koło 18:00 i do tej pory mam mdłości. Po raz pierwszy tak długo i tak mocno. Leże sobie, bo boje się wstać by nie zwymiotować;/
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hej, ja dziś w pracy miałam trochę chodzenia i potem postalam trochę w kościele i od razu plecy się odzywają. Jakby mi ktoś szpilki wbijał. Może mam plecy zwalone bo pracuję 8h przy kompie?
Mdłości nie ma, ale za to nie ma mowy żebym wzięła do buzi ciasto
Gratuluję wizyt i zdjęć fasolkowych.
Ewelcia, znajdź dobrego endokrynologa. Dostaniesz odpowiednie leczenie i wtedy będziesz mieć bezpieczniejsze mieszkanko dla dzidzi. Nie masz raczej problemu z zajściem w ciążę więc tarczycę trzeba do pionu postawić i powinno być dobrze. Trzymaj się. -
Ewelcia bardzo mi przykro wierze ze tracisz na odpowiedniego specjsliste i jak wszystko się unormuje doczekawszy się największego skarbu20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Bursztynka na która masz jutro wizytę?
Namah witamy serdecznie
Ewelinka_shn bardzo się ciesze20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyJestem już Byliśmy jeszcze zjeść, bo mój brzuch dziś jedyne co tolerował to płatki z mlekiem i to w mini ilościach, dopiero po 20 zrobiło się lepiej, więc poszliśmy na obiad na wagę (jadłam rybkę, ryż i warzywa)
Moje maleństwo dzielnie rośnie, słyszeliśmy serduszko (ostatnio tylko widzieliśmy). Według wielkości pęcherzyka 7t2d czyli 3 dni do przodu (27,6mm), a według maluszka dokładnie nie wiadomo, bo się zbój przyczepił do ściany pęcherzyka ciążowego i do tego przywarł łebkiem do pęcherzyka żółtkowego, tak się układając bokiem, że nie było go prawie widać, tzn. było ale jakby nie w całości za jednym razem Gin tak zmierzył go na oko, ale mówił, że nie objął go całego - wyszło mu 6,21mm, czyli 6t3d, jednak twierdzi, że obciął go trochę i będzie minimum 6t5d, jak nie więcej, czyli tak jak jest według owulacji i moich obliczeń (według pomiarów czyli CGA był 6t6d, czyli 1 dzień do przodu) TP podsumowując według usg wychodzi na ten moment 5/6.12.2014.
Torbiele się ładnie zmniejszyły, jeszcze są, mam się oszczędzać mocno, wolno i niedużo chodzić, ale mogę trochę podreptać sobie np. właśnie na rynek czy maluśki spacer i nadal 0 seksu, ale gin mówi, że tylko do końca miesiąca.
Szyjka zamknięta, dużo śluzu. Wszystko gra.
aaa i powiedział, że niestety wyniki morfo są średnie (pewnie przez wymioty ) więc muszę wziąć kompleks witamin, bo poza witaminami zawierają też żelazo i jod, które są dla mnie ważne, a żelazo podawane osobno jest często źle tolerowane, więc lepiej spróbować tak, a jak to nic nie da, to je odstawimy i przerzucimy mnie na żelazo czyste. Aha i jak dalej będę wymiotować, to dostanę lek. Mam odstawić już wit. C (może powodować powstawanie nowych kamieni w nerkach - a ja mam moich już wystarczająco duzo), bo z moczu badanie jest takie prawie dobre już, więc tylko dobić tę bakterię żurawiną
Chciałam się umówić na genetyczne na 20.05, ale gin kazał przyjść jeszcze 30.04 na samo usg i do tej pory mam tylko tsh zrobić żebyśmy wiedzieli czy z kolei w tych witaminach jod nic nie zbroi przy mojej niedoczynności. Kazał kupić Prenatal Classic, bo mówi, że jest tani i dobry, polecany dla kobiet, które zwracają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 09:55
Kasandra, blue00, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNama tak się cieszę, że tu jesteś, udało Ci się
Ewelcia strasznie mi przykro Koniecznie ureguluj tę tarczycę! Przy starankach powinna być 1-1,5 tsh, ja też mam z nią problem, dlatego tak ważne jest byc pod kontrolą endokrynologa. Załatw to, dojdź do siebie i starajcie się znowu :* Jak to ogarniesz, to musi być dobrze! -
nick nieaktualnyMagdalena - nie, teraz jeszcze nie (zmieniałam 1x w tym roku), dopiero przy kolejnym razie, ale mówiłam, że nie chce po prostu tego zużywać, bo we wrześniu czeka nas kolejna przeprowadzka...
Dzięki za infoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:09