X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł:)

Pismak- wszystko będzie ok1 Wstydzioszek sie schował i tyle :) Na nast wizycie na pewno go zobaczysz !

Kaarolaa- witamy:)

Kiara - suuper, że wsio ok!Ciszę się razem z tb.
    Co do przezibienia- pamiętasz , 2 tyg temu byłam padnięta totalnie, więc tak-wapno+wit c + prenalen do ssania i w syropie, a na noc- miód,mleko i czosnek..dużo czosnku ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa witamy :)

Ewelcia tak bardzo, bardzo mi przykro, trzymam kciuki za kolejny raz!

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak mój uparciuch jakoś przy ścianie się chował, bo jak patrzę zdjęcia dziewczyn to jakiś fajny kształt, a mój tak przy granicy jakoś pozował :P

ps. Zapisałam się do gina na NFZ, żeby zwiększyć szansę na szpital w którym chce rodzić i jeśli coś działoby się z fasolką to mam darmową opiekę, bo zapewne wtedy abonament Luxmed mi tego nie pokryje

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Polecicie jakiegoś endo z Warszawy? Przeraża mnie myśl że teraz będę latami regulowała tarczycę, a latka lecą nieubłaganie :/
    Ewelcia a masz abonament w luxmedzie? Bo w ramach abonamentu to mogę polecić dr Nieżurawskiego. Ale jeżeli miałabyś płacić za wizytę to zdecydowanie lepiej pójść do instytutu rodziny. Dr. Katarzyna Jankowska - cudowny człowiek. Ja tam chodziłam do dr. Aleksandry Baryły i Radosława Maksyma i też mają rozsądne podejście - u mnie dopiero w instytucie wyregulowali mi TSH do poziomu poniżej 1,5.
    W razie czego chętnie odpowiem na priv na wszystkie pytania.

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - to znaaacznie przepłaciłaś za lutkę 100! Tu sobie sprawdz, zobacz że ona kosztuje 3,5zł jak jest na ryczałt: http://www.doz.pl/apteka/p66633-Luteina_100_mg_tabletki_dopochwowe_30_szt
    Albo Cię oskubali albo masz bardzo drogą aptekę :)

Marmiko - na pewno zoabczysz na stępnym razem, na razie to jeszcze wcześnie i nie musiał jeszcze być widoczny, także się nie martw :)

karola - cieszę się, że szykuje się tu kolejna mama :)

Ewelcia - kochana, tarczycę reguluje się dość szybko, bo wyników nie masz aż takich złych, naprawdę! :) Trzeba tylko pogodzić się z tym, że są to leki do końca życia. Kwestia wstawienia odpowiednich leków. Zobaczysz, kilka miesięcy i wszystko doprowadzisz do ładu :* Wiem kochana, że Ci teraz ciężko... jak trafisz do odpowiedniego lekarza, to ten ciężar powinien się trochę zmniejszyć, poczujesz się bezpieczniej...

lola - dziękuję! Tego prenalenu nie znam szczerze mówiąc, musze poczytać o nim. Wit. C już łykam, wapno zaraz sobie rozpuszczę skoro ono tez na to pomaga :) Miód, cebula, czosnek już aktywowane :D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ja już po ryczałcie tyle płacę za opakowanie 50 mg, tylko że ja mam tą pod język, więc może w tym jest różnica. Ja wolę doustnie, bo dopochwowo kiedyś jak brałam, to zaraz jakieś swędzenie i pieczenie się przyplątało. A gin mi mówiła, że żadnej różnicy nie ma.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia aaa no widzisz :) Ja wolę tę dopochwową, bo mi wszyscy gini mówili, że lepiej działa i taką tez w szpitalu dostawałam, a z kolei z doświadczenia wiem, że podjęcykowa jest niesmaczna i cieszę się, że taka mam :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat smak nie przeszkadza :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka daj znać od razu po wizycie :)

qbxwkvq.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dołączyć? :) termin mam na 24 grudnia

kaarolaa, Kasandra, Ita, Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny termin :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję w niego nie trafić ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie szykuje taki termin, ale dokładnie dowiem sie po 1 USG... ktore bedzie dopiero za 2 tyg...

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Mogę dołączyć? :) termin mam na 24 grudnia

jak pięknie na Wigilię ;)

qbxwkvq.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mi tez sie szykuje taki termin, ale dokładnie dowiem sie po 1 USG... ktore bedzie dopiero za 2 tyg...

Ja na USG dopiero 6 maja, więc też się może jeszcze zmienić. Mi się termin zupełnie nie podoba :( Muszę przenosić, żeby móc sobie na wigilię jeszcze pojeść ;)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem. Ciekawe czy będę mieć usg, bo w sumie tydzień temu miałam a podobno za często nie można. Ale skąd by wtedy było wiadomo że jest wszystko w porządku i serducho bije?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mocno trzymam kciuki &&&&&

Mam wynik bety 18.458,00 niby z kalkulatora wychoddzi ze przyrost poniżej normy ( ostatnia beta 07.04 - 1444,00) ale urosła dużo więc nadzieja jest :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pismak, bursztynka trzymam kciuki za Was obie i za wszystkie :)

qbxwkvq.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ta dopochwowa i mam trudności z wlozeniem jej wszystko tam zamknięte
    Mam i cieżko wchodzi:/ mnie akurat nic nie piecze naszczescie :)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 - zawsze może się udać wcześniej to wtedy pierwsze święta razem:)

Bursztynka - koniecznie daj znać jak po wizycie:)

A przy okazji mam pytanie do was wszystkich moje ciężarówki kochane :D
    Bo ostatnio zauważyłam coś nowego. Otóż szybko robię się głodna :D ale to nie jest zwykły głód to mega sponiewierający, wiercący dziurę w brzuchu głód ! nie do opanowania, po prostu muszę coś wszamać :P Dziś rano obudziłam się z takim głodem, że ledwo byłam w stanie dojechać do pracy. A w przypadku długiego nie zaspokojenia głodu wówczas męczą mnie straszne mdłości i robi mi sie słabo. Jakiś koszmar. Chciałam dzisiaj popościć sobie z okazji Wielkiego Piątku a tu ni dy rydy, bo ssie niemiłosiernie! Już o 10 nie miałam nic do jedzenia w pracy:P a miało mi starczyć na cały dzień :P
    Nigdy tak nie miałam, zawsze jak robiłam się głodna powoli po 3h po posiłku to mogłam spokojnie przetrzymać do 5h nawet a tu? po 1,5-2h po jedzeniu już rękę bym własną zjadła:P

aniar, Furia lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ